Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałbym prośbę o anime bo nie mam co oglądać death note znowu powtarzam ale na tym forum jest może 5 osób które byłby w stanie mi coś znaleźć xD

W sumie to napiszcie mi swoje 10/10 które nie są na tej liście:

To jest ukryta treść, proszę

Hmmm... No to może Elfen Lied? Moim zdaniem to jest kwintesencja zajebistości ale oczywiście co kto lubi.

Aż się zdziwiłem że nie masz tego anime na liście. Do tego można dorzucić Phantom ~requiem for the phantom - też bardzo dobre anime.

Sądzę że Ci się spodobają :)

HBV27j.png

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Witam, to znowu ja :D

Szukam coś podobnego do:

1.Shakugan No Shana lub Zero No Tsukaima tz. walki+romansidło i było by miło gdy by bohater zapracował na swoją siłę a nie odrazu pro

2. Jeszcze coś na noc czyli coś w stylu Another lub lepsze :D

Jesteś na dobrej drodze, niech Bóg Cię błogosławi.

skoro jesteśmy przy naszej tsunderelelelelele, to Hidan no Aria

a bez niej, ale również walki&romans etc: Sora no Otoshimono, C3, Kore wa Zombie desu ka?, Sekirei, Omamori Himari (na początku jest słaby), Campione!, Dragon Crisis!, Yumekui Merry, 11eyes, w sumie nawet Dakara boku wa, H ga Dekinai

A na noc podobne do Another hmm takiego fajnego może nie znajdę ale każda seria ma swój urok:

Higurashi no Naku Koro Ni -> następnie drugi sezon 'Kai' -> następnie Umineko no Naku Koro ni, które nieco rozjaśnia sytuację z higurashi i zakończenie Kai

Shiki - w sam raz, ale tylko gdzieś tak do połowy, bo wtedy cały horror szlag trafia

Jigoku Shoujo - trochę schematyczne, ale anime ma ciemne barwy więc powinno ujść

Ghost Hunt - tutaj jedynie straszne były końcowe epy więc się chyba nie nada

a po tym wszystkim Highschool of the Dead, również w nocy, myślę że wrażenia będą dobre

@up:

bo zaczynał od romansideł więc ma pełno takich anime do obejrzenia xD

Edytowane przez selweron
Opublikowano

Jesteś na dobrej drodze, niech Bóg Cię błogosławi.

skoro jesteśmy przy naszej tsunderelelelelele, to Hidan no Aria

a bez niej, ale również walki&romans etc: Sora no Otoshimono, C3, Kore wa Zombie desu ka?, Sekirei, Omamori Himari (na początku jest słaby), Campione!, Dragon Crisis!, Yumekui Merry, 11eyes, w sumie nawet Dakara boku wa, H ga Dekinai

A na noc podobne do Another hmm takiego fajnego może nie znajdę ale każda seria ma swój urok:

Higurashi no Naku Koro Ni -> następnie drugi sezon 'Kai' -> następnie Umineko no Naku Koro ni, które nieco rozjaśnia sytuację z higurashi i zakończenie Kai

Shiki - w sam raz, ale tylko gdzieś tak do połowy, bo wtedy cały horror szlag trafia

Jigoku Shoujo - trochę schematyczne, ale anime ma ciemne barwy więc powinno ujść

Ghost Hunt - tutaj jedynie straszne były końcowe epy więc się chyba nie nada

a po tym wszystkim Highschool of the Dead, również w nocy, myślę że wrażenia będą dobre

@up:

bo zaczynał od romansideł więc ma pełno takich anime do obejrzenia xD

Highschool of the Dead horrorem? Może w pierwszym epie. Potem to już tylko sztampowe ecchi z zombiakami pojawiajacymi sie od czasud o czasu, zeby widz nie zapomniał, że tu chodzi o przeżycie. Samo aniem jest okej, tylko kwalifikowanie go jako horroru to IMHO lekka przeginka.

selweron, co do tsunderełełełełełe, to przez ciebie moja lista anime do obejrzenia urosła z 49 do 50 tytułów. Będziesz się za to smażył w piekle.

