Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Życie pozaziemskie oraz inne zagadki

xAstronom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ukrywają coś na 100 %, ponieważ nie jest to możliwe żeby w tak dużym kosmosie nie było innych form życia. Wszyscy wyobrażają sobie kosmitów jako zielonych ludzi, a kosmitą można nazwać nawet centymetrowego robaka z jakieś tam planety. Dobrze, że nie ujawniają takich informacji bo byłaby jakaś anarchia i rozpierdol.

Rozsadza mnie ciekawość z każdym dniem, ciekawi mnie co dzieje się w S51 chyba idę się położyć spać.

• Odpowiedzi 381
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Rozsadza mnie ciekawość z każdym dniem, ciekawi mnie co dzieje się w S51 chyba idę się położyć spać.

Nie interesuj się tym, bo nie zaśniesz :P

Coś na pewno gdzieś żyje, ale nasze pokolenie raczej się o tym nie dowie ;)

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nie interesuj się tym, bo nie zaśniesz :P

Coś na pewno gdzieś żyje, ale nasze pokolenie raczej się o tym nie dowie ;)

Jakiś Astronom powiedział, że na "dekadzie" lat , dowiemy się. ;)

Opublikowano

Napewno ktoś coś wiedział o Ufo po włamaniu do strefy 51 ale wiedział to przez ostatnie 2 minuty swojego życia.

@Topic

Hymm zainteresowałeś mnie tym i teraz.Ciężko mi się uspokoić. : ) Mi wydaje się że ufo istnieje .

Aha i mam wytłumaczenie do 9 kilometrowego pasa startowego. : Przecież oni mieli zbudować "ufo" więc ufo miało jakoś startować. Proste.

Pozdrawiam krzysiek

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Napewno ktoś coś wiedział o Ufo po włamaniu do strefy 51 ale wiedział to przez ostatnie 2 minuty swojego życia.

@Topic

Hymm zainteresowałeś mnie tym i teraz.Ciężko mi się uspokoić. : ) Mi wydaje się że ufo istnieje .

Aha i mam wytłumaczenie do 9 kilometrowego pasa startowego. : Przecież oni mieli zbudować "ufo" więc ufo miało jakoś startować. Proste.

Pozdrawiam krzysiek

Tylko trzeba pamiętać że UFO, a obcy/kosmici to są dwa różne pojęcia :D UFO- Unidentified Flying Object czyli po polsku NOL :P istnieje też takie pojęcie "PIB" Pozaziemska Istota Biologiczna

@edit

W S51 na bank coś ukrywają na temat kosmitów/kosmicznych zabawek xD oglądałem dokument o S51 mówili że tam nawet inżynierom którzy nie pracowali nad swoim projektem (jakimś statkiem czy coś) zasłaniano oczy podczas testów żeby nic nie widzieli... czyli dany inżynier wiedział tylko o swoim projekcie.

:>>

Opublikowano

Ale mnie tym zainteresowałeś, chyba teraz przez cały dzień będę oglądał o tym filmy :3

Wgl od dawna interesuje się kosmosem etc. Moim marzeniem jest polecieć w kosmos, mam nadzieje że kiedyś się spełni ;)

Najbardziej ciekawi mnie 1 rzecz. Gdzie jest/Czy jest gdzieś koniec tego wszystkiego? Czy tych planet/galaktyk jest nieskończoność czy może gdzieś jest jakiś koniec, pustka?

Gdyby tak lecieć w 1 strone z prędkością światła kilkaset/tysięcy/milionów lat do czego by się doleciało?

Opublikowano

Ale mnie tym zainteresowałeś, chyba teraz przez cały dzień będę oglądał o tym filmy :3

Wgl od dawna interesuje się kosmosem etc. Moim marzeniem jest polecieć w kosmos, mam nadzieje że kiedyś się spełni ;)

Najbardziej ciekawi mnie 1 rzecz. Gdzie jest/Czy jest gdzieś koniec tego wszystkiego? Czy tych planet/galaktyk jest nieskończoność czy może gdzieś jest jakiś koniec, pustka?

