Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Theris.pl

Boxxy

Średnie obrażeń/umiejętności w broniach epickich?  

436 użytkowników zagłosowało

1. 1. Usun?? ?rednie obra?e?/umiej?tno?ci w ca?ym systemie ulepsze??

• Tak, jestem za usuni?ciem ?rednich ze wszystkich epickich broni
    • Nie, jestem za tym aby zostawi? ?rednie, w ten sposób przedmioty b?d? si? wyró?nia?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak. Loga przy wyborze postaci.

@edit

Niech założyciel tematu założy ankiety czy zmienić zmianę bonów. ; )

Założę się, że jakieś +90% będzie na tak. ;p

70489962284954469327.png

• Odpowiedzi 249
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wypakuje to wbiję i sprawdzę.

Taka opcja była na wielu serwerach :)

Skoro bonusy wchodzą maksymalnie to po co BS ja się pytam? Chyba z czystego lenistwa : )

Będzie Autopatcher by uniknąć graczy na przykładowo NinjaHacku? :

Opublikowano

Wypakuje to wbiję i sprawdzę.

Taka opcja była na wielu serwerach :)

Skoro bonusy wchodzą maksymalnie to po co BS ja się pytam? Chyba z czystego lenistwa : )

Będzie Autopatcher by uniknąć graczy na przykładowo NinjaHacku? :

jest ale i tak da sie ominąć , każde zabezpieczenie ktoś ominie i 1-2 dni po starcie udostępni na mpc, więc nie wiem po co jakiekolwiek zabezpieczenia tak samo ta zmiana bonów. no ale dobra czekamy co admin napisze na ten temat

co do serwa, od jakiego lv metka dropią kamyki duchowe ? bo w m2 nic mi nie dropi

d3eh5b.jpg

Opublikowano

jest ale i tak da sie ominąć , każde zabezpieczenie ktoś ominie i 1-2 dni po starcie udostępni na mpc, więc nie wiem po co jakiekolwiek zabezpieczenia tak samo ta zmiana bonów. no ale dobra czekamy co admin napisze na ten temat

co do serwa, od jakiego lv metka dropią kamyki duchowe ? bo w m2 nic mi nie dropi

Ależ proszę : )

Kamienie

duchowe zdobędziemy z bossów/metinów do 90 poziomu potwora, w przypadku

metinów od 75 poziomu metina, oraz z każdego bossa.

Tęczowe kamienie zdobędziemy z bossów/metinów powyżej 90 poziomu potwora.

Przedmioty te dropią za każdym razem, pod warunkiem że nie mamy zbyt wysokiego poziomu w stosunku do potwora.

Tak, magiczne metale dropią z metinów/bossów oraz zdarzy się, że z lepszego potwora zaczynając od nowych expowisk.

(Nie będzie można przenieść się na nowe expowisko jeśli nie okażemy

przepustki, taki przeniesiony gracz będzie blokowany na godzinę za

nieuprawniony dostęp, inny sposób prowadziłby do nadużyć. ) Tutaj chodzi o TP dla buffka

Opublikowano

Co do zmiany bonusów, zostanie usunięty wymóg odczekania określonego czasu, pojawi się również NPC w bezpiecznej strefie.

Aktualnie będziemy się borykać zapewne z tzw. ninja hackiem, daje bardzo duże ułatwienie, warto byłoby się tego pozbyć, to dość duży problem.

Opublikowano

o.O ogromne spoty w m1 :P To tak będzie czy tylko na czas bety? Bo Ci ze słabszym sprzętem będą mieli ostre lagi :P

Opublikowano

Co do zmiany bonusów, zostanie usunięty wymóg odczekania określonego czasu, pojawi się również NPC w bezpiecznej strefie.

