Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WYSTARTOWAŁ!] Metro 2033 [YOUTUBER][PVP][RPG][NO MODS!][NAGRODY!][AUTORSKIE PLUGINY]

humannus

Ankieta  

952 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
    • Nie (wyja?nij poni?ej, przyjmiemy krytyk? i postaramy si? zmieni?)
    • Nie wiem
  2. 2. Serwer premium czy non-premium?

3. 3. Czy chcesz aby na serwerze by?y bronie (pistolety, itd.), czy tylko ?uki i miecze?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Uczeń
Opublikowano

Dałoby się dodać takie coś, że będzie można wychodzić na powierzchnie, ale będzie tam pełno zombi, mutantów itp., a po zmroku ich aktywność będzie większa? (Chodzi mi o to, że będą silniejsze i będą się spawnować w większych ilościach).

Opublikowano

Dałoby się dodać takie coś, że będzie można wychodzić na powierzchnie, ale będzie tam pełno zombi, mutantów itp., a po zmroku ich aktywność będzie większa? (Chodzi mi o to, że będą silniejsze i będą się spawnować w większych ilościach).

Jak na razie nie mamy takiej możliwości. Ale może wprowadzimy to kiedyś, w jakiejś aktualizacji.

Opublikowano

Raczej pozostaniemy przy idei mieczy/łuków. Najwyżej dodamy texture pack, podmieniający łuk na broń i miecz na nóż :)

To chujowo ;/ Pomysl na serwer jest zajebisty, ale bez broni? To bedzie chujowo ;/

Opublikowano

Jeden z serwerów na który czekam z niecierpliwością pomysł metra bardzo mi się podoba mam nadzieję że znajdzie się rozwiązanie z maskami i filtrami nie mogę się doczekać aż serwer stanie na nogi.

Opublikowano

Jaki jest postęp prac nad mapą? Czy będą nowe screenshoty? Wczoraj wyszło 1.6 mam nadzieję że już niedługo otwarcie! :D

Wszystko się buduje. Jak narazie mamy jakieć 50-55% mapy. 1.6 wyszło, ale pluginy jeszcze nie :) Screenshoty jakieś wrzucę, tylko zrobić muszę.

Opublikowano

1.6 Zmora serwerów ;D. Czekam z niecierpliwością na serwer, bardzo fajnie się zapowiada :). Najbardziej mi się podoba system unikatów i przedmiotów rzadkich, w końcu jakaś odskocznia od "Iron Sword" i "Diamond Sword" :). Bardzo mi się podoba ten serwer, z pewnością wejdę.

RCwkgo4.png

Opublikowano

1.6 Zmora serwerów ;D. Czekam z niecierpliwością na serwer, bardzo fajnie się zapowiada :). Najbardziej mi się podoba system unikatów i przedmiotów rzadkich, w końcu jakaś odskocznia od "Iron Sword" i "Diamond Sword" :). Bardzo mi się podoba ten serwer, z pewnością wejdę.

Pracujemy jeszcze nad dodaniem setów, z każdym dodatkowym przedmiotem do setu założonym na siebie będzie się prawdopodobnie uzyskiwało większe bonusy. Jednak to tylko testy, nie wiemy czy się nam uda.

Opublikowano

Jeśli chodzi o te bonusy to bodajże MoCreatures ma sety dodające np regenerację hp. Wiem, że nie chcecie wgrywać modów, ale może jakoś da się to z tego wyciągnąć.

Trochę słabo, że te pomieszczenia takie małe :< Jednak w Mc od zawsze budowało się coś swojego a tu takiej możliwości nie będzie, nawet jakoś zmienić wystroju nie można. Planujecie jakoś to zmienić w przyszłości? Gracz jednak szybko się znudzi goniąc tylko za setem.

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Sety prawdopodobnie uda nam się zrobić, lecz nie wiemy jak z tymi mieszkaniami. Raczej pozostaną takie jakie są teraz. Po apokalipsie przecież nie ma czasu na budowę mieszkań czy domów :)

Opublikowano

Sety prawdopodobnie uda nam się zrobić, lecz nie wiemy jak z tymi mieszkaniami. Raczej pozostaną takie jakie są teraz. Po apokalipsie przecież nie ma czasu na budowę mieszkań czy domów :)

Dokładnie, są małe kwatery.

