Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Techpack [Dedyk][24/7][Serwer na modach-62mody][Wersja 1.6.2][Nowa Edycja][Mila administracja][10miesiecy istnienia][Wszystkie info w opisie]

Veneficium

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 209
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Przy ściąganiu paczki napisane jest na czerwono, że folder do którego wypakowujemy paczkę nie może mieć nazwy folderu za spacją.

Taki problem występuje przy systemie windows XP gdy chcemy wypakować paczkę na pulpit.

Zapraszam na serwer :)

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano

W dniu wczorajszym doszło do silnego ataku DDoS i trwały prace nad serwerem dedykowanym od strony technicznej by podobne sytuacje nam mniej przeszkadzały.

Serwer już działa i zapraszamy do gry :)

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Dzieki temu ze przez ostatnie dwa dni serwer jest prawie wylaczony - jako plus moge powiedziec ze stworzylem prawie identyczny moj serwer.

Dzieki temu mam alternatywe tworzenia jak wasz jest wylaczony.

Jedno jest pewne ze na moim nie ma magii w takiej formie jak u was i pracuje o wiele bardziej stabilnie. Moj idzie na silniku MCPC+.

Mimo to z utesknieniem czekam na ponowne wlaczenie waszego serwera, bo inaczej sie gra na swoim a inaczej tam gdzie nie ma sie praw admina.

Opublikowano

Coalaa w tym wypadku serwer nie działał z racji na to, że jeden gracz powodował crashe. Ma bana do momentu naprawienia błędu o ile zacznie z nami współpracować , a ciężko mu to idzie :)

Oczywiście to, że na serwerze z taka liczbą modów są crashe to codzienność więc proszę się nie zrażać. Wszystkie zgłaszane błędy powodujące crashe przy współpracy z osobą która go spowodowała usuwam na bieżąco.

Dla osób które nie wiedza czy u nas zagrać informuje, że dla zachęty koło godziny 16:20 w tym temacie podam dwa kody na vipa. Osoby które wbiją kod w podany w temacie sposób będą mogły cieszyć się ranga :)

Wszyscy zainteresowani mają czas, żeby ściągnąć paczkę i się zarejestrować na serwerze :P Powodzenia.

Podaje pierwszy kod na vipa

Pierwsza osoba która wpisze /vip code techpack na serwerze otrzyma range :)

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Można mieć na serwerze jednego moda i będzie on generował błędy. Ilość nie ma znaczenia. Nie my jesteśmy twórcami modów. Po ostatniej aktualizacji lista poprawek osiągnęła prawie 2000linii. Co to oznacza, poprawiono 2000błędów. W samym BiuldCraft i IC2 błędów byłó 500.Zrobienie paczki trwało 3 dni. Nie da się wszystkiego przewidzieć. Zmieniaja się mody, zmienia się mechanika działania maszyn. Z każda aktualizacja trzeba wejść w interesującego moda i samemu sprawdzić liste poprawek i zmian. Jest ogromna. Co za tym idzie zmianom ulega cały system na serwerze.

Wczoraj nie działała energia, zostało to zgłoszone i naprawione. To, że coś znika po update to normalne.

Jeśli coś się craftuje z itemu x, z,y a po update z x, z, q to nie ma takiej opcji żeby item nie zniknął.

Crashe serwera powodują gracze. Robią rzeczy nie dozwolone, próbują za wszelką cenę zrobić coś czego się zrobić nie da. Później wchodzi delikwent na serwer i za jego sprawa serwer łapie crash.

Polecam ściągniecie paczki o nazwie DNSTechPack. Przy każdej aktualizacji trzeba generować świat od nowa.

Jesteśmy jedynym serwerem który ma tą ilość modów i tak małą liczbę błędów. Bylem na serwerze który miał 34 mody, lista błędów na serwerze większa niż u nas przy 90 modach :)

Twoja opinia była by ok gdyby nie fakt tego, że siedzę przy paczce by ja zrobić 3 dni, za które nikt mi nie płaci i później kolejne 3 by naprawić to co nie działa poprawnie. Jak skończę robić jedna paczkę zaczynam robić kolejna. Reaguje na wszystkie zgłoszone błędy na forum i je naprawiam w kolejności.

