Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety dalej szukam czegos ;s Nie chce aby byly jakies mechy srechy lub pistolety, alieny i zombie. Chce poprostu normalne anime w stylu np. bleach. Dzisiaj ogladalem Sekirei i bardzo mi sie podobalo. Szukam czegos podobnego :(

może freezing?

52126142219396245817.jpeg

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak chcesz normalne anime bez żadnych udziwnień to obejrzyj sobie Mushishi.

Anime jest naprawdę niesamowite pod względem fabuły. Zresztą sam zobaczysz jak zaczniesz oglądać. ;)

1373662483-U83583.png

Opublikowano (edytowane)

mushishi? on jeszcze nie dorósł do takiej serii, cały czas próbuje nam to uświadomić

no to dobra, skoro sekirei Ci się podobało..hmm:

- kampfer

- fate/staty night

- akikan!

- maken-ki

- omamori himari

- maji de watashi ni koi shinasai!

- asu no yoichi!

- princess lover!

- Maburaho

- ladies versus butlers

- seikon no qwaser

- tayutama: kiss on my deity

Większość to zwykłe trashe, no ale - gustom odpowiadają, jest humor są i cycki...nie wiem o co dokładnie chodzi Ci o 'śmianie się z walk' - o parodię czy gdzie w walce zdziera się ubrania (tak jak w sekirei?)...

PS. mówisz nie chcesz 'alienów', 'zombie' i podobnych, a z bleacha zadowolony:) hipokryta

@down

no to masz tę listę wyżej, jak nic nie znajdziesz to Ci dowalę kolejną...:) w bleachu w sumie masz shinigami, a także hollowy którzy no wyglądem przypominają takiego 'aliena'...i są po prostu 'potworami', tam wcześniej jak ująłeś na poprzednią listę 'zombie' pewnie wiem o które anime Ci chodziło, i tu popełniasz błąd bo jest ono pretty good, szczególnie komedia i cycki:D zombiaka mahou shoujo chyba nigdy nie widziałeś^^

Edytowane przez selweron
Opublikowano

Podajcie jakieś anime na początek, prócz naruto, bleach, death note.
Kiedyś trochę oglądałem, ale zaprzestałem. Zamierzam wrócić :)

Ma być po prostu fajne :D

pewdiepie fan :3

Opublikowano

eureka seven

ao no exorcist

psycho-pass

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Każdy ma inną definicję tego co fajne

Higurashi no Naku Koro ni

Elfen Lied

Z tego co podaliście na pewno coś mi się spodoba :P

Dzięki wielkie za tytuły, na pewno zajrzę.

Edytowane przez Westable12

pewdiepie fan :3

Opublikowano

Sword Art Online

ichiban ushiro no daimaou

Ao no Exorcist

Fairy Tail

Opublikowano

Hej. :)

Szukam jakiegoś poważniejszego anime. Bez żadnych zbędnych udziwnień tylko zwykłą, normalną produkcję.
Czyli jak się łatwo domyślić wszystkie anime z super mocami, robotami, transformacjami, mieczami kilkukrotnie większymi od ich właścicieli i podobnymi bajerami odpadają.
Nie chcę też żadnych ecchi, komedii etc. Dobrze by było żeby nie było w nim żadnej cukierkowości. Najlepiej coś podobnego do Shigurui, Mushishi, Monster, Rainbow: Nisha Rokubou no Shichinin.

http://myanimelist.net/animelist/razor130

@Down:

Seirei no Moribito już oglądam, a Wolf's Rain skończyłem jakiś czas temu. Reszty nie znam.

Dzięki za propozycje. Sprawdzę te tytuły. Jak do tej pory Twoje sugestie były strzałami w dziesiątkę więc mam nadzieję, że teraz też tak będzie.

tak tak wiem: raz są ninja, raz trochę większe miecze, gdzie indziej potworki, tu znowu trochę badziewnego mecha, tam jakieś zwierzątka czy też z kolei bogowie:P

A to nie jest aż takim problemem jeśli nie będą to jakieś kolosalne ilości. W sumie Mushishi też ma mushi, a jest genialne. ;)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Basilisk, Juuni Kokuki, Seirei no Moribito, Kemono no Souja Erin, Tokyo Magnitude 8.0, Claymore, Samurai 7, Kino no Tabi (najlepszy odpowiednik mushishi), Wolf's Rain, Utawarerumono, Guin Saga

tak tak wiem: raz są ninja, raz trochę większe miecze, gdzie indziej potworki, tu znowu trochę badziewnego mecha, tam jakieś zwierzątka czy też z kolei bogowie:P dobre, poważne produkcje - niestety połowa tylko dla fanów gatunku:p

