Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marihuana

DoraN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lewizna by była nadal ale mniej opłacalna, bo wielu klientów przeniosłaby się do legalnego źródła żeby mieć pewność że biorą czysty towar a nie jakiś mieszany syf, który może zaszkodzić. Z cenami to bym się nie zgodził, bo raczej towar nielegalny, dostępny tylko na czarnym rynku jest właśnie przeważnie drogi (jak mamy teraz). Po legalizacji ceny kształtowałby głównie popyt i podaż, a na lewo towar byłby właśnie tańszy przez omijanie akcyzy. A to że państwo mogłoby podnieść ceny (a właściwie to akcyzę po nie mamy w Polsce centralnego ustalania cen), że niby za dużo ludzi jara to przynajmniej byłby jakoś ten handel monitorowany, a nie jak teraz oficjalnie zakazaną marychę pali co trzeci gimnazjalista.

Zależy. Jak widzisz ceny papierosów cały czas idą w górę, a takie 'lewe szlugi z meliny' są sprzedawane za jakieś 60-70% ceny rynkowej. I coraz więcej osób pali właśnie takie fajki, mimo, że teoretycznie są dużo bardziej szkodliwe. Dlaczego? Bo są uzależnieni, rzucanie kosztuje, więc wolą jarać. A skoro w portfelu mało kaski to robią cięcia budżetowe. Niestety. Ceny towarów nie są zbyt proporcjonalne do zarobków. Z maryśką będzie tak samo. Na początku ceny nie będą zawyżane, ale jak 'ci z góry' zobaczyliby jaki na to jest popyt od razu podniosą wartość. I znowu ludzie zaczną korzystać z lewych źródeł, nie koniecznie zdrowych, byleby taniej.

Dlatego ja uważam, że krzaczek na własny użytek powinien być dopuszczony. Wiesz co hodujesz, wiesz co palisz.

• Odpowiedzi 447
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wbije do chaty komuś policyja, otwiera szafę ... A TAM GÓWNO LEŻY.

Taki suchy suchar na koniec dnia.

Btw. ja paliłem, nie wiem czy zamierzam palić, ale wkurwia mnie gumbisie, co wezmą bucha i wielka faza jak Rosja.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Mnie wkurwia pierdolenie nauczycieli/rodzicow ze jak zajarasz sobie Maryche to ci odjebie, uzaleznisz sie, bedziesz cpal codziennie, bedziesz agresywny itd. Ja sie z czegos takiego smieje w twarz :) Dlaczego? Bo to gowno prawda! Wiekszosc ludzi co wypowiada sie na temat Marihuany w dupie byla i gowno, a nie marihuane, widziala. Mam znajomego co zapali sobie raz kiedys ze swoja dziewczyna skreta, naprawde spoko koles. Czy widac po jego dziewczynie czy po nim ze pali? Nie! A czy gdyby palil po 3ci dzien? Byloby widac ze pali? Tez nie! Teraz porownajmy alkohol. Czy jak ktos wypije sobie raz kiedys to widac? Nie. Jak ktos pije co 3 dni to czy widac? Teraz trzeba przyznac, tak, widac.

61093c6efb.png

Opublikowano

Chyba z 2 metrowego krzaka. :P Pod lampą HPS 150W można mieć do 4 roślin, czyli średnio 1 metr kwadratowy, z którego będzie już koło 300-450 g.

Jakby tego chcieli, to by nie próbowali blokować dostępu do tego. Projekty powstawały dot. zakazu sprzedawania marihuany "przyjezdnym"... Bezrobocie mają wysokie tylko we własnym, holenderskim gronie. Przecież przez to była afera, że Polacy są tam dyskryminowani za to, ze zabierają im pracę.

Holandia i bezrobocie? Chyba o różnych krajach mówimy, tam od lat jest najniższe bezrobocie w całej Unii. No może w czasie kryzysu jest trochę gorzej, ale weź tu porównaj z Polską. Właśnie afera była bo tam pełno Polaków, tak jak w Norwegii, Irlandii, Anglii, Niemczech i innych krajach. Z tymi przyjezdnymi to jest taka sprawa że trwa dyskusja w Holandii o cudzoziemcach, którzy przyjeżdżają na różnego rodzaju używki, zostawiają kasę ale wady też są, nikt pijaków czy ćpunów na ulicach nie chce oglądać, granice są... ale jakiś radykalnych zmian na pewno nie zrobią, za dobrze na tym wszystkim wychodzą, przynajmniej finansowo.

