Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zobaczymy podczas meczów, która drużyna okaże się lepsza. Jednak stawiam awans Barcy, City jest dużo słabsze niż sezon temu.

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zobaczymy podczas meczów, która drużyna okaże się lepsza. Jednak stawiam awans Barcy, City jest dużo słabsze niż sezon temu.

Jak to mówi Mourinho.. wygra ten kto ma większą motywację.

Ja u bukmacherów będę stawiał na City i mam nadzieję ze się nie przeliczę :)

Opublikowano

BRAMKA: Ter Stegen [22]

OBRONA: Grimaldo [19] - Bartra [23] - Ie [20] - Montoya [23]

POMOC: Samper [19] - Halilović [18]- Rafinha [21]

ATAK: Neymar [22] - [sandro [19] - Adama [18]

Z*******y skład.

Opublikowano

K***y z Getafe... Jebani 1-10-0-0. W ogóle co ten pionek odjebał przy tym niepodyktowanym karnym? Leo wbija w pole karne ten się w********a i kładzie rękę na piłce, zatrzymuje i c**j - karnego nie ma, a kiedy na Ronaldo nasra ptak to jak ten się wypierdoli to sędzia mało co k***a płuc nie wypluje jak gwiżdże tego karnego. Gdzie jest sprawiedliwość na tym świecie. Fart ich trzyma od 26/5/14

Powiem tak - kiedyś Barca miała najlepszą pomoc na świecie, nikt jej nie dorównywał. Mogliśmy mieć zajebistego pomocnika na ten sezon, który miał być drugim Xavim. Teraz siedzi z 14 asystami w Londynie - 4krotnie więcej niż CAŁA pomoc FCB.

Fabregas jest warty 50 mln +

Barca oddała go za pół darmo :)

To tylko pokazuje jak wielkim umysłem jest J. Mourinho

w 2 lata zbudował drużynę która może grać przez kolejne 5 lat na najwyższym poziomie.

Tak samo zbudował Inter i Real.

Opublikowano

Fabregas jest warty 50 mln +

Barca oddała go za pół darmo :)

To tylko pokazuje jak wielkim umysłem jest J. Mourinho

w 2 lata zbudował drużynę która może grać przez kolejne 5 lat na najwyższym poziomie.

Tak samo zbudował Inter i Real.

Że obecny zarząd Barcy to gówno to ja wiem, targować się nie potrafią, a o sprowadzaniu zajebistych grajków za nic to już nie wspomnę. Jednak Fabregas nie jest tyle warty, takie ceny powinny być za Suareza z poprzedniego sezonu, Zlatana etc. Teraz rynek staje na głowie przez takie właśnie kluby. Na przykład Diego Maradona do Barcelony przyszedł za 2 miliony, więc o czym my tu mówimy? 

Mou zbudował Real? On rozjebał totalnie ten klub, tego człowieka powinni uśpić, zacytuję pewnego fana Realu: "Zrobił z tego klubu zwierzyniec". Granie w kości z przeciwnikami, polowania Lassa, Khediry, Ramosa na Messiego. Tfu, j**** tego pajaca. Ale co by nie powiedzieć to trenerem jak i psychologiem jest dobrym.

_____

Barcelona zmierzy się w 1/8 puchary króla z Elche. Pierwszy mecz na Camp Nou. W 1/4 z Barceloną zmierzy się ktoś ze zwycięskiej pary Real-Atletico. Będą emocje :P

Eric Abidal oficjalnie poinformował, że kończy piłkarską karierę i zostanie dyrektorem szkółek Barçy na całym świecie! Gracias Abi!

Opublikowano

Gole z gry: Messi - 23, Ronaldo - 21. Dziękuje, dobranoc. Manita pod choinkę, tak Barca kończy rok.

Opublikowano

Gole z gry: Messi - 23, Ronaldo - 21. Dziękuje, dobranoc. Manita pod choinkę, tak Barca kończy rok.

Toś dowalił :v

Rzut karny to też część gry, nie mówiąc o symulowaniach to Ronaldo niektóre karne też wypracował, poza tym zobacz aktualną sytuację w lidze hiszpańskiej :v

Karnego... trzeba umieć wykorzystać :-)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Toś dowalił :v

Rzut karny to też część gry, nie mówiąc o symulowaniach to Ronaldo niektóre karne też wypracował, poza tym zobacz aktualną sytuację w lidze hiszpańskiej :v

Karnego... trzeba umieć wykorzystać :-)

Co dowaliłem? Podałem czystą statystykę, nie rozumiem o co Ci chodzi. Patrzę, i co widzę? Widzę 1 punkt przewagi Realu, który będzie mecz w plecy. Tak jak mówiłem, po świętach przyjdzie odwilż, a w marcu to w Madrycie będą mrozy. ;p

No, trzeba, trzeba.

https://www.facebook.com/video.php?v=1249163988457148&set=vb.345971365443086&type=2&theater

Jak już rzucam tymi statystykami...

