Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Messi się już powoli wypala :c

Co? Chyba żartujesz. Obejrzyj sobie filmik, który podrzuciłem wyżej etc. Nadal gra znakomicie, teraz po prostu bardziej robi za pomocnika, jest bardziej cofnięty. Po prostu ciężko jest utrzymywać cały czas ten sam, galaktyczny poziom, który był w latach 2008-2012. Bił rekordy, które na dłuuuuuuuuugo zapisały się w kartach historii, nie które z nich za pewne nie zostaną pobite przez wieeeeele lat, wątpię nawet, czy za naszego życia. Jak już napisałem - El Mejor futbolista de la historia.

Opublikowano

tia, jeszcze przyznać nie potrafi, że messi gra od dwóch lat gówno. 

Gówno? Grając gówno nadal jest w TOP2 najlepszych na świecie. Przy Messim grającym gówno Ronaldo potrzebuje sezonu życia aby w końcu na ten moment można by było uznać go za lepszego niż Messi (mowa o formę i statystyki, nie o całokształt). Poza tym co to za pojebany stereotyp? Że jak Messi nie strzela to jest w dołku formy? No rzesz k***a... 7 goli 7 asyst to dość dobre statystyki, patrząc na obecną sytuację w zespole. 

Statystyki po ostatniej kolejce (wrzucam tylko w celach informacyjnych).

20141115_1.jpg

Opublikowano

Skoro tak mówisz to może to działać też w drugą strone. Messi był lepszy, bo miał sezon życia, a Ronaldo grał gówno ;x

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Skoro tak mówisz to może to działać też w drugą strone. Messi był lepszy, bo miał sezon życia, a Ronaldo grał gówno ;x

Czy Ronaldo grał gówno? Messi był wtedy na galaktycznym, nie osiągalnym dla nikogo poziomie. Mogę przytoczyć tu "miliony" cytatów osób takich jak SAF, Zlatan, Nadal, Wenger, Klopp, ale po co? W mojej i wielu ludzi opinii Messi jest najlepszy na świecie, jak nie w historii. Nie chce nikomu wpierać, tysiąc ludzi to tysiąc opinii. Mnóstwo osób związanych z Realem również tak sądzą. 

PS. W latach hegemoni Messiego wszyscy byli gaszeni jak świeczki na torcie, więc nie można powiedzieć, że był lepszy, bo Ronaldo grał słabo. Jednak dyskutować o tym powinniśmy dopiero na koniec sezonu, jeszcze wszystko może się zdarzyć. Również sprawa złotej piłki nie jest jasna, na przykład w 2006 (zgaduję) Cannavaro sprzątną złotą piłkę Roniemu z przed nosa, po znakomitym mundialu.

Opublikowano

Messi jest w mojej opinii aktualnie najlepszym piłkarzem świata, nie chodzi tu tylko i wyłącznie o umiejętności, lecz również o fair play, bynajmniej nie można nazwać go "nurkiem". Jako fan Barcy tęsknię nieco za czasami Guardioli i szczytowej formy Katalończyków. Zgadzam się z przedmówcą, Messi był nie do przebicia w latach 2008-2012.

Opublikowano

Neymar jest najmłodszym piłkarzem w historii, który strzelił 42 gole dla swojej reprezentacji narodowej. 42 gole - 22 lata 280 dni.

Ponadto Neymarem interesuje się Real i PSG.

Opublikowano

Mam takie samo zdanie. To jest przyszły zdobywca złotej piłki, przyszły najlepszy piłkarz na świecie i nadzieja Brazylii. ;)

Opublikowano

a warzywniak to najlepszy piłkarz na obronie na świecie

nie sądzę.

Slyszałeś o Grzesiu Rasiaku?

On może grać na każdej pozycji i w obronie jest lepszy od Jakuba

Dziwię się że Barcelona go nie kupiła bo był do wzięcia za 20 mln a teraz już za późno bo najlepsze lata ma za sobą :c

Opublikowano

a warzywniak to najlepszy piłkarz na obronie na świecie 

No chyba nie sądzisz... a tam, szkoda z tobą w ogóle dyskutować. Neymar już (22 lata) gra jak gra, a nawet nie jest w sile wieku. On i Hazard to będzie top2 po odejściu CR7 i Messiego. 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pnguNd1sputed

Zgadzam się :)

On i Hazard, a do tego grona może dołączyć jeszcze Januzaj, Martin Odegaar, Mastour, Bakkali, Depay, Sterling i kilku innych.

