Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukasz anime lub mangi? Pisz tutaj!

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

@@Hola

Polecam : 

- Mirai Nikki

- Another

- Gokukoku no Brynhildr

- Higurashi no Naku Koro ni

Tematycznie wszystko podobne do Elfien Lied.

Edytowane przez Etaus
Opublikowano

Pilnie szukam jakiegoś świetnego animu dla zabicia nudy, tematyka nieokreślona (oglądam wszystko), byleby było w stanie mnie wciągnąć. :D Najlepiej seria zakończona.

large.gif

Opublikowano

@@Carinae

- Psycho-Pass (Zagadki,2 sezony i film)

- Kiznaiver (Sci-Fi)

- Zetsuen no Tempest (Zagadki,Magia)

- Aldnoah.Zero (Mecha,2 sezony)

- Kuroko no Basket (Sportowe,3 sezony)

Podałem przykłady ,które mnie zaciekawiły ''ostatnio''.

Opublikowano

Pilnie szukam jakiegoś świetnego animu dla zabicia nudy, tematyka nieokreślona (oglądam wszystko), byleby było w stanie mnie wciągnąć. :D Najlepiej seria zakończona.

Mnie strasznie wciągnęło Kiseijuu, polecam

Opublikowano (edytowane)

Znacie jakies anime podobne do Rainbow, kiseijuu, zankyo no terror, phantom requiem for the phantom, monster, mirai nikki?

Nie chodzi mi o podobne tematy do tych serii, podobnych pomyslow na fabule tylko bardziej o klimat, gatunki, typ widowni

Edytowane przez Royal3
Opublikowano

Znacie jakies anime podobne do Rainbow, kiseijuu, zankyo no terror, phantom requiem for the phantom, monster, mirai nikki?

Nie chodzi mi o podobne tematy do tych serii, podobnych pomyslow na fabule tylko bardziej o klimat, gatunki, typ widowni

Zetsuen no Tempest

God Eater

Darker than Black

Dałbym jeszcze Wolf's Rain, ale to chyba już przegięcie.

Jestem pewien, że coś sobie wybierzesz.

417711489342956987022.png

Opublikowano (edytowane)

Zetsuen no Tempest

God Eater

Darker than Black

Dałbym jeszcze Wolf's Rain, ale to chyba już przegięcie.

Jestem pewien, że coś sobie wybierzesz.

A Zetsuen w sumie sprawdze, nie spodziewam sie czegos genialnego czytajac opinie no ale jak będzie przyjemnie to mi wystarczy tym razem.

God Eater - troche kreska mi sie nie podoba, w sensie ze jej klimat, wydaje sie taka fantasy i kolorowa. Moze obejrze, ale powiedz mi, czy ta seria jest spojna i ciągła fabularnie? 

Darker Than Black - Kiedys porzucilem po 4 odcinkach bo nie bylo czegos co by mnie trzymalo przy tej serii i w sumie byla ciezka do zrozumienia, ale kiedys pewnie do niej zajrze jak nie bede mial nic do oglądania, moze teraz  w pozniejszych odcinkach cos mnie do niej przyciagnie

Edytowane przez Royal3
Opublikowano

Witam szukam anime w podobnym guście do już obejrzanych mam nadzieje że komuś ta lista pomoże mi coś dobrać i jakoś zobrazuję mój gust.

1. Shingeki no Kyojin
2. Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
3. Kiseijuu: Strike the blood 
4. Tokyo Ghoul
5. code breaker
6. mirai nikki
7. Sword art online

Lista nie jest długa bo niestety jestem wybredny ; )

banner5.gif

Opublikowano (edytowane)

Witam szukam anime w podobnym guście do już obejrzanych mam nadzieje że komuś ta lista pomoże mi coś dobrać i jakoś zobrazuję mój gust.

1. Shingeki no Kyojin
2. Kiseijuu: Sei no Kakuritsu
3. Kiseijuu: Strike the blood 
4. Tokyo Ghoul
5. code breaker
6. mirai nikki
7. Sword art online

Lista nie jest długa bo niestety jestem wybredny ; )

Koutetsujou no Kabaneri

Claymore

Owari no Seraph

Shinsekai yori (must watch)

Shiki (polecam)

Ajin

Deadman wonderland

Another

Hellsing Ultimate

Corpse Party

Elden Lied

Log Horizon

Higurashi no Naku Koro ni

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

Anime szukam Ja!