Robię bo wiem, że jest garstka ludzi która zdaję sobie sprawę z wysiłku jaki w to wkładam. Szanują mój czas i energię włożoną w coś z czego sam nie korzystam i kolokwialnie pisząc nie wypinają dupy na mnie, na serwer tylko idą z mną na przód.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Zapraszamy na serwer, dziś będzie nowa paczka. Na tą chwile testowane są bugi i wszystkie sytuacje które mogą crashować Wam klienta i co gorsza serwer.

Dodany został w nowej paczce mod More Swords który był wcześniej na serwerze jednak został wycofany z racji na bugi.

Możecie stworzyć "miecz admina -Admin's Ark", wystarczy zdobyć bedrock :) Oczywiście, żeby go zdobyć trzeba pogłówkować :p Nie jest to ciężkie zadanie ale na pewno wyczynowe i obmyślenie planu jak go zdobyć chwilkę zajmie Wam czas.

Dodatkowy mod to nowe moby które maja duży pasek życia i zadają duży DMG.

Lista zmian dodatkowo to sprawnie działające plecaki. Życie mobów pokazuję się na bieżąco.

Zapraszamy na serwer :)

Nowa paczka dodana! Można ściągać i grać :p

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Podaj crash report, nie mam jak Ci pomóć nie widząc o co chodzi, najlepiej na pm.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Developer Veneficium chyba nie zna pojecia (cuboid) dzialka. Jak sie ma dzialke to to co na niej stoi w minecraft jest nie do ruszenia

Opublikowano

No dzis to juz mi nerwy puscily.

Czlowiek siedzi godzinami, szuka , buduje a po jakims czasie to co sie zrobilo znika lub zablokowane.

A dzis na dtzialce przypisanej tylko mnie zostalem okradziony i baza zniszczona.

Dziesiatki godzin dropienia na marne a na koncu administacja pisze ze to "suvival".

Przez dwa lata nie znalazlem gorszego serwera i tak lakonichnej administracji

Opublikowano

@up

Zapraszam na serwer.

Małe info.

Po wejściu w download proszę wybrać "rekomendowaną wersje paczki".

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Znajdz lepszy, lepsza administracje.

To jest serwer survival cuboidy sa symboliczne, każdy gracz może zabezpieczyć się w inny sposób np obudowywanie bazy zbrojonymi klockami. Survival jest od zawsze, na początku był to serwer tylko dla administracji na bazie dns, lecz było tyle bugów, że robimy własna paczkę która obciąża serwer 90% mniej. Bugów też jest mniej lecz nie da sie wyeliminować wszystkich, nie jesteśmy twórcami modów. Zgłaszamy każdy bug gdy go poprawią aktualizujemy paczkę.

W naszym regulaminie stoi jak byk że mamy serwer survival wystarczyło się z nim zaznajomić.

pkt7 naszego regulaminu 7. Cuboidy są symboliczne jest to survival prosze nie zgłaszać, że was okradli, każdy gra na własną rękę Stosowna informacja jest również na spawnie

Developer Veneficium chyba nie zna pojecia (cuboid) dzialka. Jak sie ma dzialke to to co na niej stoi w minecraft jest nie do ruszenia

Jak to by był normalny serwer to by było nie do ruszenia to serwer z 98 modami ;) w kliencie masz ich 91. W normlnym minecrafcie sa bugi a ty wymagasz nietykalności cuboida co na nim jest nie do zrobienia, Można pobokować rzeczy i co z teggo? Też krzyczysz zablokowane patrz posty wyżej.

Jednym słowem nie podoba się graj gdzieś indziej, nikogo nie zmuszamy. Zawsze możesz grać oflinne jak nie dajesz rady

Jest to serwer survival dla każdego by wiedział w co gra

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Hej nie czytałem reklamy serwera ani nie grałem na serwerze ale CUBOID oznacza, że nikt poza osobą uprawnioną nie ma prawa ingerować w daną działkę. Nie ma czegoś takiego jak cuboid symboliczny ?! Albo działka jest zabezpieczona albo nie Koniec Kropka !

