Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Download: Plemiona silnik PL-Lan By Bartekst221

Bartekst222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sraty taty...

Co Ci się zepsuje za 2/3 dni? Karta graficzna, monitor, głośniki... mózg?

W sumie troche racji w tym jest bo często coś Ci się psuje ^^ hmm..

• Odpowiedzi 898
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nowicjusz
Opublikowano

W sumie troche racji w tym jest bo często coś Ci się psuje ^^ hmm..

Zaraz wyjdzie że będzie trzeba się składać na kompa dla Bartka może ? ;> hahaha

Opublikowano

EJ ??? co jest odpaliłem serwer wszystko gra ale jak chce kolega wejść przez ip lub przez locahost wyskakuje na biało ?? OCO chodzi co mam zrobić żeby wpuścić graczy proszę o szczegółowe info

Witam w Moim Profilu.

a oto ja :/ wiem brzydki jestem :/

36012062282726899316.png

Opublikowano

ja mam zaś inny problem bo jak chce aktywować admina na świat to mi nie działa a na zwykłym świecie nie mam kolumny admin i co zrobić?

Opublikowano

Nowa klawiatura, nowa myszka, nowe słuchawki, nowy dysk -,-

EJ ??? co jest odpaliłem serwer wszystko gra ale jak chce kolega wejść przez ip lub przez locahost wyskakuje na biało ?? OCO chodzi co mam zrobić żeby wpuścić graczy proszę o szczegółowe info

Kolega z innego komputera wejść nie może.

Normalnie wyskakuje błąd, ale jak masie włączonego Skype to biała strona się pokazuje.

Teraz tylko zgrać pliki silnika z Pendrive na komputer(Najpierw programy se po instaluję), i prace nad silnikiem wznowię.

Czyli dziś lub jutro wznawiam prace nad silnikiem, i zaczynam poprawiać zauważone błędy.

WAŻNE: Odkrycia pojawią się w 7.6, gdyż chcę wypuścić silnik przed rokiem szkolnym. Dodam jeszcze między innymi:

Ulepszoną edycję światów

Przy tworzeniu świata będzie się tworzyła 44 tabela - Przyjaciele(Wcześniej nie było jej w skrypcie)

Usunę ilość graczy Online, zastąpię to ilością graczy na serwerze(Świecie)(Były błędy)

Możliwe: Możliwe że usunę support, dodając mój własny system na każdy świat osobno.

Poprawię zabezpieczenie danych serwera(Dla serwerów Online)

I może jeszcze coś:)

Opublikowano

no a co z tym że nie mogę nadać zobie admina? hasło na bank dobrze wpisauje ctrl c/v nawet bez hasła i alej nie mam admina

Opublikowano

to poco taki silnik że przez hamachi nawet inni ludzie nie mogą pograć mam siedzieć sam na serwie czy to się jakoś da zmienić :/

Witam w Moim Profilu.

a oto ja :/ wiem brzydki jestem :/

36012062282726899316.png

Opublikowano

Usunę ilość graczy Online, zastąpię to ilością graczy na serwerze(Świecie)(Były błędy)

A po co usuwać? Po prostu zmień sposób zliczania z liczenia sesji (co jest bez sensu bo rozpoczęta sesja może nawet przez kilka godzin bez aktywności na koncie trwać) na taki sam jaki jest użyty w podstronie "przyjaciele" do sprawdzania czy jest online czy offline :)

Opublikowano

to poco taki silnik że przez hamachi nawet inni ludzie nie mogą pograć mam siedzieć sam na serwie czy to się jakoś da zmienić :/

Przez Hamahi można grać -,- Przecież jest pełno serwerów Hamahi.

A po co usuwać? Po prostu zmień sposób zliczania z liczenia sesji (co jest bez sensu bo rozpoczęta sesja może nawet przez kilka godzin bez aktywności na koncie trwać) na taki sam jaki jest użyty w podstronie "przyjaciele" do sprawdzania czy jest online czy offline :)

A może, zaraz zobaczę jaki tam jest system

Możliwe że w następnej wersji nie będzie Serwer_Start.exe i Serwer_Stop.exe, bo mi ten cholerny avast wykrywa jakieś zagrożenie w tych plikach i mi je usuwa -,-

Opublikowano

Już pytałem,więc zapytam jeszcze raz czy będziesz pracował kiedyś nad wojnami? umiliło by to grę bardzo:D

Takimi jak na plemionach - na 100% nie!