Mati, z kategorii dziwnych romansideł i mechów(a w zwiazku z tym i walk)sprawdź sobie Tengen Toppa Gurren Lagann

Napisałbym prośbę o anime bo nie mam co oglądać death note znowu powtarzam ale na tym forum jest może 5 osób które byłby w stanie mi coś znaleźć xD

W sumie to napiszcie mi swoje 10/10 które nie są na tej liście:

Toki wo Kakeru Shoujo - kinówka, strasznie mi się podobała pod wzgledem fabualrnym i graficznym. Toaru Kagaku no Railgun i Toaru kagaku no Railgun S - strasznie przyjemnie się to ogląda, jest trochę walk no i można się pośmiać.Index ma u ciebie 8/9, wiec w Railguna też powinieneś się wkręcić. uniwersum to samo, tylko główny focus idzie na esperów, a nie na magię. No i główną bohaterką jest Misaka. Poza tym widzę, że SAO ci się spodobało, więc pozycja obowiazkowa to Accel World. Kamisama no memochou też jest mocnym tytułem jeśli chodzi o fabułę. Ostatnią, ale w żadny razie nie najgorszą rekomendacją z mojej strony jest Zetsuen no Tempest - sztampę widać jak to w każdym szunenie, ale tutaj nei rpzeszkadza, bo w całej fabule jest kilka zwrotów akcji.

P.S. Vastuś(chyba się nie obrazisz za to zdrobnienie, co?), daj potem znać czy mój gust jest aż tak spaczony, czy może którakolwiek z moich propozycji ci się spodobała.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano (edytowane)

Ksywka zawsze spoko, yyy wszystkie tytuły które podałeś były już na moim oku ale jakoś niechętnie chciałem je oglądać xD dlaczego już tłumaczę.

Do Toki wo Kakeru Shoujo nic nie mam tyle że do tej pory oglądałem tylko kinówki tasiemców, jeśli mówisz że te movie jest zacne to z chęcią zobaczę.

Toaru Kagaku no Railgun i Toaru kagaku no Railgun S tutaj wychodzi mój ból dupy co do głównego bohatera którym jest kobieta a vastuś tego bardzo nie lubi i preferuje męskich protagonistów anime, i wiem że pierwszy sezon też szału nie robi. Accel World spoko ale, ten mały gruby mnie rozpierdala, nie cierpię takich karykatur na bohaterów choć pewnie anime jest dobre i oceniam "książkę bo okładce" to i tak nie mam zapału aby to oglądać.

Kamisama no memochou woooo wygląda fajnie nie powiem dodam do listy. Zetsuen no Tempest hmmm może aczkolwiek słyszałem że to przeciętniak ale jeśli fabuła jest dobra to nie mam nic przeciwko.

tutaj lista "Do obejrzenia" wybierzcie najbardziej zacne tytuły

Edytowane przez VastoLords

NJxbd4x.png

Opublikowano

Z twojej listy "Do obejrzenia": Accel World, Fate/Zero i Fate/Stay Night(nei oglądałem, ale słyszałem, ze klasyg), K, Angel Beats(pozycja obowiązkowa).

Last.fm

Opublikowano (edytowane)

Z tej listy (aczkolwiek zmalała od ostatniego razu <płacze>)
Higurashi, Umineko, Bokurano, Natsume, Chihayafuru, Fate/Zero i F/SN, Angel Beats, Level E

@up wracając
chciałem to napisać jak moe, wyobraziłem sobie że jestem tsundere i napisałem takie coś
tylko że przez l nie tak jak Ty to zrobiłeś przez ł :D

//Ta czcionka taka mała, a ja taki ślepy, że pomyliłem "l" z "ł". A tak btw. to termin "tsundere" nei odnosi sie tylko do płci żeńskiej? o.O //Asp

@Asp: tak, chciałem poczuć się kobietą... xD

//Zaczynam się o ciebei martwić :O //Asp

@Asp: nie trzeba, mam zapewnioną opiekę

//Jestes tego pewien? //Asp

@Asp: zapytaj Vasto to on mnie tak wychował xD

//Zaczynam się o was bać o.O //Asp

@Asp: ja bym na Twoim miejscu bał się o Cb, dziś mi się chwalił, że znalazł nową maskotkę i już mnie nie kocha ;(

//To czemu ja nic o tym nie wiem? o.O //Asp

Edytowane przez Asparte 
Opublikowano

Szukam jakiegoś fajnego yuri+ecchi, może ktoś ma jakieś propozycje? :)

Przykro mi ale praktycznie nie ma, sa yuri i to mało a z ecchi to tylko hentaje xD niestety brak takich tytułów a jak są to pewnie jakieś stare lub 2/10 xD

Jedyne yuri jakie mi się kojarzy w miarę dobre to maria+holic chyba nawet jakieś ecchi czasem jest ...

NJxbd4x.png

Opublikowano

A ja szukam jakiegoś ciekawego i wciągającego shonen/shoujo.

Kaichou wa Maid-sama!

Kyou Kara Maou!

Vampire Knight

Kamisama Hajimemashita

Hakuouki Reimeiroku

NJxbd4x.png

Opublikowano

witam:D

szukam anime w stylu zero no tsukaima

Shakugan no Shana.

Last.fm

Opublikowano

Ecchi? Nie, z resztą Zero no Tsukaima też do ecchi nie można zaliczyć.

