Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Życie pozaziemskie oraz inne zagadki

xAstronom

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdybyś pomyślał o strzeleniu już byś leżał w piachu z dziurą w czaszce. Jest to najbardziej strzeżony teren na świecie, i przez tyle lat jeszcze nikomu nie udało się dostać do środka strefy, zobaczyć coś i uciec.

Dokładnie, był film gdzie grupa ludzi szła w kierunku strefy 51 ( tych czerwonych barierek ) po chwili 24 razy okrążył ich helikopter a następnie myśliwiec ( 3 razy ) , który nie wiadomo skąd się wziął i nagle zniknął. ;)

• Odpowiedzi 381
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A mógłbyś pokazać ten film? ;)

Mi się wydaje, że gdzieś tam ktoś jeszcze jest, może też na planecie

o wielkości naszej, może też z 1 księżycem. Może są rozwinięci i założyli kolonie na księżycu, a może u nich jest średniowiecze?

Większość ludzi myśli, że jak przylecą obcy, to nas porwą i są źli, a może to oni się boją, że my przylecimy do nich?

Może mają więcej tlenu w powietrzu i są gigantami, jak w prehistorii Ziemi komary itp.?

Pytań wiele, odpowiedzi - prawie brak.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

A mógłbyś pokazać ten film? ;)

Mi się wydaje, że gdzieś tam ktoś jeszcze jest, może też na planecie

o wielkości naszej, może też z 1 księżycem. Może są rozwinięci i założyli kolonie na księżycu, a może u nich jest średniowiecze?

Większość ludzi myśli, że jak przylecą obcy, to nas porwą i są źli, a może to oni się boją, że my przylecimy do nich?

Może mają więcej tlenu w powietrzu i są gigantami, jak w prehistorii Ziemi komary itp.?

Pytań wiele, odpowiedzi - prawie brak.

Podoba mi się twój tok myślenia.

Łap film o , którym wspominałem powyżej. ;)

HOP ---- >

Opublikowano

Co do UFO i pozaziemskich istot - wszystko jest możliwe ;) Tylko tak jak wspominali wcześniejsi użytkownicy - masa pytań, a brak odpowiedzi.

Według mnie, nie jesteśmy sami we wszechświecie. Jest tak dużo galaktyk, tak dużo planet i wgle wszystkiego, że nawet ludzki mózg tego nie obejmie. Być może gdzieś tam, jest podobna planeta do naszej, może nawet wręcz identyczna ;) i prawdopodobne, że są nasze odbicia, nasze sobowtóry, które wiodą lepsze, inne życie niż my tutaj ;).

Można wiele rozmyślać, czas wszystko pokaże ;)

@offtop

a tak swoją drogą, to ku**a nie będę mógł zasnąć przez Ciebie ;x

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Szczerze to nikt nie wie :).

Nie,Nie a co do życia ufoludków to bardzo możliwe ale tak daleko że nigdy tam człowiek nie stanie.

1355767597-U713459.png

Ex-Moderator / Ex-MpcChampion / Ex-Postwriter

Opublikowano

Te filmy są wykradzione. ;) Zobacz wywiad z 1989r. Były pracownik NASA strefy 51 opowiada o wydarzeniach, które miały tam miejsce po czym kilkukrotnie staje się ofiarą ostrzału .

Byle cywil może doprowadzić do zniknięcia wideo z serwisów pokroju youtube, myslisz, że NASA by nie mogło?

Obce cywilizacje istnieją na 100% nie ma takiej technicznej możliwości, żeby we wszechświecie tylko my byliśmy rozumni. Już na księżycu znaleziono jakieś bakterie nie pochodzące z ziemi.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Byle cywil może doprowadzić do zniknięcia wideo z serwisów pokroju youtube, myslisz, że NASA by nie mogło?

Obce cywilizacje istnieją na 100% nie ma takiej technicznej możliwości, żeby we wszechświecie tylko my byliśmy rozumni. Już na księżycu znaleziono jakieś bakterie nie pochodzące z ziemi.