Opublikowano

Znajdz lepszy, lepsza administracje.

To jest serwer survival cuboidy sa symboliczne, każdy gracz może zabezpieczyć się w inny sposób np obudowywanie bazy zbrojonymi klockami. Survival jest od zawsze, na początku był to serwer tylko dla administracji na bazie dns, lecz było tyle bugów, że robimy własna paczkę która obciąża serwer 90% mniej. Bugów też jest mniej lecz nie da sie wyeliminować wszystkich, nie jesteśmy twórcami modów. Zgłaszamy każdy bug gdy go poprawią aktualizujemy paczkę.

W naszym regulaminie stoi jak byk że mamy serwer survival wystarczyło się z nim zaznajomić.

pkt7 naszego regulaminu 7. Cuboidy są symboliczne jest to survival prosze nie zgłaszać, że was okradli, każdy gra na własną rękę Stosowna informacja jest również na spawnie

Jak to by był normalny serwer to by było nie do ruszenia to serwer z 98 modami ;) w kliencie masz ich 91. W normlnym minecrafcie sa bugi a ty wymagasz nietykalności cuboida co na nim jest nie do zrobienia, Można pobokować rzeczy i co z teggo? Też krzyczysz zablokowane patrz posty wyżej.

Jednym słowem nie podoba się graj gdzieś indziej, nikogo nie zmuszamy. Zawsze możesz grać oflinne jak nie dajesz rady

Jest to serwer survival dla każdego by wiedział w co gra

A ty chyba nie znasz sie na podstawie minecrafta. Technik jest dodatkiem i zasady musza byc zachowane. Nie badz taki filozof i nie racz mnie obrazac typu "jesli nie ogarniam".Jedynie czego nie ogarniam to to ze wasz serwer jest tak bardzo zwalony, co okazuje sie dopiero po czasie.

Znam wszystkie serwery, na wszystkich powaznych bylem lub "jeszcze jestem"

ale ten wasz byl czyms interesujacym- ale tylko na poczatku.

Potem zwiechy, blokady,znikanie itemkow

no i teraz haslo "cuboid symboliczny" - rece opadaja

P.S

" [Dedyk][24/7]Serwer Techniczny -Techpack[ponad 100modow][sV][1.5.2] Miła Atmosfera."

Dziekuje za mila atmosfere,

NIGDY WIECEJ : technikpack.pl

Opublikowano

Czy zdajesz sobie sprawe, że cuboid który daje administracja jest cuboidem dawanym poprzez worldguard? Na serwerze z taką liczbą modów jest możliwość go obejść. Nikt Ci nigdzie nie napisał, że jest to w 100% procentach bezpieczny teren. Cuboid dajemy tylko dla tego by w początkowej fazie gry było nam łatwiej. Dopóki sam się o to nie postarasz to takim nie będzie. Po to są mody by z nich korzystać. Broniąc się albo niszcząc innych. Jest to dla mnie logiczne.

Napisałem, że nie ogarniasz bo gdybyś poświęcił chwile zamiast zdobywać bezsensowanie itemy, ta chwila na zapoznanie się z modami była by na wagę złota.odkryłbyś sposób na to jak się zabezpieczyć by być nie tykalnym,nikt za Ciebie tego nie zrobi. Włąśnie o to chodzi w serwerze technicznym, sam sie zabezpiecz, nie potrafisz to przynajmniej przyznaj się, że nie potrafisz a nie piszesz, że to wina administracji.

Serwer od podstaw powstawał dla osób które potrafią i chcą myśleć a nie dla tych co liczą na innych. Nikt za Ciebie grać nie będzie.

