Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Poważnie wystarczy sobie obejrzeć btw fajna seria właściwie obydwie, ale mają tak z 2-3 takie momenty WTF. Ale ogół anime jak najbardziej na +++

NJxbd4x.png

Opublikowano (edytowane)

szukam anime w którym główny bohater dorabia się dziecka :D

coś jak w clannad

mały spoiler z clannad

ale nie chce żeby był jakiś moment śmierci ulubienicy bohatera:D

ostatnio jakąś chętkę mam na romans/komedie/dramat

Edytowane przez sebastosMC

rmoiyq.png

Opublikowano

szukam anime w którym główny bohater dorabia się dziecka :D

coś jak w clannad

mały spoiler z clannad

ale nie chce żeby był jakiś moment śmierci ulubienicy bohatera:D

ostatnio jakąś chętkę mam na romans/komedie/dramat

Jak przetrwasz to w Itazura na Kiss jest praktycznie całe życie od romansów z liceum po dorosłość ślub dziecko itd.

NJxbd4x.png

Opublikowano (edytowane)

jak przetrwam czyli ? co z  tym anime nie tak?

jak znacie jeszcze jakieś tytuły tego typu to dawać :D like-acze  będą  haha

rmoiyq.png

Opublikowano

Nie jest zły tylko w pewnych momentach trochę mozolny a otoczka postaci czyli ci tam przyjaciele itd to tragedia, ale gdyby nie to to anime było by b.fajne bo ma wiele scen dla których warto ten tytuł obejrzeć. Sam fakt że jest to związek poważnego i stanowczego faceta który nie za często okazuje swoje uczucia z głupkowatą dziewczyną której romanse w głowie już jest czymś dość oryginalnym.

NJxbd4x.png

Opublikowano (edytowane)

już zacząłem oglądać na razie 3 ep skończony i tragedii nie ma chociaż tak jak piszesz ci przyjaciele ... serię skończę pewnie jutro/pojutrze  przez  praktyki ;( 6:00-17:30 fuck )

znasz jakieś jeszcze anime w tym typie ? bohater+bohaterka = dzieciak/małżeństwo  czyli romans+ coś tam :D

ymmm 705 postów wat ? kiedy wbiłem 700 ? ..

rmoiyq.png

Opublikowano

ymmm 705 postów wat ? kiedy wbiłem 700 ? ..

moc działu anime :D

btw, zobacz Onegai Teacher, chyba nie ma tam dziecka ale jest romans, który ładnie zapamiętałem ;)

; )

Opublikowano

moc działu anime :D

btw, zobacz Onegai Teacher, chyba nie ma tam dziecka ale jest romans, który ładnie zapamiętałem ;)

Jakby prosił o sam romans to bym mu x100 lepszych tytułów polecił no ale niestety, za dużo takich tytułów z dzieciakami nie ma i dłuższym życiem albo ja nie widziałem, jak chcesz to ci mogę z "seksem" polecić, ale tutaj chodzi o fakt bo wiadomo że nic nie pokazują ewentualnie jak się budzą razem w łóżku czy coś.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Suzuka - tam o ile się nie mylę anime kończy się na wyjeździe (żeby nie spojlerować), nie skończyłem ale

w anime jest chyba słub? jak nie to seks na koniec? no i zajście w ciąże, tylko nie wiem które było w anime a które tylko w mandze..

Major - 6 sezonów jak dobrze pamiętam, ale romans to tu pobocznie/ostatni sezon a częścią główną jest sport. Mimo wszystko poza wyjątkami anime o życiu, w tym właśnie początek pierwszego no i ostatni sezon.

