Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Marihuana

DoraN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[quote name=Mroziak ^^' timestamp='1359752828' post='6201132]

SADZIC PALIC ZALEGALIZOWAC

JEBAC PSY

Teaaa popieram ale w małych ilościach a nie w dużych bo to chujnia by była totalna.

Nie czaruj.

• Odpowiedzi 447
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

marihuana to poprostu syf , nie wiem dlaczego ludzie teraz objęli ją jako niewiadomo co że jak zajarają to są fajni -.-

Argumenty, kolego, argumenty... Coś takiego jak Ty robisz widzimy w przedszkolu... - "Bo nie!"

Opublikowano

To skoro temat powstał na nowo wypowiem się jeszcze raz. Po pierwsze jestem za depenalizacją czy legalizacją jak najbardziej. Każdy decyduje o sobie i jeżeli nie chce to nie weźmie. Tak jak w piosence Bas Tajpan - nie chce to nie weźmie, przecież swój rozum ma, prawda? Fakt, dzieciarnia jest teraz zdemoralizowana, ale legalizacja czy dalsze zabranianie tego nie zmieni. Ci którzy palili palić będą dalej, a może jak zioło zacznie być legalne to faza niektórym przejdzie. Bo przecież już nie będzie szpanem zapalenie ganji... legalne to nie ma frajdy. Zakazany owoc najlepiej smakuje. ;)

Opublikowano

Niech każdy decyduje o sobie. Chce brać to niech bierze, ale żeby nie przebywał w moim środowisku. Nie przeszkadza mi to ;). Można ewentualnie zalegalizować od konkretnego wieku, np 21/23.

Opublikowano

Nie widzę problemu i jestem za legalizacją, każdy kto lubi/chce i tak będzie to robił, a tak to przyswoi sobie mniej problemów.

W prawdzie nie pochwalam korzystania z maruhuany, ale twoje życie, twoje decyzje :)

Opublikowano

Problem marihuany w Polsce dotyczy głównie nastolatków, co mi się bardzo nie podoba. Gdyby doszło do legalizacji, wychodząc na ulicę nie widziałbyś niczego z wyjątkiem chmary dymu, nie mówiąc już o klubach dyskotekowych, szkolnych ubikacjach czy boiskach, przy których znajdują się place zabaw. Sama paliłam, znam to uczucie, znam też ludzi, którzy palą często - nie, nie są uzależnieni, bo marihuana nie uzależnia ani psychicznie, ani fizycznie - wszyscy są pełnoletni, mają 100% świadomość tego co robią. Nastolatki takiej świadomości pomimo wszystko nie mają, a w razie gdy zostaną przyłapani będzie można ich z tego wyciągnąć, co nie powinno mieć miejsca, bo ujdzie im to płazem - tak jak uchodzi z alkoholem. Kto chce to i tak pali, legalizacja nie jest potrzebna.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Prawda jest taka, że legalizacji chcą nastolatkowie i młodzież do lat 25 (hihi, wiecie, że wg. polskiego prawa człowiek do 33lat jest młodzieżą? :) ). Niewielka jest grupa społeczna, której by na tym zależało po tym wieku.

Nie, tacy ludzie są zbyt podatni na wpływy by im dodatkowo ułatwiać dostęp do jakichkolwiek narkotyków. Dodatkowo niedawno wyszło w badaniach, że nie jest aż taka całkiem nieszkodliwa za jaką ją biorą niektóre osoby.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

i nagle przestać na 3 miesiące

:O

Mam dobre i tanio wiec w chuju mam całą tą szopkę za legalizacją ;)

DoraN nie spodziewał bym się po tobie tak idiotycznego tematu

2210ba613699.jpg

1000093817-removebg-preview-1.png

Opublikowano

Problem marihuany w Polsce dotyczy głównie nastolatków, co mi się bardzo nie podoba. Gdyby doszło do legalizacji, wychodząc na ulicę nie widziałbyś niczego z wyjątkiem chmary dymu, nie mówiąc już o klubach dyskotekowych, szkolnych ubikacjach czy boiskach, przy których znajdują się place zabaw.