Nie potrafisz grać to nie graj, zmień serwer ale nie pisz mi tu, że administracja ma w dupie wszystko i wszystkich, bo to k... ja siędze i robię paczkę , ja chodzę i pisze do twórców modów by usunęli buga. to ja poświęcam temu czas a Ty jedyne co potrafisz to walić krytyke, że coś zniknie. Należysz do osób które narzekają a same gówno zrobią by pomóc. Ja nie jestem firma charytatywną i to co robię robię z pasji gdy mam wolny czas. Jeśli coś nie działa reaguje na tyle ile potrafię. Albo grasz jak facet z jajami albo się użalasz.

Zrób swój serwer i bądz pierwszym w kosmosie z którym sie dogadasz. Z sobą samym najłatwiej.

Nie byłem w żadnej szkole która by mnie kształciła w stronę minecrafta i dostępnych modów, wszystko co potrafie to moja zdobyta wiedza. Nie potrafie wszystkiego, nie jestem alfa i omega. Uczę się, jeśli mam możliwość to usuwam błedy, nie mam to je zgłaszam.

Zawsze znajdzie się taki krytyk który gówno robi tylko przyjdzie i wkurzy innych swoim brakiem wiedzy. Jesteś kozak to staw czoło wchodząc na ts3 i ze mna rozmawiając. Wielka pretensja, że Cie okradli. Winny jesteś sobie sam. Mogłeś się poradzić innych co zrobić by baza była bezpieczniejsza. Minecraft a tym bardziej serwer na którym grałeś to inny typ rozgrywki na którym gra nie polega na zbieraniu itemów a wzmacnianiu sie by być nie do zniszczenia.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

"Zawsze znajdzie się taki krytyk który gówno robi tylko przyjdzie i
wkurzy innych swoim brakiem wiedzy. Jesteś kozak to staw czoło wchodząc
na ts3 i ze mna rozmawiając. Wielka pretensja, że Cie okradli. Winny
jesteś sobie sam. Mogłeś się poradzić innych co zrobić by baza była
bezpieczniejsza. Minecraft a tym bardziej serwer na którym grałeś to
inny typ rozgrywki na którym gra nie polega na zbieraniu itemów a
wzmacnianiu sie by być nie do zniszczenia."
nie jestem krytykiem, stwierdzilem fakt, zglosilem i napisalem o straconych godzinach.

Czego mozna dorobic sie grajac w tydzien ??

Pytalem na poczatku - jak moge zabezpieczyc moje itemki ?? Sugerowalem lockette to przyszedl ktos i mi dzialke zrobil.

Inaczej bym nie gral.Ja jestem od dwoch lat zaangazowany i robie to z serca, Szukalem serwera gdzie ja sie moge wykazac bez mozliwosci jaki ma admin

czyli ja sam na swoim serwerze.

Jesli uwazasz ze twoje odpowiedzi sa konstruktywne to grobo sie mylisz, a napewno nie sa mile dla mnie jak je czytam.

Jesli to ma byc dla graczy mila atmosfera to dziekuje. W pierwszej kolejnosci szuka sie kompromisu, wytlumaczenia a gdy wszystkie argumenty polegna to wtedy mozna zaczac wojne.

Mam swoj serwer z modami i pluginami, nie mam ich tak duzo jak wy (tylko 72)

bo wiele pluginow kloci sie z modami (dlatego brak tez magii)

i na poczatku kazdy ma "lockette , a jak wiadomo jest najlepszy.

Nie bede tu wywodow prowadzil, powiem tylko ze bylem i czekalem na TS3.

Niestety bez skutku. Wiadomosc zostawilem Wilkowi" na ts3. Jak chcesz to sobie wejdz i zobacz moj: 88.153.138.145 ale

ostrzegam- jest po niemiecku

Nie bede wiecej odpisywal, mozesz spac spokojnie.

Zycze powodzenia

Opublikowano

Kompromis to został Ci zaproponowany na naszym forum, gdzie moja żona napisała, że może dać Ci temy. Na co Ty odpisałeś cytuje

"Wsadz sobie to wszystko w d......

Obiecuje wam za te stracone godziny zrobic antyreklame."

Po napisaniu takich słów w stronę kobiety to dał bym Ci w ryj więc się nie dziw, że moje wypowiedzi są w stosunku do Ciebie nastawione w taki a nie inny sposób.

