Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli po prostu to jest tak że jakby w połowie akcji i tp anime się kończy :(  Szkoda a nw polecasz jakieś anime survival game z takimi krwawymi scenami??? 

Obejrzyj anime i potem przeczytasz mangę,która wychodzi w Polsce.

Otworzylem sobie kilka kart w przeglądarce. Na nich najlepsze anime ktore ogladalem (na animezone otworzyłem). Patrzac na wspolne gatunki moge stwierdzic, ze podobają mi się szczególnie:

Psychologiczny,

Thriller,

Akcja,

Dramat,

Sci-Fi,

Tematyka:

Przemoc,

tajemnice/zagadki

Polecilibyście mi jakąś perełke z tych gatunków? Oczywicie nie muszą być wszystkie w jednym anime.. A co do tematyki to nie sugerujcie sie nią w dużym stopniu. Patrzcie bardziej na gatunki. Te anime moze mieć też gatunki: komedia, romans. 

Steins;Gate

Gokukoku no Bryhlindr (emitowane)

Elfen Lied

Texhnolyze

Ergo Proxy

Psycho-Pass

Gosick

Beserk

Mnemosyne no Museme-tachi

Shinsekai Yori

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Obejrzyj anime i potem przeczytasz mangę,która wychodzi w Polsce.

Steins;Gate

Gokukoku no Bryhlindr (emitowane)

Elfen Lied

Texhnolyze

Ergo Proxy

Psycho-Pass

Gosick

Beserk

Mnemosyne no Museme-tachi

Shinsekai Yori

steins gate ogladalem. 10/10 perelka. Inne tytuly zobacze, dzieki

Opublikowano

Witam jedno szybkie pytanie czy są jakieś anime z podobnymi postaciami z wyglądu charakteru i tp do Rias Akeno Issei Xenovia ???

Opublikowano

Witam jedno szybkie pytanie czy są jakieś anime z podobnymi postaciami z wyglądu charakteru i tp do Rias Akeno Issei Xenovia ???

każde ecchi (czyli moim zdaniem gówna) mają podobne postacie z podobnym charakterem. Obejrz sobie high school of the dead, ale szczerze nie polecam

Opublikowano

Up widziałem wszystkie High school jakie są do teraz bardziej chodziło mi czy jakieś inne anime mają podobną kreske

Opublikowano

Up widziałem wszystkie High school jakie są do teraz bardziej chodziło mi czy jakieś inne anime mają podobną kreske

Ichiban ushiro no daimaou.

Te anime ocenlem na 7/10. Ale ty nie szukasz dobrego anime, tylko anime o podobnej kresce do highschoola.

Opublikowano

jakies anime podobne do kuroku no basket albo chuj wie co, chodzi mi generalnie o jakies anime ktore w  obecnej mecie rozjebie mi mozg , sworty arty i ataki na tytanow juz zobaczylem, dawać zaskoczcie mnie

Opublikowano

jakies anime podobne do kuroku no basket albo chuj wie co, chodzi mi generalnie o jakies anime ktore w  obecnej mecie rozjebie mi mozg , sworty arty i ataki na tytanow juz zobaczylem, dawać zaskoczcie mnie

Czyli generalnie poszukujesz zajebistego anime? Zaczynasz prawda? Musisz obejrzeć death note. 

Opublikowano

Czyli generalnie poszukujesz zajebistego anime? Zaczynasz prawda? Musisz obejrzeć death note. 

Code Geass zaraz po. Potem może School Days.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano (edytowane)

Ze sportowych mogę polecić obecnie wychodzące Haikyuu! jak na razie dużo ludzi porównuje te anime do KnB,kto wie może będzie lepsze.A jeżeli chodzi Ci o anime którym jara się całe społeczeństwo (głównie gimbusy) to:No game no Life,Fairy Tail,Naruto,Noragami,Mirai Nikki,Ao no Exorcist,Bleach.Chociaż niektóre z tych tytułów są przeciętne.Jeżeli szukasz dobrych tytułów polecam: Death Note,Full Metal Alchemist:Broterchood,Cowboy Bebop,Dragon Ball,Steins;Gate,Toradora!,Hunter x Hunter 2011,Magi

Edytowane przez gokanDB
Opublikowano (edytowane)

Code Geass zaraz po. Potem może School Days.

