Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale jak można pisać, że ostr ciągnie poziom? No chyba, że w dół... Jak pisze nieprawdę, lub inne bzdury, to co? Mam patrzeć i przytakiwać jak pizda?

Następny... Niech sobie uważa za dobre, ale jeżeli nie są, to niech wypierdala(prawilnie). To, że ktoś sobie uważa kogoś za dobrego rapera nie znaczy, że tak jest.

Ogarnij interpunkcje.

Tak, widzę, że jesteś w Holandii, ale wypowiadasz się w internecie, więc zachowaj, kurwa, zasady pisowni. Ok?

e:

#solarpizda

"To że ktoś sobie uważa kogoś za dobrego rapera nie znaczy że tak jest " .... Ktoś tu się pogrąża coraz bardziej.

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Od solara to sie odpier**lic prosze :)

Co sadze o rapie ? Prawdziwego rapu juz niema, prawdziwych raperow juz nie ma. Skonczylem sluchac hh jak paktofonika sie rozleciala. Rzadko kiedy cos mi wpadnie w ucho, a jak wpadnie to musi to byc dobry kawalek

Opublikowano

"To że ktoś sobie uważa kogoś za dobrego rapera nie znaczy że tak jest " .... Ktoś tu się pogrąża coraz bardziej.

No to się pogrążasz, bo taka jest prawda. To że coś Ci się podoba nie oznacza że to jest takie zajebiste jak się wydaje dlatego liczy się ile płyt przesłuchałeś, a nie ile się słucha danej muzyki. Równie dobrze mogę chuja wiedzieć o filmie i powiedzieć że Weekend był dobrym filmem, (chyba kurwa dla tych co pierwszy raz komedię widzieli i nie wiedzą o co chodzi).

Opublikowano

Tak przerwę tą kłótnię, prezentuje wam nową odsłonę płyty "Ten Typ Mes i Lepsze Żbiki"

Mi ogólnie się podoba, ale jestem, dopiero po pierwszym przesłuchaniu

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ludziska, beka w chuj. Laig odpowiedział w poście że będzie odpowiedź, no to Solar [*] :D

Jeszcze lepsza beka to że kolega z teamu S/B też nie chciał być głupszy od kolegi linijkę wyżej i mamy zaczepki w stronę Mesa:

Link i skan:

http://www33.zippyshare.com/v/4496054/file.html
https://www.virustotal.com/pl/file/7cbde8d450ffe7c30b8f368cef80efc8927d45e88699c3fb9d8d5ae4ddda737d/analysis/1370349152/

Mes raczej nie odpowie :(

Opublikowano

Polski rap to nie tylko przekleństwa. Polecam sprawdzić takich wykonawców jak SumaStyli, Paktofonika, Trzeci Wymiar. Sama muzyka jest naprawdę moją ulubioną, jednak nie toleruję czasami ludzi którzy jej słuchają. Nie wiem czemu, ale zachowują się jak banda pomyleńców. Na pewno nie toleruję pseudorapu dla dzieci z podstawówki, czyli dajmy na to sławnej Firmy.

Opublikowano

Ludziska, beka w chuj. Laig odpowiedział w poście że będzie odpowiedź, no to Solar :D

Jeszcze lepsza beka to że kolega z teamu S/B też nie chciał być głupszy od kolegi linijkę wyżej i mamy zaczepki w stronę Mesa:
Link i skan:

http://www33.zippyshare.com/v/4496054/file.html
https://www.virustotal.com/pl/file/7cbde8d450ffe7c30b8f368cef80efc8927d45e88699c3fb9d8d5ae4ddda737d/analysis/1370349152/
Mes raczej nie odpowie :(

Tylko, że Białas nagrał to w 2011, a Solek w 2013/koniec grudnia 2012. Takie chujowe zagranie, że przed płytą takie rzeczy wychodzą na wierzch, no ale co poradzić. Białas i tak zaczepił Mesa w jednym z kawałków na "Zakazane Owoce ep" w tracku "Demoralizuje" (no chyba, że źle słyszę i tam jest Mez a nie Mes :P)
A co do odpowiedzi Laika, to czekam w sumie, ale myślę, że nie potrzebnie robi wojny z luźnej zwrotki jednej gdzie są na niego 2 słowa. Co innego gdyby Solar nagrał cały track, lub całą zwrotkę o Laiku, ale tak to na co to komu? :s

PS. W lepszej jakości "Skandal" Białasa na kanale SB.

