Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest już wiadome gdzie pierwszy mecz finału ?

Chodzi Ci o finał Pucharu Króla? Mecz jest jeden, neutralny bodajże na Estadio Mestalla.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Pierwszy mecz finału, lol.

Zasugerowałem się tym: 

Pierwszym spotkaniem Realu z Barçą, które sędziował Lahoz, był rewanżowy mecz finału Superpucharu Hiszpanii 29 sierpnia 2012 roku, kiedy to Real pokonał Blaugranę 2:1 i zdobył trofeum, pomimo porażki 3:2 w pierwszym spotkaniu. Tego meczu najlepiej nie wspomina Adriano, który w 28. minucie otrzymał [...].

Pomyliłem trofea , takie dziwne ? Źródło fcBarca.com

Opublikowano

Zasugerowałem się tym: 

Pomyliłem trofea , takie dziwne ? Źródło fcBarca.com

Superpuchar nie ma żadnych faz grupowych, to jest zupełnie inna rozgrywka.

Rozgrywany jest mecz pomiędzy zwycięzcą ligi oraz Pucharu Hiszpanii. Wtedy są dwa mecze, u siebie i na wyjeździe, aczkolwiek Puchar Hiszpański to są rozgrywki, w których finał jest jeden na "obcym stadionie" dwóch drużyn.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Superpuchar nie ma żadnych faz grupowych, to jest zupełnie inna rozgrywka.

Rozgrywany jest mecz pomiędzy zwycięzcą ligi oraz Pucharu Hiszpanii. Wtedy są dwa mecze, u siebie i na wyjeździe, aczkolwiek Puchar Hiszpański to są rozgrywki, w których finał jest jeden na "obcym stadionie" dwóch drużyn.

Dziękuje , rozumiem.

Opublikowano

Barcelona vs Rayo 6:0 ! :)

Kapitalny mecz Messiego i piękna bramka Neymara.

Forma Barcy nieźle poszła w górę i mam nadzieję,że w meczu z City to udowodnimy.

VeB !

805491408806070489277.png

Opublikowano

XDDDDDDDDD

Świetnie, jeszcze mi powiedz, że Real grał na Raula za czasów galacticos.

Z takimi statystykami to daruj sobie do końca kariery Messiego (ogólnej albo w FCB).

Opublikowano

XDDDDDDDDD

Świetnie, jeszcze mi powiedz, że Real grał na Raula za czasów galacticos.

Z takimi statystykami to daruj sobie do końca kariery Messiego (ogólnej albo w FCB).

Ray, Messi pokona w statystykach La Liga ( dla mnie -> ) największą gwiazdę Realu w Historii . Liczba meczy to przepaść, więc to jest mega osiągnięcie.

Jasne, to zdjęcie na poniżej jest zbędne .

Opublikowano

Daruj sobie. Nawet nie wiem czy oglądałeś kiedyś mecz na żywo z Raúlem.

Opublikowano

Jeżeli City nie ustawi autobusu w polu karnym,a raczej nie to Barca z wielką łatwością sobie poradzi.

Obstawiam 4:1 dla Barcelony.

Opublikowano

U anglików , ciężko wiadomo gra fizyczna głównie w dodatku szybkie skrzydła (Navas,Silva) , dobrze zbudowani środkowi napastnicy jak Jovetić, Negredo czy Dżeko.

Opublikowano

U anglików , ciężko wiadomo gra fizyczna głównie w dodatku szybkie skrzydła (Navas,Silva) , dobrze zbudowani środkowi napastnicy jak Jovetić, Negredo czy Dżeko.

No właśnie mają również dobrze zbudowanych obrońców tzw. kolosów,ale czy to będzie zaleta w jutrzejszym meczu ? Szczerze w to wątpię,ponieważ mamy bardzo szybkich i bardzo dobrych technicznie grających piłkarzy.Taki Kompany nie będzie miał szans dogonić Messiego czy Pedro,a jeszcze jak do tego dojdzie tiki-taka to wiadomo co :)

Opublikowano

No właśnie mają również dobrze zbudowanych obrońców tzw. kolosów,ale czy to będzie zaleta w jutrzejszym meczu ? Szczerze w to wątpię,ponieważ mamy bardzo szybkich i bardzo dobrych technicznie grających piłkarzy.Taki Kompany nie będzie miał szans dogonić Messiego czy Pedro,a jeszcze jak do tego dojdzie tiki-taka to wiadomo co  :)

Kompany jeden z najlepszych obrońców na świecie i nie poradzi sobie z drewniakami z Barcy? 