Hmmm, nie wiem co masz na myśli "Byle cywil może doprowadzić do zniknięcia wideo z serwisów pokroju youtube, myslisz, że NASA by nie mogło?" Chodzi ci o to, że czemu NASA Tego nie usunie a mianowicie tego iż ten film jest " rozpowszechniany przez wszystkich ludzi " no i leciał w TV 1989r. Przy rekordowej oglądalności. ;) Spytaj się Babci, Dziadka, Mamy, może ktoś wie na ten temat.

Opublikowano

Świetny temat :D uwielbiam takie rzeczy :) nie mam pojęcia czy NASA ukrywa jakieś tajemnice na temat UFO ale na 100% w kosmosie jest kilkaset tysięcy cywilizacji mniej lub bardziej od nas rozwiniętych tego nie możemy wykluczyć (wszechświat jest olbrzymi w samej naszej galaktyce jest ponad 400mln planet w tym ok. 220mln to planety gazowe a reszta skaliste :D tak tak SciFun ;]) sam wierze że gdzieś tam w oddali jest jakaś cywilizacja być może wysyłają już do nas sygnał który dotrze za np. tysiąc lat, bo skoro życie dotarło na ziemie to jest nie możliwe żeby nie dotarło na inne planety. Rzekomo wszechświat jest o kilka razy starszy od ziemi lub samego słońca więc można powiedzieć że jesteśmy tu "nowi" :P

:>>

Opublikowano

Świetny temat :D uwielbiam takie rzeczy :) nie mam pojęcia czy NASA ukrywa jakieś tajemnice na temat UFO ale na 100% w kosmosie jest kilkaset tysięcy cywilizacji mniej lub bardziej od nas rozwiniętych tego nie możemy wykluczyć (wszechświat jest olbrzymi w samej naszej galaktyce jest ponad 400mln planet w tym ok. 220mln to planety gazowe a reszta skaliste :D tak tak SciFun ;]) sam wierze że gdzieś tam w oddali jest jakaś cywilizacja być może wysyłają już do nas sygnał który dotrze za np. tysiąc lat, bo skoro życie dotarło na ziemie to jest nie możliwe żeby nie dotarło na inne planety. Rzekomo wszechświat jest o kilka razy starszy od ziemi lub samego słońca więc można powiedzieć że jesteśmy tu "nowi" :P

Dokładnie ! Już Cię lubię, znaleźć osobę , która ma takie same zainteresowania jak Ty. Bezcenne. ; d

czy to prawda?

Nie mam pojęcia poczytam o tym w google.

Opublikowano

Jedyny człowiek który tam wszedł i wyszedł to Carl " CJ " Johnson.

Dostał się tam przez szyb wentylacyjny, przebił się przez napór żołnierzy i uciekł korzystając z plecaka odrzutowego.

Opublikowano

Jedyny człowiek który tam wszedł i wyszedł to Carl " CJ " Johnson.

Dostał się tam przez szyb wentylacyjny, przebił się przez napór żołnierzy i uciekł korzystając z plecaka odrzutowego.

Wzruszająca Historia. ;)

Opublikowano

Oto cytat z jednego z filmików:

"Atomy które tworzą życie na ziemi pokonały całą drogę od tygli wewnątrz gwiazd, gdzie lekkie pierwiastki zmieniały się w ciężkie pod wpływem temperatury i ciśnienia. Gwiazdy, również te o wielkiej masie, były później niestabilne, rozpadły się i wybuchły rozrzucając swe jądra po całych galaktykach, jądra te składały się z węgla, azotu, tlenu i innych podstawowych składników życia tworząc kolejne układy słoneczne z krążącymi wokół planetami na których znajdują się te składniki życia. Kiedy patrzę w nocne niebo wiem, że jesteśmy częścią wszechświata, jesteśmy we wszechświecie ale najważniejsze jest to że wszechświat jest wewnątrz nas. Gdy zastanawiam się nad tą prawdą, patrzę w niebo. Wielu ludzi czuje się małych we wszechświecie, ale ja czuje się wielki bo z tych gwiazd pochodzą moje atomy, istnieje między nami jakieś połączenie."