Ja jednak bym mu nie polecał na początek School Days, zwlaszcza jesli nie ukonczyl 16 roku życia. Code geass też go może zniechęcić, bo ma nietypową kreske. CO nie zmienia faktu, ze te 2 anime są naprawde dobre. Ale nei wiem czy dla kazdego na początek.. Jestem na 11 odcinku Toaru majutsu no index.. Na prawde fajne anime :) Polecam kazdemu

Edytowane przez Royal4
Opublikowano

Ja jednak bym mu nie polecał na początek School Days, zwlaszcza jesli nie ukonczyl 16 roku życia. Code geass też go może zniechęcić, bo ma nietypową kreske. CO nie zmienia faktu, ze te 2 anime są naprawde dobre. Ale nei wiem czy dla kazdego na początek.. Jestem na 11 odcinku Toaru majutsu no index.. Na prawde fajne anime :) Polecam kazdemu

Ze School Days to może i racja, ale jak komuś się Death Note spodobało to Code Geass musi się spodobać.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano (edytowane)

Ze School Days to może i racja, ale jak komuś się Death Note spodobało to Code Geass musi się spodobać.

Musi nie musi, u mnie death note ma 10/10 a code geass mi się nie podoba ;)

Edytowane przez sebasku

graphic.png

Opublikowano

Musi nie musi, u mnie death note ma 10/10 a code geass mi się nie podoba ;)

Obejrzales całe code geass, skoro je oceniasz?

Opublikowano

Obejrzales całe code geass, skoro je oceniasz?

On to nie ty, z ciebie to jest ogólnie chodząca beka, kopiujesz i jesteś hipokrytą xDD a później płacz że się dopierdalam do cb.

Mi się Code Geass podobało, ale uważam że nie jest zbyt dobre, jest masa innych lepszych produkcji, mogło się komuś nie podobać, bo są do tego podstawy.

NJxbd4x.png

Opublikowano

On to nie ty, z ciebie to jest ogólnie chodząca beka, kopiujesz i jesteś hipokrytą xDD a później płacz że się dopierdalam do cb.

Mi się Code Geass podobało, ale uważam że nie jest zbyt dobre, jest masa innych lepszych produkcji, mogło się komuś nie podobać, bo są do tego podstawy.

Co niby kopiuje? O co ci chodzi?

Opublikowano

Witam poszukuje jakiegos dobrego anime. 
Oglądałem Psycho-Pass (bardzo fajny klimat) Naruto (od podstawówki oglądam) i Shingeki no Kyoijn (chyba tak sie to pisze, pomimo wg mnie to perełka).
Chcę znaleźć jakieś anime z klimatem i dobrą fabułą, oraz by akcji nie zabrakło tak by aż ciarki w pewnym momencie przechodziły. 
Wdzieczny bym był gdybyście przy nazwie napisali tez krótką opinie.

Pozdrawiam. 

Bez-nazwy_nrsrana.png

Opublikowano

Warto obejrzec Death Note ;D? Słyszalem, ze ludzie to strasznie polecali.

Ile to ma ep ?

Opublikowano

Ile to ma ep ?

37 ep,ale bardzo warto obejrzeć te 37 ep zleci Ci szybciutko zresztą zapytaj się Vasto,który to w jeden dzień przeleciał tak go wciekawiło xD

Opublikowano

Ile to ma ep ?

Oczywiście, że warto. Moja pierwsza 10/10. Anime zajebiste, klimatyczne, wciągające, po prostu musisz je obejrzeć.

Oglądałem Psycho-Pass (bardzo fajny klimat) Naruto (od podstawówki oglądam) i Shingeki no Kyoijn (chyba tak sie to pisze, pomimo wg mnie to perełka).

Chcę znaleźć jakieś anime z klimatem i dobrą fabułą, oraz by akcji nie zabrakło tak by aż ciarki w pewnym momencie przechodziły. 

Pozdrawiam. 

Daj mi mal o ile masz. Shingeki nie jest perełką

Opublikowano

Co ci mam dać ?

Dla mmnie jest perełka.

skoro jest wg ciebie perelką to malo widziales. Snk to byl zwykly sredniak. Piszac mal mialem na mysli twoją liste obejrzanych anime

Opublikowano

Pozdrawiam. 

Jeśli szukasz anime podobne do Naruto to praktycznie wszystkie tasiemce czyli Bleach,Fairy Tail,Hunter x Hunter 2011,One Piece,Gintama,Hitman Reborn,InuYasha,Toriko.

Anime podobne do Psycho-Pass - Black Bullet,Ergo Proxy,Death Note,Ghost in Sell.

Anime podobne do SnK - Claymore,Berserk