Aktualnie będziemy się borykać zapewne z tzw. ninja hackiem, daje bardzo duże ułatwienie, warto byłoby się tego pozbyć, to dość duży problem.

i Popraw bonowanie .. Wystarczy ze raz przeciagniemy item a pozniej tylko klikac zmien .. inaczej to nie ma sensu .. A przez to Stracicie 50% graczy ..

sygnatura3.png

Opublikowano

Przestancie kombinowac , tak czy tak kazdy osiagnie perfect eq przy max bonach..

Pozatym bs'a nie da rady zablokowac , zrobcie 10000 opcji zamknij i 1 zmien bonus , a napisza bota ktory itak to wybierze w 0.5sek.

Takie staranie o nic..

Zmiencie u npc , dajcie ze trzeba przeciagnac item i potem tylko klikac zmien a nie ze ciagle przeciagac item.

UP @

Nie straca 50% graczy , kto bedzie gral ten bedzie , przez takie rzeczy nie odejdzie 50% to tylko marne zastraszanie.

Ale tak serwer zapewne ucierpi.

Bedzie to monotonne.

Opublikowano

Przestancie kombinowac , tak czy tak kazdy osiagnie perfect eq przy max bonach..

Pozatym bs'a nie da rady zablokowac , zrobcie 10000 opcji zamknij i 1 zmien bonus , a napisza bota ktory itak to wybierze w 0.5sek.

Takie staranie o nic..

Zmiencie u npc , dajcie ze trzeba przeciagnac item i potem tylko klikac zmien a nie ze ciagle przeciagac item.

UP @

Nie straca 50% graczy , kto bedzie gral ten bedzie , przez takie rzeczy nie odejdzie 50% to tylko marne zastraszanie.

Ale tak serwer zapewne ucierpi.

Bedzie to monotonne.

Straca,straca .. Pozwole sobie Dac przyklad z Tri@dora :) 1 zuo i gra 300 graczy mniej .. i to widac ;)

1 malutki blad ;) ta opcja to tez malutki blad .. Ktory czasami duzo kosztuje . A na tym serwie gdzie bedzie gralo max 700 osob taki blad to egzekucja ;d

Edit: CZy mi sie zdaje czy na otwartych Beta testach rekord graczy online wyniosl 23 ;OOO

sygnatura3.png

Opublikowano

Straca,straca .. Pozwole sobie Dac przyklad z Tri@dora :) 1 zuo i gra 300 graczy mniej .. i to widac ;)

1 malutki blad ;) ta opcja to tez malutki blad .. Ktory czasami duzo kosztuje . A na tym serwie gdzie bedzie gralo max 700 osob taki blad to egzekucja ;d

Edit: CZy mi sie zdaje czy na otwartych Beta testach rekord graczy online wyniosl 23 ;OOO

Po 1. Tri*** to porażka : )

Po 2. Nie każdy lubi wbijać na beta, poza tym co chwilę loga : )

Opublikowano

Po 1. Tri*** to porażka : )

Po 2. Nie każdy lubi wbijać na beta, poza tym co chwilę loga : )

Loga? Cóż, nie wiem jak ciebie, ale mnie ani razu nie logło, a grałem 140 minut. Może to być wina tego, że użyłem patchera, nie wiem... lecz co bądź, nie każdego najwyraźniej loga, więc nie mówmy o wszystkich. :p

Tak, lubię kolory.

​hajs, hajs ​hajs, hajs ​hajs, hajs ​hajs, hajs :ninja:

~ Cirkays

Opublikowano

Wszystko cudnie pięknie.. ale po co kombinować..

normalnie dac te zmianki kto bedzie używał bs'a to będzie i chuj mu w oko..

i tak czy siak znajdzie się po kilku dniach na mpc forum bs który omija te opcje u npc.

sam byłbym w stanie na własne wykorzystanie napisać takiego bs'a tak samo jak któryś użytkownik wyżej napisał że w 0,5 sek by zmieniało.

Kto jest leniwy, leniwym pozostaje...