To jest pełno roboty, nowe tabele Mysql, nowe rankingi, może zrobię jakieś wojny, ale jeszcze nie wiem jakie -,-

I jak coś to w 7.6

Jeśli chodzi o programy do uruchamiania, większość zmieniona.

Od teraz uruchamia się tylko aplikację Uruchom serwer!.bat, działającą jak apache_start i mysql_start jednocześnie.

Poprawiłem trochę ich działanie, oraz link do phpmyadmin został zmieniony:

http://localhost/pma

zamiast

http://localhost/phpmyadmin

(Rozgryzłem w końcu Apache:D)

Opublikowano

gratulacje :D ps. da rade odpalić to już normalnie na linux? bez zmiany wersji php wgrywajac tylko eacceleratora "D

daj w panelu admina włączanie "nieśmiertelności" jako admin nie bd mozna mnie atakwoac bo mam ochrone początkową :D
i pomyśl nad kontami premium :D

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

mapa w js już dodał Felipe Medeiros podobno wystarczy skopiować kody z orginalnych plemion i zedytować pliki i bd grało wczoraj mi pokazywał pliki :D tylko , że na razie mnie nie stać na zakup 50$ kosztuje silnik od niego :D

ss udało mi się zdobyć :)

http://prntscr.com/1jotpk

to ta mapa :D

http://prntscr.com/1jk6y9

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

jak z tym szukaniem błędu który uniemozliwia nadanie sbie admina? robie to na bank dobrze bo w wersji 7.4 robiłem tak i działalowszystko zapierwszy razem

Opublikowano

gratulacje :D ps. da rade odpalić to już normalnie na linux? bez zmiany wersji php wgrywajac tylko eacceleratora "D

daj w panelu admina włączanie "nieśmiertelności" jako admin nie bd mozna mnie atakwoac bo mam ochrone początkową :D

i pomyśl nad kontami premium :D

Konta premium - Tylko jeśli całą grafikę przerobię, no i wraz z KP pojawi się możliwość postawienia... na normalnej stronie www. Admin mający Nieśmiertelność to też niezły pomysł, zrobię to:D

mapa w js już dodał Felipe Medeiros podobno wystarczy skopiować kody z orginalnych plemion i zedytować pliki i bd grało wczoraj mi pokazywał pliki :D tylko , że na razie mnie nie stać na zakup 50$ kosztuje silnik od niego :D

ss udało mi się zdobyć :)

http://prntscr.com/1jotpk

to ta mapa :D

http://prntscr.com/1jk6y9

Wiem że wystarczy z normalnych kod ściągnąć, może i załatwię;p

kiedy 7.5.1 wyjdzie czy już jest?

7.5.1 jest od dawna... teraz nad 7.5 pracuję -,-

Czy te pliki będą działać na vps'ie ?

Tak, działały, działają i działać będą -,-

Opublikowano

:D

Ja jak wziołem się za silnik ledwo HTML umiałem, jak zrobiłem pierwszy temat to już trochę się na tym znałem.

A teraz... mógłbym bez problemu prowadzić jakiś większy projekt.

Ja zmienię całą grafikę gry, i dodam Konta Premium dzięki czemu będzie można zarabiać:D

Opublikowano

:D

Ja jak wziołem się za silnik ledwo HTML umiałem, jak zrobiłem pierwszy temat to już trochę się na tym znałem.

A teraz... mógłbym bez problemu prowadzić jakiś większy projekt.

Ja zmienię całą grafikę gry, i dodam Konta Premium dzięki czemu będzie można zarabiać:D

Błagam tylko nie dawaj żadnych gotowców 100% z płatnościami itd... Już widzę wysyp tych gównianych serwerów na vpsach z host1free :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...