Gdyby tak lecieć w 1 strone z prędkością światła kilkaset/tysięcy/milionów lat do czego by się doleciało?

Wszystko ma swój koniec :( wszechświat się ciągle rozszerza i przyśpiesza, a powinien zwalniać podobno wkońcu dojdzie do takiego momentu gdzie wszechświat zostanie rozerwany galaktyk jest skończoność ale ludzki umysł nie jest w stanie tego pojąć :D i tak nie dożyjemy końca wszechświata prędzej czy później słoneczko nasze zamieni się czerwonego olbrzyma i jego tarcza sięgnie naszej orbity (być może Ziemia już wtedy nie będzie istnieć albo my) wg. mnie ludzie sami się powybijają.

Opublikowano

Zostań moim bratem <33. ! ; d

Opublikowano

Rownież się tym w chuj interesuje, ciekawe to

@ top

Te wydarzenia z Roswell to prawda i te zwłoki obcego który się rozbił co pokazywali w jakimś filmie czarno białym przez pare sekund na youtube?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Wszystko ma swój koniec :( wszechświat się ciągle rozszerza i przyśpiesza, a powinien zwalniać podobno wkońcu dojdzie do takiego momentu gdzie wszechświat zostanie rozerwany galaktyk jest skończoność ale ludzki umysł nie jest w stanie tego pojąć :D i tak nie dożyjemy końca wszechświata prędzej czy później słoneczko nasze zamieni się czerwonego olbrzyma i jego tarcza sięgnie naszej orbity (być może Ziemia już wtedy nie będzie istnieć albo my) wg. mnie ludzie sami się powybijają.

Wiesz zanim słońce zmieni się w tego czerwonego olbrzyma to technologia tak pójdzie do przodu, że ludzie będą w stanie przetransportować się na jakąś inna planetę zdatną do życia.

Wszechświat jest taki duży, że na 100% istnieją istoty pozaziemskie i nie jakieś zielone gluty co chcą nas zjeść.

Co do Strefy 51 skoro jest taka tajna to na pewno coś tam ukrywają przed nami.

Opublikowano

Rownież się tym w chuj interesuje, ciekawe to

@ top

Te wydarzenia z Roswell to prawda i te zwłoki obcego który się rozbił co pokazywali w jakimś filmie czarno białym przez pare sekund na youtube?

Nikt tutaj nie wie czy to prawda, ale wątpie. Na pewno zaraz by usuneli ten film i zabili każdego kto go oglądał :D

Co do tej strefy 51 to szczerze wątpię czy trzymane są tam jakies UFO bo na pewno by to wyszło na światło dzienne. Gdyby tylko jakiś człowiek (nawet taki pracownik strefy 51) miał dowody na istnienie pozaziemskie to na 100% by to ogłosił. Jest to rzecz tak ważna i ciekawa że chyba nikt nie był by wstanie utrzymać tego w tajemnicy przed światem.

Opublikowano

Nikt tutaj nie wie czy to prawda, ale wątpie. Na pewno zaraz by usuneli ten film i zabili każdego kto go oglądał :D

Co do tej strefy 51 to szczerze wątpię czy trzymane są tam jakies UFO bo na pewno by to wyszło na światło dzienne. Gdyby tylko jakiś człowiek (nawet taki pracownik strefy 51) miał dowody na istnienie pozaziemskie to na 100% by to ogłosił. Jest to rzecz tak ważna i ciekawa że chyba nikt nie był by wstanie utrzymać tego w tajemnicy przed światem.

Troszkę głupio prawisz taki pracownik zobowiązuje się pewnie do trzymania tajemnicy choćby go torturowali, taki pracownik jest tajny , zapewne prowadzi normalne życie , nie zachowuje się podejrzanie. Pracując tam zobowiązuje się do bycia cicho, ewentualnie podpisuję jakąś umowę, że w razie wygadania się zabiją go, albo coś takiego.. xD

Opublikowano

Wiesz zanim słońce zmieni się w tego czerwonego olbrzyma to technologia tak pójdzie do przodu, że ludzie będą w stanie przetransportować się na jakąś inna planetę zdatną do życia.