Opublikowano

Oto cytat z jednego z filmików:

"Atomy które tworzą życie na ziemi pokonały całą drogę od tygli wewnątrz gwiazd, gdzie lekkie pierwiastki zmieniały się w ciężkie pod wpływem temperatury i ciśnienia. Gwiazdy, również te o wielkiej masie, były później niestabilne, rozpadły się i wybuchły rozrzucając swe jądra po całych galaktykach, jądra te składały się z węgla, azotu, tlenu i innych podstawowych składników życia tworząc kolejne układy słoneczne z krążącymi wokół planetami na których znajdują się te składniki życia. Kiedy patrzę w nocne niebo wiem, że jesteśmy częścią wszechświata, jesteśmy we wszechświecie ale najważniejsze jest to że wszechświat jest wewnątrz nas. Gdy zastanawiam się nad tą prawdą, patrzę w niebo. Wielu ludzi czuje się małych we wszechświecie, ale ja czuje się wielki bo z tych gwiazd pochodzą moje atomy, istnieje między nami jakieś połączenie."

Super Cytat, dasz może stronę skąd go wziąłeś ?

Opublikowano

Dzięki. ;) // Widzę, że też się tym interesujesz co sądzisz o misji Apollo 18,19,20 ?

Może nie specjalnie misjami typu Apollo 18,19,20 jedynie Apollo 13 i słowa powiedziane przez Neil'a Armstrong'a "To mały krok dla człowieka ale wielki dla ludzkości" bardziej mnie interesują tematy typu "Czy istnieje życie we wszechświecie?", "Czy istnieje nowy wymiar?" itd. itd. :D Jeżeli tak bardzo interesujesz się astronomią i lubisz gry "kosmiczne" to polecam ci grę Kerbal Space Program :P

Opublikowano

To troche jest hmm dziwne ja bym sie leczył nie ujmując ci i z szacunkiem do ciebie .

Może i istnieją cywilizacje poza ziemskie ale to raczej nie w naszej galaktyce ew na marsie . ostatnio onim było głosno .

Opublikowano

To troche jest hmm dziwne ja bym sie leczył nie ujmując ci i z szacunkiem do ciebie .

Może i istnieją cywilizacje poza ziemskie ale to raczej nie w naszej galaktyce ew na marsie . ostatnio onim było głosno .

w 2025r ma być jakaś wyprawa na Marsa 2 kobiety oraz 2 mężczyzn zamieszkają w jakiś " bazach " .. itd..

Opublikowano

w 2025r ma być jakaś wyprawa na Marsa 2 kobiety oraz 2 mężczyzn zamieszkają w jakiś " bazach " .. itd..

Kolonizacja Marsa się to zwie :D.

Bardzo lubię właśnie tematy UFO. Kiedyś o tym często z dziadkiem gadałem =). A co do Stefy 51 - na pewno coś tam ukrywają, nie ma bata że by była tak strzeżona 4 fun. Tylko kto wie, czy coś o życiu pozaziemskim (które na pewno istnieje/instniało), czy może testują jakieś bronie, samoloty.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Jak myslicie? Moga tam miec odrzutowiec "aurora" ktory jest szybszy od dzwieku?

Może teraz powstają tylko " projekty " ... Dowiemy się za kilkanaście lat.

Opublikowano

Jak myslicie? Moga tam miec odrzutowiec "aurora" ktory jest szybszy od dzwieku?

Co to za roznica czy normalny, jakis inny, szybszy od dzwieku? Przeciez juz byl samolot szybszy od dzwieku, ale nazwa mi z glowy wyleciala...

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Co to za roznica czy normalny, jakis inny, szybszy od dzwieku? Przeciez juz byl samolot szybszy od dzwieku, ale nazwa mi z glowy wyleciala...

Chodzi o bezzałogowy samolot "Falcon HTV-2" czy o F-14A Tomcat? ;p

Opublikowano

Ukrywają coś na 100 %, ponieważ nie jest to możliwe żeby w tak dużym kosmosie nie było innych form życia. Wszyscy wyobrażają sobie kosmitów jako zielonych ludzi, a kosmitą można nazwać nawet centymetrowego robaka z jakieś tam planety. Dobrze, że nie ujawniają takich informacji bo byłaby jakaś anarchia i rozpierdol.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...