A tu taki świeży news:
Cytat
Kawałek który chcielibyśmy wam zaprenzetować jest autorstwa Mateusza Czecha. Jegomościa który jak się okazuje jest odpowiedzialny za wyciek naszych starych zwrotek, których notabene nigdy nie zamierzaliśmy publikować. Jednocześnie warto zauważyć, że ów Mati jest założycielem i główno dowodzącym inicjatywy „Świadomy słuchacz", która jak sam pisze ma na celu: "w przemyślany sposób zorientować słuchaczy na świadomy odbiór rapu".Inicjatywę poparło dużo ogarniętych portali i raperów ze środowiska. Z naszej strony apel do osób zaangażowanych w to gówno, żeby przemyślały co wspierają, bo prowadzi to jakiś spierdolony prowokator-aferzysta, a przy okazji dzieciak, który (jak chociażby słychać po zwrotce) nie ma zbyt wiele wspólnego ze świadomością.

https://www.youtube.com/watch?v=Rbnx4Pqkgnw

Przecież on (Mateusz) pisał miesiąc temu Laikowi na profilu (dokładnie miesiąc temu), że solar po nim pojechał i że wrzuci. Wrzucił to, bo jako jedyny do niego o to napisałem. Specjalnie stworzył nowego fanpage'a (Afera Rapera) żeby nie mieszać w to "świadomego słuchacza". Dodatkowo pisał mi, że solar wysyła takie rzeczy ziomkom i się chwali, że pojechał kogoś, ale tego nie publikował. Zablokowali go wszędzie.

skrin, co

51adebe573ff2.png

Czekam na wpierdolenie ich przez Laika.

421223_205813642899016_1200156643_n.jpg

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Przecież mogą sobie nagrywać takie tracki, ale nie publikować. Ja w tym nic dziwnego nie widzę. Jedna zaczepka w Laika to nie zbrodnia - przecież to nie legenda czy coś, lol. Pewnie wielu z raperów ma na dysku jakieś luźne tracki dla zajawki gdzie kogoś zaczepia, ale nie publikuje. Anyway dobry mem :D

Popieram Cass, może zacznie się dziać coś ciekawego na tej scenie.

Jaką trzeba być pizdą żeby nagrywać tracki na kogoś i chować do szuflady?

Mem nie mój, znaleziony na fb Laika.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Może te całe wycieki sprowokują jakiś beef, bo już dawno nie było porządnego.

Przecież on (Mateusz) pisał miesiąc temu Laikowi na profilu (dokładnie miesiąc temu), że solar po nim pojechał i że wrzuci. Wrzucił to, bo jako jedyny do niego o to napisałem. Specjalnie stworzył nowego fanpage'a (Afera Rapera) żeby nie mieszać w to "świadomego słuchacza". Dodatkowo pisał mi, że solar wysyła takie rzeczy ziomkom i się chwali, że pojechał kogoś, ale tego nie publikował. Zablokowali go wszędzie.

skrin, co

51adebe573ff2.png

Czekam na wpierdolenie ich przez Laika.

421223_205813642899016_1200156643_n.jpg

No liczę na coś, na Level UP rapował że może odjebać całego Besta na dwa wersy, odpowiedź zapowiedziana to chuj tylko czekać i liczyć na to że Solar będzie miał odwagę odpowiedzieć, no albo oleje sprawę jak większość i pierdolnie "nie będę robił mu reklamy" czyli tak zwane pierdololo.

Przecież mogą sobie nagrywać takie tracki, ale nie publikować. Ja w tym nic dziwnego nie widzę. Jedna zaczepka w Laika to nie zbrodnia - przecież to nie legenda czy coś, lol. Pewnie wielu z raperów ma na dysku jakieś luźne tracki dla zajawki gdzie kogoś zaczepia, ale nie publikuje. Anyway dobry mem :D

Popieram Cass, może zacznie się dziać coś ciekawego na tej scenie.

No wiadomka ale jeśli robił tak jak pisze Ultimate to dożywotni hejt i beka z typa D:

e: RIP wpierdala się z buta

Opublikowano

Hahahahahaah. To żeś dojebał. Stawiać Eripe obok ostrego, hadesa, czy pokahontaz to trzeba mieć gówno w bani.

@Up

kup te, które Ci się podobają...

Z idiotami dyskutować nie bede ale napisze Ci to, co ja sobie myśle na temat twojego zjebanego posta.

