Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć ilość FPSów w League of Legends

Rafcioext

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie coś mi się zdaje, że gamebooster jest lepszy od gboost a gboost jest po prostu łatwiejszy i ładniejszy i bardziej przejrzysty. Odpaliłem i raczej nic nie pomogło co najwyżej ale głowy nie dam być może stało się bardziej stabilnie (np mniej scin) a jak sie uruchamia lolclientsuspender na windows 7?

Wydaje Ci się, ale nie będę przekonywać.

Na win7 raczej nie uruchomisz lolclientsuspendera. Z tego powodu, że program nie jest kompatybilny z architekturą 64 bitową, oraz w zasadzie w ogóle jest niekompatybilny od Visty wzwyż. Możesz spróbować uruchomić go w trybie zgodności, ale to prawdopodobnie nic nie da. Nic na to nie poradzisz (raczej).

Pomogłem? Polub mój post :3

• Odpowiedzi 269
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale przecież sam widziałeś, że ktoś tu pisał, że ten program mu pomógł na win7 albo osłabił lola. Poza tym nie używam 64 bitów tylko Windows 7 Proffesional 32 bit.

Opublikowano

Damn, naprawdę. Nie korzystam z tych systemów i zupełnie nie wiem, jak to tam działa. Ale spróbuję się dowiedzieć, jeżeli będzie taka możliwość.

Pomogłem? Polub mój post :3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Rafcioext co się dzieje, chciałbym poznać jeszcze ten ostatni 10 sposobik na zwiększenie fps.

Tak wgl nie wiem dlaczego, znowu zmodyfikowałem plik tekstowy i okazało się niby, że miałem włączone cienie, a pamiętam, że w grze wyłączałem z poziomu klienta. Podniosło mi ostro fps bo chyba do 80. pomogła chyba też "benchmark"

Ale zastanawiam się czy nie lepiej ustawić z 80fps albo 60? Albo stabilne?

Opublikowano

Jednemu pomoże wyłączenie cieni i zwiększy fps'y o 20, a drugiemu w ogóle. W moim przypadku nic nie pomaga. Zainstalowałem najnowszą wersję Xp JG: http://forum.windowsmx.pl/windows-jg-v2013-final-t14369.html i system chodzi teraz jak zabójca, ale niestety jeśli chodzi o grę to nie pomaga. Na laptopie Acer Aspire 2920z, który ma wbudowaną zintegrowaną kartę graficzną Intel 965 nie podniósł się ani o jeden fps (pomogło jedynie ustawienie opcji w grze na bardzo niskie - co zwiększyło jedynie o około 5 fps, a gra i tak chodzi bardzoooo powolnoooo).

Opublikowano

ja chyba skorzystałem, ze wszystkich sposobów a nie działa mi jedynie na windows 7 32 bit ten lolclientsuspender. Może masz jeszcze gorsza integrę od mojej. Ja mam nvidie geforce 9300mG Vram: 256mb. Swojego ramu mam 2gb. procek duot5750 2ghz też laptop.

Opublikowano

Ogólnie wszystko bardzo ładnie :)

Boje sie tylko z nadpisaniem stronicowania :/

Widać , że jest w to włożone dużo wysiłku , a więc otrzymasz ode mnie + :)

Pozdrawiam i polecam te sposoby !

Opublikowano

Po nowym paczu wyjebalo mi confing w notatniku podesle ktos jakis bo nie mam go nigdzie i gdzie go wgrac

Napisałem coś sensownego lub Ci pomogłem?

Zostaw like

Opublikowano

Bardzo przydał mi sie twój poradnik, zastosowałem wszystkie punktu oprocz defragmentacji programem ( wybrałem po prostu opjce defragmentowania we właściwościach dysku) i gbost'a. Kiedyś przywoływało mnie w

po 1 minucie i 50'ciu sekundach -2 minutach, teraz robi sie to w dziesięc sekund ! fps skoczyły o około 10-15 także efekt widać odrazu (kiedyś miałem 15-20 a teraz mam 25-30) ^ ^ jedynie przy team figtach lub jakiś średnich akcja np 3vs3 scinki są ogromne ale cóż tego juz nie zmienie ;P Wielkie dzieki leci Lubie to :D

Opublikowano

Zastanawiam się czy aby na pewno w moim przypadku opłaca się ustawiać opcje benchmark a nie np 60fps? Bo mój monitor w laptopie ma odświeżanie 60hz więc po co mi więcej jak 60fps? A karta będzie się może mniej grzała...

Opublikowano

Po to kombinować, że gdy osiągnie sporą temperaturę to niestety się wyłączy. Więc ja pytam pytanie takie: po co mieć więcej fps w grze moba więcej niż wyświetlanie monitora? Rozumiem jeszcze w starej grze jak cs 1.6, że tutaj lepiej właśnie na pewno wylaczyć synch pionową i miec 100fps niż te 60 z włączoną. Choć może i nawet w cs przy 60hz wystarczy mieć 60.

Więc jeszcze raz powtórzę wolę pracować z niższą temperaturą tak samo aniżeli z większą temp i tak samo.

dodam jeszcze zapytanie czy jest możliwośc byś jakoś przerobił lolclientsuspendera i żeby działał on jednak na w7.

Pytanie mam też takie: w jaki sposób się dzieję, że ccleaner - chodzi mi nie o rejestr a o czyszczenie dysku, pomaga w fpsach?

Opublikowano

Wszystko ładnie opisane oraz ważne ,że działa - DZIĘKI! :)

Wiesz co powoduje problem ,że gdy mój kolega włączą mapkę tj. jakakolwiek mu się ładuje,nawet samouczek to to bardzo długo trwa? :unsure: Chciałbym z nim pograć,ale to myślę jest w jakimś stopniu minusem i "utrudnieniem" w grze... :(

Opublikowano

Ja niedawno miałem około 30 - 40 FPS przez update, tak mi się wydaje. Wcześniej miałem 60 +. Zróbiłem all co w poradniku i nawet do 200 dochodzi !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...