Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

co sadzicie o wicher x diament? ostatnio dograli sie efenowi, tak to o nich nie slyszalem, a szkoda, bo props mega ode mnie

Ich płytka zajebista, na płycie Efena też dobry track dojebali.

Słoniak wrzucił nowy teledysk, jedyny track jaki mi siada z D2 :v

Opublikowano

rap to szit nie polecam nikomu ja słucham tylko metalu ;) ;)

Weteran
Opublikowano

http://glamrap.pl/vd/18492-teledysk-eripe-penx-puncherfaust-ii

CHUJOWE BRAGA DLA GIMBUSÓW. KAŻDY KTO MA MA WIĘCEJ NIŻ TO 15 LAT I TROCHĘ OLEJU W GŁOWIE SŁUCHA RAPERÓW KTÓRYCH TEKSTY SĄ SENSOWNE I WARTOŚCIOWE.

A TEN PAJAC Z PRZEROŚNIĘTYM EGO JEST TAK WARTOŚCIOWY JAK LADY GAGA

Jakie gówno. Jebać obu wacków.

Ten Eripe jest tak hujowy i bezwyrazowy, że nie rozumiem jak można go uważać za jakieś objawienie sceny. Po prostu niczym się nie wyróżnia. Zero jakiegokolwiek flow. Jest po prostu identyczny jak reszta tych "wschodzących gwiazd", które pojawiły się w ostatnich dwóch latach.

Od dzisiaj rip jest wackiem, tyle komentarzy nie może się mylić #populizm

1329036830-U154499.png
Weteran
Opublikowano

Wiem co to populizm, nie używam słów, o których znaczeniu brak mi zielonego pojęcia..

Chodziło mi bardziej o te komentarze, większość fragmentów z tekstów ripa można dopasować do tych sytuacji.

Ogólnie to trochę dziwne podejście, rip w formie - bożyszcze rap sceny, odchyły - jebać go.

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Przecież te tracki w porównaniu do tych na chamskich rzeczach, czy odium są chujowe i nudne i piszę to jako fan (co) ripa.

PS http://sjp.pwn.pl/slownik/2505164/populizm

Podbijam gościu wbił się na wysokim poziomie i teraz ma przestój. Trochę chujowo, z drugiej strony patrząc na cały PL rap i tak nadal jest ponad większością. Mam nadzieję że skoro nagrywa z Quebo to pilnują się nawzajem i Płyta Roku będzie co najmniej na poziomie tego co jest na Odium.

Wiem co to populizm, nie używam słów, o których znaczeniu brak mi zielonego pojęcia..

Chodziło mi bardziej o te komentarze, większość fragmentów z tekstów ripa można dopasować do tych sytuacji.

Ogólnie to trochę dziwne podejście, rip w formie - bożyszcze rap sceny, odchyły - jebać go.

W formie to był na Inwazji na rap.

EDIT:

Tak sobie czytam na ślizgu temat RIPa i opinie na temat Puncherfausta II, ogólnie chuj w to wbijam kto co pisze bo mam świadomość że niektórzy tam się zachowują jak gimbusy no ale tego typa to powinni wypierdolić za takie zjebane posty i propsowanie wersów różaniec=kulki do dupy, no kurwa:

1386096303-U847602.png

Opublikowano

ja wam powiem, ze nigdy do konca ripem sie nie jaralem, kilka trackow fajnych ale czegos mi w nim brakuje, wg. mnie teraz sobie leci na renomie i puszcza dosc chujowe tracki, moze ta plyta roku z quebo cos zmieni w moim mniemaniu ale watpie, jak dla mnie on jest sredni

Opublikowano

Stare tracki ripa>nowe choć nadal źle nie jest.

wow nie uszanowanko... nie podbijaj setny raz postu bo i tak nic nowego nie wniosłeś

Polski rap jest beznadziejny.

bo przegrałeś życie #rdza

ps każdy archer jeździ po tobie na pvp

Wrzucam bo jeszcze nikt tego nie zrobił:

Opublikowano

teraz widze modny temat "duzo ludzi robi rap, do tego chujowy, pocisniemy ich", wg. mnie no nie kazdy od samego poczatku robi zajebiste rapy na poziomie, kazdy od czegos zaczyna i wypuszczanie syfu ma sens bo w pewnej kwestii uczymy sie na bledach a nikt nie wytknie ci lepiej bledow i chujowosci niz internet, na samym przykladzie gedza, tak dlugo wypuszczal totalny syf i eksperymenty az wydal zajebista plytke ktora tak kurewsko buja ze nie sposob od niej odejsc na chwile i jakos nikt o starych kawalkach nie pamieta

a co do pojecia "rap", kazdy inaczej to interpretuje, jeden robi rap bo lubi, jeden robi z nudow, jeden dla hajsu, jeden bo jest kurwa poeta i nie potrafi inaczej pokazac siebie, jeden po prostu dla zabawy... ale zawsze i tak polaczki beda spinac, ze rap ma byc taki jak oni chca i chuj. dla mnie rap to po prostu muzyka a kretyni pokroju mediuma beda sie spinac ze rap to cos wiecej i musi napierdolic tam 9999 swoich madrosci i potem zasmiecac rap scene gownem o bogu i jego przekazem a jak ktos go skrytykuje to wielka puenta, oczywiscie dla mediuma props za pierwsza plyte, ale od niedawna zaczyna mu konkretnie siadac na bani i chyba przesadza bo jako artysta jest zajebisty, wyjebane bity, ale jako czlowiek to totalny idiota zaslepiony jakims syfem

Weteran
Opublikowano

wypuszczanie syfu ma sens

robisz coś chujowego w pizdu?

to lepiej niech to gówno nie opuszcza twardego dysku

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Magik był mistrzem .. "Zdmuchnął wiatr, więc koleś spadł" -Fokus.

Rap jaknajbardziej fajny , ale nie wstystkie takie jak TEDE

Co Ci się nie podoba w Tede? Ostatnia jego płytka była zajebista.

Dalej ludzie żyjecie tymi dissami z Ryśkiem?

Słucham obu, dobrzy raperzy.

D2 rozpierdol totalny, mega zwroty, punche, bity .

skpUo.png

Opublikowano

teraz widze modny temat "duzo ludzi robi rap, do tego chujowy, pocisniemy ich", wg. mnie no nie kazdy od samego poczatku robi zajebiste rapy na poziomie, kazdy od czegos zaczyna i wypuszczanie syfu ma sens bo w pewnej kwestii uczymy sie na bledach a nikt nie wytknie ci lepiej bledow i chujowosci niz internet, na samym przykladzie gedza, tak dlugo wypuszczal totalny syf i eksperymenty az wydal zajebista plytke ktora tak kurewsko buja ze nie sposob od niej odejsc na chwile i jakos nikt o starych kawalkach nie pamieta

a co do pojecia "rap", kazdy inaczej to interpretuje, jeden robi rap bo lubi, jeden robi z nudow, jeden dla hajsu, jeden bo jest kurwa poeta i nie potrafi inaczej pokazac siebie, jeden po prostu dla zabawy... ale zawsze i tak polaczki beda spinac, ze rap ma byc taki jak oni chca i chuj. dla mnie rap to po prostu muzyka a kretyni pokroju mediuma beda sie spinac ze rap to cos wiecej i musi napierdolic tam 9999 swoich madrosci i potem zasmiecac rap scene gownem o bogu i jego przekazem a jak ktos go skrytykuje to wielka puenta, oczywiscie dla mediuma props za pierwsza plyte, ale od niedawna zaczyna mu konkretnie siadac na bani i chyba przesadza bo jako artysta jest zajebisty, wyjebane bity, ale jako czlowiek to totalny idiota zaslepiony jakims syfem

Kminię o co Ci chodzi i przyznaję że po części masz rację, Oxon przykładowo nawet sam wrzucał swoje chujowe kawałki z początków... Chodzi bardziej o to że wystarczy popatrzeć na takie popmuj rap, na setki wideo z rapem tylko kilka było na dobrym poziomie. Ilu z tych "raperów" będzie tworzyć w przyszłości? 80% odpadnie, a pewnie część już odpadła.

Co do wrzucania swoich rzeczy do neta to moim zdaniem takie osoby powinny być choć trochę samokrytyczne i wrzucać wtedy kiedy przynajmniej nie będzie słychać tego dukania jak na pierwszej Moleście, wtedy zazwyczaj te teksty też nie są tragiczne (niema tylu czasowników) ale ogólnie wtedy można to wrzucać na taki ślizg i można się dowiedzieć co ma się poprawić.

No gdyby taki B.R.O nie wjebał się na legal tylko po Next Lvl, szlifowałby styl i technikę to dzisiaj ta jego epka byłaby dobra, a tak mamy zjebany potencjał bo co z tego że lata po bitach jak reszta nie hula.

Opublikowano

j47pvo.jpg

Albo okaże się że jego nawrócenie to mega ściema (na co liczę), lub ogłosi że zostanie księdzem.

Dziś o 18:00 ma się okazać.

pozdrawiam heniuś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...