Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

VENTURE - 85 Cap\Balanced Classes\Skill Extensions\New systems - Otwarcie 13 kwietnia.

RYDVAN x3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 664
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To co wydarzyło się dzisiaj na intense - totalna porażka, ale jeszcze się nie poddaję.

Co do Venture, jeszcze nigdy nie widziałem tak zajebistej zapowiedzi serwa. Na pewno warto poświęcić tu czas. Może nawet ja to zrobię.

Aha, czy ktoś wie czy można już pobrać, jak tak to proszę o link.

A co do powstających gildii, najlepiej jest zrobić jedną - dwie silne typowo polskie, gdzie zadba się o przyjmowanie ludzi na poziomie czyli w odpowiednim wieku. Co do nazwy proponuję Adventure. :)

14mxpnc.jpg
Opublikowano

ja tworze gildie BloodyTeam , dlatego ze na nesroSro mielismy taką i byla ona najlepsza polska gildia. Przyjmowałem wyłącznie ogaeniętych graczy ktorzy znli sie na grze. Oczywiscie max lvl musieli miec do tego bron minimum +7 i set minimum +5.. Tutaj tez bede robic selekcje :) tylko ogarnięci gracze ! No nobs. :]
nick Kriksos :D

Opublikowano

to zrobimy Unie =)
Ja również robię guildie WeRide , grałem kiedyś na penguinSro i innych serwerach starszych. Właśnie tą guildią. Mam parę kontaktów i ludzi co też mają zamiar zagrać, więc będzie ciekawie :) Tylko tsa musze skminić bo aktualnie mi przepadł... :(

Opublikowano

jasne ze zrobimy unie :D odrazu sie zkminimy na serwerze :) i najpierdalamy forty bez lipy !!! od samego początku !! Tylko cholera moglby mi ktos doradzic jakas postac? dobra na pvp , trade , unikaty? wiem ze musze miec przyzwoitą obrone i dobry atak.. Mialem robic war/clera , jednak jak ziomek mowi ze nie ma stunów nawet. wiec raczej odpuszce. Mysle teraz o s/s hybrydzie 1:5 bądz hybryde speara 1:5 ss w coldzie / lighcie , a spear w cold/fire ? Bo bladerem nie mam zamiaru grac na pewno.. Glavier tez raczej odpada jak dla mnie , bowman hmm.. nie wiem czy na cap 80 bedzie mocny... Co do EU... War/Cler odchodzą stuny ale nadal ma swoje bufy i swoją obrone , dmg tez nie odstaje , przypierdolic potrafi... Rogue z clerem badz warlockiem odpada bo teraz gram takim charem.. Wizem nie lubie grac bo na pvp nie da sie nic zrobic.. Cholera nie wiem , jedynie widzą mi sie te inty chińskie bądz warrior eu... Co możecie mi doradzic? Jakie wy bd robic???

Opublikowano

zrob s/s jedna z lepszych postaci na pvp wymiata na tym capie tylko zrob taka leka hybryda 8;1 lub 7 ;1

skile fire 80 bich 80 i 70 cold i light 70 przynajmniej ja zawsze tak robilem i nigdy nie narzekalem :)

Ja przynajmniej tak bede robil xD

Uczeń
Opublikowano

Skąd info, że stuny nie działają?

Ja robię warka bo i tak ma dmg niezly a zawsze jest heal lub statusy z locka :) (zalezy od subki ale nad tym jeszcze myśle)

Opublikowano

Co do skilli DAJE wam poniżej INFO co i jak :)
możecie sobię sprawdzić co dokładnie jest a czego nie ma :)
no i co się opłaca
...

Here's the list for the current changes we applied to the skills:

Warrior:

Sprint assault stun probability removed, knockback probability reduced;
Added a defensive passive (gives physical armor/magical armor/MP);
Qoutas absorption nerfed, fences removed;
Skins and screens durations have been lowered, defenses lowered;
1Handed damage passive buffed;
Shield trash knockback probability reduced;
2Handed knockdown probability reduced;
Daredevil damage has been nerfed;
2Handed critical increase passive has been removed;
Axes damage passive buffed;
Axes sudden twist skill stun probabily reduced;
Axes down cross damage has been buffed
Axis quiver now has a 2 second 100% stun probability with a large cooldown.

Rogue

Added a defensive passive (gives physical armor/magical armor/MP);
Stealth duration reduced, cooldown increased. There is a 15 second window when you will not be able to be invisible;
Xbow hurricane shot knockdown probability reduced;
Dagger prick skill damage has been nerfed.

Wizard

Invisibility duration reduced, cooldown increased. There is a 15 second window when you will not be able to be invisible;

Warlock

Berserker gage passive probability increased;
Debuff probabilities/durations have been reduced;
Stun duration reduced to 2.5 seconds;
Sleep duration reduced to 2.5 seconds.

Bard

Tambour physical/magical damage absorptions have been reduced;
Dances physical/magical damage increase skills have been nerfed.

Cleric

Absolutes now have an Intelligence requirement;
Bless spell defense/duration has been nerfed;
Holy spell resistance probabilities have been reduced;
Cleric physical/magical defense increase buffs have been nerfed.

Heuksal

Lightning Bird Spear skill damage has been buffed;
Bloody snake storm duration has been reduced;
Soul spear skills now share cooldowns;
Ghost spear knockback probabilities increased;
Chain damages have been buffed.

