Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam anime, gdzie główny bohater będzie psychopatą, ale będzie to jego tajemnica. Ma być rozpier*ol i nietuzinkowe poczucie humoru.

Chodzi mi o coś jak Death note

Hmmm, niestety takich anime brak :( sam jestem ultra fanem psychopatów xD

Ale są pokrewne anime tzn

A jeszcze zanim się zdecydujesz, nie patrz na okładkę, kreskę czy nawet recenzje tylko odpal sobie i obejrzyj pierwsze 2-3 epy po prostu,

bo często przez "ocenianie książki po okładce" ludzie omijają masę zajebistych anime,

• Mirai nikki - dziewczyna głównego bohatera to największy psychopata jakiego oglądałem, jak lubisz DT to na pewno ci się spodoba xD
  • Code Geass - taka przeciwność DT pod pewnym względem bo na koniec okazuje się że główny bohater jest jednak (uwaga ultra spoil 1 słowo xD)

dobry

a nie jak w dt zły jednak mimo wszystko warto

• One outs - anime w całkiem innej tematyce fabularnej (pierwsze dwa epy przymulają) ale zajebistość bohatera jest porównywalna z death note, nawet ja który nie oglądam prawie wgl anime sportowych polecam one outs bo ma naprawdę zajebistego bohatera z mrocznym charakterkiem :D
  • Black Lagoon - tutaj nie główny bohater ale w sumie drugi główny bohater jest psycholem i to niezłym, ogółem anime nie podobne fabularnie do DT ale nie widziałem drugie takiego w którym było by tyle psycho, krwi i akcji.

NJxbd4x.png

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Szukam anime w którym odbywa się dużo walk oraz aby posiadała elementy przygody oraz na dłuższą metę.

Znajomy polecił mi anime i nie wiem czy warto, proszę o kilka słów o nich czy oglądać czy nie?

Death Note i Bleach

Oglądałem: (to nie oznacza że szukam podobnych)

Db-Z-Gt (to chyba podstawa :D)

Naruto i shippuuden (manga+ odcinki które są dostępne)

Opublikowano

Hmm najwiekszą ilością odc po naruto to może pochwalić się One Piece (590+).Anime moim zdaniem należy do jednego z najlepszych , ma wprost epickie walki i stosunkowo mało fillerów.
Co do MPCforum to to jest klasyka :D. I jak najbardziej polecam Ci to oglądnąć.
Z blechem tak samo :duża ilość odc , super walki i najciekawsze fillery jakie widziałem w anime.
A co do innych tytułów to polecam Ci : Belzebub , D gray man i Gintame .
Mam nadzieję , że pomogłem :)

1382302052-U722126.jpg
Opublikowano

Skoro na dłuższą metę, no to wiadomo, tasiemce z walkami:

One Piece

Bleach

Fairy Tail

D. Gray-man

Katekyo Hitman Reborn

Rurouni Kenshin

etc, etc..

plus ze sportowych to np. Prince of Tennis, Major (6 sezonowy), Cross Game

Opublikowano

Dobra obejrzałem sobie to Mirai nikki, teraz szukam anime coś gdzie duże znaczenie mają Shinigami i ogólnie bóstwo śmierci.

pozdro

Opublikowano (edytowane)

tak mnie zastanawia czy jest coś podobnego do Death note?

Edit: Co myślicie o Highschool of the dead warto oglądać jak możecie mały opis

Edytowane przez -Mati-
Opublikowano

tak mnie zastanawia czy jest coś podobnego do Death note?

Edit: Co myślicie o Highschool of the dead warto oglądać jak możecie mały opis

Kolega kilka postów wcześniej podał ciekawe propozycje;

Przenieś mnie!

