Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzięki klubowi. :) Porównamy indywidualne? 

PODOBNO, Perez walczy o Neymara.  xD Nie mają już czego pisać chyba.  xD

Lol, jak można obrońców porównywać indywidualnie? Obrońcy składają się na klub, Pique jest częścią ery Barcelony. Pracował na te tytuły. Fakt jest taki, że jest najbardziej utytułowanym ŚO w historii tej gry. I koniec.

hYYRv6d.png

Opublikowano

Lol, jak można obrońców porównywać indywidualnie? Obrońcy składają się na klub, Pique jest częścią ery Barcelony. Pracował na te tytuły. Fakt jest taki, że jest najbardziej utytułowanym ŚO w historii tej gry. I koniec.

Tak myślisz? Puyol wygrał La Liga 6 razy, Pique 5. 

Pique ma na koncie 3 CDL, Puyol 2

Superpuchar Hiszpanii - Puyol 6, Pique 4

Mają po trzy wygrane w UEFACL

Puyol ma więcej osiągnięć i nagród indywidualnych niż Pique. I nie był egoistą. Trudno napisać cokolwiek o Maldinim, Beckenbauerze :)

hiFG4ZA.png

Opublikowano

Tak myślisz? Puyol wygrał La Liga 6 razy, Pique 5. 

Pique ma na koncie 3 CDL, Puyol 2

Superpuchar Hiszpanii - Puyol 6, Pique 4

Mają po trzy wygrane w UEFACL

Puyol ma więcej osiągnięć i nagród indywidualnych niż Pique. I nie był egoistą. Trudno napisać cokolwiek o Maldinim, Beckenbauerze :)

Misiu... :) Po pierwsze to Pique ma 4 LM. Po drugie właśnie prześcignął Maldiniego w ilości trofeów po ostatniej wygranej w KMŚ i jest najbardziej utytułowanym środkowym obrońcą w historii - sprawdź sobie dokładnie. A po trzecie czy ja gdzieś napisałem, że jest lepszy niż któryś z wymienionych przez Ciebie? Nie. Po prostu może grać największe gówno w meczach z ogórami - co mi tam. Ważne, że w meczu z Bayernem potrafił stać się prawdziwym liderem i królem w powietrzu. Kiedy jest nam potrzebny to prawie nigdy nie zawodzi. I to się dla mnie liczy. I szanuje go też za to jak reaguje na tą aferę w okół niego. Bardzo mocno utożsamia się z klubem, co mi się podoba, niestety jego zachowanie skreśla go do bycia kapitanem. Ale ja mam w dupie poprawność polityczną. Jak Ramos i Arbeloa spinają o tweeta to czyj to problem? I kim do k***y nędzy jest Granero przy Pique?  xD Pique zgasił ich w najlepszy możliwy sposób. Dziękuje. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Misiu... :) Po pierwsze to Pique ma 4 LM. Po drugie właśnie prześcignął Maldiniego w ilości trofeów po ostatniej wygranej w KMŚ i jest najbardziej utytułowanym środkowym obrońcą w historii - sprawdź sobie dokładnie. A po trzecie czy ja gdzieś napisałem, że jest lepszy niż któryś z wymienionych przez Ciebie? Nie. Po prostu może grać największe gówno w meczach z ogórami - co mi tam. Ważne, że w meczu z Bayernem potrafił stać się prawdziwym liderem i królem w powietrzu. Kiedy jest nam potrzebny to prawie nigdy nie zawodzi. I to się dla mnie liczy. I szanuje go też za to jak reaguje na tą aferę w okół niego. Bardzo mocno utożsamia się z klubem, co mi się podoba, niestety jego zachowanie skreśla go do bycia kapitanem. Ale ja mam w dupie poprawność polityczną. Jak Ramos i Arbeloa spinają o tweeta to czyj to problem? I kim do k***y nędzy jest Granero przy Pique?  xD Pique zgasił ich w najlepszy możliwy sposób. Dziękuje. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie. 