Bungaku Shoujo - movie dość nietypowe, bez żadnych dzieci itd ale był chyba lekki time skip na koniec, nie pamiętam

Gosick - pod koniec był time skip, ale to raczej taki romans co kończy się jak każde inne

Genshiken - to tutaj trochę nie pasuje bo to raczej komedia a parki itd są z boku, ale ma tyle już sezonów a czas tam płynie nieubłagalnie, że w te 3 lata szkolne sporo roczników będzie znikać a nowych przybywać, sam pierwszy sezon to z dwa lata, może akurat :D

Zero no Tsukaima - to chyba każdy wie co się na końcu stało :P

mangi:

let's lagoon - jakby nie patrzeć przyszłość & romans jest..w dość skomplikowanej fabularnie formie :)

immortal regis & cavalier of the abyss - skok czasowy między tymi 'sezonami', bardziej akcja niż romans bo tak to się fabularnie musi rozegrać, można by rzec główny bohater stał się badassem w drugim 'sezonie'

Nie mam kompletnie pomysłu i zapewne żadne Ci nie podejdzie, ale spróbuj chociaż.. :D Nie można jeść ciągle tego samego hehe

Opublikowano

up od początku mojej przygody z anime nie oglądałem innych tytułów bez kategorii : shounen/akcja/super moce myślałem że coś takiego jak szkoła będzie nudne i mi znane a tu zaskoczenie i się najarałem na takie tytuły :D

-Vasto-  dawaj te tytuły z seksem  ;D

up obejrzę po jednym odcinku

Zero no Tsukaima - widziałem

to dobra jak nie znacie nic z ''dziećmi'' to podajcie :

tylko po 5 tytułów dajcie i to najlepszych według was )

1.Romans+Szkoła    może być z komedią   

2.Romans+Akcja   ( nie wiem czy coś znajdziecie czego nie widziałem z tego gatunku :D ) może być z komedią  

rmoiyq.png

Opublikowano

1. bokura ga ita, kimi ni todoke, kaichou wa maid sama, kotoura san, school days xDD, true tears, kanon

2. kaze no stigma, chrome shelled regions, kampfer

tak paczam na twoją listę czego nie masz.

Tak wgl przeglądam i tutaj nagle oni chichi xDD to ty nawet hentaje sobie pododawałeś ? w sumie to jakbym dodał swoje to by się lista potroiła xDD

NJxbd4x.png

Opublikowano

hah dodałem :D ale to jest jakieś 1/100 :D nie chce mi się dodawać tego ostatnio o 4 w nocy mi się nudziło to dodałem  trochę na nich oszukałem w ocenie :D  7,7,7,7,6,8  itd :D niektóre mi się podobały i na 10 by mogły startować ale żeby nie było że hentai daję 10 :D  to po max 8 dawałem ^^

nie widziałem z tego co dałeś w 1 ale w 2 widziałem

- chrome shelled regions

- kampfer  zastanawiam się czy nie widziałem kurde muszę zobaczyć z 3 epy

- kaze no stigma    

jak myanimelist założyłem to trochę anime widziałem  i nie mam wszystkiego + mogłem czegoś nie dodać na bieżąco   sorry and thanks

UP 5x like ^^

rmoiyq.png

Opublikowano (edytowane)

Dodać jeszcze

1.Cross Game, Toradora!, Sakamichi no Apollon, Kimi to Boku, Kokoro Connect, Seto no Hanayome, Love Lab, Acchi Kocchi, Melancholy of Suzumiya Haruhi

2.Higashi no Eden, Shakugan no Shana, Inuyasha, Basilisk czy D.N. Angel.

To nie są najlepsze bo nie ma czegoś takiego, a wraz z upływem czasu się zapomina o tych najbardziej przeżywających, więc takie coś skleciłem na teraz. Nie widziałem Twoje mal'a a szukać mi się nie chce, więc nie wiem czy oglądałeś ww. czy nie

@Edit

dobra widzę mala, jak postortuję po typie i ustawię na ovki to 3/4 tytułów to hentaje

załóż sobie oddzielnego mal'a na hentaje bo sobie liste zaśmiecasz:)

Edytowane przez selweron
Opublikowano

Witam.

Potrzebuje szybkiej odpowiedzi, gdyż szukam czegoś na noc, wiec tak: oglądałem już;

-Code Geass: Hangyaku no Lelouch 1/2

-Fullmetal Alchemist

-Sword Art Online

Poszukuje coś ze specyficznym klimatem i światem (walki, moce, ogółem akcja) ale także żeby dawała coś do myślenia.