Opublikowano

Ech , ponawiam prośbę z tym że teraz szukam jakiegos anime w którym albo:

- Jest OP główny bohater (np. jak w Hagure Yuusha no Estetica)

- dobra ecchi lub komedia z elementami wojennymi pokroju Girls und Panzer albo Upotte!.

A i anime mają mieć znośna kreskę czyli rok wydania +2009.

Link do mal'a: http://myanimelist.net/animelist/piotroszko

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

dobrą kreskę już masz od 2006 :D

Pierwsze co mi się nasuwa to Mondai ji tachi ga isekai kara kuru sou desu yo?

także i chrome schelled regios

pomijając to co masz na swojej liście to tyle, chyba że antagonistów op też chcesz:P

co do tego drugiego, to hmm powiedzmy że zaliczę do tego Strike Witches, Vividred Operation (nie wiem jak w vivi ale SW ma tony fanserwisu xD)

Sora no Woto - ogniste panny w pewnej fortecy:) tak, żołnierze xD

Valkyria Chronicles - wojenne, ale nie zniesiesz tego chyba

Opublikowano (edytowane)

@up wielkie dzięki , mam teraz co robić na parę dni :)

Valkyria Chronicles pierwszy ep1. oglądałem u kolegi ale własnie nazwy nie pamiętałem :D

ps.Chrome Schelled regios chyba jest na liscie (albo o nim zapomnialem).

@edit

Własnie objerzałem Mondaiji-tachi ga Isekai Kara Kuru Sou Desu yo? i jest świetne (choć główny bohater nie jest tak bardzo OP jak w esstetica)

Zaraz zabieram sie za te wojenne :D

Edytowane przez Smaczek

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

pomijając te znane, to: Bokurano, Ano Hi Mita Hana (...), Higashi no Eden, tengen toppa gurren lagann, Air, Juuni Kokuki, Samurai 7, Basilisk, World Destruction (?), C:The Money (...)(?), Densetsu no Yuusha no Densetsu, Phantom Requiem for the Phantom, 11eyes (pre-end w szczególności), Mahou Shoujo Madoka Magica, Claymore (?)

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime nad którym nawet prawdziwy mężczyzna może się rozpłakać.Najlepiej jakby występował tam romans.

Coś podobnego w stylu Clannad i chciałem się was zapytać czy warto też obejrzeć Kanon'a 2006 i Air'a czy fabułą przypomina Clannad'a?

Mój MAL - http://myanimelist.net/animelist/Etaus

Edytowane przez Etaus
Opublikowano

Szukuma jakiegoś smutnego anime na którym można popłakaci.Najlepiej coś podobnego do Strrowbery panic ale nie muszom byci same dziewczyny(napewno nie może to byci żadne yaoi)

Opublikowano

Szukam anime nad którym nawet prawdziwy mężczyzna może się rozpłakać.Najlepiej jakby występował tam romans.

Coś podobnego w stylu Clannad i chciałem się was zapytać czy warto też obejrzeć Kanon'a 2006 i Air'a czy fabułą przypomina Clannad'a?

Mój MAL - http://myanimelist.net/animelist/Etaus

Kanon jak najbardziej jak dla mnie to jeden z najlepszych zamienników po clannadzie jeszcze jest true tears jakbyś chciał.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Kanon 2006 na pewno warto obejrzec jesli lubisz takie gat.

Anime wzruszajace?

Rainbow, w kazdym badz razie anime wzbudzajace emocje.

; )

Opublikowano

Szukam czegoś podobnego do Psycho Pass, chodzi mi tu konkretnie o jakiś fajny sci-fi.

1. Ghost In The Shell: Stand Alone Complex (SCI-FI)

2. Ergo Proxy - (Cyber-Punk)

@Topic,

Wie ktoś może z jakich anime pochodzą te flashe?

1.

2.

costs.png

if(!wcscmp(DllName.c_str(), ((LDR_DATA_TABLE_ENTRY*)Table)->FullDllName.Buffer))