Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wg. mnie RAP nie jest dla nastolatków. Szanuję jego słuchaczy a przynajmniej staram się a sam sporadycznie słucham tej muzyki, jedynie dem6n6l6gii czy OSTRego... Taka muzyka niezbyt wpada mi w ucho ze względu na chuje pierdolce dziwki (wiem wiem, ostr i słoń nie wypadają lepiej na tle innych, ale oni mają to COŚ) i inne takie takie.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Wg. mnie RAP nie jest dla nastolatków. Szanuję jego słuchaczy a przynajmniej staram się a sam sporadycznie słucham tej muzyki, jedynie dem6n6l6gii czy OSTRego... Taka muzyka niezbyt wpada mi w ucho ze względu na chuje pierdolce dziwki (wiem wiem, ostr i słoń nie wypadają lepiej na tle innych, ale oni mają to COŚ) i inne takie takie

Co za pierdoły piszesz...

RAP jest głównie dla ludzi młodych!

Z tym przeklinaniem to sb już darujcie bo nie ma tego dużo.

Opublikowano

Co za pierdoły piszesz...

RAP jest głównie dla ludzi młodych!

Z tym przeklinaniem to sb już darujcie bo nie ma tego dużo.

Nie ma dużo? Zależy u jakich wykonawców. I zgodzę się, rap jest dla ludzi młodych, ale niekoniecznie horror rap.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Nie ma dużo? Zależy u jakich wykonawców. I zgodzę się, rap jest dla ludzi młodych, ale niekoniecznie horror rap.

Wypierdalaj, bo jesteś marny w chuj. Jak ci to przeszkadza, to idź słuchać Meza gimbie (wnioskuję po twoich "Hobby").

Jak jakiś dzieciak jara się taką konwencją (horror), to niech słucha. Nie rozumiem jak taka muzyka może źle działać na człowieka, skoro wszystko to fikcja literacka.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Wypierdalaj, bo jesteś marny w chuj. Jak ci to przeszkadza, to idź słuchać Meza gimbie (wnioskuję po twoich "Hobby").

Jak jakiś dzieciak jara się taką konwencją (horror), to niech słucha. Nie rozumiem jak taka muzyka może źle działać na człowieka, skoro wszystko to fikcja literacka.

Sorry, hobby mam ustawione od założenia tego konta. Meza nie słucham, i nie mam zamiaru słuchać. I teraz kurwa wyobraź sobie, że jakiś patologiczny 8-latek słucha horror rapu, a jak wiemy dzieci mają różne pomysły. Pomyśl, co może z tego wyniknąć.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Sorry, hobby mam ustawione od założenia tego konta. Meza nie słucham, i nie mam zamiaru słuchać. I teraz kurwa wyobraź sobie, że jakiś patologiczny 8-latek słucha horror rapu, a jak wiemy dzieci mają różne pomysły. Pomyśl, co może z tego wyniknąć.

Jak ktoś nie odróżnia rzeczywistości od fikcji to jest debilem #Paluch.

Po pierwsze to co ty przytoczyłeś jest ogólnie bezsensowne bo który 8-latek zajara się takimi klimatami? No ja się jeszcze nie spotkałem...

Po drugie te 8-latki tak samo grają w różne pojebane gry i każdy ma to w dupie... to nie wpływa na psychikę, wszystko zależy jakich kto ma rodziców i jak go wychowują, jak starzy mają w dupie to zrobią ze swojego dziecka debila i tyle.

Opublikowano

pseudo gatunek muzyczny, który demoralizuje młodzież poprzez wstawienie wielu wulgaryzmów w tekst piosenki oraz popieranie legalizacji narkotyków takich jak marihuana, czy amfetamina
według mnie powinni ograniczyć to "coś", ponieważ dzisiejsza młodzież wariuje przez taką "muzykę"...

JP7SYyZ.gif

Opublikowano

pseudo gatunek muzyczny, który demoralizuje młodzież poprzez wstawienie wielu wulgaryzmów w tekst piosenki oraz popieranie legalizacji narkotyków takich jak marihuana, czy amfetamina

według mnie powinni ograniczyć to "coś", ponieważ dzisiejsza młodzież wariuje przez taką "muzykę"...

Kurwa śmiech na sali...

Masz typie w hobby wpisane "jointy trawa jaranie uprawa ziola"...

Wieje chujem od takich postów, jak chcesz coś powiedzieć to to uargumentuj, a nie pierdolisz głupoty takich w temacie tutaj nie potrzeba. Wypad z tematu.

