Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hahaha, więcej graj w fifę...

Fabregas nie wróci, Varane nie przejdzie, Carvajal również, Isco raczej nie puszczą. Człowieku, nie ma takiej opcji. Na dodatek Barca ma zakaz transferowy na 2 lata? Czy 2 okienka, nie pamiętam... 

Napisałem, że "gdyby byli do wyciągnięcia". Wiem, że Varane nie puszczą, bo tylko cymbał by to zrobił, ale...

-Perez to Perez. Zobaczy trochę $$$ i puści każdego, każdego mało medialnego zawodnika, na którym wie, że dużo nie zyska. 

-Isco ma się bić o pozycję z Bale. Według mnie Isco zasługuje na pierwsze miejsce w składzie, ale Real nie kupił Bale za 101 mln € na ławkę. Poza tym Isco był kiedyś kibicem FCB (nie wiadomo co teraz), a stara miłości nie rdzewieje. *.*

Ma zakaz transferowy na 2 okienka. 

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszyscy piszą, że Barcelona "wymęczyła" zwycięstwo, ale ewidentnie zabrakło szczęścia, kilka poprzeczek i brak skuteczności. :) Suarez gra wyśmienicie, na jego grę ciałem aż miło popatrzeć, no i te idealne dośrodkowania, już wiele ich pokazał w tym sezonie, Alves powinien brać u niego lekcje na treningach. :-) El Ferrari jest naszym chyba najlepszym obrońcą, jego przyśpieszenie jest niesamowite. No i Bartra musi robić jakieś ćwiczenia biegowe na treningach albo po prostu sfaulować, nawet kosztem czerwonej kartki, ale póki co pretensji do niego nie mam, to przyjdzie z czasem.

tots units fem forca <3

Opublikowano

Wszyscy piszą, że Barcelona "wymęczyła" zwycięstwo, ale ewidentnie zabrakło szczęścia, kilka poprzeczek i brak skuteczności. 

Jak zwykle... poprzeczka to strzał niecelny, poza tym znowu fartownie.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Napisałem, że "gdyby byli do wyciągnięcia". Wiem, że Varane nie puszczą, bo tylko cymbał by to zrobił, ale...

-Perez to Perez. Zobaczy trochę $$$ i puści każdego, każdego mało medialnego zawodnika, na którym wie, że dużo nie zyska. 

-Isco ma się bić o pozycję z Bale. Według mnie Isco zasługuje na pierwsze miejsce w składzie, ale Real nie kupił Bale za 101 mln € na ławkę. Poza tym Isco był kiedyś kibicem FCB (nie wiadomo co teraz), a stara miłości nie rdzewieje. *.*

Ma zakaz transferowy na 2 okienka. 

Iniesta to Madridista i jakoś do realu się przez całą kariere nie pchał, człowieku obudź się

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Iniesta to Madridista i jakoś do realu się przez całą kariere nie pchał, człowieku obudź się

A co to ma do rzeczy? Transfer Isco, czy Varana nie jest niemożliwy, może lepiej ty się obudź?

Opublikowano

Figo, Ronaldo, Gallas, Van Persie, Tevez - mówią Ci coś te nazwiska? 

PS. Daruj sobie te teksty w stylu "sel der barca ser es subnormal"

Opublikowano

Załóż kolejne konto. :D

Opublikowano

Figo- Barcelona>Real Madryt

Ronaldo- BARCELONA>inter>REAL MADRYT

Jak widzisz z tych co podałeś to przychodzili do lepszego klubu, nie na odwrót. Varane i Isco nigdy nie przejdą do barcelony, taka jest prawda.

A mówisz Van Persie, Tevez, to jest zupełnie coś innego, liga angielska, a my mówimy o dwóch odwiecznych klubach REAL BARCELONA.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

1453312_658168607613253_6123186976339724

Messi, gdy CR7 wygrał ZP: "Mogę tylko pogratulować Cristiano. Radził sobie świetnie i zasłużył na wygraną. Gratuluję również Ribery'emu."

Ronaldo, gdy Messi został MVP mundialu: "Jeśli powiedziałbym to, co myślę o nagrodzie dla Messiego, trafiłbym do więzienia."

