Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rap - ogólna dyskusja

Konfitura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem po co "Jedna" pokolorowałeś na czerwono, co do "Polski" to wiele osób ma z tym problemy a ja mam 11 lat tak więc czasami może mi się zdarzyć taki błąd.

Co do skrótu wdg. to raz przeczytałem tak na pewnej stronce, zacząłem tak pisać i mi się tak zapamiętało to.

A tak w ogóle widzę że jeździsz po tym że ktoś popełnia błędy gramatyczne lub ortograficzne, skąd wiesz że ktoś nie ma dysleksji?

Sry za spam.

Ja też podobno mam, ale jak w internecie można robić błędy? Przecież przeglądarka wszystko podkreśla, a jak nie, to ustaw sobie sprawdzanie poprawności.

"Jedna" zaznaczyłem, bo powinno być jeden.

PS Tedzik już opchnął 7,5 koła, a wydanie dwupłytowe #zloto

e:

KęKę Radom

Trzy sztuki nagrane.

"Ogarniam ,wszystko ogarniam"

Zaczynam wierzyć że se dam rady:)

Ciekawe czy da coś, czy do premiery mamy czekać.

Słoń , fokus , RPK , DDK b.r.o , sobota , hemp gru , KaeN , firma , Chada , Pich itd . :D

Co ten ten Pich?

Polecam akcję

http://www.facebook.com/swiadomi.muzyki

na waszego chuja w uszach.

dapng_nwhxwwq.png

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Rap to bardzo ciekawy rodzaj muzyki. Choć ja zazwyczaj słucham rocku to czasami też lubię puszczać sobie jakiś dobry kawałek rapu ;)

28115007871547532208.jpg

Opublikowano

Ja też podobno mam, ale jak w internecie można robić błędy? Przecież przeglądarka wszystko podkreśla, a jak nie, to ustaw sobie sprawdzanie poprawności.

e:

Co ten ten Pich?

Polecam akcję

Literówka, każdemu się zdarza...

@top

Co sądzicie o Trzecim Wymiarze?

post-370536-0-78567800-1386625363.png

By ja xD

Opublikowano

Słoń , fokus , RPK , DDK b.r.o , sobota , hemp gru , KaeN , firma , Chada , Pich itd . :D

Słuchasz w ogóle kogoś dobrego?

Uwielbiam Polski rap, jest on wdg. mnie o 100 razy lepszy od jakiegoś czarnego rapu.

Moimi ulubionym raperem jest Peja, a zespołem Trzeci Wymiar z którego najbardziej lubie Porka.

Jedna ze STARSZYCH kawałków Trzeciego Wymiaru:

A tu Peji:

Peja>USA? No chyba kurwa nie! Przecież te czasowniki to wstyd na gruncie polskim, nie wspominając już o USA.

Nie wiem po co "Jedna" pokolorowałeś na czerwono, co do "Polski" to wiele osób ma z tym problemy a ja mam 11 lat tak więc czasami może mi się zdarzyć taki błąd.

Co do skrótu wdg. to raz przeczytałem tak na pewnej stronce, zacząłem tak pisać i mi się tak zapamiętało to.

A tak w ogóle widzę że jeździsz po tym że ktoś popełnia błędy gramatyczne lub ortograficzne, skąd wiesz że ktoś nie ma dysleksji?

Sry za spam.

To jest najgłupsze tłumaczenie, podlega to pod DYSMÓZGIĘ!

e:

Co ten ten Pich?

Polecam akcję

Chyba ZPAV zmienił ostatnio liczenie płyt. Jak ktoś teraz wydaje 2CD to liczą to jak trzeba- 1 sztuka. Koniec z dorabianiem sobie pseudo platyn tzn za 2 cd masz 30 tys. a tak naprawdę sprzedałeś 15.

Opublikowano

Słuchasz w ogóle kogoś dobrego?

Peja>USA? No chyba kurwa nie! Przecież te czasowniki to wstyd na gruncie polskim, nie wspominając już o USA.

To jest najgłupsze tłumaczenie, podlega to pod DYSMÓZGIĘ!

Chyba ZPAV zmienił ostatnio liczenie płyt. Jak ktoś teraz wydaje 2CD to liczą to jak trzeba- 1 sztuka. Koniec z dorabianiem sobie pseudo platyn tzn za 2 cd masz 30 tys. a tak naprawdę sprzedałeś 15.

Od 1 kwietnia dopiero wchodzi, że liczy się ilość opakowań, nie płyt.

#misjonarz

Jeszcze raz polecam tę akcję

PS będzie nowa edycja pompuj rap, czyli najchujowszego konkursu rapowego. Nagroda będzie jeszcze chujowsza - kawałek z HG...