Jakiś fajny romans,harem lub coś do tego podobne,z miłym i fajnym zakończeniem,najlepiej jakieś krótsze,do 12/13 odc

Może Golden Time ? [nie oglądałem] ale poza tym też coś

MAL : https://myanimelist.net/animelist/BornVillain69

!!!

Edytowane przez BornVillain

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Anime szukam Ja!

Jakiś fajny romans,harem lub coś do tego podobne,z miłym i fajnym zakończeniem,najlepiej jakieś krótsze,do 12/13 odc

Może Golden Time ? [nie oglądałem] ale poza tym też coś

MAL : https://myanimelist.net/animelist/BornVillain69

!!!

Golden Time - Osobiście jak z początku oglądałem to byłem wniebowzięty, lecz ostatnie 5-8 minut ostatniego odcinka zabiło mnie doszczętnie. Aż se pomyślałem "Ku*wa, mogło być coś dobrego.."

Ale mnie się nic nie podoba i pewnie się nie znam, dlatego tobie się pewnie spodoba.

Opublikowano (edytowane)

Szukam czegoś, gdzie są techniki wzrokowe.. jakieś nadprzyrodzone moce ala. Charlotte/Boku no Hero Academia/Boku Dake ga Inai Machi prócz - Tokyo Ghoul, Steins Gate, Psycho Pass, Kekkai Sensen, Code Geass..

Edytowane przez dextigod

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano (edytowane)

Szukam anime podobnego do:

Kaze no stigma, Shakugan No Shana, Bleach, Death Note, Kuroshitsuji, FMA, Attack On Titan

Głównie chodzi o to, aby anime miało ponad 50 odcinków. Walka na miecze, fantasy, magia, szkoła, zagadki, postapo <- te gatunki mnie ciekawią

Edytowane przez szymonekeqq123
otaku_for_life___wallpaper_by_lordsarito-d4x5zaw.png?w=350&h=200&crop=1
Opublikowano

Kaze no stigma, Shakugan No Shana, Bleach, Death Note, Kuroshitsuji, FMA, Attack On Titan

Głównie chodzi o to, aby anime miało ponad 50 odcinków. Walka na miecze, fantasy, magia, szkoła, zagadki, postapo <- te gatunki mnie ciekawią

Hunter x Hunter 2011

Magi (2 sezony, 48 to prawie 50 + masz serię dot. pobocznego bohatera, który jest bardzo fajny)

Monster - zagadki

D.Gray-man

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Hunter x Hunter 2011

Magi (2 sezony, 48 to prawie 50 + masz serię dot. pobocznego bohatera, który jest bardzo fajny)

Monster - zagadki

D.Gray-man

HxH, Magi i D man obejrzane :P . Jest coś jeszcze? :P

otaku_for_life___wallpaper_by_lordsarito-d4x5zaw.png?w=350&h=200&crop=1
Opublikowano

Fairy Tail - magia, cycki, magia, więcej cycków. Ogólnie przyjemny tytuł, aczkolwiek im dalej tym gorzej. Polecam jako substytut niczego xD

Fushigi Yuugi (52 odc.) - główna bohaterka będąc z koleżanką w bibliotece idzie się trochę powłóczyć (tam gdzie nie wolno) i przez przypadek zostaje wciągnięta do świata książki, w której to okazuje się, że jest kapłanką starego bóstwa i musi zgromadzić swoich strażników by owo bóstwo przyznać. Ogólnie fabularnie jest bardzo ciekawie poprowadzone, jednak były to czasy, kiedy dużo eksperymentowano z formą i treścią dlatego nie da się tego tytułu jednolicie sklasyfikować... w oczy mocno kłuje brak balansu między powagą i komedią podczas jednej sceny.

