Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi World of Tanks?

Flap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Procesor: Intel Core i7 4702MQ 2x2Ghz

Przepraszam za błedy 2x2.2 Ghz

Na takim sprzecie powinno na max spokojnie chodzic

Nie ma takiej opcji ;)

• Odpowiedzi 810
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Aha rozumiem,a czy jest nwm jakich dział albo bezpośrednio do gracza który pomógł by mi kupic odpowiedni laptop do tego typu gier 

za taka cene jak wyzej ?

Opublikowano

Procesor Intel Core 2 Duo E8200 2x 3,00GHz S-775 BOX
Zasilacz OCZ 650W
Karta Graficzna ASUS GTX 560 DCII OC
RAM 4GB DDR2 adata 1066mhz

1440x900

Opublikowano

Nie ma takiej opcji ;)

Juri co ty pierdolisz ? Ja mam i5 z podobną kartą i ultra śmiga na 50fps.

Procesor Intel Core 2 Duo E8200 2x 3,00GHz S-775 BOX

Zasilacz OCZ 650W

Karta Graficzna ASUS GTX 560 DCII OC

RAM 4GB DDR2 adata 1066mhz

1440x900

Na minimalnych będzie z 40 pfs przy dobrych lotach

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Juri co ty pierdolisz ? Ja mam i5 z podobną kartą i ultra śmiga na 50fps.

Na minimalnych będzie z 40 pfs przy dobrych lotach

Mam lepszy procesor i tą samą/bardzo podobną kartę. Nie będzie więcej niż 40fps na średnich.

Opublikowano

Mam lepszy procesor i tą samą/bardzo podobną kartę. Nie będzie więcej niż 40fps na średnich.

Możesz mieć nawet Xeona serwerowego na 20 rdzeniach a i tak tego nie poczujesz...

Każdy procesor nie ważne czy Dual, Quad, i3, i5, i7 inaczej działa z WoT więc najlepiej samemu sprawdzić.

Wypowiadanie się w stylu "nie wiem ale się wypowiem" jest poniżej pasa. A patrząc na ostatnie 4 strony zaniżasz te fpsy jak tylko się da...

Opublikowano

Możesz mieć nawet Xeona serwerowego na 20 rdzeniach a i tak tego nie poczujesz...

Każdy procesor nie ważne czy Dual, Quad, i3, i5, i7 inaczej działa z WoT więc najlepiej samemu sprawdzić.

Wypowiadanie się w stylu "nie wiem ale się wypowiem" jest poniżej pasa. A patrząc na ostatnie 4 strony zaniżasz te fpsy jak tylko się da...

Każdy ocenia orientacyjnie. Nie da się dokładnie powiedzieć ile będzie fps'ów. U mnie wahania są od 120 do czasem 40 (rzadko, ale mam tyle). Tylko właściciel komputera, na którym było grane może się dokładnie wypowiedzieć ile ma fps'ów. A i tak na 2 identycznych komputerach może być różnie, ze względu na zasyfienie dysku, czy temperatury.

Jeśli masz taką wiedzę, że jesteś w stanie wypowiedzieć się z dokładnością do 1fps'a ile dana osoba będzie ich miała, to zapraszam, przejmuj ten temat. Nie da się dokładnie powiedzieć, ile będzie fps. Każdy wypowiada się orientacyjnie.

Opublikowano

Każdy ocenia orientacyjnie. Nie da się dokładnie powiedzieć ile będzie fps'ów. U mnie wahania są od 120 do czasem 40 (rzadko, ale mam tyle). Tylko właściciel komputera, na którym było grane może się dokładnie wypowiedzieć ile ma fps'ów. A i tak na 2 identycznych komputerach może być różnie, ze względu na zasyfienie dysku, czy temperatury.

Jeśli masz taką wiedzę, że jesteś w stanie wypowiedzieć się z dokładnością do 1fps'a ile dana osoba będzie ich miała, to zapraszam, przejmuj ten temat. Nie da się dokładnie powiedzieć, ile będzie fps. Każdy wypowiada się orientacyjnie.

Orientacyjnie ok... Ale wprowadzasz ludzi w błąd bo strasznie zaniżasz fpsy.

Temperatura i wpływ na wydajność? Pierwsze słyszę(nie mówię tu o skrajnych temperaturach po których moduł się pali).

Opublikowano

Orientacyjnie ok... Ale wprowadzasz ludzi w błąd bo strasznie zaniżasz fpsy.

Temperatura i wpływ na wydajność? Pierwsze słyszę(nie mówię tu o skrajnych temperaturach po których moduł się pali).

Lepiej zagrać na niższych ustawieniach, niż przy mniejszej ilości fps. Temperatura ma duży wpływ na wydajność. Jeśli przekracza ona około 70 stopni, to komputer zaczyna wolniej chodzić i jest to odczuwalne w grach. Jeśli masz dobre chłodzenie i przewiew, to tego problemu nie ma.

Skończmy ten offtop. Ten wątek jest na temat "czy pójdzie mi WoT". Koniec!

