Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie na prawej niestety Danilo, a tam Neymar. Jak nie wróci Marcelo, to w sumie nie wiem kto wkręci waszą xDD A no tak, James.  B)

Turan w styczniu zawita do składu, jo?

denzel.png

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W sumie na prawej niestety Danilo, a tam Neymar. Jak nie wróci Marcelo, to w sumie nie wiem kto wkręci waszą xDD A no tak, James.  B)

jo i Vidal (nie ten z Bayernu  )

Opublikowano

Jak nie złapie kontuzji to pewka xD

jo i Vidal (nie ten z Bayernu  )

No przecież oczywiste że nie ten z Bayernu.  o.O

Opublikowano

Od 26 września Luis Enrique nie mógł liczyć na tridente M-S-N. O ile Suárez i Neymar błyszczeli i grą, i zdrowiem, o tyle uraz wyłączył z gry Messiego na niemal dwa miesiące. Argentyńczyk wrócił do pracy na pełnych obrotach i niemal na pewno zobaczymy go w El Clásico.

Jeśli nie dojdzie do żadnych opóźnień w podróży Neymara, który wraca z Brazylii, pierwszy wspólny trening M-S-N odbędzie się w czwartek o 18:00. Od czasu ostatnich wspólnych zajęć minęły 54 dni. 

Powrót tridente to niewątpliwie świetna wiadomość dla Luisa Enrique, który w końcu nie będzie zmuszony do wprowadzania na boisko Munira czy Sandro. Messi jest podobno gotowy do gry, jednak nie wiadomo, czy wyjdzie w pierwszym składzie. W tej kwestii informacje mediów zmieniają się z dnia na dzień, a w dodatku bardzo często się gryzą. Prawdę poznamy dopiero 21 listopada.

Na Santiago Bernabéu Barça w końcu będzie mogła liczyć i na obecnego Pichichi (Neymar, 11 goli), i na wicelidera Pichichi (Suárez, 9 goli) jak i na najlepszego zawodnika na świecie. Mieszanka wybuchowa powraca i w sobotę może odskoczyć Realowi aż na sześć punktów.

Opublikowano

Co sądzicie o tym, że Bartra nie dostał powołania na jutro? Ja rozumiem, że mamy dobrych stoperów, ale jednak Adriano na liście powołanych trochę mi nie pasuje. No bo w razie czego na lewą może wskoczyć Mathieu, a na prawą nawet i Bartra, który tak czy inaczej zagrałby lepiej od Adriano. 

Lubię Adriano, ale z niego już nic nie będzie, a z Bartry wręcz przeciwnie, jeśli tylko dadzą mu szansę rozwoju.

Nawet jakby miał nie wejść na boisko to samo miejsce na ławce w Klasyku byłoby lepsze dla jego psychiki niż brak powołania. On odejdzie jeśli trener będzie go stawiał w hierarchii pod Mathieu i Adriano.

Trzeba dzisiaj nie mieć czasu, żeby jutro mieć czas.

Opublikowano

Skład Barcelony na El Clasico.

Bravo - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Busquets, Iniesta, Sergi Roberto, Rakitić - Neymar, Suarez. 

denzel.png

Opublikowano

Heheh, ale Real dostaje w dupę 0:2 dla Barcy, ale jestem pewien, że jeszcze minimum dwie brameczki strzelimy :D

Mogło już być 3-0, ale Marcelo uratował. ;)

Jedyną rzeczą, z której się ucieszę to news "Benitez zwolniony z Realu Madryt", heh...

zapomniałbym jeszcze "Danilo zwolniony", taki news też może być. 

denzel.png

Opublikowano

Mówiłem już przed początkiem sezonu, że Benitez to nie trener dla Realu, szczerze powiedziawszy to szkoda bo liczyłem na jakieś pasjonujące widowisko, ale piłkarze Realu w tym meczu prezentują poziom równy 0. Dawno tak słabego Los Blancos nie było, masz rację, Benitez powinien zostać zwolniony po tym meczu.

805491408806070489277.png

Opublikowano

6 punktów przewagi jest dość komfortową sytuacją :)

Co do meczu można powiedzieć tylko, że był pogrom, należą się oklaski w szczególności dla Bravo, który miał świetny refleks, gdyby nie on mecz mógłby się potoczyć inaczej.

Opublikowano

No i Barcelona wygrywa 4-0, najs...

Zapomniałeś chyba zmienić sygnaturke po Prima Aprillis :D Barcelona wygrała, a Real przypominał trochę Arsenal.. niby skład kozacki, ale jednak coś nie gra.