InuYasha (167+26 odc) - Jak dotąd jedyne anime po którym miałem "kaca filmowego", historia o młodej dziewczynie Kagome, która poprzez magiczną studnię cofa się o 500 lat. Jak się okazuje nie było to przypadkiem, gdyż jest ona reinkarnacją kapłanki, która żyła w tamtym czasie, a w jej ciele znajduje się cenny klejnot "Shikon no Tama", który niewyobrażalnie zwiększa moc potworów. W międzyczasie ratuje ona tytułowego InuYashę (pół demona pół człowieka), który (rzekomo) ukradł klejnot. Jednak sama błyskotka zostaje skradziona przez olbrzymiego ptaka. Aby nie dopuścić do zagarnięcia tej niewyobrażalnej mocy Kagome za pomocą łuku zabija potwora... ale przy okazji rozbija "shikon" na pierdyliard kawałeczków. Cała fabuła opiera się na zbieraniu tych kawałków po całym świecie. Trochę słabego romansu, dużo przygody i walki. Polecam Ewa Wachowicz!

Katekyo Hitman Reborn! (203 odc.) - Z tego co wyczytałem z początku miała być to seria komediowa, jednak z czasem przerodziła się w na prawdę dobrego shounena. Minusem jest to, że trzeba się przemęczyć przez pierwsze 30 odc. (kiedy to nadal usiłuje być komedią) i wytrzymać z najbardziej irytującą postacią jaką kiedykolwiek w anime spotkałem - Lambo, a na domiar złego jest to jeden z głównych bohaterów, który dość często się przewija. Jednak jeżeli zostaniesz i przemęczysz się przez początek to zostaniesz wynagrodzony na prawdę dobrymi bitwami i kilkoma dość zaskakującymi plot-twistami.

Magic Knight Rayearth (20+29 odc.) - Typowe anime o magicznych dziewczynach, aczkolwiek poprowadzone w naprawdę przystępny sposób. Trochę irytujące bohaterki...

Nurarihyon no Mago (2x24 odc.) - młody chłopak ma zostać kolejnym przywódcą setek demonów. Sęk w tym, że nie chce, bo jest, aż w 3/4 człowiekiem. Masa nawiązań do wierzeń buddyjskich.

Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan (94 odc.) - Główny bohater - samuraj z zabójczą skutecznością, pod wpływem pewnych wydarzeń stwierdził, iż nie będzie już więcej zabijał tylko ochraniał ludzi. Wtedy też postanowił zostać wędrowcem. Po wielu latach "na szlaku" trafia do pewnego dojo, któremu pomoga z pewnymi sprawami i pod naciskiem pewnej miłej dziewczyny zamieszkuje w dojo. Niestety - przeszłość nie daje o sobie zapomnieć i po pewnym czasie daje o sobie znać w bardzo drastyczny sposób... Samo anime oglądało mi się bardzo przyjemnie, jednak coś koło połowy odcinków to fillery...

Saint Seiya (114 odc.) - Zbroje, które mają swoje odpowiedniki w konstelacjach. Młodzi bohaterowie, którzy walczą z wszechobecnym złem. Cóż... typowy battle-shounen.

Seirei no Moribito (26 odc.) -  http://www.mpcforum.pl/topic/1504656-seirei-no-moribito/

Shaman King (64 odc.) - możliwe, iż oglądałeś kiedyś na JETIX'ie, bardzo przyjemna sprawa, aczkolwiek polecam oglądać z napisami (pomimo faktu, iż dubbing jako jeden z nielicznych wyszedł naszym rodakom bardzo dobrze)

Shijou Saikyou no Deshi Kenichi (50 odc.) - komedyjka bitewna, bardzo ciepło wspominam pomimo też, że główny bohater zaliczył w bardzo krótkim czasie taki przyrost zajebistości, którego niektórzy przez całe życie trenowania nie osiągną.

Soul Eater (51 odc.) - szkoła, ale nie taka zwykła. Chodzą do niej osoby, które potrafią zmieniać się w różnego rodzaju bronie (ot taka polimorfia) wraz z ludźmi, którzy tymi brońmi się posługują. Walczą z demonami i innym ścierwem.

Yuu Yuu Hakusho (112 odc.) - nie ma co dużo mówić. masa dobrej i soczystej napierdalanki z na prawdę dobrze poprowadzoną fabułą (niestety końcówka rozczarowuje, bo ostatni arc został zrobiony po łebkach, a miał największy potencjał, ale obstawiam: lenistwo - bo autor ten sam to HxH, albo naciski z góry, żeby mange skończyć).

Na początek myślę, że może być

@KlauS. - kotku wróć, #tęsknimy xD

106071453484304291456.jpeg