Apropo forum, jest strasznie chujowe i jak na nie patrze to mi się barszcz z komunii świetej odbija..

zmieńcie to na ipb licencja dużo nie kosztuje, a hajsu wam nie braknie spokojna rozchochrana.

Opublikowano

Co do bonow to proponuje normalnie u NPC lub jak Up'y mowia, przeciagasz item na NPC i potem tylko "Zmien" itd.

W tych czasach bardzo trudno o zabezpieczenie przed BS, bo co sie nie wymysli to i tak to obejda :/

@Top

Client jest dobrze zrobiony? Nie wywala C++ i innych bledow??

Drop broni 75 skad bo cos nie doczytalam ?:D

Oczywiscie na server zawitam:P

100  [+]

300  [+]

500  [+]

700  [+]

900  [+]

1100[+]

1300[+]

1500[+]

1600[+]

1700[+]

1800[+]

Opublikowano

Serwer jest naprawdę fajny ale najgorsze jest z tym bonowaniem, nie ze usuniesz czas tylko zrobisz tak żeby nie było trzeba za każdym razem itemu na npc przenosić bo to jest wkurw***albo dodasz zmianki do npc. wczoraj Zauważyłam ze tu nie ma ulepszaczy od +7 tylko od +1,więc dla mnie kicha i tak patrze z zbroi 193 na 195 jest tylko 35% na ulepszenie to ja nie wiem jak to będzie .I macie słabą reklamę, gdzie jest zapowiedź na yutubie cokolwiek nie ma nic,oczekujesz od graczy ze coś nagrają,a mają po 5subów trzeba kogoś znanego wziąć, forum tez jest to dupy!

wolf.gif

Opublikowano

Serwer jest naprawdę fajny ale najgorsze jest z tym bonowaniem, nie ze

usuniesz czas tylko zrobisz tak żeby nie było trzeba za każdym razem

itemu na npc przenosić bo to jest wkurw***albo dodasz zmianki do npc.

wczoraj Zauważyłam ze tu nie ma ulepszaczy od +7 tylko od +1,więc dla

mnie kicha i tak patrze z zbroi 193 na 195 jest tylko 35% na ulepszenie

to ja nie wiem jak to będzie .I macie słabą reklamę, gdzie jest

zapowiedź na yutubie cokolwiek nie ma nic,oczekujesz od graczy ze coś

nagrają,a mają po 5subów trzeba kogoś znanego wziąć, forum tez jest to

dupy!

W 100% jestem na tak. Czy komuś się chce przenosić ciągle item żeby bony zmienic? To będzie okropne... a jak te bronie z um zostawicie? To ile mamy bonować kilkanaście dni? Dodaj zmianki do npc tak będzie łatwiej. A jeśli trzeba ulepszacze od +1 to ja podziękuję jeszcze 35% na ulepszenie. Na maxa chcecie z tego zrobic medium/hard...

Opublikowano

W 100% jestem na tak. Czy komuś się chce przenosić ciągle item żeby bony zmienic? To będzie okropne... a jak te bronie z um zostawicie? To ile mamy bonować kilkanaście dni? Dodaj zmianki do npc tak będzie łatwiej. A jeśli trzeba ulepszacze od +1 to ja podziękuję jeszcze 35% na ulepszenie. Na maxa chcecie z tego zrobic medium/hard...

Nie znasz tego serwera tak na prawdę, i jeśli myślisz, że osiągniesz tutaj 200 poziom tak szybko jak na serwerach easy, czy innych 'mediumach', to się grubo mylisz.

Na 200 lvlu exp będzie leciał mozolnie, zatem będziesz miał dużo czasu i okazji, aby wydropić duże ilości ulepszaczy (i metali) na odpowiednim expowisku czy dungeonie (na którym spotkamy metiny/bossy z expowiska = wzbogacenie się) odpowiadającym temu poziomowi.

