Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Techpack [Dedyk][24/7][Serwer na modach-62mody][Wersja 1.6.2][Nowa Edycja][Mila administracja][10miesiecy istnienia][Wszystkie info w opisie]

Veneficium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Yogi jest problem z najnowszą wersją launchera. Ze starszą zresztą też, ale mniejsze.

Skasuj techniczny z %appdata%, skasuj wszystkie launchery jakie masz.

Pobierz tego:

http://techpack.pl/TechpackLauncher-v1.6.2.3.exe

Nie aktualizuj go, bo znowu będzie nowszy - gorszy

Pobierz nim paczkę, wyskoczy komunikat - olej go i zamknij.

Odpal MC z 1 gb ramu albo mniej. Wtedy utworzą się pliki dodatkowe i już będziesz mógł normalnie odpalać nawet z 4 gb ramu. Launcher, który Ci dałem ma problem z tworzeniem plików przy pierwszym odpaleniu, jeżeli jest ponad 1 gb ramu w ustawieniach.

A prace nad finalną wersją trwają, na razie trzeba kombinować.

i skan do launchera:

https://www.virustotal.com/pl/file/82b48e17e3158d8cfdd509df976268c303a18003b86d1d0efce301ab3ba9175c/analysis/1379592658/

.

• Odpowiedzi 209
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Szukamy youtubera!

Nie musisz mieć kanału z bóg wie jaka ilościa subskrypcji!

Nie szukamy stu procentowego profesjonalisty, raczej osoby pogodnej, chcącej podziałać w grupie wesołych staruszków uzalenionych od minecrafta.

Liczymy tylko na chęci, chęci oraz chęci :) Reszte da się osiagnąć z czasem.

Jesli ktos będzie zainteresowany! Pisz i sie nie wachaj, Wiek nie ma znaczenia.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano

Informuje, że nie trzeba juz zakładać konta na forum żeby wejść na serwer, rejestrujecie sie w lobby /register [haslo][haslo], przechodzicie troche na przód i po prawej sa tabliczki, po kliknieciu z napisem techpack przeniesie was na serwer.

Jesli ktos ma problemy z paczką jeszcze raz proszę byście to zgłaszali, w 99% wina leży po stronie Wszego kompa, javy itp.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Nie wiem czemu ale chwile po wybraniu serwera minecraft wyłączył się sam nie wiem czy to błąd ale odpalam 2 raz tym razem z większą ilością RAM

to samo ponownie nie moge wybrać serwera bo po wybraniu mc mi sie wyłącza.... czy wiecie czym to może być spowodowane??

Opublikowano

Za pewne masz ati serii 4000?

Nie które modele nie mają sterowników[ostatnie 2009r], żeby wejść na serwer musisz kombinować z innymi sterownikami bo nowych nie ma a tym samym nie wejdziesz na serwer.

Niestety ten problem występuje tylko przy tej serii kart ati, przy reszcie jest ok, to samo tyczy sie kart innych producentów.

Nie jestem w stanie nic na to poradzić. Ani stwierdzić który to mod ma aż takie wymagania by sterowniki do javy byly najnowsze.

Jednkaże zapraszam na serwer bo to wyjątkowe sytuacje, że ktoś nie może wejść.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Uzsadanij swoja wypowiedz. Jakos ludzie w grupach graja i problemu nie mają. Twoja wypowiedz bez uzasadnienia nic nie znaczy i niczego do tematu nie wnosi.

Nie chcesz kupowac rangi na serwerze to tego nie robisz. Przywileje z vipa to kit z itemami które można wycraftowac i wiecej claimow do Town, które gracz moze zyskac zapraszajac ludzi do miasta.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Witam nowych i starych użytkowników :)

Chciałem wypowiedzieć się na temat tego serwera.

1. Chciałem pokreślić i skomentować posty poprzednich użytkowników taki jak mlunek123. Chciałbym otrzymać odpowiedz dlaczego w ten sposób sądzisz ? dlatego że VIP nie oszukując mają trochę ułatwioną grę z powodu że mają maszyny/narzędzia na początku ..... każdy VIP ma ułatwioną grę na początku na każdym serwerze technicznym którym się spotkałem.

