Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

zastanawiam się nad one pice ale muszę się jeszcze zastanowić właśnie kończę SAO i coś podobnego nie znacie ?? chodzi o fabułę podobną (np. akcja dzieje się w grze, walki i romansu głównych bohaterów (nie wiem jak to napisać))

a tak nie na temat trochę idiotami są ci ludzie co robili SAO z tego można by zrobić z 100+ odcinków a nie takie skakanie :D

Edytowane przez -Mati-
  • Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No z SAO można by zrobić przyzwoitego tasiemca z romansem i walkami porządnymi dzięki skillom itd ale niestety mamy to co jest, co do anime jakie szukasz z romansem to mi się guilty crow i mirai nikki kojarzy z podobnych, wgl mi się higurashi skojarzyło też zacny tytuł o ludzi o mocnych nerwach a pierwsze 4 epy pierwszej serii to niezły horror na noc xD chyba jedyny prawdziwy horror anime.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Zrobienie z SAO tasiemca to byłby największy strzał w stopę w historii całego anime(no dobra, School Daysy i tak byłyby gorsze). Bo co mieliby pokazywać? Levelowanie, czy wymyślane na poczekaniu Side Story?

Mati, zainteresuj się Zero no Tsukaima. Romansidło, to fakt, ale opisane przez ceibeir atowania przez neizdarę również występuje.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

No z SAO można by zrobić przyzwoitego tasiemca z romansem i walkami porządnymi dzięki skillom itd ale niestety mamy to co jest

Nie. Co prawda te skakanie pomiędzy momentami było trochę głupie, mogliby coś wymyślić i dać xx odcinków, ale nie tasiemca. Nic by nie było w tym ciekawego i anime straciłoby popularność.

@Mati

Może Accel World?

QtiV6xY.gif

Opublikowano

dzięki za propozycje prawdopodobnie wszystkie obejrzę, także proszę o dawanie więcej propozycji bo od jutra 2 tygodnie wolnego w budzie :D

@teraz się tak zastanawiam że prawie w każdej anime akcji np. Blech, naruto czy tam fair tail jest romansidło..

Opublikowano

Coś ciekawszego z youkai - Nurarihyon no Mago (uwaga! pierwsze kilkanaście epów pierwszej serii odpychają aż do bólu! Ale raczej się zgadza z tym chronieniem:) 1 ep 2 serii to dowód:P)

Kyou Kara Maou - również można zaliczyć do tego co wyżej, zazwyczaj biorą go za niedorajdę czy coś:D

Tegami Bachi - można pod to pociągnąć..chociaż to trochę co innego ale sporo rzeczy jest nawet podobnych

The Law of Ueki - w miarę pasuje do tego chronienia

One piece sobie walnij jak szukasz czegoś dłuższego:D

Beelzebub - magia i można powiedzieć przygoda

Kaze no Stigma - też magia

A jeśli Zero no Tsukaima to także Shakugan no Shana, bo to praktycznie bliźniacze serie w innych realiach, ale schematów podobnych co nie miara xD

Opublikowano

dzięki za propozycje prawdopodobnie wszystkie obejrzę, także proszę o dawanie więcej propozycji bo od jutra 2 tygodnie wolnego w budzie :D

@teraz się tak zastanawiam że prawie w każdej anime akcji np. Blech, naruto czy tam fair tail jest romansidło..

Polecam też z romansideł Amnesie. Ładne oczka tam mają. Jedynie czego można się przyczepić, to głównej bohaterki, no ale cóż.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

ja tam jeszcze moge od siebie polecic 'btooom!'. Akcja tytulowej gry przenosi sie do prawdziwego świata i wszyscy ze soba walcza na smierc i zycie. Do tego wszystkiego dochodzi romans gl.bohatera z jego kolezanka z 'internetuf' :). Ogolnie goraco polecam.

HBV27j.png

Opublikowano (edytowane)

Szukam jakiegoś zajebistego anime, którego oceniacie : 8/10 , 9/10 , 10/10

Obejrzałem:

• steins gate
  • death note
  • shaman king
  • naruto
  • naruto shippuuden (nadal oglądam, ale na razie są fillery)
  • bleach
  • mirai nikki

Bardzo mi się spodobało mirai nikki, death note i steins gate, nie mówie, że macie szukać czegoś w tym stylu, tylko na pododnym "poziomie zajebistości".

Maksymalna ilośc odcinków: Nie robi mi to różnicy, ważne, żeby to nie był tasiemiec, bo mi się troche znudziły.

Minimalna ilość odcinków: 20, aczkolwiek jeśli będzie mniej, a anime będzie warte obejrzenia no to obejrze.

Planuje obejrzeć:

1. One outs,
  2. Btooom!

(możecie mnie zachęcić bądź zniechęcić do obejrzenia powyższych anime. Napiszcie coś od siebie o nich jeśli macie ochote)

Edytowane przez Royal.
Opublikowano

Jak chcesz zajebistego bohatera gdzie wszyscy nie mogą wyjść z podziwu - One outs

Jeśli wolisz survival z romansem - Btooom

Jakbym miał wybrać to ciężko by mi było bo lubię "zajebistość" jaka jest w one outs jednak btoom też jest niczego sobie a romans mi się podobał, ma drugi sezon być prawdopodobnie.