Właśnie cała dyskusja zaczęła się od tego kto jest lepszy indywidualnie. Napisałem, że Pique nie ma startu indywidualnie do Ramosa, a ty tu wyjeżdżasz z nagrodami klubowymi. Zawodników porównuje się chyba po nagrodach ich osobistych, a nie klubowych, prawda? Zamiast po prostu przyznać mi rację to zmieniasz temat, żeby wyszło lepiej dla ciebie. Zaczepianie ludzi przez internet tweetami, to prawie poziom gimbazy. 

'Tyle mam do powiedzenia w tym temacie".

denzel.png

Opublikowano

Właśnie cała dyskusja zaczęła się od tego kto jest lepszy indywidualnie. Napisałem, że Pique nie ma startu indywidualnie do Ramosa, a ty tu wyjeżdżasz z nagrodami klubowymi. Zawodników porównuje się chyba po nagrodach ich osobistych, a nie klubowych, prawda? Zamiast po prostu przyznać mi rację to zmieniasz temat, żeby wyszło lepiej dla ciebie. Zaczepianie ludzi przez internet tweetami, to prawie poziom gimbazy. 

'Tyle mam do powiedzenia w tym temacie".

Lol, jakie nagrody indywidualne może mieć obrońca? Mówię o poważnych i oficjalnych nagrodach, a nie o takich, że jest uważany przez coś tam najlepszym graczem gdzieś tam. :) A to, żę Pique nie ma startu do Ramosa to tylko twoja subiektywna opinia nie poparta niczym.

Nie będę Ci przyznawał racji, bo moje zdanie jest inne. Ramos też potrafi grać jak trampkarz, nie gra cały sezon na jakimś zajebistym poziomie. Obaj mają gorsze i lepsze okresy. Podam Ci jeden niezbity fakt:

Ramos: Mistrzostwo Hiszpanii (3), CdR (2), SPH (2), LM (1), SPE (1), KMŚ (1).

Pique: Mistrzostwo Hiszpanii (5), CdR (3), SPH (4), LM (4), SPE (3), KMŚ (3), do tego mistrzostwo BPL i Community Shield. 

PS. Co ty k***a pleciesz? Cała dyskusja zaczęła się od twojego słabego prowo (prowokuj, bo lubię się sprzeczać z kibicami Realu) i porównania Ronaldo do Messiego i jakim bramkarzom oni strzelili.  :O Tak jak napisałem: Ile razy Casillas wyciągał piłę z siatki po strzałach Messiego?  :lenny:

hYYRv6d.png

Opublikowano

Lol, jakie nagrody indywidualne może mieć obrońca? Mówię o poważnych i oficjalnych nagrodach, a nie o takich, że jest uważany przez coś tam najlepszym graczem gdzieś tam. :) A to, żę Pique nie ma startu do Ramosa to tylko twoja subiektywna opinia nie poparta niczym.

Nie będę Ci przyznawał racji, bo moje zdanie jest inne. Ramos też potrafi grać jak trampkarz, nie gra cały sezon na jakimś zajebistym poziomie. Obaj mają gorsze i lepsze okresy. Podam Ci jeden niezbity fakt:

Ramos: Mistrzostwo Hiszpanii (3), CdR (2), SPH (2), LM (1), SPE (1), KMŚ (1).

Pique: Mistrzostwo Hiszpanii (5), CdR (3), SPH (4), LM (4), SPE (3), KMŚ (3), do tego mistrzostwo BPL i Community Shield. 

PS. Co ty k***a pleciesz? Cała dyskusja zaczęła się od twojego słabego prowo (prowokuj, bo lubię się sprzeczać z kibicami Realu) i porównania Ronaldo do Messiego i jakim bramkarzom oni strzelili.  :O Tak jak napisałem: Ile razy Casillas wyciągał piłę z siatki po strzałach Messiego?  :lenny:

Klubowe, znowu to samo  xD  xD  xD  xD Ja naprawdę kończę teraz z tobą rozmowę, bo po prostu nie rozumiesz chyba co piszę. 