Fakt, futbol angielski różni się dużo od hiszpańskiego.

Stawiam na 2:2

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Kompany jeden z najlepszych obrońców na świecie i nie poradzi sobie z drewniakami z Barcy? 

Fakt, futbol angielski różni się dużo od hiszpańskiego.

Stawiam na 2:2

Kompany jednym z najlepszych obrońców na świecie ? Hahaha dobre...

Popatrz sobie na statystyki MC i Barcy

Manchester City - 25 meczy = 17 wygranych/3 remisy/5 przegranych bilans bramkowy 68:27

Fc Barcelona - 24 mecze = 19 wygranych/3 remisy/ 2 przegrane bilans bramkowy 69:17

Poza tym forma Barcy rośnie,a City spada no i Aguero ich najlepszy snajper nie wystąpi w meczu, a pisząc takie bzdury że w Barcelonie grają same "drewna" to pokazujesz swój poziom inteligencji jak i również jakim jesteś znawcą futbolu.

Opublikowano

Kompany jednym z najlepszych obrońców na świecie ? Hahaha dobre...

Popatrz sobie na statystyki MC i Barcy

Manchester City - 25 meczy = 17 wygranych/3 remisy/5 przegranych bilans bramkowy 68:27

Fc Barcelona - 24 mecze = 19 wygranych/3 remisy/ 2 przegrane bilans bramkowy 69:17

Poza tym forma Barcy rośnie,a City spada no i Aguero ich najlepszy snajper nie wystąpi w meczu, a pisząc takie bzdury że w Barcelonie grają same "drewna" to pokazujesz swój poziom inteligencji jak i również jakim jesteś znawcą futbolu.

Nie porównuj proszę Cię 'znawco' poziomu ligi angielskiego do ligi hiszpańskiej, tam jest mnóstwo godnych przeciwników MC...więc statystyk nie możesz brać pod uwagę.

I tak Kompany jest jednym z najlepszych ŚO ;-)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Wilczek zdecydowanie przesadzasz. Co z tego, że są muskularni i wysocy obrońcy skoro taki Hazard, Suarez czy Mata ich robią jak chcą. Szanse są wyrównane, City forma na pewno nie spada - zdarzają im się wpadki, ale to świetny zespół i pokazali to ostatnio z Chelsea, a poprzednie wyniki również robią wrażenie. Zgodzę się, że Kompany jest jednym z najlepszych na świecie. Na Etihad obstawiam... 2:0 dla City, zobaczymy. Jednak wydaje mi się, że Barca będzie musiała odrabiać na CN.

Opublikowano

Wilczek zdecydowanie przesadzasz. Co z tego, że są muskularni i wysocy obrońcy skoro taki Hazard, Suarez czy Mata ich robią jak chcą. Szanse są wyrównane, City forma na pewno nie spada - zdarzają im się wpadki, ale to świetny zespół i pokazali to ostatnio z Chelsea, a poprzednie wyniki również robią wrażenie. Zgodzę się, że Kompany jest jednym z najlepszych na świecie. Na Etihad obstawiam... 2:0 dla City, zobaczymy. Jednak wydaje mi się, że Barca będzie musiała odrabiać na CN.

Ja tylko pochwaliłem Kompany'iego, nic nie mówiłem o angielskich obrońcach, chodziło mi o ligę, że mają z kim rywalizować typu:

Arsenal, Liverpool, Manchester United, Chelsea, Tottenham... a Barcelona ma Real i Atletico ;f

@Down

Forma formą, lecz to jest znakomity zespół...

I zapomniałeś o Chelsea ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Nie porównuj proszę Cię 'znawco' poziomu ligi angielskiego do ligi hiszpańskiej, tam jest mnóstwo godnych przeciwników MC...więc statystyk nie możesz brać pod uwagę.

I tak Kompany jest jednym z najlepszych ŚO ;-)

Poziom w Premier League był,ale to dwa,trzy sezony temu.Teraz to tylko Arsenal i Manchester City.

Arsenal, Liverpool, Manchester United, Chelsea, Tottenham... a Barcelona ma Real i Atletico ;f

Boże.. Ty widziałeś obecną formę MU czy Tottenhamu ?

Opublikowano

Jeżeli skupią się na zagraniach po ziemi , a Alves aka "uwaga wrzucam" będzie schodził to może być ciekawie ; D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...