Niby masz "dużo lat" a zachowujesz się jak dziecko w piaskownicy. Płaczesz jakby Ci matkę i ojca zabili. Już młodsi na serwerze potrafią przeboleć stratę i grać dalej. Maja jakąś empatię i zrozumienie. Nie znasz w ogóle tej gry od strony technicznej, Sam minecraft, czysty bez modów ma bugi o czym wie każdy kto siedzi w temacie, Dlatego, gra w której jest xx modów też je posiada w zwiększonej liczbie. Jednym słowem jesteś śmieszny.

Jeszcze raz informuje, ze to serwer survival i odsyłam do Wikipedii bo nie znasz znaczenia tego słowa.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Za to wszystko co stracilem zaproponowano mi zbroje i cos tam jeszcze na dokladke, i sie dziwisz na moja reakcje ???????????
i ty to nazywasz kompromisem, i jeszcze sie potem zalewasz lzami ze twoja zona (za co kobiete przepraszam bo nie wiedzialem)
musiala przeczytac moja reakcje. Elektrownia zniszczona, solary ukradzine z calym osprzetem, skrzynie rozwalone pelne polproduktow i gotowych materialow zbroje power , nano itp
i cytuje:" Kompromis to został Ci zaproponowany na naszym forum, gdzie moja żona napisała, że może dać Ci temy". Ale jakie itemki ??? (czytaj wyzej)
Ja zachowuje sie jak dziecko ??- ty probujesz mi wytlumaczyc cos co mnie wogole nie interesuje i nie jest odpowiedzia na zaistnialy problem. PROBLEMEM JEST CUBOID czyli dzialka lub dom
przypisana do konkretnego gracza lub graczy. A czym jest cuboid ??
Na to co tam bylo pracowalo trzech graczy, ja bylem najczesciej i najdluzej.
Dzis napisales ze mod czarowania nie ochrania dzialki !!. To po co mydlenie oczu przydzielajac dzialke (dom) Testujac DNSTechpack wiedzialem na co mozna sobie pozwolic.
Wiedzialem ze tam nie bylo dzialki wiec budowalo sie maszyny do ochrony ale i tak polegalo to na wspolnej grze zespolowej czego szukalem na waszym serwerze.
Wiem co znaczy tez PVP to tak zebys nie pisal na przyszlosc,
Zalozeniem dodatkow typu technik bylo budowanie a nie niszczenie i okradanie. Na serwerach z modami glownie siedzialo sie po to aby poznawac techniki i wdrazac je w zycie,czasami- ups wybuchlo i zaczynalo sie od nowa.
a tu na waszym ni z tad ni z owad znika caly czar budowania i poznawania. Gdzie ta stabilnosc polecana na waszym serwerze ?? Mila atmosfera ??- byla i sie wczoraj stracila.
Problemu nie bylo do wczoraj. Piszesz ze moglem sie popytac, regolamin poczytac ??
Na TS wchodzilem czesto ale co z tego jesli nie moglem wbic na kanal i czekalem jak debil w "spalarnii"
Moze graczy mialem spytac ?? W szczytowej fazie poczatkowej jak bylo jeden raz 19 graczy nie bylo mi w glowie bo i tak roszada straszna byla .
Potem po licznych wylaczeniach bylo max 14 graczy a stalych 6 przy czym trzech moderatorow ktorzy tez nie mieli pojecia co dziala a co nie odsylajac mnie na wasze forum co tez robilem.
A ty mi nonstop piszesz o survivalu.
A ja jak to dziecko z piaskownicy rzucam sie o moj zniszczony i okradziny "CUBOID" w podstawie waszego serwera z "pluginami" i modami.
Nie neguje twojej ciezkiej pracy bo wiem ile czasu pozera utrzymanie serwera i jego stabilnosc ale nie rozumiem po dzialki skoro instaluje sie mod ktory je wyklucza i psuje cala zabawe.

Jesli ja jestem smieszny to o tobie musze napisac ze ty jestes zalosny odpisujac mi w ten sposob. A po ryju nie bede nikogo walil bo nie jestem szarakiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...