Wszechświat jest taki duży, że na 100% istnieją istoty pozaziemskie i nie jakieś zielone gluty co chcą nas zjeść.

Co do Strefy 51 skoro jest taka tajna to na pewno coś tam ukrywają przed nami.

No ja wiem ale szczerze wątpię że dożyjemy tego końca naszej gwiazdy :D technologia się rozwija szybko to fakt w ciągu 100 lat taki postęp. Kto wie może za pare lat/kilkanaście lat/kilkaset lat będziemy w stanie latać na inne planety bez względu na odległość. Mam nadzieje że tego dożyję w co wątpię :<

Opublikowano

No ja wiem ale szczerze wątpię że dożyjemy tego końca naszej gwiazdy :D technologia się rozwija szybko to fakt w ciągu 100 lat taki postęp. Kto wie może za pare lat/kilkanaście lat/kilkaset lat będziemy w stanie latać na inne planety bez względu na odległość. Mam nadzieje że tego dożyję w co wątpię :<

w 2025r Mars zobaczymy co dalej. ;)

Opublikowano

Podobno w 2050roku maja wybudowac statek kosmiczny napedzany antymaterią czyli taki ogień tylko że koloru niebieskigo i szybciej bedzie przyspieszal statek i mozna bd w nadprzestrzen sie wbic ;p a moze jeszcze wczesniej ? :P

Opublikowano

Podobno w 2050roku maja wybudowac statek kosmiczny napedzany antymaterią czyli taki ogień tylko że koloru niebieskigo i szybciej bedzie przyspieszal statek i mozna bd w nadprzestrzen sie wbic ;p a moze jeszcze wczesniej ? :P

Pożyjemy, zobaczymy. ^^

Opublikowano

Można się zgłosić do tego lotu na marsa w 2025? :D Marzenia..

Nie, już wybrano 2 mężczyzn i 2 kobiety. PS : To jest wylot tylko w jedną stronę, bez powrotu. ;)

Opublikowano

statek napędzany anrymaterią? anihilacja już nadchodzi.

co do tematu, nie interesuje się tym bardzo, nie wiedziałem co to s51 aż to przeczytałem. jak ktoś istnieje to może nie oni są obcy tylko my? może oni też szukają?

<>

Opublikowano

statek napędzany anrymaterią? anihilacja już nadchodzi.

co do tematu, nie interesuje się tym bardzo, nie wiedziałem co to s51 aż to przeczytałem. jak ktoś istnieje to może nie oni są obcy tylko my? może oni też szukają?

Jeżeli są to " inteligentne formy życia jak MY ( niektórzy xD ) to tak szukają w "SWOJEJ GALAKTYCE" np ) ale obcy to też organizmy czy bakterie .. ;)

Opublikowano

wiesz, zawsze mogą coś odkryć i może żyjemy od zawsze z obcymi typu komary, dżownice itp.

Nazwałbym to organizmami , zapewne tak . ;)

Opublikowano

Chciałbym kiedyś na własne oczy zobaczyć coś takiego, jak jest na zdjęciu poniżej.

http://www.astro.amu.edu.pl/mra/astro_fotki/gw_droga_mleczna_eso_big.jpg

Kiedyś razem z tatą wspólnie oglądaliśy "Zagadki wszechświata z Morganem Freemanem" bardzo fajny program. Kiedyś leciał na Discovery. Co do istnienia obcych form życia to jak najbardziej wierzę w to. Zastanawia mnie tak na prawdę czym jest czarna dziura. Co będzie, jeżeli do nie wlecimy. Czy faktycznie z niej nie można wylecieć, a może jest to portal do innego wymiaru? Do innej galaktyki? Albo tunele czaso przestrzenne. W kosmosie czas płynie inaczej. Kiedyś czytałem, że będąc 10 lat w kosmosie i po powrocie na ziemie czułbym się, jakby minęło kilkadziesiąt lat na ziemi. Biliony galaktyk, biliardy planet. Dużo pytań mało odpowiedzi, szkoda ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...