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Gdyby pompuj rap wygrał np. Kleban to sztos gwarantowany, ale wygrywa Hubert, Dondi (jeszcze jakoś, jakoś, na szynach ujdzie), Boczek (to chyba ten nasz Arnold z forumka xD, typ bez jakiegokolwiek skillsa).

Opublikowano

Co sądzicie o Trzecim Wymiarze?

Nie podchodzi mi ich rap w ogóle.

Ludzie spuszczają się nad ich techniką, gdzie jest tam pełno czasowników i przymiotników i pierdolenia o niczym.

PS płyta 45 zł? Serio?

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Chada? Trzy płyty o tym samym, wielki gangster dostaje w beefie od popowca.

WSRH - O ile pierwsze mikstejpy wyszły dosyc dobrze, tak Szkoła Wyrzutków to

powielanie poprzedniczek i target w gimbów

Chada - fakt, większość kawałków wiąże się z jednym, z ulicą. Co w tym złego? Raperzy mają zmieniać styl, bo słuchaczom nudzi się temat? Może na odwrót, niech słuchacze pozmieniają raperów, skoro tematy wydają się oklepane. Choć i tak wydaję mi się, że Proceder w dużym stopniu różni się od WGW. Jeden Z Was - ta płyta akurat mi nie podchodzi i wydaje mi się, że została zrobiona na odpierdol.

WSRH - tu się z Tobą zgodzę SZKOŁA WYRZUTKÓW nie urywa tak dupy jak dwa poprzednie "mikstejpy", aczkolwiek nie oznacza to że jest słaba. Target dla gimbów? Raczej nie mają w pływu na to, w czyje ręce ta płyta wpada. Czekam na Demonologię i solo Shellera.

g0Tef.jpg

Opublikowano

Chada - fakt, większość kawałków wiąże się z jednym, z ulicą. Co w tym złego? Raperzy mają zmieniać styl, bo słuchaczom nudzi się temat? Może na odwrót, niech słuchacze pozmieniają raperów, skoro tematy wydają się oklepane. Choć i tak wydaję mi się, że Proceder w dużym stopniu różni się od WGW. Jeden Z Was - ta płyta akurat mi nie podchodzi i wydaje mi się, że została zrobiona na odpierdol.

WSRH - tu się z Tobą zgodzę SZKOŁA WYRZUTKÓW nie urywa tak dupy jak dwa poprzednie "mikstejpy", aczkolwiek nie oznacza to że jest słaba. Target dla gimbów? Raczej nie mają w pływu na to, w czyje ręce ta płyta wpada. Czekam na Demonologię i solo Shellera.

Chada to jest człowiek który powinien skończyć ewidentnie z rapowaniem. To że nawija przemielone już kilkaset razy tematy na temat ulicy jeszcze jakoś przejdzie, ale tutaj raczej chodzi jak kto do tego podejdzie. Przykładem jest tutaj Zeus i jego "Zeus. Nie żyje" tematy na tej płycie to standardy, ale bardzo dobrze zrobione, z pomysłem i "ugryzione" od innej strony. U Chady tego brakuje...

Po za tym sam Chada cierpi na brak flow, a czasowników nie brakuje.

BTW target dla gimbazy robi wytwórnia promując danego artystę, ważne jest to by ten artysta miał łatwy odbiór, czyli taki Chada się świetnie nadaje, WSRH też, albo B.R.O, Sulin itd. Przecież nie wezmą np. Golina bo 90% nie rozkmini jego tekstów, które są naprawdę wymagające.

Nie podchodzi mi ich rap w ogóle.

Ludzie spuszczają się nad ich techniką, gdzie jest tam pełno czasowników i przymiotników i pierdolenia o niczym.

PS płyta 45 zł? Serio?

Flow Szada siedzi dobrze, ale też nie słucham (zaraz wyjdzie jaki ze mnie hejterooo).

Po prostu nie jaram się IMO na polskiej scenie i tak mają bardzo dobrą i wysoką pozycję.

Co do płyty za 45 zł to przesada... Tyle to chodzą zagraniczne płyty które zejdą z ceny po czasie.

@TOP: Co sądzicie o żeńskiej części rapu? Raperki. Macie jakieś ulubione?

Sam jaram się WdoWĄ i Lilu, to tak z polskich. Z USA to słucham tylko Snow Tha Product.

Opublikowano

Chada to jest człowiek który powinien skończyć ewidentnie z

rapowaniem. To że nawija przemielone już kilkaset razy tematy na temat

ulicy jeszcze jakoś przejdzie, ale tutaj raczej chodzi jak kto do tego

podejdzie. Przykładem jest tutaj Zeus i jego "Zeus. Nie żyje" tematy na

tej płycie to standardy, ale bardzo dobrze zrobione, z pomysłem i

"ugryzione" od innej strony. U Chady tego brakuje...

Po za tym sam Chada cierpi na brak flow, a czasowników nie brakuje.