Messi, który rozegrał wg wielu najgorszy rok w karierze:

Występów : 66

Goli: 58

Asyst: 21

Ronaldo, który jest w szczytowej formie i uważają, że to jego najlepszy rok w karierze.

Występów:59 

Goli:61

Asyst:22

Każdy sobie to skomentuje jak chce. VeB.

Opublikowano

Patrząc na grę Barcelony w tym sezonie można wysnuć dwa wnioski:

1. Mecze wygrywają indywidualności

2. Cały czas trzymamy się jednego stylu

Messi - no do gościa nie mam słów, absolutny geniusz, jeden z najlepszych piłkarzy w historii futbolu, czy najlepszy? Nie wiem, nie było dane mi oglądać Besta, Maradony i Pelego. Zdaniem wielu - piłkarz z kosmosu. W tym sezonie wziął się za kreowanie akcji Barcelony, z prostych powodów: Andres jest w totalnym dołku, Rakitic jest zbyt mało kreatywny. Jak wchodzi Xavi lub Rafinha to wygląda zupełnie inaczej. Doświadczenie + kontrola piłki z młodzieńczym porywem. Pomoc Blaugrany w tym sezonie to nie ta sama co kilka lat temu. Suarez w sezonie 13/14 zawiesił sobie poprzeczkę strasznie wysoko. W L'poolu zagrał sezon życia. Jestem pewien, że czas aklimatyzacji i uczenia się gry w Hiszpanii jest już za nim i po nowym roku odpali. Co do Neymara - w przyszłości na pewno zdobędzie złotą piłkę. Ma ogromny talent i predyspozycje na najlepszego na świecie. W dodatku Neymar przedłuży kontrakt do 2020.

http://www.fcbarca.com/60810-agent-neymar-przedluzy-kontrakt.html?utm_source=mainNews&utm_medium=mainNews&utm_campaign=mainpage

W tym sezonie Neymar >>> Bale moim zdaniem.

Co do obrony - Pique wraca do formy, Mascherano na DM to potwór. El Ferrari znakomity w ofensywie jak i w obronie. W ostatnich meczach najjaśniejszy zawodnik. Jedynie to brakuje mi lidera - Puyola - i starego Alvesa. 

549ab9479bc63.png

Tak wygląda pierwsza czwórka na ten moment. Według mnie w tym sezonie mistrzem Hiszpanii zostanie Barcelona, a puchar króla zgarnie Real. 

Opublikowano

Zgadza się, bronić powinien Bravo. Pierwszy mecz w lidze mistrzów będzie pod koniec lutego, czyli Stegen wyjdzie na mecz z City po 2-3 miesiącach bez gry?

Opublikowano

Javier Tebas, Prezes LFP poinformował, że za pobicie rekordu najlepszego strzelca ligi, Messi zostanie uhonorowany podczas meczu z Atlético Madrid, 11 stycznia 2015, na Camp Nou.

Opublikowano

Jak niedawno informowaliśmy, TAS poprosił Barcelonę o dodatkowe dokumenty związane z przybyciem do klubu ze stolicy Katalonii kilkunastu nieletnich zawodników, których nieuprawnione wdrożenie do klubu było powodem nałożenia na Blaugranę bana transferowego. Jak się okazuje, dodatkowe dokumenty i dodatkowy czas do namysłu dał sobie nie Trybunał Arbitrażowy, a sama Barcelona!

Według źródeł klubowych, TAS w swym postępowaniu doszedł do wniosku - w tym przypadku nieprawidłowości zaistniały nie w procesie rejestraci przez klub, a tylko przy przeprowadzce młodych piłkarzy. Przypomnijmy, że przepisy FIFA jasno określają, iż wdrożenie zawodnika spoza obrębu 50 kilometrów od siedziby klubu jest możliwe tylko wtedy, gdy jego rodzina przeprowadzi się w ten obręb w celu innym, niż zwiazany z wdrożeniem syna, czyli np. w wyniku naturalnej migracji, czy znalezieniu pracy zarobkowej.

Stąd też konkluzja Trybunału, iż winę ponoszą nie struktury klubu, lecz włodarze, którzy mimo znajomości przepisów, z premedytacją doprowadzili do sprowadzenia młodych zawodników. Według Di Marzio TAS skłonny jest uchylić sankcje wobec Barcelony, lecz tylko w wypadku, gdy rozpocznie jednocześnie postępowanie wobec jednostki odpowiedzialnej, a więc Josepa Bartomeu, co wiązałoby się w koniecznością niezwłocznej dymisjii prezydenta ze swego stanowiska.