Wypisałem tych których ja słucham, to ze masz inne zdanie chuj mnie to kurwa interesuje wiec sklej japy i wypierdalaj bo mnie nudzą takie osoby. Niby czemu mam nie stawiac? Najniższy poziom ma Hades z tych wszystkich, ale najgorszy nie jest, czekam na argument z twojej strony

Opublikowano

Z idiotami dyskutować nie bede ale napisze Ci to, co ja sobie myśle na temat twojego zjebanego posta.

Wypisałem tych których ja słucham, to ze masz inne zdanie chuj mnie to kurwa interesuje wiec sklej japy i wypierdalaj bo mnie nudzą takie osoby. Niby czemu mam nie stawiac? Najniższy poziom ma Hades z tych wszystkich, ale najgorszy nie jest, czekam na argument z twojej strony

Argumenty? Jakiego trzeba mieć chuja w uchu żeby nie usłyszeć tej wtórności Hadesa, czy Ostrego? Przecież to jest nudne w chuj... Pokahontaz to już w ogóle nie powinni robić płyt. Rahim wiecznie bez flow, Fokus zgubił, dokładne rymy, zero charyzmy, monotonia, chujowe teksty, bezpłciowość, mam wymieniać jeszcze? Te (nowe) dokonania twoich ulubionych grajków Eripe wciąga jednym trackiem i chuj mnie to obchodzi, że ty ich lubisz.

O ile się nie mylę, to w temacie o zdjęciach wkleiłeś siebie w bluzie WSRH. Beka, co?

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Hades po HAOSie zaliczył regres niższy niż Diox (a.k.a to jest diox to jest diox kung fu panda) nie dość że zajebał w kurwę regres to jeszcze zrobił z siebie truskula hejtując śpiewane refreny.

O.S.T.R obok Eripe to serio wygląda to nie poważnie.

O.S.T.R/Hades/Rahimy/Fokusy vs Eripe to jak pojedynek gołej dupy z batem.

Po za tym komu nie chce się ripować płyty Gedziuli z neta to jest na Spotify to tak jakby ktoś nie wiedział.

Opublikowano

Rap w polsce jest na dobrym poziomie, lepiej skierować swoje żale w strone słuchaczy, " O NIE SPRZEDAŁ SIĘ BELBEBELEEE" to mnie bardzo denerwuje w polsce.

Ogólnie w polsce na mainstreamie jest okej, ale jeżeli chodzi o podziemie to moi faworyci to Eripe i Rezydent. Młode pokolenie które może zabłysnąć. Rezydent ma świetne flow a jeżeli chodzi o Eripe, nie pierdoli się w rapie, przekazuje to co chce, a gimby chejco za magika.

Opublikowano

@up

Main w pl jest chujowy (nie cały).

Kto to rezydent?

Pojawiło się zamieszanie ze strony raperów i co gorsza zamieszany jest w to nasz projekt, a więc ku woli wyjaśnienia :

Mateusz Czech : zwrotka jest jak najbardziej prawdziwa i moja; pochodzi z okresu, kiedy pojawiły się pewne trudności życiowe, a rap i zajawka była jedną z dróg ucieczki... 4 lata faktycznie nagrałem parę zwrotek i co najwazniejsze odpuliłem od gówna, które przepala teraz głowy innym. Co do stanu rzeczy zwrotek - projekt nie ma nic wspólnego z ów zamieszaniem i ani tego nie komentuje, ani nie publikuje. Co do toksyczności mojej osoby - jasne, nie ma ludzi idealnych, ale czemu ów raperzy dali wywiad, a co więcej czemu Solar sam o ten wywiad się upominał ; nie doszedł do skutku, bo po prostu jest mało ambitnym chłopem. Quebonafide - wywiad pojawił się na profilu Klasick News. Co, więcej zwrotka Białasa pojawiła się dzisiaj i nie mam z tym nic wspólnego. Gdyby nie fakt, że wyzwiska, jakieś śmieszne groźby w moim kierunku to zwrotka Solara pewnie do tej pory by nie ujrzała światła dziennego. Chłopaki powiem raz na zawsze : proponujecie mi kontrakt, czy co? Nie jestem raperem i nigdy nim nie byłem - mogę podesłać jeszcze z 2 zwrotki, które nagrałem z czystej zajawki :D A to, że mi nie szło to dlatego nie robię tego do dziś! Proste i logiczne - szukacie afer? To dlaczego, Quebo chciał patronować projekt? Dlaczego to on sam mi podesłał zwrotkę Solara? Dlaczego? Przypadek? Nie sądzę... Tyle w temacie raz na zawsze i już. A jak mówicie o świadomości to zacznijmy od dziś : znajdź różnicę pomiędzy : RAPOWANIE, a SŁUCHANIE!

