Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Techpack [Dedyk][24/7][Serwer na modach-62mody][Wersja 1.6.2][Nowa Edycja][Mila administracja][10miesiecy istnienia][Wszystkie info w opisie]

Veneficium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na serwerze została dodana opcja cuboidu. Wymiary 100x 100.

Na serwerze sa osoby którym fajnie się gra ale nie chcą bawić się w wojny i okradanie, każdy nie odpłatnie może dostać cuboid, w bazie muszą być dwie osoby.

Dodatkowo, w ostatnim czasie zostaly dodane mody, Ars Magica, BiblioCraft, HarkenScyte i jeden mod który odkryjecie wchodząc z kilfem do kopalni :)

Bardzo serdecznie zapraszam do gry na serwrze, jeśli ktoś ma problem z odpalnieniem lunchera proszę napisać pm opisując problem, postaram się pomóc.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

• Odpowiedzi 209
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up

Coraz więcej nowych graczy. Zapraszamy ;]

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Serwer widzę dość długo już stoi i zapewne resetu mapki nie było. Ogólnie ciężko coś zrobić gdyż dosłownie 10 klocków od spawna biegają dziesiątki mobków (i nie są to zombie czy szkielety a wilkołaki, ogry i inne niezbyt miłe dla początkującego gracza stworzenia) nie było by w tym niczego złego gdyby nie fakt, że cub jest płatny (wypada więc wynieść się gdzieś dalej by nasz domek nie został zbyt szybko zniszczony) i teraz mamy dwie możliwości iść i paść od tych stworzeń bądź iść i paść z głodu... Grałem na wielu serwerach ale tu nie mam pojęcia jak bez zakupu vipa bądź pomocy innych cokolwiek zrobić. Pewnie za chwilkę dostanę odpowiedź w stylu "masz /kit start zawierający jedzenie i secik ze skóry" oczywiście, szkoda tylko, że tych mobków jakoś to nie rusza a na sam kit jest 24h czekania(zresztą co kilka min muszę restartować clienta bo zaczyna strasznie ciąć. Nie wiem czego to wina. Sprawdzałem Wasz inny serwer i po całym dniu nawet jednego zacięcia nie miałem). Pomijam już to, że powitanie na serwerze też do miłych nie należało... Wchodzę witam się a w odpowiedzi otrzymuję "Spie..." (kończyć nie będę, myślę, że wiadomo o co chodzi) Szkoda bo liczyłem na dobry serwer z ciekawymi modami (Uwielbiam rp oraz industriala do tego mocreatures i kilka innych ciekawych modów) niestety ten nie zachęca nowych graczy do gry.

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano
Wiele osób po wejściu na serwer mialo podobny problem, wiele osób zmagało się z niewidocznymi mobami przez konflikt dwóch modów. Każdy umarł z 70 razy za nim doszedł do miejsca które mu sie spodobało.

Nam nie zależy na graczach którzy nie potrafią dać sobie rady i jedyne co im wychodzi to notoryczne jeczenie.

To serwer sv z wysokim poziomem trudności. Więkoszość osób to gracze powyżej 18lat.

Każdy jest otwary na pomoc, nie jeden stały gracz latał na spawn by pomóc. Myśle jednak, że serwer to wyzwanie i po pewnym czasie każdy zrozumie dlaczego jest tak a nie inaczej.

Jaką przyjemność czerpią gracze grajacy na zwyklym poziomie trudności to ja osobiście nie jestem w stanie pojąć. Gra jest łatwa, nudna, monotonna, nie daje adrnaliny, nie cieszy gdy uda sie przezyc 4min bez śmierci :)

Wielu daje radę i im gratuluje :) Wiele osób ma takie skoki napięcia, że i luzne stolce. I o to nam chodzilo przy tworzeniu serwera. nie dajesz rady idz grać w bierki, kołko i krzyżyk, statki a z minecrafta z takim poziomem zrezygnuj:p

Co do cuboidów są one platne na dwa sposoby albo jedna osoba musi posiadać vip;a w bazie albo zapłaić diaxami. Nie ma za darmo. Za darmo umarło.

Po pierwsze gdybyś chwile pomyślał to byś wiedział, że gracze utrzymuja serwer. Nie chcesz kupować vipa? Chcesz jednak grać? To pakujesz kilof, żarcie i wypad do kopalni szukać diaxów.Nie dajemy cuboidow od tak. Zasady na serwerze są jasne i zrozumiałe. Myśle, że dlatego serwery ktore tworzymy nie upadaja jak reszta i jeśli cos stworzymy to stoi. I tak nie zmiennie od 2011 roku.

Co do problemów z paczka, wystarczylo wejść na nasze forum i opisać problem, mialbyś szybką pomoc.