Wysililibyście się na jakieś lepsze prowa.

http://glamrap.pl/1/14010-nowa-plyta-pezeta-dopiero-w-2014

ehh znając życie to skończy się na tym że PZU wyda w 2015, tak jak z Radiem było, no chyba że po wojnie z Sidneyem się ogarnął.

Opublikowano

rap dobra muza, motywująca i z przekazem, ale wiele gimbusów i ludzi słuchających tylko jakiegoś gównienkowatego dubstepu tego nie rozumie i kojarzy rap tylko z wulgaryzmami i złym zachowaniem, to smutne, ale większość ludzi słuchająca rapu jest bardziej tolerancyjna i w porządku od całej reszty.

Opublikowano

Generalnie, osobiscie ja mam gdzies rap, jedyne co mnie smieszy to to, że u nas w Polsce 90% raperów to łysi kolesie w dresach narzekający na życie i jakie to ono jest ciężkie w Polsce, używając przy tym HWDP, JP i 'kurwa'. Tak, wiem stereotypy ale skąds się musiały wziąć. (Ps. piszę odpowiedź do tematu, nie obchodzą mnie Wasze dyskusje. :D )

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

Generalnie, osobiscie ja mam gdzies rap, jedyne co mnie smieszy to to, że u nas w Polsce 90% raperów to łysi kolesie w dresach narzekający na życie i jakie to ono jest ciężkie w Polsce, używając przy tym HWDP, JP i 'kurwa'. Tak, wiem stereotypy ale skąds się musiały wziąć. (Ps. piszę odpowiedź do tematu, nie obchodzą mnie Wasze dyskusje. :D )

Z chuja wziąłeś te 90%? ? Teraz ci raperzy to mały odsetek tego, co było kiedyś. Się, kurwa, doinformuj, a nie farmazony w internecie wypisujesz i się ośmieszasz.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Każdy słucha czego lubi. Ja rapem dosłownie żyję od drugiej klasy podstawówki,czyli ogółem słucham go już ponad dekadę. Nie wyobrażam sobie dnia bez tej muzyki. Liczy się pasja. Dlaczego akurat rap? Bo tylko w tej muzyce widzę coś wartościowego co można z niej wyciągnąć. Już nie raz jakieś motywacyjne kawałki pomogły mi zebrać dupę, żeby coś zrobić, nie jeden kawałek pomógł mi zrozumieć pewne sprawy i je przemyśleć. Ulubionych wykonawców nie będę wymieniał bo jest ich zbyt wielu począwszy od ulicy,horror rapu, bragge, laidback, motywację etc. etc. A co do wykonawców, których nie akceptuję to też nie będę wymieniał bo zaraz zostanę zhejtowany przez ich psychofanów, ale powiem, że przede wszystkim nie lubię i nie traktuję na poważnie tych małolatów, którzy pojawili się ostatnimi czasy w rapie, którzy uważają się za Bóg wie kogo, nagrywają rap bo jest na niego moda. Co dalej? Potwornie wkur*** mnie boom na rap ostatnimi czasy. Uważam,że film "Jestem Bogiem" tylko zaszkodził społeczności hip-hopowej w Polsce, ponieważ pojawiła się cała masa sezonowców i "ekspertów", którzy próbują się czymś wykazać, bo obejrzeli film. W tej chwili to nawet wstyd wyjść na ulicę w fullcapie, czy snapbacku bo możesz zostać porównany do tych hipsterskich chucher chodzących po ulicach.

Opublikowano

Rap? Jak dla mnie to nie muzyka, to gadanie.

Nie cierpię tego rodzaju muzyki i raczej nie bedę go tolerował, no ale co kto lubi. ;)

Opublikowano

Rap? Jak dla mnie to nie muzyka, to gadanie.

Nie cierpię tego rodzaju muzyki i raczej nie bedę go tolerował, no ale co kto lubi. ;)

Gada na bicie tylko fokus #ivona

Co jest dla ciebie muzyką? Rozumiem, że wszelkie rodzaje elektronicznej muzyki też dla ciebie nią nie są? Jeżeli tak, to rap na takich bitach to muzyka.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Polski Rap idzie w górę, posłuchajcie np. Pikeja ;p

hahaha, porażka, tym bogatym deklą się w głowach poprzewracało...

Minecraft_nwaxhhs.jpg

Opublikowano

Polski Rap idzie w górę, posłuchajcie np. Pikeja ;p

hahaha, porażka, tym bogatym deklą się w głowach poprzewracało...

Co Pikej ma wspólnego z rapem?

rydah for life

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...