Pozdrawiam i z góry dziękuję :)

Witam.

Wyszło na to, że obejrzałem "Guilty Crown" - polecam. Ale teraz znowu czegoś poszukuję, ta sama tematyka.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Black Lagoon + Black Lagoon: The Second Barrage.

Każda z serii ma 12 odcinków więc jeśli znowu szukasz czegoś fajnego na jeden - dwa dni to jest idealne.

Akcji też jest sporo i fabularnie też jest całkiem dobre jednak jest to nieco realniejsze niż Guilty Crown.

1373662483-U83583.png

Opublikowano (edytowane)

@Ell

Fate/stay night, następnie prequel fate/zero i ew. jakieś smaczki poboczne których kilka jest

Baccano! - ta seria aż Cię wyzywa na pojedynek, szczególnie na początku z tymi przeskokami między wątkami :)

Kingdom - co tu dużo, chyba jedyne w swoim rodzaju z ostatnich lat i idealnie wpasowuje się w gusta, no poza początkami i pierwszym wątkiem które chyba są najgorsze w tej serii (jakieś wtf na początku, kreska z dupy, jakiś stary facio jak robot i jakieś dzikusy blabla, ale później miodzio a manga to już <3)

Ghost in the shell

Psycho-pass

kino no tabi: the beautifull world - również skłania o myśleniu o całym świecie, o ludziach i innych, piękna opowieść ;D

yugo the negotiator - kilka yy ciekawostek których w innych anime raczej nie ma, poza tym bardzo wciąga ale jeśli chodzi o całokształt to po prostu z mangą nie ma porównania bo wycięli pierwszy i ostatni wątek, więc o połączeniu wątków można pomarzyć.

Black Lagoon

jak guilty crown to i mirai nikki, zetsuen no tempest, kakumeiki valvrave, deadman wonderland, a także Shining Tears x Wind które jeśli chodzi o bronie to jest niejako klonem guilty, mówię o wyciąganiu broni ;]

poza tym serie toaru majutsu no index, tj. index I, II, kagaku I, II i ew. movie - może nie wygląda ale jednak tam się też coś myśli;D

nurarihyon no mago też przyjemne poza pierwszą połową sezonu nr. 1

kuroshitsuji

shingetsutan tsukihime - pytania na początku są i nikt ich nie chce rozwiązywać ale zostaną rozwiązane:)

mondai ji tachi (...) bo też badass

tsubasa chronicle - początkowo leci sobie luźno, ale z tym co narobili czyli kontynuacjami to same pytania i time skipy się porobiły :D

nie wiem, jormungand? claymore? Wolf's rain?

devil survivor 2 the animation - jak to jest gdy ludzkość 'upada', możnaby rzec, na podstawie gry ale całkiem ciekawe

k-project - początek to same rozkminy i tak się trzymają tej serii ^^

poza tym nie widzę tych serii a więc: chaos;head, następnie w tym samym uniwersum i lepsze steins;gate, a później znowu w tym samym uniwersum coś 'na topie' robotic;notes

Edytowane przez selweron
Opublikowano

Szukam anime żeby było OK, bo jeszcze nigdy żadnego bie oglądałem. I żeby były cycki!

Opublikowano

Szukam anime żeby było OK, bo jeszcze nigdy żadnego bie oglądałem. I żeby były cycki!

Bym ci death note polecił bo to takie anime według mnie top 1 i wgl ale cycków brak jako tako więc sobie możesz zobaczyć Boku no pico bardzo fajne anime. 

NJxbd4x.png

Opublikowano

Chrono Crusade

Vasto mówił, że był zachwycony

s2c77Oa.png

Opublikowano

Chrono Crusade

Vasto mówił, że był zachwycony

Dokładnie anime świetne i warte obejrzenia jeszcze ewentualnie Sekaiichi Hatsukoi lub Gravitation też zachwalane tytuły nie jeden otaku chciałby takie w topce.

