Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akurat problemów z transferami obydwu panów nie ma.

Nie powiedział bym tego ;-)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie powiedział bym tego ;-)

Ja bym powiedział. Nikt nie wzniósł skargi, nikt się nie czepia, nie ma rozpraw sądowych itd., więc nie ma problemów.

a Barca zapłaciła rządowi w Hiszpanii już 9mln za oszustwa z transferem Neymara,

W oficjalnym komunikacie Barcelona oświadczyła że zapłaciła z rana 13,5 mln euro jednocześnie twierdząc że spełnili zobowiązania podatkowe już wcześniej.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Ja bym powiedział. Nikt nie wzniósł skargi, nikt się nie czepia, nie ma rozpraw sądowych itd., więc nie ma problemów.

W oficjalnym komunikacie Barcelona oświadczyła że zapłaciła z rana 13,5 mln euro jednocześnie twierdząc że spełnili zobowiązania podatkowe już wcześniej.

Właśnie, nikt się nie czepia. Z reszta nic mnie to nie obchodzi. Na pewno jak by przeprowadzili takie śledztwo to też by wyszło.

kosztował 57 czy 120012012401240  nie ma różnicy.  I tak w niedalekiej przyszłości zdobędzie Złotą Piłkę.

A Hiszpańska Marca to niczym Onet.

Opublikowano

Po co te kłótnie na temat kwot transferów? Rossel nieźle nakombinował i zrezygnował bo się koło niego gorąco robiło. Typa nie darzyłem sympatią i jestem przekonany,że jakieś chachmęty (chyba tak to się pisze?! xD) kręcił w sprawie transferu Neymara a niestety cierpi na tym reputacja całej drużyny. Co do transferu Ronaldo - tak chyba nie było nic ukrywane? Wszystko było w porządku. Co do transferu Bale - coś tam ktoś pisał,że zapłacono za niego duuużo więcej ale nic na ten temat nie słychać obecnie więc nie wiem...chyba nie ma powodów do ciągnięcia tej sprawy co jest równoznaczne z tym,że i w tym przypadku wszystko było w porządku.

I proszę o jedną rzecz - troszkę szacunku dla przeciwnika.

egq3SFm.png

Opublikowano

Na pewno jak by przeprowadzili takie śledztwo to też by wyszło.

A tego nie masz prawa wiedzieć.

Można przypuszczać że skoro nikt się nie czepia to nie ma do czego.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Na logikę? Gdyby wszystko było w porządku szanowny Pan były prezes nie podałby się do dymisji... jedynie by walczył o dobre imię dla Barcelony.

Po drugie, skoro wszystko było w porządku z podatkami, to po co płaciliby ponownie te 13.5 miliona? Gdyby nie mieli się czego obawiać to by nic nie robili.

Jak to mawia stare powiedzenie- winny się tłumaczy

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Ziomek nie orientujesz się jak stoi teraz prasa w Hiszpanii. Wszystko śmierdzi, nawet katalońskie dzienniki o tym piszą - kolejne 9mln wpłacone do rządu, Rosell podał się do dymisji.

Opublikowano

Ziomek nie orientujesz się jak stoi teraz prasa w Hiszpanii. Wszystko śmierdzi, nawet katalońskie dzienniki o tym piszą - kolejne 9mln wpłacone do rządu, Rosell podał się do dymisji.

Mnie się wydaje,że tam ojciec Neymara nieźle namieszał właśnie z Rosellem,ale i tak prawdy nigdy się nie dowiemy.

805491408806070489277.png

Opublikowano

A najbardziej szkoda tutaj Santosu - bo to oni teraz mają również problemy oraz dostali na prawdę małą kwotę z transferu. O ile to prawda, to 17mln otrzymane w przypadku sprzedaży takiego piłkarza jakim jest Neymar jest krzywdą dla zespołu z Brazylii.

Opublikowano

Boże... Niech ujawnią kwotę transferu Bale'a i Ronaldo. Oczywiście sam transfer + 10 ciężarówek z żelem dla panów.

Kogo teraz obchodzi kwota obchodzi skoro transfery były robione zgodnie z prawem.. nie to co z Neymarem.. dziwne, że jak zaczęła się sprawa to Rosell podał się dymisji i Barcelona teraz wpłaca 13,5mln.. Po co skoro niby były wszystko okej?  + Nie ma to jak ostry ból dupy o nic, pozdrawiam :))

Opublikowano

Informacja rodem z Onetu.

,, Puyol po sezonie chce odejść z Barcelony do mniej wymagającego klubu. '' - W sumie, nie zdziwił bym się jak by to była prawda, ale Carles to prawdziwy wojownik.

Wielu by skończyło, po tym co Puyol przeszedł, ale nie on ;-) Niech skończy, bo trochę mi go szkoda i zajmie ważną fuchę w klubie, bo na to zasługuje, np.: trener obrońców, a w przyszłości, mam nadzieję, przyszły prezydent! Aby się nie skończyło jak z Raulem

Vamos Puyol  <3 

Opublikowano

Informacja rodem z Onetu.

,, Puyol po sezonie chce odejść z Barcelony do mniej wymagającego klubu. '' - W sumie, nie zdziwił bym się jak by to była prawda, ale Carles to prawdziwy wojownik.

Wielu by skończyło, po tym co Puyol przeszedł, ale nie on ;-) Niech skończy, bo trochę mi go szkoda i zajmie ważną fuchę w klubie, bo na to zasługuje, np.: trener obrońców, a w przyszłości, mam nadzieję, przyszły prezydent! Aby się nie skończyło jak z Raulem

Vamos Puyol  <3 

Mimo, że Barcelony nie lubię, jednak Puyol to jest gościu. Gra fair play, no ale wiek robi te swoje. Ciekawe gdzie pójdzie, oby wystawiali go w 1 składzie. 