@top

Słyszeliście ten kawał że Marquinhos ma przekonać Neymara do przenosiń do P$G :) ?

oni nie rozumieją tego że gwiazda tego formatu woli grać w 2x lepszej lidze i zdobywać trofea w europejskich turniejach, a z tym marnym PSG nie ma szans choćby na triumf w LM

Wcześniej męczyli Chelsea ofertami za Hazarda przez pare miesięcy aż wkońcu Eden w wywiadze powiedział że jeśli miałby wracac do Francji to tylko do Lille wiec idioci odpuścili :)

Teraz znaleźli nowy cel który z góry jest niemożliwy

zakładam że kolejnym celem będzie Aguero

Opublikowano

Nie ma opcji, Neymar się nigdzie nie rusza. Od małego marzył aby grać w Barcelonie. :)

Opublikowano

Dokładnie 9 lat temu Barcelona pokonała Real Madryt na Bernabéu 3:0. To jest ten dzień w którym kibice Królewskich oklaskiwali Ronaldinho na stojąco!

10360547_732150270196033_854446141574983

Opublikowano

Figo też

O Figo się nie wypowiadam, bo nie miałem możliwości aby go oglądać/czytać jego wypowiedzi itd. Jedyny filmik, który widziałem z jego udziałem to ten ze świńskim ryjem.

Opublikowano

Nigdy nie mówi nigdy poniewaz gdy Katalonia odzyska niepodległość prawdopodobnie Barcelona się rozpadnie i wtedy taki Neymar będzie chciał grać w Realu a oni przyjmą go z bananem na ryju.

Opublikowano

Nigdy nie mówi nigdy poniewaz gdy Katalonia odzyska niepodległość prawdopodobnie Barcelona się rozpadnie i wtedy taki Neymar będzie chciał grać w Realu a oni przyjmą go z bananem na ryju.

A co k***a Katalonia jest jakoś okupowana? :D Po prostu chcą być oddzielnym państwem i tyle. Czemu klub piłkarski z świetną tradycją i świetnymi wynikami ma się rozpaść? Nie wiem co ty pleciesz, nie ma takich sił aby Neymar był w Realu lub Bale w FCB. Obaj mają swoje wartości, jeden uważa, że Ronaldo jest najlepszy, drugi, że Messi i obaj marzyli o grze u ich boku. Bez sensu...

Jako, że 9 lat temu na Santiago Bernabeu, piłkarz FC Barcelony - Ronaldinho, został nagrodzony owacjami na stojąco po dwóch pięknych bramkach, mam suchara:

-Co różni Ronaldinho i Robbena?

.

.

.

.

.

.

-Ramos dalej za nimi biegnie. xD

Ba dum tsss...

Warto dodać, że R10 jest drugim piłkarzem Barcelony, który miał okazję usłyszeć brawa kierowane w swoją stronę od wszystkich Madridistas. Drugim był Diego Maradona. ;)

PS. VERMINATOR GOTOWY DO GRY!

Opublikowano

mam suchara:

-Co różni Ronaldinho i Robbena?

.

.

.

.

.

.

-Ramos dalej za nimi biegnie. xD

Ten suchar nawet nie ma sensu, skoro Ramos za nimi biegnie to to nie jest różnica. 

Dajcie wody bo taki spalony suchar ;f

Co do tematu, dzisiaj zapowiada się bardzo ciekawy mecz z Sevillą, warto obejrzeć :P

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Top scorer of La Liga ✓ 

Top scorer of UCL ✓ 

Top scorer of El Clasico ✓

Top scorer of Barcelona ✓ 

Best ever ✓

934869_378052352363080_71706229530886614

Historia pisze się na naszych oczach, bite są rekordy, które za pewne za naszego życia nie będą poprawione. To wszystko osiągnął kosmita z Rosario, chłopiec z chorobą, ale z talentem od Boga. Gracias Messi.

Piękny mecz w wykonaniu Blaugrany. Piquebauer świetny mecz to samo Busquets. Zdecydowanie najlepszy mecz w sezonie. 

http://www.realmadryt.pl/index.php?co=aktualnosci&id=55667&kom=ok

Polecam, świetnie się czyta ten ból dupy (y).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...