Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Download: Plemiona silnik PL-Lan By Bartekst221

Bartekst222

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 898
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zrobiłem to już dawno.

Apache

Wymˇg ten wpis nie zatrzymaŠ w czasie trwania
Proszŕ do│aczyc tylko celowe wylaczenie
Prosze zamknonc polecenie do zamykania
Apache2 startuje ...
apache.exe: Syntax error on line 42 of C:/Users/W\xc4\x99\xc5\xbcu/Desktop/silni
k_bartekst221_v8_0/apache/conf/httpd.conf: ServerRoot must be a valid directory

Apache nie mo┐e zostaŠ uruchomiona
Apache nie mo┐e zostaŠ uruchomiona
Aby kontynuować, naciśnij dowolny klawisz . . .

Mysql

Diese Eingabeforderung nicht waehrend des Running beenden
Please dont close Window while MySQL is running
MySQL is trying to start
Prosze czekac ...
MySQL is starting with \mysql\bin\my.cnf (console)
130924 18:10:26 [Note] mysql\bin\mysqld: ready for connections.
Version: '5.0.24a-community' socket: '' port: 3306 MySQL Community Edition (G
PL)

Opublikowano

Ostatnio męczyłem się z logowaniem AJAX, ale przy wyborze świata mi errory wyskakiwały więc zrezygnowałem.

Teraz zrobię:

Usunę w panelu admina admin.php edycję światów(Tak właściwie zmienię;p)

Dodam do panelu admina świata(w grze) edycję świata - lecz w przeciwieństwie do admin.php będzie miała więcej funkcji

Opublikowano

Nie mogę wbić na świat, jest obrazek świata od dołu lekko zmazane jakby ale jak klikam to nic się nie dzieje ...

Dokładnie ja mam taki sam błąd. Jak ktoś ma czas i chęci, moze mi wytłumaczyć z panelem admina? Konfigurację świata potrafię zmienić, ale mam problem z dodaniem nowego i zalogowaniem się jako admin ; dochodzi również błąd, co u cytowanej osoby. Czyli klik na świat jest zamazany.

Za wszelaką pomoc WIELKIE DZIĘKI

Opublikowano

Bartek podaj kiedy cokolwiek wyjdzie nie mów że w krutce albo ze dużo poprawek chcesz dać ludzie czekają na silnik bo poprzednie się nie sprawdziły a fajnie zagrać u siebie

Opublikowano

Będzie już za kilka dni - dokończę panel administratora i daję wam link.

Już panel admina świata skończony - teraz kilka mniejszych poprawek i wersja 8.1 wyjdzie:

admin.png

Przetestowałem każdą funkcję i wszystkie działają;p

Opublikowano

Nie działa, miałem problem z generowaniem nowej sesji...

Zrobię już tylko 2 rzeczy i silnik 8.1 pojawi się!

No i uwaga!

Silnik 8.1 właśnie mi się wgrywa na stronę - jutro(a może jeszcze dzisiaj) dam nowe linki oraz listy nowości!

@Edit 2

Wypuściłem 8.1 jako bete, nalegaliście to dałem NIE skończony silnik...

8.2 dam za kilka dni - zgłaszajcie błędy jakie zauważyliście w 8.1!

Opublikowano

1 błąd, nie działa komnata :)

2 Po najechaniu na wioskę na mapie, nic się nie wyświetla mam na myśli nick gracza, punkty, ilosć wojsk w wiosce itp.

3 Zadania, jest ich za mało i nie da sie przejść, mam stajnię, ale nadal nie mogę go zaliczyć :)

4 Podczas budowy w ratuszu zegar stoi w miejscu.

5 Gdy chcę zmienić nazwę wioski wyskakuje mi błąd "nie ma takiego budynku" :P

Mimo tego bardzo dobry silnik, ale postaraj sie naprawić te błędy, a w szczegółności ten z mapa :)

Opublikowano

Nie ma opisu, w takim dużym skrócie:

-Przywrócona stara strona główna

-Nowy CSS i JS

-Poprawione systemy

-Nowe akcje w panelu admina świata( Ustawienia świata, Boty, Wiadomości)

-Nowy wygląd poparcia

Ale pisać mi się nie chce teraz...

Opublikowano

------------- już wszystko okej, działa wszystko. :)

Moim zdaniem w tej wersji 8.1 już za bardzo kombinujesz już sobie wyobrażam wersje 9.0 która w ogóle nie przypomina plemiona.

To tylko taka mała wskazówka :P

Opublikowano

Nie wiem czy się to wam przyda, ale zaktualizowałem całe CSS od nowa + ściągnąłem grafikę z plemion - w opisie wersji 8.16 udostępnili link do całej paczki graficznej - dziękuję :D

+ Zrobiłem poprawkę dla Toolbalu

Wężu uruchom instalację i tam masz wszystko wypisane...

No i wracając do silnika...

Możliwe że pojawi się za kilka lub nawet kilkanaście dni... Pracuję aktualnie nad projektem który muszę mieć dopięty na ostatni guzik, Jaki to projekt? Może się dowiecie... A może nie...

Opublikowano

Ajax nie jest łatwy...

Cały czas pracuję nad silnikiem - w wersji 8.1 pojawi się(A może i nie;p) jedna rzecz, w konfiguracji będzie możliwa do wyłączenia... ALE NIE WIEM CZY USUNĘ WSZYSTKIE PLIKI CZY TYLKO DODAM TĘ NOWĄ KONFIGURACJĘ!

+ Dodałem dla gracza limit wiadomości na stronę - tak jak na plemionach szybka zmiana Oraz posługując się kodem plemion stworzyłem lepsze BB-Code AJAX!

Poprawiłem rysowaną mini mapę - jest teraz trochę bardziej "czytelna" chociaż większej różnicy nie widać

Jak na wychowawczej się nudziłem w szkole - wymyśliłem jak dać coś czego Roland nie dał ale chciał - ikonki przy raportach czy jest łup czy nie;p

Odkodowałem raporty!

+ dodałem nową opcję - większy zwiad - Można teraz zrobić świat i z podglądem wojsk po za wioską i bez;p Oczywiście wysyłając zwiadowców...

Oraz bugerzy mogą się bać - pracuję nad podglądem raportów przez administrację Oraz kasacja raportów działała by na nowej zasadzie - nie usuwała by rapka z bazy tylko aktualizowała jego status;p

Wciąż robię mniejsze poprawki więc jeszcze trochę i pojawi się wersja 8.1;p

@Edit

Nie 8.1 tylko 8.2, sry za pomyłkę;p

Opublikowano

Bartekst222 Widzę że niedługo będę miał w końcu na czym odpalić znowu serwerek :) Tym razem zapewne bez bugów :)

Dam ci takie wyzwanie czy dał byś radę zrobić że minimalny czas ataku na wioskę to np 1-2 sec ?? Bo jak jest 0 sec idzie bugować wojsko :D.

Np: Dam speeda bardzo dużego a atak minimum na wioskę oddaloną o jedną kratkę w bok by szedł 2sec i to by było to minimum. Idzie to zrobić ustalając jak szybko mają się poruszać jednostki tylko nie każdy umie to zrobić itp..

banner.png

Opublikowano

Jest błąd w bazie danych w 8.2 pewnie to będzie naprawione wystarczy skopiować bazę z św1 do drugiego i powinno śmigać :D

banner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...