Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No cóż , temat jest ciekawy aczkolwiek dosyć kontrowersyjny , dlaczego ? Ponieważ wiem jak wygląda spotkanie zwolennika Polskiego Hip-Hopu a np.kogoś kto słucha Rock-a.

Ale jeżeli chodzi o mnie to powiem szczerze że "kiedyś" ale bardzo "kiedyś" to Hip-Hop mógł być. Ludzie śpiewali o życiu , słowa były mądrzejsze a przekazy trafiały bardzo szybko do słuchaczy. Teraz liczy się tylko kasa , laski , alkohol i samochody nie wiadomo to jakie. Fakt czasami znajdzie się ktoś kto faktycznie stworzy coś co będzie się przyjemnie słuchało a przekaz autora będzie jasny , zrozumiały i nie na siłę. Takie jest moje zdanie , a dyktatury to chyba tutaj nie ma więc wolność słowa obowiązuje.

Nie chodzi mi tutaj o to też że Hip Hop jest nie wiadomo jaki i że do dupy bo tak nie jest aczkolwiek każdy ma swój typ i gatunek muzyki który kocha i wielbi dlatego nie rozumiem ludzi którzy kłócą się o dwa odległe od siebie gatunki "który lepszy". Żeby sprostować , szanuję ludzi którzy słuchają Hip-Hopu choć sam za nim nie przepadam. Nie mam żadnych problemów do nich i nie mam o co się z nimi kłócić. Każdy wychowuje się na swojej muzyce i przy niej pozostanie.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No cóż , temat jest ciekawy aczkolwiek dosyć kontrowersyjny , dlaczego ? Ponieważ wiem jak wygląda spotkanie zwolennika Polskiego Hip-Hopu a np.kogoś kto słucha Rock-a.

Ale jeżeli chodzi o mnie to powiem szczerze że "kiedyś" ale bardzo "kiedyś" to Hip-Hop mógł być. Ludzie śpiewali o życiu , słowa były mądrzejsze a przekazy trafiały bardzo szybko do słuchaczy. Teraz liczy się tylko kasa , laski , alkohol i samochody nie wiadomo to jakie. Fakt czasami znajdzie się ktoś kto faktycznie stworzy coś co będzie się przyjemnie słuchało a przekaz autora będzie jasny , zrozumiały i nie na siłę. Takie jest moje zdanie , a dyktatury to chyba tutaj nie ma więc wolność słowa obowiązuje.

Nie chodzi mi tutaj o to też że Hip Hop jest nie wiadomo jaki i że do dupy bo tak nie jest aczkolwiek każdy ma swój typ i gatunek muzyki który kocha i wielbi dlatego nie rozumiem ludzi którzy kłócą się o dwa odległe od siebie gatunki "który lepszy". Żeby sprostować , szanuję ludzi którzy słuchają Hip-Hopu choć sam za nim nie przepadam. Nie mam żadnych problemów do nich i nie mam o co się z nimi kłócić. Każdy wychowuje się na swojej muzyce i przy niej pozostanie.

Co do podejścia i gatunków to się zgadzam, słuchanie tylko jednego to jest ograniczanie się, ale z tym przekazem kompletnie mam inne zdanie którego nie będę wygłaszać bo w tym temacie już robiłem to wielokrotnie.

Aż się pokusiłem na sprawdzenie:

E: tak jeszcze to MGK bawi się w Sokoła :D

@up

Każdy odbiera teksty na swój sposób a wiele osób odbiera przekaz tak

jak chce żeby był odbierany. @2up Trudno jest mi skomentować Twoją

wypowiedź więc uczynię to minutą ciszy.

Mi bardziej chodzi o to że muzyka nie musi zawierać jakiejś treści, umoralnianie nie jest takie do końca dobre, nie jest źle jak jest treść ale są rzeczy ważniejsze od tego, ponadto to też nie zawsze jest dobre.

Opublikowano

@up Każdy odbiera teksty na swój sposób a wiele osób odbiera przekaz tak jak chce żeby był odbierany. @2up Trudno jest mi skomentować Twoją wypowiedź więc uczynię to minutą ciszy.

Opublikowano

@up Każdy odbiera teksty na swój sposób a wiele osób odbiera przekaz tak jak chce żeby był odbierany. @2up Trudno jest mi skomentować Twoją wypowiedź więc uczynię to minutą ciszy.