Myśle też, że na serwerze byles dawno temu a opinie wystawiles teraz :)

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Sam też szukam serwerów na którym trzeba się namęczyć by coś osiągnąć dlatego zwróciłem uwagę na Waszą publikację. Na serwerze byłem dzień przed napisaniem poprzedniego posta.. więc nie tak dawno... Nie kłam mówiąc, że większość graczy ma ponad 18 lat... wszyscy gracze których spotkałem mieli po 12 czy 13 lat (zapytałem o wiek pewną osobę która na moje "Witam" odpowiedziała "spie...." i zaczęła mnie obrażać, mnie jak mnie ale obrażanie rodziców już dawno przestało być śmieszne... Oczywiście o wieku nie dowiedziałem się od niej a od jego kolegi z klasy.) Sam mam 20lat i zostałem tu wyśmiany bo ponoć w tym wieku nie gra się w Mc (oczywiście wyśmiany zostałem tylko u Was). Nie zniechęciłem się poziomem trudności (ponad 2h spokojnie zwiedzałem mapkę) tylko problemami ze stabilnością Mc (co 5min musiałem restartować clienta by móc normalnie chodzić). Nie pisałem o tym na forum bo po tak "miłym" przyjęciu postanowiłem odwiedzić Wasz inny serwer (po kilku dniach zajmujemy 2 miejsca w top10 a serwer do najprostszych nie należy, zresztą na większości serwerów nasza grupka osób znajduje się dość wysoko). Co do VIP to jestem jak najbardziej za. Wiem, ze to dzięki nim serwer ma możliwość funkcjonowania.

@edit

W poprzednim poście narzekałem na poziom gdyż z tak zawieszającym się Mc nie ma możliwości dojścia gdzieś dalej. Nie wiem czym to jest spowodowane. Na tych samych plikach od kilku dni siedzę na Waszym 2gim serwerze i nawet jednego laga nie miałem. Możliwe, że to Mocreatures bądź maszyny tak mi cięły. Nie jest to wina serwera gdyż znajomy może normalnie grać. Nie bawiłem się z tym bo jak mam być obrażany już po kilku sekundach obecności na serwerze to taka gra nie jest żadną przyjemnością.

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Widzisz w tym problem, że w prezentacji serwera masz adres teamspeak, zapraszam Cie na rozmowę, pogadasz z 20-35 latakmi napierdzielającymi w minecrafta. Gdybyś wszedł na nasz teamspeak Twoja opinia była by inna. My nie śmiejemy sie z wieku osób grających na serwerze. Twórca serwera ma 35lat :)

To, ze jakiś "burak"- gracz na Twoje witam, zamiast klaskać z radości odpisał Ci w chamski sposób to nie wina administracji a kultury tej osoby. Takie osoby zdarzaja sie na każdym serwerze. Administracja nie może też banować za to, że ktoś ma zły humor. Naszym obowiązkiem jest pouczyć i karać gdy nie nastąpi poprawa.

Staramy sie pomagać i stwarzać przyjemną atmosferę- za bydło odpowiedzialności nie ponosimy.

Jeśli jednak jakimś cudem będziesz chciał zagrać i spróbować jeszcze raz to się odezwij. Pomogę Ci rozwiązać problem spadku fps.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Jednak większość osób pierwsze co robi to wchodzi na serwer a dopiero później (ewentualnie) zajmuje się ts. Nie chodzi mi już nawet o ten wiek bo akurat to mnie mało obchodziło, zresztą były na ten temat tylko 2 zdania ( "mili" gracze nie potrafili nawet postawić paneli słonecznych czy quarry więc taka opinia, że mc jest dla młodszych jakoś do mnie nie przemawia) chodzi mi o te wulgaryzmy skierowane do osób których nawet tam nie było i których nie wypada obrażać-rodziców. Jest to strasznie dziecinne i zostało napisane bez powodu. Nie chciałem by ktoś skakał z radości na moje "witam", nie oczekiwałem nawet, że ktoś mi odpowie. Chciałem być miły, przywitałem się i tyle. Piszesz, że administracja nie może banować za to, że ktoś ma zły humor? Znaczy, że mogę przeklinać, obrażać wszystkich i powiedzieć, że miałem zły humor i to dlatego? Nie ja tworzyłem regulamin ale wydaje mi się, że upomnienie za coś takiego to trochę mało(chodzi mi tu o konkretnie to zachowanie. Oczywiście wiadomo, że jak się zdenerwujemy to każdemu zdarza się przeklnąć i karać za to nie ma po co bo nikogo na serwerze nie będzie). Żałuję, że nie mam screenów (niestety przy próbie zrobienia screena Mc padł...) Aktualnie siedzimy na Waszym 2gim serwerze. Myślę, że długo tu nie pobędziemy gdyż bez modów nie ma zabawy (Tu jest coś co pozwala na dłuższą grę jednak to dalej nie to samo co Industrial czy bc. Nie wiem czy mogę napisać o jaki serwer chodzi więc typu nie podaję). Zobaczę jak reszta i może za jakiś czas się zgłoszę :) Dziękuję.