200 lvl przedmiotu to już praktycznie końcówka systemu ulepszania, więc nie dziw się że na zrobienie przedmiotu na +9 jest 35%, na +8 40%, na +7 45%, a +1-+6 50%, to nie jest mało na tym poziomie! :)

Oczywiście na taki dungeon można wchodzić raz na 6 godzin, co by nie było za łatwo, można się na nim obłowić.

Ale już nie zamierzam odpisywać na takie głosy tzw. marud, które potrafią tylko narzekać, a na serwerze (beta) grały przez 30 minut osiągając 30 poziom stwierdzając, że im się nie chce expić.

Pozdrawiam.

A co tymi bonami? Mam propozycje zrób tak żeby nie było trzeba czekać aż aura się na ładuje czy skile u wp bo to jest strasznie denerwujące trzeba cały czas robić rlg .

Co do bonów pozostaje jak jest, przeciągamy na NPC i następuje zmiana bonusów w przedmiocie (bez czekania), NPC dostępny w kilku miejscach, także każdy ma szansę zmienić bonusy w komfortowych warunkach.
Jeśli chodzi o odczekanie na załadowanie skillów buffujących to przemyślimy tą opcje.

No i dziękuję za taki serwer. Na 200 mozolnie? To było w prezentacji napisać Hard/Medium.... Takie mediumy są do niczego. Lepiej już zagrać na hardzie gdzie jest troche ciężej a max lv 99/105 a nie 250 i to wbijacie potrwa dłużej niż na tym Hardzie. Wasza wola skoro chcecie tak jak na Almantii od 130 pd + pd is i 50% od gma 0.03% za spot to prosze bardzo... Droga wolna ale wątpie żeby komuś chciało się expić...

Dopiero co pierwszy raz zalogowałeś się do gry, nie wiesz jaki ten serwer będzie, więc po co taka zbędna dyskusja i twoje wypowiedzi na temat, o którym nie masz zielonego pojęcia?
Na naszym serwerze jest duże pole do manewru jeśli chodzi również o misje, także będzie jak zdobywać doświadczenie, ale na pewno naszym celem nie jest postawienie serwera gdzie 250 poziom osiągnie się w tydzień, czy miesiąc, chcemy postawić na nieco dłuższą rozgrywkę i budowanie postaci, aby mogła się wyróżniać pośród innych.

potwierdzam jak ktoś chce harda to pojdzie na triadora. myślałem że będzie serwer typu GladoR/XenoX, na którym exp leci szybko ale praktycznie na kazdej mapce są metki i bossy, gra polega na dropieniu i robieniu eq a nie mozolnym expie, niestety admin leci na kase i zrobił harda z 250lvem :/ na becie trzeba przysiedzieć w m2 z pół godziny żeby wbić ten 42lv na smoczą i okrągłą, to już boje sie co będzie dalej ... do tego z metków dropi sam syf co zniechęca do gry. To trudno wracam na gladora, bo ten serwer skończy tak jak almantia. Glador to dowód że serwer easy może trzymać 2 lata, a almantia która była graystem (easy) ze zmniejszonym 3x expem, o podobnej strukturze co ten serwer, (tylko mniejszy max lv) padła przez brak graczy. Po prostu taka formuła się nie sprawdza, w teori niby dobrze bo serwer na dłuższą metę, ale ludzie wolą dropić, chodzić na dungi itp niż mozolnie expic 250lvli

Doskonale Cię rozumiem, ale jeśli na powyżej 40 poziomie expisz dalej w M2 to nie dziw się, że EXP leci słabiej.

Mimo to zachęcam do spróbowania swoich sił i zdobycia 60-70 poziomu, wtedy zobaczysz różnicę, że expi się przyjemnie, nie miałem na myśli że to będzie HARD, bo to jest czysty, rasowy Medium.

Po prostu od 100 lvla stopniowo będzie coraz trudniej wzbić się na sam szczyt, to chyba oczywista sprawa.

Proszę nie oceniać książki po okładce, ale po jej zawartości tudzież wnętrzu.