Miyoshi - nikt nie mówi że nie. Tylko ty mówisz żeby można sadzić krzaka na własny użytek, tymczasem w Polsce... teoretycznie łamiesz prawo robiąc wino, bimber a nawet wiejską kiełbasę na własny użytek xD

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

Opublikowano

Mnie wkurwia pierdolenie nauczycieli/rodzicow ze jak zajarasz sobie Maryche to ci odjebie, uzaleznisz sie, bedziesz cpal codziennie, bedziesz agresywny itd. Ja sie z czegos takiego smieje w twarz :) Dlaczego? Bo to gowno prawda! Wiekszosc ludzi co wypowiada sie na temat Marihuany w dupie byla i gowno, a nie marihuane, widziala. Mam znajomego co zapali sobie raz kiedys ze swoja dziewczyna skreta, naprawde spoko koles. Czy widac po jego dziewczynie czy po nim ze pali? Nie! A czy gdyby palil po 3ci dzien? Byloby widac ze pali? Tez nie! Teraz porownajmy alkohol. Czy jak ktos wypije sobie raz kiedys to widac? Nie. Jak ktos pije co 3 dni to czy widac? Teraz trzeba przyznac, tak, widac.

A wiesz dlaczego tak mówią? Bo nie wiedzą. Kierują się stereotypami i tym, co wciskają im media/gazety. Zero własnego zdania. Najlepiej mówić o czymś, o czym się w ogóle pojęcia nie ma.

Miyoshi - nikt nie mówi że nie. Tylko ty mówisz żeby można sadzić krzaka na własny użytek, tymczasem w Polsce... teoretycznie łamiesz prawo robiąc wino, bimber a nawet wiejską kiełbasę na własny użytek xD

Witamy w Polsce. Wszyscy chcą zarabiać na nas. A sami nie robią nic. Jednakże i tak dalej obstawiam, że własny krzak to najlepsze rozwiązanie... ja bym się bała kupować coś, co jest pod pieczą państwa. Zwłaszcza jeśli mówimy o ziole. :)

Opublikowano

Temat już był, ale jak wiadomo była cofka na forum, także zakładam jeszcze raz.

Co sądzicie na temat marihuany? Dlaczego jest ona nielegalna, a alkohol legalny? Jak myślicie, jest jakiś sens karania młodych osób za posiadanie niewielkich ilośći?

No i najważniejsze - czy jesteście za depenalizacją? - niekaranie za posiadanie niewielkich ilości + możliwość posiadania własnej roślinki w domu.

jestem przeciwko depenalizacji ponieważ to niszczy mózg i osłabia pamięć i inne części mózgu

po za tym co to za frajda latać na bombie wgl nic w tym fajnego nie ma prócz tego że jesteś Zrelaksowany a skutki są o wiele gorsze

i po za tym od bonia się zaczyna a kończy na fecie lub innym ścierwie

rozumiem zapalić sobie raz na jakiś czas (1-miech) bo podobno marihuane stosowali kiedyś jako lek na depresje (rozluźnienie) ale to co teraz się dzieje to az szkoda komentować 14-16 latki dzien w dzien spizgani 0 szacunku dla innych a co będzie jak dojdzie do legalizacji ? to juz wgl beda to kur.w* jesc a nie palic

takie moje zdanie

Alegoria losów to Tatuaże na ciałach, Historia Ciosów i obrażeń, blizny po postrzałach.

Zęby zjedzone albo z głodu albo w walce. kości przetrącone albo Głowa albo Palce.

Opublikowano

Bro, nie porównuj alkoholu do marihuany. Jeżeli pijesz alko na imprezie, w domu, okazyjnie to jest okej, a teraz pomyśl - zapalisz sobie blanta w towarzystwie kumpli, którzy zrobią Ci debilny żart i wkręcą na banie bajkę, że masz nóż w plecach albo masz skoczyć z okna. Skoczysz ? Jak żeś palant i nie umiesz ograniczać zioła, to tak. Mój ziom z klasy, gdyby nie ja to by go tu nie było ;) Wpadł w długi, zajarał się i miał problemy, musiałem go wyciągać.

Nigdy nie porównujcie procentów do zielska, to nie jest żadne porównanie.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Bro, nie porównuj alkoholu do marihuany. Jeżeli pijesz alko na imprezie, w domu, okazyjnie to jest okej, a teraz pomyśl - zapalisz sobie blanta w towarzystwie kumpli, którzy zrobią Ci debilny żart i wkręcą na banie bajkę, że masz nóż w plecach albo masz skoczyć z okna. Skoczysz ? Jak żeś palant i nie umiesz ograniczać zioła, to tak. Mój ziom z klasy, gdyby nie ja to by go tu nie było ;) Wpadł w długi, zajarał się i miał problemy, musiałem go wyciągać.

Po normalnym, czystym ziole nie ma odpałów tego typu. Tylko po jakiś mieszankach lewych.