Trzeba dzisiaj nie mieć czasu, żeby jutro mieć czas.

Opublikowano

Hahaha! Real dostał lekcję futbolu od Barcy, i to u siebie. Nie ma słów by to opisać. Po prostu dzisiejszy mecz to było spotkanie dupy z batem.

Pique dzisiaj po profesorsku mimo 80 tysięcznej widowni, która gwizdała na niego kiedy tylko ten miał kontakt z piłką. Bravo? Kosmos, to co on wyprawiał dzisiaj na bramce to było coś niesamowitego, chyba przebił Navasa pod względem kosmicznych interwencji w jednym meczu. MVP bez dwóch zdań. Cała pomoc dziś bardzo dobrze, ale najbardziej wyróżniał się Iniesta. Świetny mecz, piękny gol i piękna asysta. Oklaskiwany przez niektórych kibiców Realu, bo znalazły się mośki co gwizdały na tą legendę hiszpańskiej piłki. Neymar i Suarez najlepsze inwestycje Barcelony ostatniej dekady, a nawet XXI wieku. W wielkich meczach są wielcy, co pokazują statystyki. Neymar w pojedynke rozbroił tą "ścianę nie do przejścia". I jakiś cep pisał Neymar < Hazard. :v Prawda jest taka, że Neymar tym sezonem zepchnął Ronaldo z drugiego miejsca, jeśli nie z pierwszej trójki. :)

Co do zachowania piłkarzy Realu to przypomniała mi się Manita i frustracja Ramosa i Diarry. Isco Neymarowi może buty czyścić. #Pray4Madrid #Visca el Barca!

12227652_715100091957334_352887098802014

hYYRv6d.png

Opublikowano

Zbliża się turniej w Japonii - Klubowe Mistrzostwa Świata. Moim zdaniem Barcelona powinna wyciągnąć pewne wnioski. Lepiej wysłać jakieś rezerwy + Messiego, a reszta składu niech odpoczywa. Nie jest to jakieś bardzo ważne trofeum, a pewnie i tak chłopaki by sobie poradzili. O Messiego się nie boje. Gra bardzo inteligentnie i ekonomicznie. Trzeba wyciągnąć wnioski z Bayernu i Realu aby nie zdychać na wiosnę. 

Następny mecz z Realem Sociedad (u siebie, uff). 6 punktów przewagi nad Realem po teoretycznie trudnej rundzie jesiennej i z zakazem. Coś pięknego ;)

hYYRv6d.png

Opublikowano

6-1 z Romą. Cała drużyna świetne zawody. Messi powrót króla, Suarez 11 goli w ostatnich 6 meczach, Neymar bez gola, ale co ten chłop ma za umiejętności...

W drużynie świetna atmosfera, Messi mogący skompletować hat-tricka oddaje karnego Neymarowi. Brawa dla Enrique, który chyba jedyny wierzył w Roberto. 

Takiego Sergiego w drużynie mieć to skarb. Busquets - nie komentuje. Najlepszy pomocnik świata, nie wiem czemu nie ma go w nominacji do 11-stki roku.

hYYRv6d.png

Opublikowano

6-1 z Romą. Cała drużyna świetne zawody. Messi powrót króla, Suarez 11 goli w ostatnich 6 meczach, Neymar bez gola, ale co ten chłop ma za umiejętności...

W drużynie świetna atmosfera, Messi mogący skompletować hat-tricka oddaje karnego Neymarowi. Brawa dla Enrique, który chyba jedyny wierzył w Roberto. 

Takiego Sergiego w drużynie mieć to skarb. Busquets - nie komentuje. Najlepszy pomocnik świata, nie wiem czemu nie ma go w nominacji do 11-stki roku.

Barcelona w wielkiej formie.

Pamiętam jak na początku sezonu mówili, że Roberto nie siedziałby nawet na ławce w Levante, a co dopiero grać w I składzie Barcy. (komentatorzy Eleven)

Jak widać się grubo mylili xD

Oprócz Messiego bo wiadomo, to Suarez i Neymar zasłużyli na duże pochwały. Grają kosmiczną piłkę.

IRcBXuaz10l20.gif

Opublikowano

mam nadzieje że w 1/8 trafią na Chelsea, a co za tym idzie.. zakończą przygode z LM

Muahahahahaahahahahahahahahahhahahaahahahahahahahahahahahah.  xD Komiczny jesteś. Jak Chelsea wyjdzie z drugiego miejsca to może będzie szansa. 

A no ta po rozgromieniu Maccabi Tel Aviv to Chelsea stała się głównym pretendentem do wygrania LM, zapomniałem.  :confused:

hYYRv6d.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...