Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie się ten rap podoba :D .

Łap tu parę kawałków :D

Hmm, Pezet, Pih, Eldo , Peja , Kali, Hemp Gru, Sobota, Fokus. :]
Podam ci kilka ich fajnych kawałków:
Pezet- Noc i dzień
Pezet - Nieważne
Pezet - Spadam
Pih - Echo
Pih- Nigdy już nie wróci
Pih - Śmierć nas nie rozłączy
Eldo - Granice
Eldo - Nie pytaj o nią
Peja - reprezentuje biede
Peja - Gruba Impra z Rysiem 2
Kali - Nie tylko ty
Hemp Gru - Droga
Hemp Gru - Jedność
Sobota - Tańcz głupia
Sobota - z buta wjeżdżam
Fokus - Klaskaj
Fokus - VIP
I jeszcze Fokus, Rahim i O.S.T.R - Nierozłączny kompan.
Polecam :)

478.jpg

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja polecam B.R.O Tylko go słucham

A kawałki to:

B.R.O Game over

B.R.O Machine gun

B.R.O Na full

B.R.O Szybko

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Ja polecam B.R.O Tylko go słucham

A kawałki to:

B.R.O Game over

B.R.O Machine gun

B.R.O Na full

B.R.O Szybko

Mam rozumieć, że zapętlasz 4 tracki tego marnego grajka?

rydah for life

Opublikowano

Eldo to całkiem inna sprawa i tutaj jakiekolwiek parodie nie wnoszą nic złego, jest tylko beka.

Kukulski próbuje się wybić, a Eldo ma już swój fan base to ich różni. Robiąc jakikolwiek ruch wokół tematów z PK dokładasz cegiełkę i jednocześnie pomagasz mu zdobyć fejm.

Jak będzie tak dalej to takich Pikejów będzie jeszcze więcej, no na chuj to komu... Wszyscy chcą dobrych raperów na scenie tak jak te chujowe komedie romantyczne o których Mes mówił.

Opublikowano

Dziwne, bo myślałem, że uliczny rap w Polsce praktycznie nie istnieje, a ty wyjeżdżasz z blokami.

Kto się sprzedał i co to prawdziwy rap?

Wiesz... może źle się wyraziłam. Chodzi mi bardziej o to, że wielu robi teraz rap dla kasy. Tak naprawdę nie obchodzi ich to, o czym śpiewają, ale to, żeby był fejm i propsy. Hmm.. Solar i Białas - nie są może najlepsi, daleko im do Słonia czy innych, ale nie robią rapu dla hajsu. Piszą to, co czują oraz to, o czym chcą mówić. A nie to, co narzucili im inni.

Opublikowano

Wiesz... może źle się wyraziłam. Chodzi mi bardziej o to, że wielu robi teraz rap dla kasy. Tak naprawdę nie obchodzi ich to, o czym śpiewają, ale to, żeby był fejm i propsy. Hmm.. Solar i Białas - nie są może najlepsi, daleko im do Słonia czy innych, ale nie robią rapu dla hajsu. Piszą to, co czują oraz to, o czym chcą mówić. A nie to, co narzucili im inni.

Przecież Solar i Białas>Słoń...

Chociaż z nich i tak średniaki. Nie będę tutaj wchodził w szczegóły dotyczące "prawdziwości" raperów bo to jest bujda, większość to hipokryzja, nawet Ci topowi nie potrafią powiedzieć że zjebali coś, powiedzieli coś za dużo, albo coś zrobili co nie było fair ale chuj z tym jaj nie mają i hajs ma się zgadzać.

Jak już jesteśmy przy hipokryzji to Fokus niszczy featem z Dodą, bo wcześniej nagrał kilka linijek na temat takich nagrywek...

Słoń też nie lepszy odcina kupony z Shellerem.

No a po co się robi rap? No dla kasy to było oczywiste i z każdym gatunkiem tak jest, nie widzę tutaj żadnych problemów, jest jeden warunek jak ktoś chce kasy za swój rap to ja jako słuchacz wymagam żeby to był wysoki poziom, czyli profesjonalizm którego brakuje w wielu przypadkach.

jak dla mnie rap jest do bani

Jak dla mnie to wypad z tematu...