@Down

Ciekawe, ale moim zdaniem nie umywa się do Death note'a :p

Opublikowano

Spróbuje odpowiedzieć na twoje pytanie :P .Szczerze ,nic dodać nic ująć jak dla mnie genialne. Ale niszczące psychikę :D. Openingi
świetne, dobra kreska. Ciężko jest znaleźć równie dobrego anime. Ale to tego anime trzeba podejść z odpowiednim nastawieniem …
Ja osobiście podchodziłem do tego anime z 3 razy niestety zacząłem od ova i moim zdaniem źle zrobiłem :/ .Ale i tak się cieszę ,że obejrzałem to anime . Ogólnie anime naprawdę warto obejrzeć jeśli lubisz psychopatów :D

1382302052-U722126.jpg
Opublikowano (edytowane)

Kolega kilka postów wcześniej podał ciekawe propozycje;

Przenieś mnie!

@Down

Ciekawe, ale moim zdaniem nie umywa się do Death note'a :P

Wiesz, nie ma takiego drugiego anime z takim klimatem i fabułą, są podobne, ale każdy fan death note przeżywa po obejrzeniu niedosyt i chęć obejrzenia czegoś na tyle dobrego, niestety takiego czegoś nie ma xD, dlatego ja death note cztery razy obejrzałem :D

Spróbuje odpowiedzieć na twoje pytanie :P .Szczerze ,nic dodać nic ująć jak dla mnie genialne. Ale niszczące psychikę :D. Openingi

świetne, dobra kreska. Ciężko jest znaleźć równie dobrego anime. Ale to tego anime trzeba podejść z odpowiednim nastawieniem …

Ja osobiście podchodziłem do tego anime z 3 razy niestety zacząłem od ova i moim zdaniem źle zrobiłem :/ .Ale i tak się cieszę ,że obejrzałem to anime . Ogólnie anime naprawdę warto obejrzeć jeśli lubisz psychopatów :D

Czemu źle ova to wprowadzenie fabularne od niego się zaczęło i od niego każdy powinien zaczynać lol ... anime, jak dla mnie świetne zwłaszcza jak się wczujesz i oglądasz wieczorami, co polecam do horrorków i innych psycho podobnych xD

Mam kilka ciekawych tytułów które oglądałem ostatnio i są naprawdę świetne oraz kilka innych tytułów:

Seitokai Yakuindomo - komedia nastawiona na podteksty seksualne xD niby prosta ale uwierzcie mi chyba najlepsza komedia anime jaką oglądałem

Fairy Tail - nie dawno skończyłem i muszę przyznać że za ogół jest u mnie top1 w tasiemcach i naprawdę polecam obejrzeć

Higashi no eden - hmmm to anime po prostu trzeba obejrzeć w skrócie fabuła wygląda tak: dostajecie telefon dzięki któremu macie grube miliony na koncie

Btooom - ciekawe anime akcja/survival/romans ale już mniej :D

Na prawdę zachęcam do oglądania One Outs i Black Lagoon bo są na naprawdę wysokim poziomie zajebistości

Edytowane przez VastoLords

NJxbd4x.png

Opublikowano

Szukam anime, która kiedyś leciała na fox kids/ jetix coś takiego. Polegała na tym, że ludzie wchodzii w takie jakby zbroje/roboty i walczyli ze sobą. Niestety więcej nie pamiętam :(

Opublikowano

Szukam anime, która kiedyś leciała na fox kids/ jetix coś takiego. Polegała na tym, że ludzie wchodzii w takie jakby zbroje/roboty i walczyli ze sobą. Niestety więcej nie pamiętam :(

Trwało to kilka ładnych minut ale sobie chyba przypomniałem "Teknoman" ? Od razu mi się to skojarzyło gdy powiedziałeś o zbrojach ,ale tak dawno tego nie oglądałem ,że miałem dużo trudu by to znaleźć :) Wiem ,że przepadałem za tym kiedy to puszczali :D

1382302052-U722126.jpg
Opublikowano

Znajdzie się coś podobnego do Beelzebuba??