Wydaje mi się, że tak kolorowo dla młodzieży by nie było, ponieważ policja aż nadto lubi interweniować w sprawie palenia/picia. A jakby doszło do legalizacji marihuany dla nich łakomym kąskiem byłoby wyłapywanie nieletnich z trawką. ;)

Opublikowano

Prawda jest taka, że legalizacji chcą nastolatkowie i młodzież do lat 25 (hihi, wiecie, że wg. polskiego prawa człowiek do 33lat jest młodzieżą? :) ). Niewielka jest grupa społeczna, której by na tym zależało po tym wieku.

Nie, tacy ludzie są zbyt podatni na wpływy by im dodatkowo ułatwiać dostęp do jakichkolwiek narkotyków. Dodatkowo niedawno wyszło w badaniach, że nie jest aż taka całkiem nieszkodliwa za jaką ją biorą niektóre osoby.

Zacznijmy od tego, że ludzie starsi nie interesują się tym tematem. Nie wiedzą, jakie korzyści mogą się pojawić.

Samo spożycie THC jest nieszkodliwe, ale produkty pojawiające się w procesie spalania już tak. Dlatego wymyślono urządzenie, które spala i oczyszcza dym. Pozostawia wtedy samo THC.

Opublikowano

Wydaje mi się, że tak kolorowo dla młodzieży by nie było, ponieważ policja aż nadto lubi interweniować w sprawie palenia/picia. A jakby doszło do legalizacji marihuany dla nich łakomym kąskiem byłoby wyłapywanie nieletnich z trawką. ;)

Wręcz przeciwnie, policja bardzo rzadko ingeruje w wybryki nastolatków ze względu na wiadome zakazy narzucane z góry - nie mogą zatrzymać dzieciaka bez zgody rodzica, a kim są rodzice nastolatka, którzy pozwalają swojemu dziecku latać po nocach ze skrętem i stwarzać problemy? Dodatkowo większość jednostek naszej polskiej policji woli przespać się w suce na nocnym patrolu niż wypatrywać przestępstw. Legalizacja marihuany czy tego chcemy, czy nie wyjdzie bokiem :)

Qui est le prochain?

Opublikowano

Słyszałem o wielu niepełnosprawnych ludziach, którym marycha przywróciła życie i częściowo wyleczyła.

Tak, typ na wózku po zajaraniu gibona wstał i wyszedł, bo zobaczył ten temat. Powołujecie się na właściwości lecznicze, a gówno wiecie. Kurwa, przywróciła życie? Powstał ktoś z grobu po tym? Nie, pomaga w leczeniu, uśmierza ból, przywraca apetyt, co jest ważne ale nie mów, że wyleczyła, to nie jest takie łatwe.

Osobiście jestem za legalizacją, ale społeczeństwo powinno się doedukować, żeby nie było kwiatków typu marihuana leczy wszystko, mój kolega po marihuanie umarł.

Wszystko w granicach rozsądku, a co do tego, że wszyscy by nagle zaczęli palić i Polska by była zieloną wyspą to - "Kurwa, nie sądzę" - Popek.

W Berlinie(nie powiem, że w Niemczech całych, bo tam różne prawo jest w tych ich różnych landach) 15g można mieć przy sobie, a jakoś całe miasto nie jest zjarane, po prostu wyobraźni trochę.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano
Wręcz przeciwnie, policja bardzo rzadko ingeruje w wybryki nastolatków ze względu na wiadome zakazy narzucane z góry - nie mogą zatrzymać dzieciaka bez zgody rodzica, a kim są rodzice nastolatka, którzy pozwalają swojemu dziecku latać po nocach ze skrętem i stwarzać problemy? Dodatkowo większość jednostek naszej polskiej policji woli przespać się w suce na nocnym patrolu niż wypatrywać przestępstw. Legalizacja marihuany czy tego chcemy, czy nie wyjdzie bokiem :)
Chyba nie dostałeś jeszcze wpierdolu w klatce od policjanta 3 lata starszego od Ciebie ze spranym beretem po tej durnej policyjnej szkole.
Opublikowano

Sam dużo palę i czekam na legalizację bo sprawe w toku mam ale mimo to legalizacja mi się nie widzi dlaczego ? Nie ma co wbić do lufki, więc co ci z coffe shopu