Opublikowano

Holandia i bezrobocie? Chyba o różnych krajach mówimy, tam od lat jest najniższe bezrobocie w całej Unii. No może w czasie kryzysu jest trochę gorzej, ale weź tu porównaj z Polską. Właśnie afera była bo tam pełno Polaków, tak jak w Norwegii, Irlandii, Anglii, Niemczech i innych krajach.

Tak, jest bezrobocie wśród Holendrów... Nie wśród imigrantów, którzy zabierają im pracę. Mają dokładnie ten sam problem co Niemcy. Kraj może ma ludzi do pracy, ale chodzi o to, że rdzenni mieszkańcy mają jej coraz mniej.

Łamiesz prawo w przypadku produkcji alkoholu, bo jest opodatkowane... Gdyby nie to to byś miał litr wódki za troszkę ponad 2 zł. A z kiełbasą to przesadziłeś... Mój kumpel ma gospodarstwo i do tej pory go nie zamknęli. No, chyba że czegoś nie wiem.
Opublikowano

Ha! To jest wlasnie dobre porownanie :) Czy jak sie uchlasz jak swinia i nie bedziesz mogl nawet wstac, czy twoi debilni kumple nie zrobia ci debilnego zartu? Popatrz w internecie sporo tego jest ;) Malo widzialem ludzi ktorzy robili zarty najaranym osobom. Chyba ze mowimy o mindfuck, ale to nie jest zaden zarty tylko dobra zagadka :D

Dobrze ze pomogles swojemu kumplowi, bo tak trzeba. Tylko ze trzeba znac swoje ograniczenia i wiedziec ze kazdy czlowiek jest inny i kazdy inna dawke wytrzyma :)

61093c6efb.png

Opublikowano

Łamiesz prawo w przypadku produkcji alkoholu, bo jest opodatkowane... Gdyby nie to to byś miał litr wódki za troszkę ponad 2 zł. A z kiełbasą to przesadziłeś... Mój kumpel ma gospodarstwo i do tej pory go nie zamknęli. No, chyba że czegoś nie wiem.

No właśnie nie wiesz, ale kumpel teoretycznie łamie prawo ;) . Ja z kolei zarabiałem kiedyś wrzucając pliki na hotfile i też mnie nie zamknęli. W naszym kraju tak wiele jest rzeczy zabronionych że wszyskich trzeba by zamknąć :D

https://ludomirblog.wixsite.com/mensrightspolska - prawa mężczyzn prawami człowieka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie nie jestem za legalizacją ;) za dużo zarabiam na wałkach... Naprawde 1 klasistkom z gimbazy czy 2 mozna wcisnac 0,4g za 35zł :D albo dodaje odrobine tytoniu... Wiadome ten zysk kiedyś mi się skonczy ale teraz naprawde idzie na tym zarobic i polecam sprobowac takie cos. Jak widze jakiegos kolesia co wiem ze nigdy nie jaral to mu daje 0.4 a potem majeranek i mam 70zł zysku za frajera ;)

W sumie malo jest osob ktore nie sprobowaly marihuany wlasciwie teraz jest ona latwo dostepna tylko trzeba miec kolegow a nie no life przed komper 24/7 ;D dla mnie wszystkie narkotyki powinny byc zalegalizowane to czlowiek odowiada za swoje czyny i postepowania :P Jak bedzie chcial zrujnowac swoje zycie heroina to jego wybor..

Opublikowano

Jak czytam posty niektórych uzytkowników to płakać się chce. Piszecie , że narkotyki są złe i trzeba to tępić. Ciekawe czy jest tutaj użytkownik, który nigdy nie używał narkotyków, odpowiedź jest oczywista NIE. Na codzień wszyscy używają narkotyków, np.: alkohol, kawa, papierosy, leki(niektóre są bardzo niebezpieczne) itp. Ja osobiście jestem za depenalizacją, dzięki temu mniej ludzi będzie w więzieniach. Nawet prezydent Aleksander Kwaśniewski niedawno przyznał się, że popełnił błąd zaostrzając prawo dot. marihuany. NIedowiarkom polecam obejrzeć film The Union, jest na youtube.

Opublikowano

Sam mogę się przyznać, że paliłem wiele razy. I jakoś nie jestem jakimś narkomanem czy kim innym. Marihuana była kiedyś jak lekarstwo, więc dlaczego została ogłoszona jako narkotyk i stała się nielegalna? Tego chyba nikt nie wie ( no chyba, że nie jestem poinformowany ). Oczywiście jestem za tym, żeby nie wsadzali do więzienia ludzi, którzy posiadają 2g marihuany.