Pozdrawiam

PS. Dziękuję za promo strony i projektu!

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Rap w polsce jest na dobrym poziomie, lepiej skierować swoje żale w strone słuchaczy, " O NIE SPRZEDAŁ SIĘ BELBEBELEEE" to mnie bardzo denerwuje w polsce.

Ogólnie w polsce na mainstreamie jest okej, ale jeżeli chodzi o podziemie to moi faworyci to Eripe i Rezydent. Młode pokolenie które może zabłysnąć. Rezydent ma świetne flow a jeżeli chodzi o Eripe, nie pierdoli się w rapie, przekazuje to co chce, a gimby chejco za magika.

Jak można stawiać Rezydenta obok Eripe? Przecież Rezydent nie ma 1/4 takich skillsów jak Eripe, za kilka lat go dogoni.

Z resztą mejnstrim jebie chujem wstyd pisać takie "herezje" skoro twój faworyt z podziemia to Eripe #Inwazja na rap

Opublikowano

Argumenty? Jakiego trzeba mieć chuja w uchu żeby nie usłyszeć tej wtórności Hadesa, czy Ostrego? Przecież to jest nudne w chuj... Pokahontaz to już w ogóle nie powinni robić płyt. Rahim wiecznie bez flow, Fokus zgubił, dokładne rymy, zero charyzmy, monotonia, chujowe teksty, bezpłciowość, mam wymieniać jeszcze? Te (nowe) dokonania twoich ulubionych grajków Eripe wciąga jednym trackiem i chuj mnie to obchodzi, że ty ich lubisz.

O ile się nie mylę, to w temacie o zdjęciach wkleiłeś siebie w bluzie WSRH. Beka, co?

Tobie się cos pojebało bo ja zdj nie wstawialem zadnego, slucham kazdego z nich kazdy ma inny styl lecz poziom maja dobry. Eripe fakt, rozpierdala całą polską scene razem z calym Pato, bo nie pierdolą o tym samym w kółko, ale są też inni dobrzy na tej scenie. ;)

Opublikowano

Tobie się cos pojebało bo ja zdj nie wstawialem zadnego, slucham kazdego z nich kazdy ma inny styl lecz poziom maja dobry. Eripe fakt, rozpierdala całą polską scene razem z calym Pato, bo nie pierdolą o tym samym w kółko, ale są też inni dobrzy na tej scenie. ;)

O.S.T.R nie trzyma od dawna poziomu co najlepsze to nawet recenzenci propsujący średni rap piszą że OSTRY nie zrobił od lat nic ciekawego i dodatkowo wieje hipokryzją, kto jest obeznany z jego płytami to wie o które linijki mi chodzi.

To samo Hades, Rahim to jest wack, a Fokus przechuj bo takiego regresu na scenie jeszcze nie widziałem nagrać dobrą solówkę, jarałem się w chuj i co jaka chujnia na Pokahontaz, że niby co to miało być, pomijając to że Fokus też dobry hipokryta #nagrywka z dodą

Ten Czech to poziom Pikeja xD Troszkę chujowe zachowanie ze strony Quebo, że wysyłał zwrotkę Solara.

znaczy się on tam napisał że mu podesłał czyli chuj wie czy wrzucił, może tylko dał linka, a wrzucone już było czy coś tego typu, mi się w obrońce quebo bawić się nie chcę tylko sobie tak spekuluję

Opublikowano

Ok, to nie ty wstawiałeś te zdjęcie. Nie byłem pewny do końca.

Oni nie mają dobrego poziomu! Jeżeli mają, to udowodnij. xdd I racja, są dobrzy na scenie, ale ty żadnego poza Eripe pewnie nie znasz.

Czekam na argumenty.

Rozkminia to ktoś?

Egzekucje bez emocji, zwykle się nie ekscytuję,

jak byli na mnie za krótcy, to teraz ich ekscytuję.

W drugim wersie, to to samo słowo, czy homonim?

e: Napisałem do Eripe i w drugim wersie jest ex cytuję. Teraz ma sens.

dapng_nwhxwwq.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...