Rozważacie dodanie jakiś chorób w związku z nienoszeniem maski ?

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Dokładnie, są małe kwatery.

Rozważacie dodanie jakiś chorób w związku z nienoszeniem maski ?

To już będzie bardzo trudne do zrobienia w Minecrafcie. Lecz niczego nie wykluczamy, może w kolejnych aktualizacjach... ;>

Opublikowano

Lvl będą wpadac normalnie za moby czy beda jako prawdziwe lvl jak w rpg?

Raczej za moby, chyba że uda nam się jakoś to zrobić.

Nowy Screen Shot:

kIAGuIa.png

Opublikowano

Czy będą się spawnowały inne moby jak zombie (np. creeper czy szkielet) i czy będą miały jakieś specjalne moce?

Prawdopodobnie usuniemy wszystkie potwory poza Zombie. Równocześnie zwiększymy ich spawn rate.

Nowy Screen Shot:

QXRgyzg.png

Opublikowano

A może, jakbyśmy wychodzili na powierzchnie, to Ghasty byłyby demonami? Z zmienioną teksturką oczywiście.

Dobry pomysł! Spróbujemy to dodać, oby takich pomysłów więcej! :)

W nagrodę kolejne dwa screenshoty:

OTQGUwX.png

--------------------------------------------------------------------------------

Eki5i25.png

--------------------------------------------------------------------------------

Jeżeli macie jakiekolwiek propozycje dotyczące serwera, to zachęcam do podzielenia się z nami. Ci, którzy nie mają jeszcze wystarczającej ilości postów aby napisać w tym temacie, niech piszą do mnie na PW. Każda propozycja zostanie rozpatrzona, a jeśli będzie wystarczająco ciekawa - dodana.

Opublikowano

@UP

Dzięki :D

Rybiki cukrowe jako szczury? Jako iż są małe, to tylko zmieniona tekstura i git.

Rybiki uciekają w ściany a żeby je zobaczyć trzeba by kopać w murach metra a to trochę bezsensowne ponieważ z tego co można się doczytać kopać będzie można w kopalni "publicznej" a mury metra (tunele) będą nie do rozwalenia, czyli praktycznie nie spotkalibyśmy żadnego rybika w metrze ;)

13_mpcforum-logo.png

Opublikowano

Nie wiem czy już ktoś pytał ale będzie możliwość podróżowania po metrze za pomocą wagoników? Widzę na screenie tory są rozstawione(aczkolwiek wyglądają bardziej jak ozdoba).

Co do mobków to skoro mają zostać tylko zombie znaczy to, że każdy boss będzie tak wyglądał? Po czym więc poznamy takiego bossa? Chyba, że boss będzie tu się różnił tylko przedmiotami jakie nosi ("czysty" zombie-zwykły mobek zombie w diamentowym eq+mieczyk-boss)

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Nie wiem czy już ktoś pytał ale będzie możliwość podróżowania po metrze za pomocą wagoników? Widzę na screenie tory są rozstawione(aczkolwiek wyglądają bardziej jak ozdoba).

Co do mobków to skoro mają zostać tylko zombie znaczy to, że każdy boss będzie tak wyglądał? Po czym więc poznamy takiego bossa? Chyba, że boss będzie tu się różnił tylko przedmiotami jakie nosi ("czysty" zombie-zwykły mobek zombie w diamentowym eq+mieczyk-boss)

Jak najbardziej, wagonikami będzie można podróżować. I to bardzo opłacalnie i szybko. Wsiadasz do wózka, przyciskasz "W" i jedziesz! :)

Będzie wiele rodzajów bossów. Nie jest określone, czy będzie to zombie, czy inny blaze. Jednak zwykłe mobki będą się tylko spawnowały jako Zombie.

Nowy Screen Shot:

TcU5r7G.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...