A kto cię typie tak strasznie oszukał i powiedział, że w rapie ma być przekaz?

rydah for life

Opublikowano

Kawałki od Eldoki

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Bauns - co ty kurwa wiesz o baunsie?
nikt w Polsce nie tańczy jak Andżej

jak będziesz chciała załatwię Smarka na wosku,
ja i ty Najebawszy a potem rosół

icon_bowdown.gif

Jaki to jest sztos!

syn ubeka #vinsanity

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Po pierwsze nie jestem jakimś "typem" jak Ty to napisałeś . A w każdej muzyce jest przekaz który autor chce przekazać słuchaczom. Ale spoko, może tak to odebrałeś bo napisałem w skrócie a teraz napiszę w ciut większym. HH powstał po to , żeby ludzie pochodzący ze 'środowisk' tej kultury zostali zauważeni przez społeczeństwo- chcieli by ich zauważono , zauważono ich ból , ich życie , poprzez wszystkie elementy i to miałem na myśli mówiąc że przekaz się liczy. Druga sprawa to to że niestety większość ludzi tą kulturę odbiera zupełnie inaczej . Po prostu wszystkie te elementy układały się (połączyły) w całość i przez to powstał HH. Genezy hip hopu nie musisz mi tłumaczyć bo wiem gdzie i jak powstał więc spokojnie. Jeżeli masz zamiar hejtować to lepiej sobie daj z tym spokój i posłuchaj czegoś. Najlepiej o alkoholu , narkotykach , dziwkach imprezach, hajsie , gdzie co drugie słowo jest ku*wa. Nie mówie że hip hop jest do dupy bo sam słucham czasami kilku kawałków i czasami pozwalają mi się wyciszyć w spokoju przez co później czuję się lepiej.

Opublikowano

Po pierwsze nie jestem jakimś "typem" jak Ty to napisałeś . A w każdej muzyce jest przekaz który autor chce przekazać słuchaczom. Ale spoko, może tak to odebrałeś bo napisałem w skrócie a teraz napiszę w ciut większym. HH powstał po to , żeby ludzie pochodzący ze 'środowisk' tej kultury zostali zauważeni przez społeczeństwo- chcieli by ich zauważono , zauważono ich ból , ich życie , poprzez wszystkie elementy i to miałem na myśli mówiąc że przekaz się liczy. Druga sprawa to to że niestety większość ludzi tą kulturę odbiera zupełnie inaczej . Po prostu wszystkie te elementy układały się (połączyły) w całość i przez to powstał HH. Genezy hip hopu nie musisz mi tłumaczyć bo wiem gdzie i jak powstał więc spokojnie. Jeżeli masz zamiar hejtować to lepiej sobie daj z tym spokój i posłuchaj czegoś. Najlepiej o alkoholu , narkotykach , dziwkach imprezach, hajsie , gdzie co drugie słowo jest ku*wa. Nie mówie że hip hop jest do dupy bo sam słucham czasami kilku kawałków i czasami pozwalają mi się wyciszyć w spokoju przez co później czuję się lepiej.

Po pierwsze to ONA, a po drugie skończ z tym przekazem, którego pewnie szukasz u Chady czy innych mędrków.

Najlepiej o alkoholu , narkotykach , dziwkach imprezach, hajsie , gdzie co drugie słowo jest ku*wa

A to wtedy gorsze czy co? "Skill po pierwsze"

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Po pierwsze to ONA, a po drugie skończ z tym przekazem, którego pewnie szukasz u Chady czy innych mędrków.

A to wtedy gorsze czy co? "Skill po pierwsze"

Racja. Dobry raper zrobi klasyk nawet z gówna na chodniku ;)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

No chyba nie. Jakbyś wiedział minimum o początkach rapu to nie pisałbyś takich głupot

Coś

mi się jednak zdaje, że w rapie od zawsze chodziło o to, żeby dojebać

lepszy wers niż inni. Nikt nikogo umoralniać nie chciał. Po cholerę mam

słuchać o tym żeby nie sprzedawać ziomków na psach, skoro ja to kurwa

bardzo dobrze wiem od 1410 roku?

1:0 dla Cass

Opublikowano

Coś mi się jednak zdaje, że w rapie od zawsze chodziło o to, żeby dojebać lepszy wers niż inni. Nikt nikogo umoralniać nie chciał. Po cholerę mam słuchać o tym żeby nie sprzedawać ziomków na psach, skoro ja to kurwa bardzo dobrze wiem od 1410 roku?