2ufgk6u.png

Opublikowano

Jak czytam posty niektórych uzytkowników to płakać się chce. Piszecie , że narkotyki są złe i trzeba to tępić. Ciekawe czy jest tutaj użytkownik, który nigdy nie używał narkotyków, odpowiedź jest oczywista NIE. Na codzień wszyscy używają narkotyków, np.: alkohol, kawa, papierosy, leki(niektóre są bardzo niebezpieczne) itp. Ja osobiście jestem za depenalizacją, dzięki temu mniej ludzi będzie w więzieniach. Nawet prezydent Aleksander Kwaśniewski niedawno przyznał się, że popełnił błąd zaostrzając prawo dot. marihuany. NIedowiarkom polecam obejrzeć film The Union, jest na youtube.

Popieram, ale nie każdy to widzi. :D Ja tam miałem z tym styk osobisty ale nie jarałem, a co do reszty zgodze się huh.

A odemnie to tyle : Zagelagizować marihuanen ? W żadnym wypadku ^^

Opublikowano

hehe Wiadro to zło

Legalizacja da nam większy dostęp mniejsze kary itd

Ale raczej następne pare lat nic się nie zmieni i zostaniemy w czarnogrodzie jak to przyszło w naszej pięknej polsce. Nie mówię że ciar jest

dobry ale jak słucham tych babć i zwolenników pisu to mi niszczą psychikę, jedna dawka zabija ... hehe

Tutaj tabelka z wikipedi : (google marihuana wikipedia)

qweqweqweqwek.png

Teraz liczmy zyski z legalizacji przy tych jakie są z alkoholu czy papierosów.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Później dowiedziałem się, że "Diler kumpel" wyjebał mnie i dał mi "przebrzydlaka/chemika" czyli mięte nasączoną taką chemią o jakiej nigdy nie słyszałem...

To kurwa niezły z ciebie palacz, skoro nie odróżniłeś mięty od zielska.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Nie paliłem i nie zamierzam próbować (przynajmniej teraz, kiedy jest to trend wśród gimbusów i roi się od "miszczuf chemikuf"). Nie przeszkadza mi, że ktoś lubi sobie zapalić, ale jeśli ktoś pali codziennie i to parę razy, to niczym się dla mnie nie różni od ćpuna. Tak samo, jak ktoś pali codziennie parę fajek, jest dla mnie zwyczajnym nałogowcem.

Jest to dla mnie tak samo normalne jak palenie przez ludzi papierosów - jedno i drugie w jakimś stopniu szkodzi (zaraz będzie najazd medyków, chemików po tysiącach kierunków i ch*j wie kogo, że marihuana to lek na wszystko i jest w 100% nieszkodliwa - dodam, że jako lek jest najczęściej przepisywana ludziom z ciężkimi i nieuleczalnymi chorobami, aby uśmierzyć ból itp.).

Jedyne czego nienawidzę aktualnie to ta cała moda na palenie i szpanowanie. Krew mnie zalew jak widzę w necie, albo słyszę na ulicy, jacy to ludzie nie są zajebiści, bo palą, a to takie "kuuuuul".

Uważam, że zalegalizowanie jest całkiem dobrym pomysłem, ale jednak nie do końca. Gdyby ludzie bez żadnych przeszkód mogli sobie zasadzić, to na pewno byłoby mniej handlarzy, którzy zamiast sprzedawać marihuanę, sprzedają jakieś chemiczne "homo nie wiadomo".

7m9a.png

Opublikowano

To kurwa niezły z ciebie palacz, skoro nie odróżniłeś mięty od zielska.

Chcesz, to dam ci zdjęcie.

Nie odróżnisz tego od baki ;)

Zgodze się z poprzednikiem, wiadro to zło :D Lepszy joincik, lufka, chyba że ktoś lubi hardcore:D

Wiadro, to hardcore? Zamknąłem 3 wiadra, dwa gibony na trzech, jedną kane i pół litra lubelskiej cytrynówki i ogarniałem jako tako.

Ogólnie gibony pale, ale tylko jak mam za dużo baki albo jak ktoś poczęstuje :D

Tak, to wole z lufy albo bongosa ewentualnie wiadro.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Flap "miszczu" jarania mięta ma inny zapach od maryśki i nawet przy megaaa katarze każdy głupi by odróżnił zapach.

Co więcej... mówię to, bo ciągle w statusach podniecasz się tabaką, albo sadzeniem ( a sam nie wiesz co sadzisz), a więc jesteś po prostu kimś kto nie czerpie z zielska czystych korzyści czyt haj, a myśli, że to jest mega super extra fajne.

Jesteś dla mnie po prostu żałosny i tyle w temacie.

A co do zielonego to mi to zupełne obojętne, kto chce i tak zapali.

Opublikowano

Chcesz, to dam ci zdjęcie.

Nie odróżnisz tego od baki ;)

No ta, bo mięta jak baka pachnie, smakuje i wygląda.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...