Co do mojego 'prowo', zagrałem po prostu w waszym stylu. Zobaczyłeś prawdę i musiałeś oczywiście zacząć 'wojenkę', bo jak to? Ronaldo jest w czymś lepszy?! Możesz pokazywać wiele faktów, w których lepszy jest Messi i ja nie będę miał z tym problemu. Zresztą, miałem jakieś problemy jak wstawiałeś zdjęcia "5-0" w tytułach lub tym podobne? Sam sobie odpowiedz na to pytanie. ;)

Proszę o jedno, jak masz znowu pisać, to samo lub zachęcać do dalszej 'kłótni', to nie odpisuj, pls. 

denzel.png

Opublikowano

K***a xD Nie porównuj Maldiniego do Pique, bo to tak jakbyś porównywał Złoto do miedzi.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Klubowe, znowu to samo  xD  xD  xD  xD Ja naprawdę kończę teraz z tobą rozmowę, bo po prostu nie rozumiesz chyba co piszę. 

Co do mojego 'prowo', zagrałem po prostu w waszym stylu. Zobaczyłeś prawdę i musiałeś oczywiście zacząć 'wojenkę', bo jak to? Ronaldo jest w czymś lepszy?! Możesz pokazywać wiele faktów, w których lepszy jest Messi i ja nie będę miał z tym problemu. Zresztą, miałem jakieś problemy jak wstawiałeś zdjęcia "5-0" w tytułach lub tym podobne? Sam sobie odpowiedz na to pytanie. ;)

Proszę o jedno, jak masz znowu pisać, to samo lub zachęcać do dalszej 'kłótni', to nie odpisuj, pls. 

Ty chyba czegoś nie rozumiesz. Obrońców bardzo ciężko ocenić indywidualnie, gdyż prawie w ogóle nie zdobywają oni nagród indywidualnych. Mówię tu o poważnych nagrodach jak np. ZP KMŚ, MVP Mundialu, czy ZP. Nie najlepszy piłkarz w 2015 wg. The Guardian na przykład. I nie wiem co ty za bzdury w palca wsysasz. Czy to, że Ronaldo strzelił więcej bramek Buffonowi, Cechowi i komuś tam jeszcze to ma coś znaczyć? Może byś pomyślał geniuszu, że Ronaldo grał ileś tam sezonów w Premier League. W takim razie gdzie są tam tacy bramkarze jak Casillas, Courtois, Hart, Almunia, Julio Cesar? Statystyka ułożona tak, aby Ronaldo wypadł w niej lepiej, to widać. Prowokuj sobie, mnie to nie przeszkadza. Kiedyś tu my się tu tak kłóciliśmy, że szły bany na 2 tygodnie. Lubię się sprzeczać w takich sprawach. Niech kłótnia trwa dalej, whatever, ale opieraj się na czymś więcej niż na swojej SUBIEKTYWNEJ opinii, okej?

K***a xD Nie porównuj Maldiniego do Pique, bo to tak jakbyś porównywał Złoto do miedzi.

Gdzie ich porównałem? Otóż nigdzie. Jedyne co łączy tych panów to to, że Pique przeskoczył go w ilości zdobytych trofeów. Pique nawet nie śmiem porównać do Puyola, a co dopiero do Maldiniego.

Jeszcze chwila, a Turan i Vidal będą mogli już grać! :)

hYYRv6d.png

Opublikowano
1425617_1213114915383855_793221847940561

To był 500 występ Messiego w barwach blaugrana.