Kawałki od Eldoki

Skoro tak namiętnie słuchasz Eldoki to masz:
"Bo tylko popisuję się słowem zabawiam

Pamiętasz że hip-hop to głównie zabawa" ~Eldo

rydah for life

Opublikowano

Nie chwytaj prowo rumuna z Holandii :/

kto mi powie co ten człowiek ma w bani, że napierdala hasztagami na wolno? On zaliczył taki progress na przestrzeni samego WBW, że to masakra. Jakieś luźne tracki, które puszcza (na kanale S/B można znaleźć) też na wysokim poziomie. Jak dla mnie czołówka.

Wow, nice.

A panie i panowie, co powiecie mi o nowej płycie Kajmana lub Gedz'a, czy są warte przesłuchanie

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Pierdoli mnie dobro kultury rap polski zszedl na psy na scenie jest kilka wariatow co to ciagna w miare dobrze

- 3W

- Ostr

- Hades

- Eripe

- Pkhz.

reszta moze leciec w pizdu na dno bo sa coraz blizej upadku aka b.r.o

Opublikowano

No nie wiem. Jak dla mnie Ostry regress w porównaniu do starych płyt, którymi jarałem się opór tak teraz np. haosu nie miałem siły słuchać nawet.

No taak, wiadomo ze ten Adaś co tera jest to nie ten sam co pare lat temu... ja osobiscie wole jego solowe

Opublikowano

No nie wiem. Jak dla mnie Ostry regress w porównaniu do starych płyt, którymi jarałem się opór tak teraz np. haosu nie miałem siły słuchać nawet.

No dokładnie HAOS wyłączyłem chyba po trzech kawałkach. A nie wiem czy już było, ale pytam na jakie płyty czekacie w tym roku?

Ja zaraz napisze tylko pomyślę :D

A więc

-Na pewno Ten Typ Mes i Lepsze Żbiki

-Coś podobno płyta producencka ma wyjść od Metro

hmm kurde, nie wiem za bardzo co ma wyjść, większość płyt na które czekałem już wyszła sobie dopiero uświadomiłem :P

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Pierdoli mnie dobro kultury rap polski zszedl na psy na scenie jest kilka wariatow co to ciagna w miare dobrze

- 3W

- Ostr

- Hades

- Eripe

- Pkhz.

reszta moze leciec w pizdu na dno bo sa coraz blizej upadku aka b.r.o

Hahahahahaah. To żeś dojebał. Stawiać Eripe obok ostrego, hadesa, czy pokahontaz to trzeba mieć gówno w bani.

@Up

kup te, które Ci się podobają...

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Hahahahahaah. To żeś dojebał. Stawiać Eripe obok ostrego, hadesa, czy pokahontaz to trzeba mieć gówno w bani.

@Up

kup te, które Ci się podobają...

Kto ma ten ma -.- Uważasz się za nie wiadomo kogo tutaj czy co ? Bo po wypowiedziach sądzę że tak jest... A może wszyscy mają słuchać tego co Tobie odpowiada ? To że wypisał jak wypisał to jest jego sugestia i to jest jego zdanie. A Ty widzę jesteś wszechwiedzący skoro @up gówno wie. Każdy ma swoje typy które uważają za dobre więc kur*a czasami ogarnij bo do hejtera Ci daleko a na tym Ci przecież zależy ..

Opublikowano

Kto ma ten ma -.- Uważasz się za nie wiadomo kogo tutaj czy co ? Bo po wypowiedziach sądzę że tak jest... A może wszyscy mają słuchać tego co Tobie odpowiada ? To że wypisał jak wypisał to jest jego sugestia i to jest jego zdanie. A Ty widzę jesteś wszechwiedzący skoro @up gówno wie. Każdy ma swoje typy które uważają za dobre więc kur*a czasami ogarnij bo do hejtera Ci daleko a na tym Ci przecież zależy ..

Ale jak można pisać, że ostr ciągnie poziom? No chyba, że w dół... Jak pisze nieprawdę, lub inne bzdury, to co? Mam patrzeć i przytakiwać jak pizda?

Każdy ma swoje typy które uważają(uważa, nie uważają) za dobre

Następny... Niech sobie uważa za dobre, ale jeżeli nie są, to niech wypierdala(prawilnie). To, że ktoś sobie uważa kogoś za dobrego rapera nie znaczy, że tak jest.

Ogarnij interpunkcję.

Tak, widzę, że jesteś w Holandii, ale wypowiadasz się w Internecie, więc zachowaj, kurwa, zasady pisowni. Ok?

e:

#solarpizda

dapng_nwhxwwq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...