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Wczoraj mialem przyjemnosc przetestowac mozliwosc grania na Waszm serverze - JESTEM POD WRAZENIEM.

a dzis po straconych dziesiatkach godzin- NAJGORSZY SERWER JAKI POZNALEM- przez ostatnie dwa lata

Opublikowano

Serwer stoi od 6mc, nie mamy zamiaru go zamykać a rozwijać :)

Dopiero od niedawna serwer został otwarty dla innych, początkowo był WL.

Serdecznie zapraszamy.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Gram na wszym serwie juz od jakiegos czasu i powiem ze podoba mi sie niema wogole lagow i jest dosc duzy poziom trudnosci co tez mi sie bardzo podoba jedyny minus to malo graczy ;(( ale zapraszam i polecam ;)

graphic.png

10/50/100/150/200/250/300/350/400/450/500/550/600/650/700/750/800/850/900/950/1 000

Opublikowano

Poczytalem sobie te wszystkie wpisy i moge was zaskoczyc, mozecie pochwalic sie graczem ktory ma 47 lat.

Gram z przyjemnosci i relaksu, nie interesuje mnie zabijanie ale tworzenie. Niemniej jednak nie podwazalne jest to

ze trudno bedzie wam utrzymac graczy na serwerze jesli nie beda oni mogli prznajmniej czesciowo zabezpieczyc

"swojej ciezko wypracowanej" wlasnoci.

Jesli straci sie to co sie znalazlo przez dziesiatki godzin bycia na serwerze (np.waszym)-wiecej sie na niego nie wchodzi.

Dlatego wgrywa sie pluginy na dzialki lub klany

Nie kazdy moze sprawic sobie VIP-a, a ja nie mam takiej mozliwosci bo mieszkam za granica.

Sam osobiscie mam serwer ktory stworzylem dla moich dzieci ale one wyrastaja i coraz mniej maja interesu aby wchodzic na niego. Po dwoch latach wylaczylem

ale jest ciagle gotowy do startu, a stali gracze mogli dostac mape na ktorej tworzyli swoje projekty.

Mialem te przyjemnosc byc testerem bety i co najwazniejsze w Minecraft bylo- to jego prostota i grywalnosc.

Pamietajcie ze najlepsza reklama jest uzytkownik- czyli gracz (ale ten zwykly aq nie VIP), jesli bedzie zbyt duzo obciazen , trudnosci i brak zabezpieczenia

tzw.minimum dla gracza (np.lockette lub tym podobne) to nie ludzcie sie ze uczymacie sie dlugo.

Malo graczy- maly ruch i nudy, a co za tym idzie coraz mniejsze wplawy z konta dla VIP-ow.

No i co najwazniejsze- to jest gra glownie dla dzieci a one chca sie zachowywac jak dorosli ktorzy mysla ze wiedza wszystko i sa naj

Opublikowano
Dla osób które nie mogą zakupić vip'a z racji na wiele powódek istnieje opcja zakupu cuboida za diaxy. Zdajemy sobie sprawę z tego, że nie każdego gracza stać na vip'a. Cuboid można kupić nawet na raty, ważne by wpłynęła w miarę ustalona ilość diaxów do admina.

Cuboid zabezpiecza na tyle, że nikt nie może wejść w region bazy. Wiemy, że gra na serwerze nie jest prosta, wiemy, że każdy gracz poświęca na nią czas, siły, często gra wywołuje negatywne uczucia co wpływa na humor.

Nie chcemy by serwer był zbyt łatwy, sam zamysł regionów powstał tylko dlatego, że wiele osób ma przyjemność zmierzyć się pierwszy raz z takim serwerem. Wielu rzeczy trzeba się nauczyć a kradzieże innych osób w testowaniu i nauce modów na pewno nie pomogą.

Jesteśmy otwarci na propozycje zmian :)

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

@up

Zapraszam na serwer, do grania, zostania z nami dłużej i wystawienia opinii.

Jesli chcecie zeby cos bylo dodane do nastepnej paczki, zapraszamy na nasze forum :) Wszystkie propozycje modów mile widziane.

Ważne!

Chcesz zostać członkiem załogi serwera? Lubisz pomagać innym?Posiadasz znajomość modów w stopniu podstawowym i nie widzisz problemów by dalej sie uczyć złóz podanie na moderatora! Może czekamy właśnie na Ciebie.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Tydzien siedzenia na serwerze prawie non-stop. Jestem pod tak wielkim wrazeniem oczywiscie pozytywnym.