2. Serwer ma kilka błędów/bugów aczkolwiek jak wiadomo dużo modów się z sobą gryzie i nie są kompatybilne z sobą. Lecz powiem jedno wszystko modą są na bieżąco aktualizowane i to mi się podoba ale można było to skrócić do 7 dni od wystawienia ostatniej paczki. Pobieranie przykładowo takiej paczki przez z mnie w godz po południowych jest trochę nożem w plecy z powodu transferu a jedna paczka ma 130mb minimum + trzeba doliczyć /h grania na serwerze.

3. Jeżeli chodzi o atmosferę panującą na serwerze jest bardzo fajna, bez żadnych zatarć nawet między graczami nawet jeden gracz pomaga drugie bez interesownie :) to co bardzo mi się podoba.

4. Największym plusem serwera jest to że na prawdę szczerze mówiąc maszyna na której jest postawiony serwer pełni swoją rolę w 100%. Wiadomo czasami sie znajdzie jakiś mini "lag" ale to jest rzadkość

5. Jak był plus to i musi być i minus nic niema idealnego na świecie. Wielki minusem jest to że w sumie Administracja do końca też nie rozumie GregTech + innych modów i to bardzo wtedy utrudnia grę a szczerze mówiąc nowych graczy zniechęca. Moim zdaniem powinna Administracja stworzyć forum i tak dodać tut z GregTech + posty na których mogą pomóc ludziom lub na shoutbox.

Ogólna specyfikacja serwera i ocena jest dla mnie 8/10. Nowych graczy zapraszam do lektury GregTech, a później wejście na serwer jeżeli chcecie dojść do dalszej gry :). Jeżeli chodzi o starszych graczy to zapraszam na wspaniała grę oraz miła atmosferę

Z poważaniem dla Administracji serwera i MPCFORUM Colin&CyCu

Nick na serwerze: CyCu

Opublikowano

Dzięki za opinię.

Od siebie dodam, że jako administracja mamy pierwszy raz styczność z gregtechem co oznacza, że sami musimy się go nauczyć. Dodatkowym minusem jest to, że gregtech wprowadza, dużą ilość zmian i poprawek. Co za tym idzie receptury sie zmieniają i ciężko za tym nadążyć gdyż żadnych informacji o tym co i jak robić na ich stronie od razu nie ma.

Poprawiamy wszystko na bieżąco by za jakies 10dni osiągnąć paczkę która będzie działać sprawnie. Zglaszacie błędy i je próbujemy ogarnąć gdybyśmy tego nie robili też by było zle i pretensje w kierunku osoby tworzącej paczkę, że nic nie robi by usunąć błędy. Niestety poprawki kosztują Was ściąganie paczki.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Przejsciowe kłopoty z launcherem zostały rozwiązane, nalezy pobrać nowa wersje z linku z pierwszzego posta. Niestety nie było to zależne od nas a od Twórcy, który przepadł i nie było możliwości naprawienia błedu przez brak dostepu do plików konfiguracyjnych znajdujacych sie na innym serwerze. Obecnie pliki znajdują sie na naszym serwerze i w azie kłopotów możemy launcher szybko zedytować.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Z dniem Wczorajszym ruszył konkurs pod Tytułem Fusion Reaktor - GregTech ujarzmiony!!

Na czym polega konkurs?

Ano tylko na ty by wybudować działający Fusion Reaktor. Miasto które pierwsze wybuduje taki reaktor dostanie nagrody, w tym Technokrate dla jednej osoby na rok czasu , oraz nagrody pocieszenia dla reszty osób o ile tak owe będą.

Linki pomocnicze jak wybudowac.

http://godcraft.com/threads/new-gregtech-fusion-reactor-layouts-info.13514/

http://feed-the-beast.wikia.com/wiki/Fusion_Reactor

http://gregtechcommunitywiki.wikispaces.com/Fusion+Reactor

Zapraszam do zabawy

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Za nim zacznie pobierać paczkę mija chwila, czekajcie cierpliwie :)

Dokładnie jak ściągnie się połowa pasek postępu zapełnia się na zielono, to ile będzie to trwać zależy od Waszego neta.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Wszystkie osoby które maja problem z wejściem na serwer inforumuje, że został dodany thaumcraft tym samym, jeśli posiadasz system windows7 musisz ściagnąć jave 8 pod swoj system. Inaczej będzie Cie wyrzucać po chwlili z serwera. Jeśli masz inny system niż windows7 a wejść nie możesz prosz mi zgłaszać problemy.

Liczymy również na wyrażanie opinii o serwerze w temacie.

Pozdrawiam.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...