Różnica klas. :)

@Wilczek, ja wszystko rozumiem. W dodatku Ronaldo jeszcze u schyłku kariery "zdradził" klub z rodzinnego miasta. :F 

Jednakże takie jest moje zdanie, wszystko może się zdarzyć.

Opublikowano

1453312_658168607613253_6123186976339724

Messi, gdy CR7 wygrał ZP: "Mogę tylko pogratulować Cristiano. Radził sobie świetnie i zasłużył na wygraną. Gratuluję również Ribery'emu."

Ronaldo, gdy Messi został MVP mundialu: "Jeśli powiedziałbym to, co myślę o nagrodzie dla Messiego, trafiłbym do więzienia."

Różnica klas. :)

1. Pierwsza sytuacja tyczy się pojedynku Ronaldo versus Messi, gdzie to Ronaldo zdobył zasłużenie ZP.

2. Druga sytuacja tyczy się niesłusznie nadanej nagrody dla Messiego, lecz nie dotyczyła ona Messiego, był za kimś innym nie za Messim. Zresztą Platini albo Blatter, już nie pamiętam, że ta nagroda była błędem.

Różnica faktów, a nie różnica klas :)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

1. A więc:

Listopad 2008: Cristiano Ronaldo w wywiadzie dla O Estado de São Paulo: „Jestem pierwszym, drugim i trzecim najlepszym piłkarzem świata i chociaż jest trzech innych dobrych kandydatów do zdobycia nagrody, Kaká, Messi oraz Torres, to ja zrobiłem wszystko, co należało, aby zostać wybranym na najlepszego piłkarza świata”.

Listopad 2010: CR7 po zdobyciu hat tricka przeciwko Atheticowi Bilbao (Messi w tym samym czasie strzelił trzy bramki Almeríi w meczu, który zakończył się 8:0): „Zobaczymy, czy w poniedziałkowym klasyku nam też strzelą osiem goli”. Przypomnijmy, że wspominany mecz zakończył się deklasacją drużyny z Madrytu, która z Camp Nou wyjechała z bagażem pięciu bramek.

Luty 2011: Cristiano dla Antena 3: „Ja jestem lepszy od Messiego, czy on ode mnie? Nie będę na to odpowiadał… Wy doskonale to wiecie”.

Listopad 2011: Portugalczyk po odebraniu Złotego Buta: „Nie zamieniłbym tego Złotego Buta na inne trofeum, ponieważ ta nagroda nie zależy od niczyjego głosu. Lepiej rywalizować z Messim w ten sposób, ponieważ wtedy wiadomo, kto jest w rzeczywistości lepszym piłkarzem. Jeżeli Bóg nie jest w stanie zadowolić całego świata, jak ja mam to uczynić?”.

Maj 2012: Cristiano dla CNN: „Jestem lepszy niż Messi. Nie możesz porównywać Ferrari z Porsche”.

Grudzień 2012: Portugalczyk w wywiadzie dla A Bola: „Każdego roku zasługuję na zdobycie Złotej Piłki, ale to nie zależy ode mnie”.

Jego determinacja i chęć bycia najlepszym chyba go przerosła. 

2. Niezasłużenie powiadasz? Na moje oko było 4 pretendentów: Messi, James, Robben i Neuer.

Messi: 

- 4 gole, 1 asysta, 4 razy MOTM

- Najwięcej udanych dryblingów

- Najwięcej kluczowych podań

- Doprowadził Argentynę do finału 

Nie zasłużył?

Forlan 2010:

- 5 goli, 1 asysta

- Urugwaj skończył na 4 miejscu

Nie zasłużył?

Zidean 2006:

- 3 gole, 1 asysta

- czerwo w finale za wiadomo co

Nie zasłużył? To ja już k***a nie wiem co trzeba zrobić aby zasłużyć.

Opublikowano

Boże, co za debil, idź załóż trzysta kolejnych kont i się wykłócaj. twoja barca jest c*****a, tak samo jak ty, elo.

