Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć ilość FPSów w League of Legends

Rafcioext

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 269
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

będzie jakiś update?

Prawdopodobnie na razie to zostanie. Zacząłem z powrotem zaglądać na MPC i byłem bardzo, ale to bardzo ucieszony wszystkimi plusami. Ale myślę, że z pewnością znajdą się jeszcze jakieś sposoby, które wam pomogą. Może i nawet dla użytkowników Visty/Win7/Win8? Zobaczymy~

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

Tut'ek miodzio łap +sika

c848.jpg

[10]-Postów    [80]-Postów     [640]-Postów
[20]-Postów    [160]-Postów   [1280]-Postów
[40]-Postów    [320]-Postów   [2560]-Postów

Opublikowano

Mam pytanie:

Czy w trakcie gry zmienienie priorytetu LoLClient.exe i LeagueofLegends.exe na niższy poprawi wydajność ? czy poprawi Ją jak dam na wyższy ? Niestety nie mam teraz okazji tego sprawdzić ;/

Opublikowano

Mam pytanie, bo jak ja dawno (DAWNO ŻE DAWNO DAWNO) wpisywałem roździelczość 800x600 to mi się LoL nie odpalał. To na pewno działa?

Opublikowano

Mam pytanie, bo jak ja dawno (DAWNO ŻE DAWNO DAWNO) wpisywałem roździelczość 800x600 to mi się LoL nie odpalał. To na pewno działa?

Hm. Sprawdź najpierw czy na twoim systemie możesz swobodnie pracować na rozdzielczości 800x600. Jeżeli takowej nie możesz uruchomić, wtedy Lol nie będzie w stanie się w niej wymusić - crash. Else, wszystko powinno być w porządku.

Mam pytanie:

Czy w trakcie gry zmienienie priorytetu LoLClient.exe i LeagueofLegends.exe na niższy poprawi wydajność ? czy poprawi Ją jak dam na wyższy ? Niestety nie mam teraz okazji tego sprawdzić ;/

LolClient.exe możesz wyłączyć, lub zastosować program lolclientsuspender. Um... na niższy. U niektórych płynniej działa priorytet niższy wbrew pozorom (np. mi - w grach rytmicznych), ale jeżeli dana gra pobiera całkiem sporawo moich zasobów, wolę wrzucić wyższy priorytet - mam pewność, że nie dostanę jakiegoś dzikiego freeze'a w TF'ie (jak np. w Lolu).

Innymi słowy: Jeżeli twoje zasoby nie są wykorzystywane w pełni, efekt też przyniesie PEWNĄ korzyść, ale równie dobrze może być bardzo niewielka.

@Topic1: Wielu z was pyta o wersję poradnika pod Win7 - Nie posiadam tego systemu. W tym jest największa trudność, uwierzcie. Aczkolwiek WIĘKSZOŚĆ sposobów działa dobrze na obu systemach, więc... lepsze to - niż w ogóle, uwierzcie.

@Topic2: Znalazłem kolejny sposób przyspieszenia DOWOLNEJ gry. Uwierzcie mi, ale to jest po prostu... coś wspaniałego. Spróbuje go dodać tak szybko, jak tylko pozwoli mi na to czas, przygotowuję screeny i wszystko - przyszykujcie się na porządnego boosta ;)

Opublikowano

@Update - Dodałem kolejny sposób do TuT'a i na ten moment to tyle, co mogę wam zaoferować. Ciągle szukam nowych sposobów - sposobów które dadzą efekt naprawdę magiczny. Mam nadzieję, że ostatni da wam wystarczającą optymalizację - można go stosować jednocześnie na bardzo szybkich komputerach by wycisnąć 5-6 fpsów więcej, jak i na bardzo słabych, gdzie w niektórych grach nawet te.. 30-40 fpsów idzie :).

Opublikowano

Działa to jeszcze??

Wszystko działa.

a może zamiast gboost to gamebooster?

Nope. Gamebooster jest o wiele słabszym narzędziem.

Opublikowano

Dopisz to:

Poziom trudności: średnio skomplikowane

Podkręcanie karty graficznej i procesora.

W zależności od posiadanej karty graficznej możemy ją podkręcać na kilka sposobów. Najłatwiejszy to podkręcanie programowe, które wykonujemy przy pomocy dołączanego z kartą oprogramowania lub pobieramy z internetu nowe. Do tego typu upgrad'ów PC może posłużyć ExperTool dla kart nVidii. Mamy tam kilka opcji, które zmieniamy powolii, gdy grafika zacznie się sypać to oznaka, że przecholowałeś/aś z podkręcaniem sprzętu. W ustawieniach znajdziemy 4 opcji [w przypadku tego programu], Taktowanie rdzenia karty graficznej, taktowanie pamięci kart graficznej, napięcie, limit energii.