Rozumiem są gusta i guściki, każdy lubi co innego, stary ale chuj nas obchodzi że dla ciebie rap jest do bani, chuj wniosłeś do tematu, pewnie chuja wiesz bo zero argumentacji, tylko nabijanie postów i nic więcej.

Opublikowano

Przecież Solar i Białas>Słoń...

Chociaż z nich i tak średniaki. Nie będę tutaj wchodził w szczegóły dotyczące "prawdziwości" raperów bo to jest bujda, większość to hipokryzja, nawet Ci topowi nie potrafią powiedzieć że zjebali coś, powiedzieli coś za dużo, albo coś zrobili co nie było fair ale chuj z tym jaj nie mają i hajs ma się zgadzać.

Jak już jesteśmy przy hipokryzji to Fokus niszczy featem z Dodą, bo wcześniej nagrał kilka linijek na temat takich nagrywek...

Słoń też nie lepszy odcina kupony z Shellerem.

No a po co się robi rap? No dla kasy to było oczywiste i z każdym gatunkiem tak jest, nie widzę tutaj żadnych problemów, jest jeden warunek jak ktoś chce kasy za swój rap to ja jako słuchacz wymagam żeby to był wysoki poziom, czyli profesjonalizm którego brakuje w wielu przypadkach.

Gusta i guściki. Jednym bardziej pasuje Słoń, a innym Solar i Białas. Nie twierdzę, że na rapie nie można zarabiać, ale jeżeli ktoś nagrywa syf byleby łapać hajs, no to sorry. O Fokusie i Dodzie to nawet się nie wypowiem, bo słów brakuje. Jak nisko trzeba upaść, żeby takie coś stworzyć...

Opublikowano

W jej przypadku to nie jest na pewno prowokacja. Solar/Białas jak dla mnie najlepszy podziemny duet. Czekam na płytę w czerwcu. Pierwszy raz kupię od Prosto.

W sumie to Step, czego się spodziewać. Tam praktycznie każdy poniżej poziomu.

Kto śledzi fejsbuka ten wie, ale słyszeliście że niedługo klip do tracku Małolata pt. "Horyzont"? :D Jak dla mnie to strzał w stopę bo będzie się ciągnęła beka z hasztagów. #RAJFAJZEN

Jeszcze jedno pytanko. Czeka ktoś na album od Muflona? Jak dla mnie będzie świetna płyta patrząc po free Muflona, który nie wychodzi z formy #wilku wdz

Free, a rapy na albumach to dwa inne światy. Nie czekam.

Przecież jest Rap Addix, w którym jest Laik, czy Jeż, którzy w pojedynkę wciągają dupą S/B...

Gusta i guściki. Jednym bardziej pasuje Słoń, a innym Solar i Białas. Nie twierdzę, że na rapie nie można zarabiać, ale jeżeli ktoś nagrywa syf byleby łapać hajs, no to sorry. O Fokusie i Dodzie to nawet się nie wypowiem, bo słów brakuje. Jak nisko trzeba upaść, żeby takie coś stworzyć...

Chuja prawda. Skończcie pierdolić, że w rapie nie można określić kto jest lepszy, bo można i chuja tutaj mają gusta. To nie rock.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Free, a rapy na albumach to dwa inne światy. Nie czekam.

Przecież jest Rap Addix, w którym jest Laik, czy Jeż, którzy w pojedynkę wciągają dupą S/B...

Chuja prawda. Skończcie pierdolić, że w rapie nie można określić kto jest lepszy, bo można i chuja tutaj mają gusta. To nie rock.

Nie powiedziałam nigdzie, że nie można określić kto jest lepszy. Ale to nie zmienia faktu, że nie każdy zadowoli każdego.

Opublikowano

Nie powiedziałam nigdzie, że nie można określić kto jest lepszy. Ale to nie zmienia faktu, że nie każdy zadowoli każdego.

Ale Słoń jest chujowy i pisanie, że S/B ma do nich daleko nie można usprawiedliwiać gustem.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

To o czym rapują to dwie różne sprawy ale umiejętności S/B są wiele lepsze niż Słonia.