Z innych anime to: Higashi no Eden, Bakemonogatari, Ichiban Ushiro no Daimaou - w tych 3 anime masz mix masy gatunków xD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Szukam jakiegoś zajebistego anime, którego oceniacie : 8/10 , 9/10 , 10/10

Obejrzałem:

• steins gate
  • death note
  • shaman king
  • naruto
  • naruto shippuuden (nadal oglądam, ale na razie są fillery)
  • bleach
  • mirai nikki

Bardzo mi się spodobało mirai nikki, death note i steins gate, nie mówie, że macie szukać czegoś w tym stylu, tylko na pododnym "poziomie zajebistości".

Maksymalna ilośc odcinków: Nie robi mi to różnicy, ważne, żeby to nie był tasiemiec, bo mi się troche znudziły.

Minimalna ilość odcinków: 20, aczkolwiek jeśli będzie mniej, a anime będzie warte obejrzenia no to obejrze.

Planuje obejrzeć:

1. One outs,
  2. Btooom!

(możecie mnie zachęcić bądź zniechęcić do obejrzenia powyższych anime. Napiszcie coś od siebie o nich jeśli macie ochote)

Skoro już tytuły typu Naruto czy Bleach, to może Full Metal Alchemist: Brotherhood?

Ja przynajmniej nie odpuściłem sobie tego anime i nie żałuję ;) Jeżeli będziesz planować, to zobacz Brotherhood, bo to re-make zwykłego(lepsza kreska) i nawiązuje bardziej do mangi.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Z ocenianych 10/10 mogę ci z czystym sercem polecić Shakugan no Shana. 3 sezony po 25 epów. Gatunkowo to akcja z domieszką romansidła - zajebiście się oglada. Poza Sahna, sprawdź Zetsuen no Tempest(fabularnie jest bardzo dobrze). Jeśli interesują cię romansidła, to sprawdź sobie Zero no Tsukaima(4 sezony po 25 epów). Jeśli szukasz akcji to sprawdź Accel World i przehypowane Sword Art Online.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Szukam coś w stylu naruto :x

I3QiiEX.png

And if you're not down with that, we got 2 words 4 ya

FxMQtFh.jpg Essential

Opublikowano

Szukam coś w stylu naruto :x

Naruto shippuden xD - aczkolwiek nie polecam bo gówno

Ehh nie ma takich typowych anime podobnych do naruto, co prawda są inne tasiemce ale każdy jest inny ...

Jak zależy ci już tak bardzo to one piece myślę że ma podobnych głównych bohaterów, walka o przyjaciół itd

Jednak jak szukasz czegoś epickiego a oglądałeś tylko naruto lub tylko tasiemce to jest mnóstwo fajnych krótkich serii jak: death note, steins gate, mirai nikki

NJxbd4x.png

Opublikowano

Witam. Oglądałem i wciąż oglądam Bleach, od niedawna zacząłem oglądać Fairy Tail, co polecacie w klimatach tych dwóch anime? Z góry dziękuję za odpowiedź. :)

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Jak lubisz masę dosłownie masę zdziwień przygodę, humor i fajne walki razem z świetnym uniwersum to polecam One Piece jednak jest to chyba najstarszy z tej topki tasiemców więc pierwsze epy mają starą kreskę ale mi to zbytnio nie przeszkadzało.

W klimatach bleacha i ft z tasiemców to może Kateikyoushi Hitman Reborn, a z krótszych serii w klimatach poważnych lekko dramatycznych ale i czasem z humorem czyli w stylu bleacha to:

• Guilty Crow
  • Mirai Nikki
  • Btooom!
  • Toaru Majutsu no Index
  • Chrome Shelled Regios
  • Black Lagoon
  • Code Geass
  • Death Note

NJxbd4x.png

Opublikowano

W klimatach bleacha i ft z tasiemców to może Kateikyoushi Hitman Reborn,

no chyba nie

khr najgorszy tasiemiec ever

ale co do one piece to +100000000 naprawdę jak ktoś nie oglądał to powinien zacząć aby zobaczyć co to znaczy DOBRE anime :D

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Witam. Oglądałem i wciąż oglądam Bleach, od niedawna zacząłem oglądać Fairy Tail, co polecacie w klimatach tych dwóch anime? Z góry dziękuję za odpowiedź. :)

Shakugan no Shana

Opublikowano

Napisałbym prośbę o anime bo nie mam co oglądać death note znowu powtarzam ale na tym forum jest może 5 osób które byłby w stanie mi coś znaleźć xD

W sumie to napiszcie mi swoje 10/10 które nie są na tej liście:

To jest ukryta treść, proszę

NJxbd4x.png

Opublikowano (edytowane)

Witam, to znowu ja :D

Szukam coś podobnego do:

1.Shakugan No Shana lub Zero No Tsukaima tz. walki+romansidło i było by miło gdy by bohater zapracował na swoją siłę a nie odrazu pro

2. Jeszcze coś na noc czyli coś w stylu Another lub lepsze :D

Edytowane przez -Mati-
Opublikowano (edytowane)

@up

OnePiece

Teraz to dojebałeś prawie 600 epów obejrzanych i jest na liście tylko w "Watching" ...

edit: up jak chcesz kolejną tsundere z tym samym głosem i praktycznie to samo i romansidło tyle że bez walk to Toradora

a romanisdło + walka i jeszcze z pracą to Sword Art Online i to by było na tyle bo innych z zapracowaniem na siłe i romansem to sobie nie przypominam teraz a już mi sie myśleć nie chce xD

Edytowane przez VastoLords

NJxbd4x.png

Opublikowano

Teraz to dojebałeś prawie 600 epów obejrzanych i jest na liście tylko w "Watching" ...

wiem, na fonie jestem i nie dopaczalem rano cos podrzuce ci na pw