Druga opcja to podkręcanie karty graficznej i procesora bezpośrednio w BIOS'ie, jednakże jest to o wiele bardziej ryzykowna zabawa, ponieważ niedoświadczonym użytkownikom może być łatwo zjarać np. zasilacz lub bazowe podzespoły PC. Z drugiej strony mamy tutaj o wiele szersze pole do popisu i o ile w programach systemowych ograniczały nas np. "suwaki" o tyle tutaj możemy działać ile dusza zapragnie [z tym, że jest to bezsensowne].

Opublikowano

a porównywałeś sam? czy ktoś ci tak powiedział bo ja tak na oko oceniam, że mają takie samo działanie (eliminowanie procesów)

Tak, porównywałem sam. Gdybym nie porównywał, nie zabierałbym się za ten poradnik. Uwierz mi, ale z doświadczenia wiem więcej.

Dopisz to:

Poziom trudności: średnio skomplikowane

Podkręcanie karty graficznej i procesora.

W zależności od posiadanej karty graficznej możemy ją podkręcać na kilka sposobów. Najłatwiejszy to podkręcanie programowe, które wykonujemy przy pomocy dołączanego z kartą oprogramowania lub pobieramy z internetu nowe. Do tego typu upgrad'ów PC może posłużyć ExperTool dla kart nVidii. Mamy tam kilka opcji, które zmieniamy powolii, gdy grafika zacznie się sypać to oznaka, że przecholowałeś/aś z podkręcaniem sprzętu. W ustawieniach znajdziemy 4 opcji [w przypadku tego programu], Taktowanie rdzenia karty graficznej, taktowanie pamięci kart graficznej, napięcie, limit energii.

Druga opcja to podkręcanie karty graficznej i procesora bezpośrednio w BIOS'ie, jednakże jest to o wiele bardziej ryzykowna zabawa, ponieważ niedoświadczonym użytkownikom może być łatwo zjarać np. zasilacz lub bazowe podzespoły PC. Z drugiej strony mamy tutaj o wiele szersze pole do popisu i o ile w programach systemowych ograniczały nas np. "suwaki" o tyle tutaj możemy działać ile dusza zapragnie [z tym, że jest to bezsensowne].

Podkręcanie jednak wypadałoby opisać nieco rozleglej. Nie wszyscy są użytkownikami, którzy chcą brać odpowiedzialność za takie rzeczy, jak overclocking. Spróbuję się tym zająć pokrótce.

Opublikowano

witam, doczytałem o tych priorytetach. Czyli przy lolu ustawić na wyższe niż jest normalnie? Ale ja jakoś tak czasami miałem, że jak zmieniałem priorytet to gra crashowała. Do tego może mi ktoś wyjaśnić dlaczego czasami gra nie odpala? chodzi o to ze niby jest gra w toku a nie odpalila i czasem musze od nowa.

Opublikowano

witam, doczytałem o tych priorytetach. Czyli przy lolu ustawić na wyższe niż jest normalnie? Ale ja jakoś tak czasami miałem, że jak zmieniałem priorytet to gra crashowała. Do tego może mi ktoś wyjaśnić dlaczego czasami gra nie odpala? chodzi o to ze niby jest gra w toku a nie odpalila i czasem musze od nowa.

Priorytet daj dopiero jak wejdziesz do gry. Dokładnie wtedy jak twoja postać będzie już na Summoners Rift, bądź jakiejkolwiek innej mapie. Nie rób tego podczas ładowania. Co do priorytetów:

Wyższy priorytet i niższy priorytet. Ciężko powiedzieć co jest lepsze. Jeżeli masz masę zasobów systemowych (dobry procesor, dużo RAM'u), podobno najlepiej ustawić niższy. Nie jestem pewien jak to do końca działa tak naprawdę, chociaż sam rzadko ustawiam wyższy priorytet, bo przy TF'ach i tak Lol zdolny jest się ściąć.

Opublikowano

ja to ściny potrafiłem mieć chyba czasem właśnie chyba od grzebania w procesach? Procesor? Mam laptopowy duo t5750 nie wiem jak to na lola a ram to ddr2 2gb też laptopowy.

Opublikowano

Tak naprawdę FPS'y mocno zależą od grafiki. Procesor czasem emuluje niektóre efekty, pozwala aplikacji chodzić płynnie, przetwarza wszystkie dane. Najlepiej też się upewnić o sterownikach do grafiki...

@Double:

UWAGA!

Mam pewne problemy, bo z mojego hostingu screenów - ZNIKŁY WSZYSTKIE, wraz z tymi od tego poradnika. Dlatego dajcie mi tydzień na uzupełnienie pustych luk. Z góry dziękuję! :)

Opublikowano

Ogólnie coś mi się zdaje, że gamebooster jest lepszy od gboost a gboost jest po prostu łatwiejszy i ładniejszy i bardziej przejrzysty. Odpaliłem i raczej nic nie pomogło co najwyżej ale głowy nie dam być może stało się bardziej stabilnie (np mniej scin) a jak sie uruchamia lolclientsuspender na windows 7?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...