Leo Messi at 500 FC Barcelona Appearances:

425 Goals

32 Hat-Tricks

160 Assists

21 El Clasico Goals

26 Trophies

1546036_1213104762051537_789226410497594

Oto w jaki sposób Barca kończy rok.  <3 Szkoda, że nie udało się zdobyć SPH, ale Bilbao było mocniejsze ;)

Goals in all competitions during 2015:

Messi, Suarez, Neymar (137) 

Bayern (132) 

Benzema, Bale, Ronaldo (79) 

Man Utd (77)

Dodatkowo Barca pobiła rekord Realu i strzeliła 180 goli w rok kalendarzowy.

hYYRv6d.png

Opublikowano

Goals in all competitions during 2015:
Messi, Suarez, Neymar (137) 
Bayern (132) 
Benzema, Bale, Ronaldo (79) 
Man Utd (77)

Dodatkowo Barca pobiła rekord Realu i strzeliła 180 goli w rok kalendarzowy.

To niestety jest wina tego, że pozostała dwójka w BBC nie dorównuje poziomem do MSN i CR7. Sam Ronaldo strzelił 57 bramek, czyli jakieś 3/4 goli tria. 

Barcelona jednak zdominowała po prostu 2015 rok. Myślę, że wpadki z Bilbao bardzo żałują. 

denzel.png

Opublikowano

To niestety jest wina tego, że pozostała dwójka w BBC nie dorównuje poziomem do MSN i CR7. Sam Ronaldo strzelił 57 bramek, czyli jakieś 3/4 goli tria. 

Barcelona jednak zdominowała po prostu 2015 rok. Myślę, że wpadki z Bilbao bardzo żałują. 

No cóż, w końcu prezes Florek uważa, że Suarez jest za słaby na Real. Szyt hapens. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

No wiesz, musi coś mówić. Jak by przyznał, że popełnił błąd, to wyszedłby na głupca. Cały Perez. 

Tym co powiedział wyszedł na jeszcze większego. Poza tym Suarez powiedział, że kiedy tylko dowiedział się, że jest oferta z Barcelony to wszystkie inne odrzucił.

hYYRv6d.png

Opublikowano

Realez Realez. Jak po takim cyrku który odstawił w meczu Sociedad z Realem mógł poprowadzić derby. Alvaro powinien wylecieć już po pierwszych 30 minutach gry.

Nie ma co płakać. Real dziś ma ciężki orzech do zgryzienia, a my 1 mecz zaległy. Moim zdaniem potrzebne są jakieś zmiany. Być może ten mecz z Espanyolem jest takim kubłem zimnej wody jakim był mecz z Sociedad rok temu? A potem pasma zwycięstw i tryplet :)

Ja to widzę tak: Mamy dwóch świetnych bramkarzy i najlepszym rozwiązaniem jest to co zrobiła Chelsea, czyli oddać jednego na wypożyczenie. Stegen do Liverpoolu na wypożyczenie, bo bardzo na niego nalegają, a Bravo na wszystkie fronty. Potem ściągamy Stegena i wstawiamy go jako naszego głównego bramkarza. Bartra na wypożyczenie i to jest jego ostatnia szansa aby coś pokazał kiedy będzie grał regularnie. Jak się nie sprawdzi - wyjebać w pizdu. Sprzedać Mathieu, bo jest słaby i kupić jakiegoś obrońce dobrego obrońce do pary z Pique. Alves gra średnio, a nawet poniżej przeciętnie, więc myślę, aby dać szansę Vidalowi od razu i zobaczyć co pokaże. Turan do 1 składu za Rakiticia. Munira wyjebać, a ściągnąć Nolito. I transfer okienka, czyli ściągnąć kogoś kto zapierdala po boisku, walczy w obronie i włącza się w atak i jest to albo Pogba, albo Veratti. Ewentualnie jeśli szczęście dopisze to postarać się o Isco, bo jest on ona wylocie podobno za 50 baniek. Nie możliwe, ale może by się udało. I poszperać w Valencii, Sevilli lub w Porto/Ajaxie/Benfice za jakimś lewym obrońcą. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Realez Realez. Jak po takim cyrku który odstawił w meczu Sociedad z Realem mógł poprowadzić derby. Alvaro powinien wylecieć już po pierwszych 30 minutach gry.