4zzt3n.png

Opublikowano

@UP On już ma swoje lata , problemy z kolanem więc ciągłe meczy odpadają. Pojedzie gdzieś dorobić np. Kair , Japonia czy nawet Chiny.

@Co do Neymara , jego ojciec nieźle wziął i agencje. Prezesowi grozili , strzelali do jego domu. Po co mu problemy i jego rodzinnie ? 

Opublikowano

@UP On już ma swoje lata , problemy z kolanem więc ciągłe meczy odpadają. Pojedzie gdzieś dorobić np. Kair , Japonia czy nawet Chiny.

@Co do Neymara , jego ojciec nieźle wziął i agencje. Prezesowi grozili , strzelali do jego domu. Po co mu problemy i jego rodzinnie ? 

Lepiej aby nigdzie nie szedł. Niech zakończy w Barcelonie.

Np. w Fifie w karierze nie da się zrobić transferu Puyola. Nie którzy piłkarze są '' złączeni '' z klubem :P

Opublikowano

Prawdopodobnie Barca kupi Eliaquima Mangala(ŚO) z FC Porto za ok. 25mln.

Wydaje mnie się też szeregi Katalończyków opuści Daniel Alves,który przejdzie do PSG.

My niestety nie mamy takiego wszechstronnego prawego obrońcę,bo Montoya jak dla mnie gra bardzo kiepsko.Bartomeu może byłby zainteresowany sprowadzeniem Piszczka.Potrzebny nam jeszcze dobry silny napastnik tzw. "9".

Co do sprzedaży po tym sezonie to z całą pewnością Song,Tello,Cuenca,Pedro,Affelay.

No i nie zapominajmy o zawodnikach wypożyczonych,bo Rafinha gra ostatnio świetnie w Celcie.

Opublikowano

Wydaje mnie się też szeregi Katalończyków opuści Daniel Alves,który przejdzie do PSG.

My niestety nie mamy takiego wszechstronnego prawego obrońcę,bo Montoya jak dla mnie gra bardzo kiepsko.Bartomeu może byłby zainteresowany sprowadzeniem Piszczka.Potrzebny nam jeszcze dobry silny napastnik tzw. "9".

Co do sprzedaży po tym sezonie to z całą pewnością Song,Tello,Cuenca,Pedro,Affelay.

No i nie zapominajmy o zawodnikach wypożyczonych,bo Rafinha gra ostatnio świetnie w Celcie.

:huh:

Co ty bredzisz? Pedro, Tello i Affelay zostaną na pewno ;) 

Niech kupią Davida Luiza. Dołożą tylko 5 mln i dostaną zawodnika, który jest 3 klasy wyżej. ( Chelsea już powiedziała. 30 mln i można go brać ) 

Opublikowano

Hala Barca :)

Pedro i Alves nigdzie się nie wybierają z Barcy.

44883245864358281345.png

Opublikowano

:huh:

Co ty bredzisz? Pedro, Tello i Affelay zostaną na pewno ;)

Niech kupią Davida Luiza. Dołożą tylko 5 mln i dostaną zawodnika, który jest 3 klasy wyżej. ( Chelsea już powiedziała. 30 mln i można go brać ) 

Widać jaki jesteś wielki znawca...

Mou wyraźnie powiedział,że nie sprzeda Luiza za żadną cenę.

Hala Barca :)

Pedro i Alves nigdzie się nie wybierają z Barcy.

Alves niedawno powiedział,że ma zamiar opuścić Barce i zasilić szeregi PSG.

Opublikowano

Widać jaki jesteś wielki znawca...

Mou wyraźnie powiedział,że nie sprzeda żadnego piłkarza Barcelonie

Tak? To ciekawe, bo ja na głownym FP Barcelony czytałem co innego :) 

Sorry, zapomniałem. Onet jest wiarygodniejszy.

Opublikowano

Tak? To ciekawe, bo ja na głownym FP Barcelony czytałem co innego :)

Sorry, zapomniałem. Onet jest wiarygodniejszy.

Chodziło mi o to,że nie sprzeda go za żadną cenę.

José Mourinho postawił sprawę jasno - David Luiz nie odejdzie z Chelsea.

W wywiadzie dla BT Sport portugalski szkoleniowiec definitywnie zamknął drzwi dla transferu swojego obrońcy do Barcelony: „Nie ma żadnej możliwości, żeby David Luiz odszedł. To zawodnik, którego chcemy zatrzymać. Ma cztery lata kontraktu", powiedział José Mourinho.

Były trener Realu Madryt zapewnił, iż David Luiz jest kluczowym piłkarzem Chelsea: „Podoba się nam. To ważny dla Chelsea zawodnik i klub nie sprzeda go za żadną  cenę.

Opublikowano

1970650_278627795628990_1436088304_n.jpg 

"Dziękuję klubowi za wszystko. Teraz jednak czas na przejście do Barcelony" - oświadczył na jednym z portali społecznościowym reprezentant Chorwacji Alen Halilović. 17-letni pomocnik trafi na Camp Nou po zakończeniu sezonu.

Opublikowano

To jest napastnik?

Ofensywny pomocnik

Z innej beczki

Rafinha Alcantara, który obecny sezon spędza na wypożyczeniu w Celcie Vigo, został uznany najlepszym piłkarzem ligi w lutym.

Opublikowano

barcelona teraz strasznie osłąbła nudzi mnie juz powli ich gra. Samym posaidaniem piłki meczu się nie wygra :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...