Co do Fokusa i Dody to pomysł był dobry, taka kolaboracja mogłaby wstrząsnąć sceną (w dobrym tego słowa znaczeniu) ale jak się bierze do tego ktoś kto wcześniej to uznawał za największe zło i bawi się w hipokrytę to tak wychodzi #wszystko do nas wraca.

http://glamrap.pl/1/13855-buczer-w-step-records

Hahah. Naprawdę nie mieli już kogo wziąć?

Słuchacze rapu z tego tematu ukazani niżej.

92043344852837856751214.jpg

e: Czekacie na Fała?

No bo Weezy mu wysłał kontrakt na łan biljan dolar$ z Yong Money, wtedy Step się o tym dowiedział i natychmiastowo wysłał kontrakt w którym była suma ten biljans dolar$.

Czekam na VNMa choć to schodzi, mam nadzieję że w końcu poszedł na te lekcje emisji głosu bo w niektórych kawałkach to było już wyciem ale i tak słuchalnym (o dziwo), po za tym nie można mu skillsów odmówić, w tym jednego z najlepszych flow w Polandzie. "Skąd VNM flow wziął?"

W jej przypadku to nie jest na pewno prowokacja. Solar/Białas jak dla mnie najlepszy podziemny duet. Czekam na płytę w czerwcu. Pierwszy raz kupię od Prosto.

W sumie to Step, czego się spodziewać. Tam praktycznie każdy poniżej poziomu.

Kto śledzi fejsbuka ten wie, ale słyszeliście że niedługo klip do tracku Małolata pt. "Horyzont"? :D Jak dla mnie to strzał w stopę bo będzie się ciągnęła beka z hasztagów. #RAJFAJZEN

Jeszcze jedno pytanko. Czeka ktoś na album od Muflona? Jak dla mnie będzie świetna płyta patrząc po free Muflona, który nie wychodzi z formy #wilku wdz

S/B na pewno nie są the best in underground, bo jeden wspólny Eripe x Enson zamiótł ich. (IMO)

Step to w chuj lepsze promo niż RPS. Mimo tego promo to i tak niektórzy artyści nie zaistnieją bo czas na ich 5 minut minął i tak pominięty został Cira (nie słuchałem ale po singlach nawet dobre) i producencka Czarnego która była w chuj nie doceniona, tymi beatami wpierdolił Donatana (IMO).

Jak to Kaaban pisał to Małolat kiedyś miał coś do udowodnienia to nagrał dobrą płytę teraz nagrywa ot tak, przez to ten chujowy kawałek #RAJFAJZEN, po za tym GDZIE BYLI REALIZATORZY W STUDIO?! xD

Jedyne co słuchałem od Muflona to zwrotka na Wizji Lokalnej i lepiej żeby reprezentował wyższy poziom bo nie będzie czym się jarać. Chyba najgorsze jest mieć duży potencjał i nagrać tylko solidną płytę, a to jak to u nas w PL może być...

E:

Kendrick Lamar atakuje z nowym kliponem:

Po za tym sprawdzać to:

Opublikowano

Mesiwo i Lepsze Żbiki

Pezet wjeżdża z klipem do remixu "Lojalność?" z Muzyki Rozrywkowej premiera 21.05. Czyżby szykowała się reedycja?

Po za tym jutro ma powstać billboard dla Smarkiego. Blau!

Opublikowano

Mesiwo i Lepsze Żbiki

Pezet wjeżdża z klipem do remixu "Lojalność?" z Muzyki Rozrywkowej premiera 21.05. Czyżby szykowała się reedycja?

O właśnie. Prawie zapomniałem o tym billboardzie. Pez nie ma a wachę, to daje reedycję xD

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Mesiwo i Lepsze Żbiki

No no, ładnie Mes. I pomyśleć że go widziałem na żywo =P

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Rap addix katuję od 2h. Spodziewałem się innych klimatów, lecz poziom jest. Więcej powiem jutro lub w weekend, jak się wczuję :D

Co do Mesa to bez jakiegoś wielkiego bum, stać go na coś lepszego.

pozdrawiam heniuś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...