Nie ma co płakać. Real dziś ma ciężki orzech do zgryzienia, a my 1 mecz zaległy. Moim zdaniem potrzebne są jakieś zmiany. Być może ten mecz z Espanyolem jest takim kubłem zimnej wody jakim był mecz z Sociedad rok temu? A potem pasma zwycięstw i tryplet :)

Ja to widzę tak: Mamy dwóch świetnych bramkarzy i najlepszym rozwiązaniem jest to co zrobiła Chelsea, czyli oddać jednego na wypożyczenie. Stegen do Liverpoolu na wypożyczenie, bo bardzo na niego nalegają, a Bravo na wszystkie fronty. Potem ściągamy Stegena i wstawiamy go jako naszego głównego bramkarza. Bartra na wypożyczenie i to jest jego ostatnia szansa aby coś pokazał kiedy będzie grał regularnie. Jak się nie sprawdzi - wyjebać w pizdu. Sprzedać Mathieu, bo jest słaby i kupić jakiegoś obrońce dobrego obrońce do pary z Pique. Alves gra średnio, a nawet poniżej przeciętnie, więc myślę, aby dać szansę Vidalowi od razu i zobaczyć co pokaże. Turan do 1 składu za Rakiticia. Munira wyjebać, a ściągnąć Nolito. I transfer okienka, czyli ściągnąć kogoś kto zapierdala po boisku, walczy w obronie i włącza się w atak i jest to albo Pogba, albo Veratti. Ewentualnie jeśli szczęście dopisze to postarać się o Isco, bo jest on ona wylocie podobno za 50 baniek. Nie możliwe, ale może by się udało. I poszperać w Valencii, Sevilli lub w Porto/Ajaxie/Benfice za jakimś lewym obrońcą. 

Zgadzam się z Tobą w 90%

Moim zdaniem w lato trzeba się pozbyć obowiązkowo:

- Mathieu (10mln.)

- Dani Alves (Pewnie zakończy karierę, gdy Barca obroni tytuł LM)

- Ter Stegen (Wypożyczyłbym go do klubu typu Valencia/Villareal/Sevilla)

- Sandro (10mln)

- Munir (10mln)

Na transfery będziemy mieli 50mln + sprzedaż tych zawodników to wyjdzie ok. 80 mln.

Priorytetem powinien być lewy obrońca zdecydowanie, bo Alba już gra coraz słabiej, a poza tym nawet nie ma zmiennika. Ja proponowałbym młodego francuza grającego obecnie w Lille, Masuaku do wyciągnięcia za 10 mln na 100%.

Dwóch napastników: Arnautovic ze Stoke i Lavezzi jako wolny transfer.

Środkowy obrońca - Mustafi z Valencii do wyciągnięcia pewnie za ok. 35mln.

W pomocy mamy: Turana, Inieste, Roberto, Rakiete, Rafinhe i Denisa

805491408806070489277.png

Opublikowano

Mi się wydaje, że to info o niskim budżecie na transfery to jakaś ściema. Nie wydawaliśmy nic przez 2 okienka i wygraliśmy 5 pucharów. Myślę, że to zagrywka marketingowa. 

Co do pomocników to Iniesta ma już swe lata, Rakitić jest przeciętny, a Rafinha nie wiadomo jak po kontuzji. 

hYYRv6d.png

Opublikowano

Barça Line-up: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Arda, Iniesta; Messi, Luis Suárez , Neymar

Arda <3 Vidal pewnie w 2 połowie za Alvesa wejdzie.

10624942_1002606423128985_56433214147231

Puta Espanyol.

hYYRv6d.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...