Pacheon

Anti devil critical rate has been increased;
Piercing arrow has been greatly buffed/has a long cooldown;
Phoenix soul arrow range increase has been buffed;
Strong bow stun probability has been increased.

The reason why bow only got buffs is because it didnt have any other defensive abilities other than the knockback.

Bicheon

Flying stone smash bleed probability reduced/cooldown increased;
Giant shield duration reduced (has the same duration as bloody snake storm);
Adjusted the 4th stab book from level 90 to 85;
Depth Bicheon force buff has been buffed and now requires strenght;
Passive block rate has been replaced with critical parry property.

The
reason why we removed passive blockrate is because whilst testing pvp
versus different builds we've noticed an immense amount of hits being
blocked (3-4 sometimes even 5 in a row) which ended in never ending pvps
between some builds.

Cold

Cold wave freeze effect has been greatly increased;
Snow storm damage has been greatly increased (in line with fire nukes);
4th snow shield book has been removed, the maximum snow shield you can now get is 45%;
Snow shield has an intellingence requirement.

Ligthning

No changes

Fire

No changes

Force

Selfheal amount/cooldown has been increased;
Status cure skill cooldown has been increased;
Cure therapy skill cooldown has been increased;
Targeted heal amount has been buffed;
Debuff probabilities have been nerfed.

These
are the current skill changes. I hope I didn't miss anything. These
changes are not permanent and will be adjusted according to your
feedback during gameplay.
Some of these changes might seem weird or out of place but we've tested every single build so you shouldn' worry too much.

Once Venture is launched feel free to post your feedback regarding skill balance in our balance section.

Thank you.

Uczeń
Opublikowano

Najbardziej to warriora okradli... co oni chcą robić serv china PWNED? wtf? więcej mogli im wpierdolić... jeszcze te irytujące poty co sekunde.

Opublikowano

Najbardziej to warriora okradli... co oni chcą robić serv china PWNED? wtf? więcej mogli im wpierdolić... jeszcze te irytujące poty co sekunde.

nie wiem jak tobie.. ale mi to bardzo odpowiada ... Wszędzie gdzie gralem , a gralem na bardzo wielu serwerach najlepszy byl Warior/cler/walrock albo rogue/cler/warlock poprostu jak by te postacie bylo "zczitowane" a teraz zrobili zajebistą opcje poprostu !! Kazda postac bedzie mogla pokazac co potrafi poparzez dobre itemy i dodanie dodatkowych skili od 80 do 85.. Zajebiscie ! Robie s/s hybryde 1:5.. Cold / Light / albo light 60 , cold 20 dla ms i full FIre.. jeszcze musze sie nad tym zastanowic

ciekawe jak z botem bedzie.. mam nadzieje ze mbot bedzie dzilac normalnie jak na kazdym privie.. no i ze bedzie mozna sobie odpalic silkow tyle ile komu pociagnie xDD bo inaczej to hujowo :D gold party bym sobie postawil odrazu xD

Opublikowano

ciekawe jak z botem bedzie.. mam nadzieje ze mbot bedzie dzilac

normalnie jak na kazdym privie.. no i ze bedzie mozna sobie odpalic

silkow tyle ile komu pociagnie xDD bo inaczej to hujowo :D gold party bym sobie postawil odrazu xD

nie licz na to , z tego co już wiadomo , to Botowanie jest zabronione. nie będzie Ip limitu ale będzie taka opcja że tylko 1 client można odpalić na PC.

ale już myśle nad jednym patentem. zobaczymy czy wyjdzie hehe. Co do GF... Gfy psują grę , a z tego co pisał Administrator servera to będzie pilnowane botowanie i to bardzo.

Uczeń
Opublikowano

No mi się już znudziła gra chinolami i chciałem eu to tak: warrior -> zjebali, rogue -> zjebali x2 (jak mozna zabrac dmg z pricka?WTF?! i jeszcze knockdown reduce co daje nam cos typu: bijemy ale gowno robimy...) warlock -> tu bez tragedii ale przeraża mnie sama myśl o sp (i do tego te "drogie" skille od 80-85. Więc jednym słowem na wu sie zawiodlem (już nie mówiąc że subka clera to jakaś kpina bo czytalem na forum u nich ze chca zwiekszyc czas healu lub zmniejszyc jego leczenie xD)

Opublikowano

War/Cler bedzie dobry na pvp.. Na trade / unique bede rozdawać bufy. ;) + lura do party ;D warrior wszędzie jest dobry :]

a Chiny dla mnie są nudne.. Rogalcem/Warlockiem gram aktualnie na necroSRO , wiec raczej zrobię warka , no chyba ze ktos ma jakies propozycje inne do zrobienia jakiejs postaci ktora bedzie dobra na tym serwerze to z chęcią wysłucham. :)

Bo ten war jeszcze nie jest w 100% pewny :D

str glavier albo hybryde ze spear . 5. 1 albo 4 1 int str ,

Opublikowano

nie narzekajcie , ja robie warrior/clerica i myślę że bedzie wszystko dobrze. Skoro tak zrobili balans tzn że nie jest tak źle a właśnie że lepiej. Trzeba im zaufać trochę =)

Opublikowano

za godzine bede link pisał admin na Forum

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...