Yyyyy jeśli chodzi o brutalność i nawalanki to jest trochę tytułów, a najbardziej podobna fabularnie czyli nawalnka + demony + bohater to mi się kojarzy Ichiban Ushiro no Daimaou i Hagure Yuusha no Estetica

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ale chodzi ci o podobne gatunki anime ? Bo jeśli tak to można polecić "Angel Beats" tam również występują Anioły/demony, uczniowie i akcja ma miejsce w czasie wspólczesnym.

1382302052-U722126.jpg
Opublikowano

Chciałbym zacząć swoją przygodę z Anime. Poszukuję fajnych tytułów, nie czegoś w stylu Naruto, gdzie jest tyle odcinków, co mody na sukces.

Oglądałem do tej pory Sword Art Online, kilkanaście odcinków, bardzo fajny. Fairy Tail to jednak troszkę nie moje klimaty humoru.

1377863814-U611928.png

Opublikowano

Chciałbym zacząć swoją przygodę z Anime. Poszukuję fajnych tytułów, nie czegoś w stylu Naruto, gdzie jest tyle odcinków, co mody na sukces.

Oglądałem do tej pory Sword Art Online, kilkanaście odcinków, bardzo fajny. Fairy Tail to jednak troszkę nie moje klimaty humoru.

Jeśli spodobało ci sie SAO to sprawdź Accel World. Poza tym daj jakis zarys gatunków, jaki by cię interesował.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Przeciwnie, ja Ci proponuję zacząć właśnie od jednego z tasiemców. Lęki trzeba pokonywać. Ale oczywiście sam decydujesz.

Jeśli chodzi o krótsze serie -

zacznij od poszczególnych tytułów:

romans - Toradora

mecha&intelektualizm - Code;Geass

tajemnicze&intelektualizm - Death Note

sportowe - major

horrorek - another

youkai - natsume yuujinchou

komedia - boku wa tomodachi

parodia - baka to test to shoukanjuu

No i oczywiście jest wiele innych..ale zaczynanie od najlepszych pozycji nie jest najlepsze na początek

Opublikowano

@ UP UP

Gatunku nie mam obranego, bowiem nie znam się na rodzajach anime. Na pewno wszystko chciałbym poznać, by mieć jakieś pojęcie i porównanie na początek. Odpadają jakieś anime typowe dla płci żeńskiej, czyli jakieś romanse itp.

Dziękuję Wam za podpowiedzi. Jeszcze jedno. Czy polecasz selweron jakiś portal gdzie mogę obejrzeć bez problemu któreś z tych anime które podałeś?

1377863814-U611928.png

Opublikowano

anime shinden, animezone - chyba dwie najlepsze opcje zazwyczaj wszystko działa choć czasem w niektórych seriach brakuje epów

co do anime polecam tutaj przełamywanie się i oglądanie wszystkiego bo nie ma na tyle dobrych anime z jednego gatunku aby się zadowolić no chyba że shounen xD

nawet romanse i dramaty warto oglądać bo praktycznie nie istnieją jednogatunkowe anime zawsze jest jeszcze coś komedia/akcja/psychologicze itd

na początek polecam kultowe serie jak death note, code geass itd

NJxbd4x.png

Opublikowano

Tak jak wspomniał Vasto,

najpierw najlepiej wstukiwać animezone, chociaż nie ma tam za dużo serii i ostatnio coś się ze stronką dzieje, za to nowe odcinki wydawanych serii pojawiają się dość szybko

jeśli nie znajdziesz tytułu na animezone, to kolejny jest shinden

jeśli już nie ma na shindenie to trzeba zobaczyć na anyfiles, ale tam jest słaba jakość

Ja je właśnie w takiej kolejności używam.

Wracając - poprzednio trochę roztrzepanie napisałem, po prostu łapaj się tych znanych tytułów, później one się rozgałęziają, znajdujesz nowe mniej znane, co za tym idzie odwiedzasz więcej różnych gatunków.

A gdy znajdziesz jakieś anime, zawsze możesz wklepać tytuł na tanuki i sprawdzić noty oraz opinię recenzenta (ale sprawdzanie recenzji tylko przeszkadza w oglądaniu, odbiera całą frajdę etc..)