Opublikowano

Lepiej zagrać na niższych ustawieniach, niż przy mniejszej ilości fps. Temperatura ma duży wpływ na wydajność. Jeśli przekracza ona około 70 stopni, to komputer zaczyna wolniej chodzić i jest to odczuwalne w grach. Jeśli masz dobre chłodzenie i przewiew, to tego problemu nie ma.

Skończmy ten offtop. Ten wątek jest na temat "czy pójdzie mi WoT". Koniec!

Ojj... poducz się kolego bo gadasz głupoty.

Każdy CPU oraz GPU ma Tmax jeśli CPU ma Tmax 90st. to nie ma wpływu czy CPU ma 30, 50 czy nawet 80...

To co pisałem: "Nie wiem a się wypowiem" to nie farma postów, nie wprowadzaj ludzi w błąd!

Opublikowano

Płyta główna-Asus Sabertooth 55i,p55,4ddr3,1800,sata2,raid

Procesor -Intel core i5-750 2.67GHz

Msi GeForce GTX 460 Cyclone OC 1GB DDR5

Pamiec ram -OCZ 4GB DDR3 1600 Platinum CL7 Dual (2 x 2GB)

2x dysk twardy Samsung 500 GB SATA II 7200 RPM, 16 MB NCQ (HD502HJ) 2x 500GB

1x-Hitachi Deskstar T7K500 HDT725040VLA360 400GB

Nagrywarka - LG GH24LS70

Chłodzenie-Scythe cool. Mugen II Rev.B

Zasilacz- OCZ 700 SXS2 700W

rozdzielczość 1440x900

a na takim komputerze jak by poszło ?

Opublikowano

Płyta główna-Asus Sabertooth 55i,p55,4ddr3,1800,sata2,raid

Procesor -Intel core i5-750 2.67GHz

Msi GeForce GTX 460 Cyclone OC 1GB DDR5

Pamiec ram -OCZ 4GB DDR3 1600 Platinum CL7 Dual (2 x 2GB)

2x dysk twardy Samsung 500 GB SATA II 7200 RPM, 16 MB NCQ (HD502HJ) 2x 500GB

1x-Hitachi Deskstar T7K500 HDT725040VLA360 400GB

Nagrywarka - LG GH24LS70

Chłodzenie-Scythe cool. Mugen II Rev.B

Zasilacz- OCZ 700 SXS2 700W

rozdzielczość 1440x900

a na takim komputerze jak by poszło ?

Na ultra da radę ;)

Opublikowano

tak ze 40 fps będzie, nie chce ultra, tak prawde mówiąc to nawet obojętne mi czy bym grał na poprawionej, czy też nie. od razu mówie wszystkie cienie,woda, aa wyłączone ( moim zdaniem zbędne troche ) więc reszte ultra jak pójdzie i będzie minimum 40 fps to normalnie będe wniebowzięty :)

@Edit jeszcze jedno pytanie jakbym chciał pod telewiozor 32 cale podłączyć (rozdzielczość pewnie full hd trzeba) to dało by rade na średnich przy normalnej liczbie fps?)

Opublikowano

tak ze 40 fps będzie, nie chce ultra, tak prawde mówiąc to nawet obojętne mi czy bym grał na poprawionej, czy też nie. od razu mówie wszystkie cienie,woda, aa wyłączone ( moim zdaniem zbędne troche ) więc reszte ultra jak pójdzie i będzie minimum 40 fps to normalnie będe wniebowzięty :)

@Edit jeszcze jedno pytanie jakbym chciał pod telewiozor 32 cale podłączyć (rozdzielczość pewnie full hd trzeba) to dało by rade na średnich przy normalnej liczbie fps?)

Będziesz miał minimum 40 fps'ów na Minimalnej (powinno być 60-100+).

Raczej tak.

Opublikowano

a no to dzięki bo miesiąc w salonie się musze męczyć potem  na monitor bo remont w pokoju, to na minimalnych z 60-100 to walić wygląd, ważny fps :D

@Edit a na średnich sobie pogram na luzie ?

Opublikowano

na full hd da rade ultra ? :O nie wierze cos ..

W Full HD raczej nie, ale Niskie/Średnie przy 60/40 fps'ach.

Opublikowano

to jak będzie 40 fps na średnich to jak coś napisze bo przetestuje ale dopiero za pare dni jak będe zmuszony do wyjścia do salonu a dziś za 20 minut napisze ile mam fps na ultra przy rozdzielczości 1440x900 od razu mówie że wyłącze aa itp niepotrzebne takie moim zdaniem :)

@ edit na ultra 60 stałe ( oprócz mapy himelsrorf czy coś takiego) tam też 40 minimum

Opublikowano

Nigdy allegro. Laptop tym bardziej. Wydasz na laptopa 2300zł i będzie 40fps na minimalnych. Kupisz kompa za 2000 i pójdzie na wysokich. Nie kupuj laptopa.

http://stopgotowcom.pl/

Napisz w dziale komputerów prośbę o złożenie komputera w danym budżecie. Oni najlepiej to zrobią.

Opublikowano

Dobrze . Ale rzadko jestem u siebie w domu i własnie chciałbym kupić laptopa do tylko wota .

Wiem, że allegro nie ma fajnych propozycji ale takie laptopy co pisza chodza po 2300 a taki sam np w Media markt to 3500.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...