(3-1)
a w tym sezonie wygracie co najwyzej puchar katalonii xD

Opublikowano

Nie powinno być dyskusji kto jest lepszy, bo na przeciwko siebie mamy dwóch tytanów: jeden zdobywa wszystko jak leci bez większych trudów, a drugi zaharowuje się starając się dogonić pierwszego. Nawet kibice Realu sami sobie przeczą, bo w tej chwili Ronaldo strzela bramki i w ogóle, ale spójrzmy w ten sposób - wreszcie CR7 jest przez większość uważany za obecnie najlepszego na świecie, a żeby być (pseudo oficjalnie) lepszym od Lio, który de facto jest po miernym sezonie, CR7 potrzebował sezonu życia. Zawodnik z sezonem życia, kontra zawodnik, który wraca po miernym sezonie i to jest jedyny moment, w którym Ronaldo zbliżył się do Messiego, a to jest bezdyskusyjny dowód na to, że tytuł najlepszego na świecie wciąż ma ten sam gość. Tysiąc ludzi to tysiąc opinii, jak ktoś się ze mną nie zgadza to nie ma problemu, nie będę nic nikomu wpierał na siłę. Każdy ma swój świat i swoje kredki. @Wilczek, nie chcesz to nie czytaj. Faktem jest jednak to, że takie słowa padły (trudno, żebym miał wiedzę o tym gdzie i jakiej gazecie/telewizji Ronaldo udzielił wywiad). Na mundialu nie było nikogo lepszego indywidualnie od Messiego, ale nie oczekuję od Ciebie abyś tak twierdził. Myślisz, że za 20 lat ktoś będzie pamiętał, że tą nagrodę równie dobrze mógł dostać Robben? 

@1361622928-U485574.pngRay 1902 Nie wypominaj mi takich rzeczy, bo pod tym aspektem wzorem nie świecisz. Ja Cię obrażam? Jak nie potrafisz normalnie dyskutować to nie moja wina, najlepiej nie zakładaj kont na tego typu forach. PS. Co ma do tego wynik z ostatniego klasyku? Mogę przywołać inne wyniki, takie jak: 4-3, 2-1, 5-02, 6-2.

Opublikowano

Kolego, patrz na ostatnie spotkania, a nie na wygrane Barcelony przeciw Realowi bo w HISTORII real ma ich więcej... ;-)

Niech ma. Dla mnie to jest koniec dyskusji z Tobą/Wami. Nie umiesz podać racjonalnych powodów, dlaczego według Ciebie Messi nie zasłużył, a odnosisz się do tego co napisałem do Raya. 

Opublikowano

Niech ma. Dla mnie to jest koniec dyskusji z Tobą/Wami. Nie umiesz podać racjonalnych powodów, dlaczego według Ciebie Messi nie zasłużył, a odnosisz się do tego co napisałem do Raya. 

Bo byli od niego lepsi, czy to reprezentanci Niemiec, Kolumbii...

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Wszystko zalezy od punktu siedzenia, ten subiektywizm w kazdej opinii jest i nie da sie go kompletnie usunac. Dostal ja Messi, no ale coz zrobimy, jedna osoba tego nie wybierala. Musiala sie wiekszosci podobac gra argentynczyka. Nie ma co dyskutowac kto powinnien dostac nagrode, bo dostala ja pewna osoba i tego nie zmienimy.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

Bo byli od niego lepsi, czy to reprezentanci Niemiec, Kolumbii...

Indywidualnie? Na pewno nie. Kolumbii? James? Jakby pograł dłużej na mundialu to jeszcze, ale on nawet nie był w najlepszej 4-ce. Podałem Ci nawet ostatnich zdobywców tej nagrody i ich osiągnięcia. W takim razie nie wiem co trzeba zrobić aby udowodnić kibicom, którzy nie lubią Messiego, że zasłużył. Pobić rekord Klose na 1 mundialu od zera, wygrać mistrzostwo świata, zostać królem strzelców i za razem najlepszym bramkarzem? Koniec tematu.

Fizjoterapeuci Barcelony pracują nad tym aby Vermealen mógł zadebiutować w meczu o puchar króla - 3 grudnia. Od transferu minęły 3 miesiące. 

Eric Abidal wraca do Barcelony. Obejmie w niej stanowisko dyrektora generalnego sieci szkółek.

Opublikowano

Zakończyła się pierwsza połowa meczu Argentyna-Chorwacja i... aż mi kopara opada jak się patrzy na grę Messiego. Z taką łatwością mija rywali, posyła takie piłki, że aż Xavi i Iniesta by się nie powstydzili... El Mejor Futbolista de la historia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...