Last.fm

Opublikowano

Ecchi? Nie, z resztą Zero no Tsukaima też do ecchi nie można zaliczyć.

Alternatywny tytuł: The Familiar of Zero

Rodzaj: TV

Typ widowni: Ecchi, Seinen

Gatunek: Akcja, Fantasy, Komedia, Przygodowy, Romans

Tematyka: Harem, Magia, Równoległy wszechświat, Szkolne życie

Rok produkcji: 2006

Ograniczenia wiekowe: 13+

Status: Zakończone

nie moge podac z jakiego forum to wzielem ale, masz to:) wiec nie mow mi :D ze to nie podchodzi pod ecchi...

Opublikowano

Alternatywny tytuł: The Familiar of Zero

Rodzaj: TV

Typ widowni: Ecchi, Seinen

Gatunek: Akcja, Fantasy, Komedia, Przygodowy, Romans

Tematyka: Harem, Magia, Równoległy wszechświat, Szkolne życie

Rok produkcji: 2006

Ograniczenia wiekowe: 13+

Status: Zakończone

nie moge podac z jakiego forum to wzielem ale, masz to:) wiec nie mow mi :D ze to nie podchodzi pod ecchi...

Jeśli jako typ widowni podają ecchi, to proponuję zmienić źródło. Widownia to shoujo, shounen i seinen bodajże. Ecchi to gatunek. Na MALu niby ma wpisany gatunek jako ecchi, ale tak naprawdę to ciężko to zaliczyć do ecchi.

Last.fm

Opublikowano

ANIMEZONE xD zero no tsukaima to nie jest ecchi pod żadnym względem

jak chcesz prawdziwe ecchi to obejrz sobie kiss x sis, b gata h kei

NJxbd4x.png

Opublikowano (edytowane)

#######################

@wlacy

Z podobnych to masz chociażby Hidan no Aria, w pewnym stopniu Oda Nobuna no Yabou, a skoro <- to także i Sengoku Otome, gdyż jest to jakoby poprzednik serii z niemalże identyczną sytuacją, kreską, postaciami w innych wyglądach i sytuacji, fabule..tylko tyle, że różnica jest w wykonaniu i głównym bohaterze, dlatego najpierw obejrzyj Sengoku Otome, gdyż moim zdaniem jest gorsza, Dakara Boku wa, H ga Dekinai, Campione!, Sora no Otoshimono, Hagure Yuusha no Estetica, Yumekui Merry, Maken-Ki, hmm Freezing?

Edytowane przez selweron
Opublikowano

Szukam czegoś w stylu sao/mirai nikki ze złym bohaterem

Bohater ma być samolubny, zły, egoistyczny itp. od samego początku do końca

Znajdę coś takiego, gdzie bohater nie nawraca się/rozumie swoje błędy, tylko ciśnie do końca jako zły ?

1342269791-U312181.jpg
Opublikowano

Szukam czegoś w stylu sao/mirai nikki ze złym bohaterem

Bohater ma być samolubny, zły, egoistyczny itp. od samego początku do końca

Znajdę coś takiego, gdzie bohater nie nawraca się/rozumie swoje błędy, tylko ciśnie do końca jako zły ?

Może nie do końca to, ale może Death Note.

Opublikowano

Ważne by główny bohater był zły i pozostał taki do końca

Bo jak widzę wielkiego złego, co potem przeprasza za wszystko i się zmienia, to mnie trochę nudzi

1342269791-U312181.jpg
Opublikowano (edytowane)

Ważne by główny bohater był zły i pozostał taki do końca

Bo jak widzę wielkiego złego, co potem przeprasza za wszystko i się zmienia, to mnie trochę nudzi

W Death note'cie masz tak, że bohater w 2/3 odcinku zaczyna zabijać ludzi i potem juz tak jest do końca, w środku staje się takim jakby psychopatą. :D

Edytowane przez Asparte 
goddamn spoilers, son
Opublikowano (edytowane)

W Death note'cie masz tak, że bohater w 2/3 odcinku zaczyna zabijać ludzi i potem juz tak jest do końca, w środku staje się takim jakby psychopatą. :D

THIS IS SPOIL chociaż nie wielki ale spoil xD

Co do death note top1 moje także nie ma co dyskutować anime z cyklu must watch, drugiego takiego nie znajdziesz up

Edytowane przez Asparte 

NJxbd4x.png

Opublikowano

Szukam anime w stylu Naruto, mogą być ninja, lecz chodzi mi bardziej o taką fabułe 3mającą się kupy i zarazem śmieszna.

Nie chce Bleacha ani Faitry Tail czy jak to tam sie nazywa :D

1380739777-U870849.png

1375732994-U592769.png1375735056-U683421.png1378238828-U336505.png