Barcelona zapewniła o dostarczeniu dodatkowych dokumentów, by dać sobie czas na rozważenie tej alternatywy. Bartomeu jest wobec niej niechętny, nie czuje się odpowiedzialny za ten proceder, ponieważ następował on jest za rządów Sandro Rosella, jednak większość zarządu, argumentując swoje zdanie dbaniem o dobro klubu, wywiera na prezydencie presję, by ten zgodził się przyjąć odpowiedzialność na siebie.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Widziałem to już wczoraj, pytanie tylko, czy to nie jest żart związany z hiszpańskim prima aprilis. Jeżeli nie, to uchylają nam sankcje i w dodatku będą przedwczesne wybory, w których pewnie wygra Laporta. Dwie pieczenie na jednym ogniu. =D

Opublikowano

Widziałem to już wczoraj, pytanie tylko, czy to nie jest żart związany z hiszpańskim prima aprilis. Jeżeli nie, to uchylają nam sankcje i w dodatku będą przedwczesne wybory, w których pewnie wygra Laporta. Dwie pieczenie na jednym ogniu. =D

Możliwe, że to nie żart, bo przecież TAS miało dać odpowiedź do końca tego roku :P

805491408806070489277.png

Opublikowano

To akurat żart nie jest :(

A więc czemu się smucisz? To wspaniała wiadomość.

Opublikowano

Barcelona w tym sezonie, mając takie braki w obronie może nic nie ugrać. Jednak gdy Messi, Neymar, Suarez będą w najlepszej formie o tych brakach będzie można zapomnieć. 

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Opublikowano

Barcelona w tym sezonie, mając takie braki w obronie może nic nie ugrać. Jednak gdy Messi, Neymar, Suarez będą w najlepszej formie o tych brakach będzie można zapomnieć. 

Gdzie ty widzisz braki w obronie? Barcelona obok Juventusu ma najmniej straconych goli w Europie. Mathieu i Pique razem z Mascherano czyszczą jak leci, większość bramek padła po stratach Busquetsa sabotażysty - świętej krowy, która w składzie jest tylko za nazwisko, bo Mascherano go zjada na DM. Czasem trafi mu się występ jak za Guardioli, ale bardzo rzadko. Kiedyś był niesamowity, najlepszy na świecie, ale to minęło. 

Messi i Neymar są w bardzo dobrej formie, Suarezowi brakuje tylko tego instynktu jakim dysponował w L'poolu. Jednak sądzę, że po nowym roku wróci stary, dobry Luisito.

Opublikowano

Gdzie ty widzisz braki w obronie? Barcelona obok Juventusu ma najmniej straconych goli w Europie. Mathieu i Pique razem z Mascherano czyszczą jak leci, większość bramek padła po stratach Busquetsa sabotażysty - świętej krowy, która w składzie jest tylko za nazwisko, bo Mascherano go zjada na DM. Czasem trafi mu się występ jak za Guardioli, ale bardzo rzadko. Kiedyś był niesamowity, najlepszy na świecie, ale to minęło. 

Messi i Neymar są w bardzo dobrej formie, Suarezowi brakuje tylko tego instynktu jakim dysponował w L'poolu. Jednak sądzę, że po nowym roku wróci stary, dobry Luisito.

Prościej zapytać gdzie tych braków nie ma :).

Obrona Barcelony:

Vermaelen- ciągle kontuzjowany, miał być podstawowym zawodnikiem jednak od paru miesięcy zwiedza szpitale.

Montoya- odchodzi w tym okienku prawdopodobnie do Juventusu.

Douglas- 4 miliony za zawodnika, który nie mógł wywalczyć podstawowego składu w Sao Paulo.

Jordi Alba- tu bez zastrzeżeń, solidy obrońca, czasem popełnia błędy, jak każdy.

Mathieu-Kiedy gra na środku, daję rade, ale gdy trener będzie chciał go wystawiać tak jak z Realem to raczej nic nie zdziała.

Bartra - niesamowita szybkość, już w paru meczach pokazał na co go stać.

Pique-zdarzają mu się dobre momenty, ale potem przychodzą te złe. W meczu z Realem zagrał nieźle, ale głupia ręka w polu karnym pokazuje, że ma przestoje podczas meczów.

Mascherano- chyba najlepszy z obrońców Barcelony, w meczach z Realem on zawsze czyścił wszystko. Lepiej by grał na defensywnym pomocniku z tym wzrostem, ale cóż trener wie lepiej.

I perełka Dani Alves- mistrz dośrodkowań, robi bardzo dużo głupich błędów, kiepsko zabezpiecza tyły.

Jedna wiara, jeden klub, Real Madryt aż po grób.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...