NJxbd4x.png

Opublikowano (edytowane)

Dodać jeszcze

1.Cross Game, Toradora!, Sakamichi no Apollon, Kimi to Boku, Kokoro Connect, Seto no Hanayome, Love Lab, Acchi Kocchi, Melancholy of Suzumiya Haruhi

2.Higashi no Eden, Shakugan no Shana, Inuyasha, Basilisk czy D.N. Angel.

To nie są najlepsze bo nie ma czegoś takiego, a wraz z upływem czasu się zapomina o tych najbardziej przeżywających, więc takie coś skleciłem na teraz. Nie widziałem Twoje mal'a a szukać mi się nie chce, więc nie wiem czy oglądałeś ww. czy nie

@Edit

dobra widzę mala, jak postortuję po typie i ustawię na ovki to 3/4 tytułów to hentaje

załóż sobie oddzielnego mal'a na hentaje bo sobie liste zaśmiecasz:)

Tam jest kilka hentai ....  mniej niż 20 tytułów  ( jak będzie mi się nudzić to pewnie je usunę )

1.

Toradora!                             widziałem

Cross Game                         pewnie obejrzę :D dzięki

Sakamichi no Apollon                     ostatnio spoglądałem na ten tytuł i nadal się zastanawiam czy zacząć oglądać

Kimi to Boku                     muszę zobaczyć kilka ep

Kokoro Connect                     hmm jakaś zamiana ciał pewnie zobaczę ^^ 2x dzięki

Seto no Hanayome                     zobaczę 3x dzięki

Love lab widziałem                widziałem  dla mnie żenada  hehe

Acchi Kocchi                    podobno za dużo słodyczy ale jest śmieszne więc 4x dzięki

Melancholy of Suzumiya Haruhi                    zobaczę 5x dzięki

2.

Higashi no Eden                       długo się zastanawiałem i nadal nie sądzę żebym to zobaczył 

Shakugan no Shana                     widziałem

Inuyasha                              hmmm nie wiem co napisać muszę  to sprawdzić

Basilisk                                                spasuję

D.N. Angel                                   podobno tytuł dla dzieci ale zobaczę 2 odcinki

masz 5x like :)

Chrono Crusade mi się nie podobało nawet warte wpisania na listę u mnie nie było :D porzuciłem po 5 odcinkach jednemu się podoba drugiemu nie ^^ + jak obejrzałem ostatni odcinek to nawet byłem zadowolony że nie oglądałem całej serii :D

nie lubię smutnych zakończeń

rmoiyq.png

Opublikowano

Ale Higashi no eden jest genialne b.fajna fabuła miło prowadzone i jeszcze jakiś romans dużo zaskoczeń i tajemniczość.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Dość 'skomplikowane' kryteria i nie mam zielonego pomysłu bo ja już dawno nie oglądałem masowo jakichś romansików i innych i pamięci ubyło.Zwiększ zakres poszukiwań to Ci więcej dowalę;D Serii dość sporo masz więc..rób tak jak ja, przeczytasz opis = pomyślisz chociaż raz "zobaczyłbym to" = odpalasz w trybie natychmiastowym:D

Opublikowano

Hej. Zna ktoś z Was może jakieś dobre bokserskie anime podobne do Hajime no Ippo lub też coś innego powiązanego ze sztukami walki?

Najważniejsze by były to produkcje choć w minimalnym stopniu realistyczne czyli wszelkie transformacje i inne nieziemskie powerupy odpadają.

Ewentualnie jeśli nikt z Was nie znałby czegoś takiego to zadowolę się jakąkolwiek dobrą sportową produkcją.

Do tej pory oglądałem już z tego gatunku:

Hajime no Ippo, Hajime no Ippo: New Challenger, Hajime no Ippo: Rising

Kuroko no Basket, Kuroko no Basket 2

Yowamushi Pedal

One Outs

..i  w planach mam Air Gear. 

Za wszelkie propozycje z góry dziekuję. :)

Podbijam. :P

@Down:

Masz rację - ma. Wymieniałem po prostu wszystkie sportowe serie jakie widziałem by uniknąć powtarzania tytułów, które już widziałem.

1373662483-U83583.png