Jestem juz chyba uzalezniony od "techpack.pl".

Naprawde rewelacyjny serwer, trudny a czasami zbyt trudny ale i dlatego tez ciekawy.

Polecam

Opublikowano

Dzięki za ponową opinie :)

Na serwerze łatwo nie jest ale pomimo tego warto wejść i spróbować nowej przygody :)

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

mam problem z paczką

Minecraft cannot launch in it current configuration

Pleas consult the file C:users/Brajan/AppData/Roaming/.minecraft/ForgeModLoader/-clinet-

oto log

013-06-27 21:57:46 [iNFO] [ForgeModLoader] Forge Mod Loader version 5.2.23.737 for Minecraft 1.5.2 loading
2013-06-27 21:57:46 [iNFO] [ForgeModLoader] Java is Java HotSpot Client VM, version 1.7.0_21, running on Windows 7:x86:6.1, installed at C:\Program Files (x86)\Java\jre7
2013-06-27 21:57:46 [FINE] [ForgeModLoader] Java classpath at launch is /C:/Users/Brajan/AppData/Roaming/.minecraft/minecraft launcher/Minecraft Launcher.exe
2013-06-27 21:57:46 [FINE] [ForgeModLoader] Java library path at launch is C:\Windows\SysWOW64;C:\Windows\Sun\Java\bin;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\PhysX\Common;C:\Windows\system32;C:\Windows;C:\Windows\System32\Wbem;C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\;C:\Program Files\Java\jre7\bin;.
2013-06-27 21:57:46 [FINE] [ForgeModLoader] Enabling runtime deobfuscation
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] All core mods are successfully located
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Discovering coremods
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Found a candidate coremod [1.5.2]TreeCapitator.Forge.1.5.2.r01.Uni.CoreMod.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loading coremod [1.5.2]TreeCapitator.Forge.1.5.2.r01.Uni.CoreMod.jar
2013-06-27 21:57:46 [WARNING] [ForgeModLoader] The coremod bspkrs.treecapitator.fml.asm.TreeCapitatorCorePlugin does not have a MCVersion annotation, it may cause issues with this version of Minecraft
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loaded coremod [1.5.2]TreeCapitator.Forge.1.5.2.r01.Uni.CoreMod.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Found a candidate coremod Chemcraft Core 1.2.0.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loading coremod Chemcraft Core 1.2.0.jar
2013-06-27 21:57:46 [WARNING] [ForgeModLoader] The coremod chemcraft.core.asm.ChemcraftCoreLoadingPlugin does not have a MCVersion annotation, it may cause issues with this version of Minecraft
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loaded coremod Chemcraft Core 1.2.0.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Found a candidate coremod CodeChickenCore 0.8.7.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loading coremod CodeChickenCore 0.8.7.jar
2013-06-27 21:57:46 [WARNING] [ForgeModLoader] The coremod codechicken.core.asm.CodeChickenCorePlugin does not have a MCVersion annotation, it may cause issues with this version of Minecraft
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loaded coremod CodeChickenCore 0.8.7.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Found a candidate coremod CoFHCore-1.5.2.4.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loading coremod CoFHCore-1.5.2.4.jar
2013-06-27 21:57:46 [WARNING] [ForgeModLoader] The coremod cofh.asm.CoFHPlugin does not have a MCVersion annotation, it may cause issues with this version of Minecraft
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loaded coremod CoFHCore-1.5.2.4.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Found a candidate coremod GuiAPI-0.15.6-1.5.2.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loading coremod GuiAPI-0.15.6-1.5.2.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINE] [ForgeModLoader] The coremod sharose.mods.guiapi.GuiAPIDummyCoreMod requested minecraft version 1.5.2 and minecraft is 1.5.2. It will be loaded.
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loaded coremod GuiAPI-0.15.6-1.5.2.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Found a candidate coremod NotEnoughItems 1.5.2.28.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loading coremod NotEnoughItems 1.5.2.28.jar
2013-06-27 21:57:46 [WARNING] [ForgeModLoader] The coremod codechicken.nei.asm.NEICorePlugin does not have a MCVersion annotation, it may cause issues with this version of Minecraft
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loaded coremod NotEnoughItems 1.5.2.28.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Found a candidate coremod PowerCrystalsCore-1.1.8B1-112.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loading coremod PowerCrystalsCore-1.1.8B1-112.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINE] [ForgeModLoader] The coremod powercrystals.core.CoreLoader requested minecraft version 1.5.2 and minecraft is 1.5.2. It will be loaded.
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Loaded coremod PowerCrystalsCore-1.1.8B1-112.jar
2013-06-27 21:57:46 [FINEST] [ForgeModLoader] Found library file argo-small-3.2.jar present and correct in lib dir

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...