Jak nie masz nawet jedno centówki, ani na bilet do domu. Ludzie nie mają pieniędzy a wy chcecie zrobić legalize ? Najpierw niech poprawią standardy życia obniżą stopę bezrobocia a potem zrobią legalizację. Nastolatki/ dzieci będą kminić żeby sobie zararać skuna co będzie ich powoli niszczyło psychicznie co kończy się samobójstwem tych którzy są słabi i nie dają rady unieść ciężaru wiem o czym mówie bo byłem znałem chłopaka który właśnie "tak skończył".

Czekam na hejt gimgazów co myślą że wiedzą wszystko a w dupie byli i gówno widzieli

Opublikowano

Czemu nie ma i nie będzie legalizacji? Bo polski naród jest głupi.

Zaraz gimbusy by się dorwały i banda idiotów co w naszym społeczeństwie stanowi 90% i państwo nie było by w stanie funkcjonować normalnie.

Proste i logiczne, a Wy dalej nie wiecie czemu u nas nie ma legalizacji.

Opublikowano

Jeżeli już uważasz, że marihuana niszczy życie gorzej niż alkohol to prosze o uzasadnienie. Marihuana nie jest psychotropem. Jeżeli dilerstwo trzeba tępić to dlaczego nie jesteś za legalizacją/depenalizacją?

Uzależnia bardziej niż alkohol.

Posiadanie mniejszych ilości okej, ale znajdźcie kurwa sposób żeby ludzie, którzy wpadli w nałóg mogli z niego wyjść ...

Opublikowano

Uzależnia bardziej niż alkohol.

Posiadanie mniejszych ilości okej, ale znajdźcie kurwa sposób żeby ludzie, którzy wpadli w nałóg mogli z niego wyjść ...

Jesteś kolejnym przykładem człowieka który nie ma pojęcia o czym mówi... marihuana nie uzależnia! nie stwierdzono nigdy przypadku uzależnienia fizycznego, to samo tyczy się uzależnienia psychicznego o którym rozsiewane są plotki przez takich ludzi jak Ty!

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Jesteś kolejnym przykładem człowieka który nie ma pojęcia o czym mówi... marihuana nie uzależnia! nie stwierdzono nigdy przypadku uzależnienia fizycznego, to samo tyczy się uzależnienia psychicznego o którym rozsiewane są plotki przez takich ludzi jak Ty!

Tak, to mi wytłumacz dlaczego ludzie palący zioło potrafią okraść matkę, aby mieć ten 1 gram ?

Opublikowano

Tak, to mi wytłumacz dlaczego ludzie palący zioło potrafią okraść matkę, aby mieć ten 1 gram ?

zeby zaimponowac gimbokolegom ze potrafia ogarnac pakiet

Opublikowano

Hmm nie jestem zwolennikiem alkoholu/papierosów ani marihuany lecz mam pewno zdanie na to..

Powiedzcie mi czy był taki przypadek że ktoś bo spaleniu jointa/lufki : pobił kogoś ? wywołał awanturę ? niee..

Lecz gdy marihuana zostanie zalegalizowana to 1/2 społeczeństwa będzie wpierdzielała na obiad kotleta przez słomkę..

Takie jest moje zdanie..

Pozdrawiam

Początkujący Graffik || Motocykl to moja pasja

Opublikowano

Zapytaj kolegi dlaczego ukradł te pieniądze a nie mnie, ja tylko stwierdzam fakty podane przez lekarzy i nic więcej...

W moim towarzystwie nikt nigdy nie kradł i nadal nie kradnie bo wszyscy są już dorośli i zarabiają na życie, sam palę przeszło 11 lat i wiem z doświadczenia, że marihuana nie uzależnia.

Miałem okres w życiu gdzie paliłem dzień w dzień i jakoś żyję, nie mam tików o których ktoś tutaj albo w poprzednim temacie wspominał, funkcjonuje normalnie, potrafię się normalnie wysłowić i nie jadam przez słomkę...

Uzależniony to jestem jedynie od tytoniu, który muszę codziennie palić a trawę nie.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...