BTW target dla gimbazy robi wytwórnia promując danego artystę, ważne

jest to by ten artysta miał łatwy odbiór, czyli taki Chada się świetnie

nadaje, WSRH też, albo B.R.O, Sulin itd. Przecież nie wezmą np. Golina

bo 90% nie rozkmini jego tekstów, które są naprawdę wymagające.

Rozpisałbym się na ten temat, ale jakoś specjalnie nie chce mi się wpadać z Tobą w dyskusję. Ty stoisz przy swoim zdaniu, ja przy swoim. Dziwi mnie twoje podejście. Target dla gimbazy.. czy wytwórnie biegają po gimbazie i wpychają im tą muzykę do uszów na siłę? Moim zdaniem WSRH robi to co robiło wcześniej, na dodatek robią to w bardzo małej wytwórni, mało znanej. W przeciwieństwie do Stepów, Prosto..itd.

ps. Zeus równie dobrze może być 'targetem dla gimbogimbo', bo go wytwórnia próbuje wypromować w jak najlepszy sposób?

g0Tef.jpg

Opublikowano

Rozpisałbym się na ten temat, ale jakoś specjalnie nie chce mi się wpadać z Tobą w dyskusję. Ty stoisz przy swoim zdaniu, ja przy swoim. Dziwi mnie twoje podejście. Target dla gimbazy.. czy wytwórnie biegają po gimbazie i wpychają im tą muzykę do uszów na siłę? Moim zdaniem WSRH robi to co robiło wcześniej, na dodatek robią to w bardzo małej wytwórni, mało znanej. W przeciwieństwie do Stepów, Prosto..itd.

ps. Zeus równie dobrze może być 'targetem dla gimbogimbo', bo go wytwórnia próbuje wypromować w jak najlepszy sposób?

Jemu chodziło o to, że wytwórnie promują marnych grajków bez skilla dla ludzi, którzy nie znają się na rapie i łykną wszystko co smutne, o życiu, czy blokach.

Raczej gimby nie zaczną słuchać Laika, bo nic by nie zrozumiały. Im wystarczy Chada, bo nie liczy się skill, a przekaz (dla nich).

WSRH robi to co robiło wcześniej

No. Zero progresu.

P.S. Zeus i Bisz już trafili trochę w gimby, ale to było nieuniknione. Widać to w komentarzach na YT.

Np. Bossssskie <3 geniusz :*****

e:

W poniedziałek czyham od rana na płytkę Eripe. Muszę mieć wersję limitowaną #hipster

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

I chuj. Miałem zamówić Odium + Chamskie [2CD], ale strona pato padła i mogłem na nią wejść dopiero jak już były wyprzedane.

Pozostaje klasyczna, ale i tak żałuję.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Czekam na kawałek Golina z Eripe, tylko żeby RIP nie dał czegoś takiego jak w 100 linijek 3, bo średnie to było poza kilkunastoma linijkami.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

o co chodzi z #rajfazenem? :< nie wiem, słuchałem tego małolata ale nie wiem -.- : c

Małolat dał taki hashtag. Jest on najchujowszym hashtagiem w historii polskiego rapu.

Szło to tak:

Brzydzę się tym i nienawidzę tej branży,

Pieniądze rządzą wszystkim wokół mnie #Raiffeisen

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Jak dla mnie rap to cos więcej niż muzyka dla mnie to styl życia i wkur**a mnie to ż dzieciaki słuchają rapu tylko dla szpamu jebane gimbusy.Wiele z nich nawet nie rozumie przesłania jakie niesie za sobą rap A co do moich ulubionych raperów to oczywiście HG Peja i małolat !! :)

Opublikowano

Jak dla mnie rap to cos więcej niż muzyka dla mnie to styl życia i wkur**a mnie to ż dzieciaki słuchają rapu tylko dla szpamu jebane gimbusy.Wiele z nich nawet nie rozumie przesłania jakie niesie za sobą rap A co do moich ulubionych raperów to oczywiście HG Peja i małolat !! :)

W tej chwili to pokazałeś że wcale się nie różnisz od przeciętnego gimba słuchającego RPK...

To jest muzyka młodych ludzi, kierowana do młodych ludzi, więc nie gadaj takich pierdół, że wkurwia cię to. Sam mam niezłą bekę gdy jakiś małolat napierdala z fona gratisa, co nie zmienia faktu że taki ma odbiór. Na scenie nie powinno być takich wacków, wtedy odbiór zmieniłby się. Zeus po ostatniej płycie nałapał należnego mu fejmu i słuchają też tego gimby. Co w tym złego kuhwa? Przynajmniej słuchają kogoś kto jest ambitny i nie chce wydoić z nich hajsu na tekstyliach.

To jest właśnie Polska... normalnie raper powinien debiutować w wieku 18-20 lat- PeZet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...