Pozdrawiam.

Opublikowano

A co tymi bonami? Mam propozycje zrób tak żeby nie było trzeba czekać aż aura się na ładuje czy skile u wp bo to jest strasznie denerwujące trzeba cały czas robić rlg .Cos mi się wydaje ze duzo graczy nie będzie grało na serwie.

wolf.gif

Opublikowano

Nie znasz tego serwera tak na prawdę, i jeśli myślisz, że osiągniesz

tutaj 200 poziom tak szybko jak na serwerach easy, czy innych

'mediumach', to się grubo mylisz.

Na 200 lvlu exp będzie leciał mozolnie, zatem będziesz miał dużo

czasu i okazji, aby wydropić duże ilości ulepszaczy (i metali) na

odpowiednim expowisku czy dungeonie (na którym spotkamy metiny/bossy z

expowiska = wzbogacenie się) odpowiadającym temu poziomowi.

200 lvl przedmiotu to już praktycznie końcówka systemu ulepszania,

więc nie dziw się że na zrobienie przedmiotu na +9 jest 35%, na +8 40%,

na +7 45%, a +1-+6 50%, to nie jest mało na tym poziomie! :)

Oczywiście na taki dungeon można wchodzić raz na 6 godzin, co by nie było za łatwo, można się na nim obłowić.

Ale już nie zamierzam odpisywać na takie głosy tzw. marud, które

potrafią tylko narzekać, a na serwerze (beta) grały przez 30 minut

osiągając 30 poziom stwierdzając, że im się nie chce expić.

No i dziękuję za taki serwer. Na 200 mozolnie? To było w prezentacji napisać Hard/Medium.... Takie mediumy są do niczego. Lepiej już zagrać na hardzie gdzie jest troche ciężej a max lv 99/105 a nie 250 i to wbijacie potrwa dłużej niż na tym Hardzie. Nie wiem czy wgl opłaca się taki serwer robić. Ludzie wolą jak exp jest średni a nie trudny ;cWasza wola skoro chcecie tak jak na Almantii od 130 pd + pd is i 50% od gma 0.03% za spot to prosze bardzo...

Opublikowano

No i dziękuję za taki serwer. Na 200 mozolnie? To było w prezentacji napisać Hard/Medium.... Takie mediumy są do niczego. Lepiej już zagrać na hardzie gdzie jest troche ciężej a max lv 99/105 a nie 250 i to wbijacie potrwa dłużej niż na tym Hardzie. Nie wiem czy wgl opłaca się taki serwer robić. Ludzie wolą jak exp jest średni a nie trudny ;cWasza wola skoro chcecie tak jak na Almantii od 130 pd + pd is i 50% od gma 0.03% za spot to prosze bardzo...

potwierdzam jak ktoś chce harda to pojdzie na triadora. myślałem że będzie serwer typu GladoR/XenoX, na którym exp leci szybko ale praktycznie na kazdej mapce są metki i bossy, gra polega na dropieniu i robieniu eq a nie mozolnym expie, niestety admin leci na kase i zrobił harda z 250lvem :/ na becie trzeba przysiedzieć w m2 z pół godziny żeby wbić ten 42lv na smoczą i okrągłą, to już boje sie co będzie dalej ... do tego z metków dropi sam syf co zniechęca do gry. To trudno wracam na gladora, bo ten serwer skończy tak jak almantia. Glador to dowód że serwer easy może trzymać 2 lata, a almantia która była graystem (easy) ze zmniejszonym 3x expem, o podobnej strukturze co ten serwer, (tylko mniejszy max lv) padła przez brak graczy. Po prostu taka formuła się nie sprawdza, w teori niby dobrze bo serwer na dłuższą metę, ale ludzie wolą dropić, chodzić na dungi itp niż mozolnie expic 250lvli

sygna.png

Start piątek 28.06.2013 Zapraszamy!

http://www.mpcforum....aczy-do-graczy/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...