Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mózg se sprzedaj. Ter Stegen to przyszłość naszej bramki. W grę wchodzi tylko wypożyczenie, tak jak zrobiła to Chelsea w sytuacji z Cechem i Courtoisem. Co do Ozila to Real ma opcję pierwokupu. Mathieu jest średni i u schyłku kariery. Mascherano to świetny piłkarz i widać, że jest nieoficjalnym kapitanem Barcelony. Sprzedać go to jak strzelić sobie w kolano. Prawa flanka nie jest taka słaba, Vidal jest dobry w ofensywie. Musimy tylko czekać aż złapie formę. 

Jeżeli ktoś oferuje zawodnikowi trzykrotnie więcej niż zarabia obecnie to wiadomo, pojawiają się różne myśli. A Neymar Puyolem, czy Maldinim raczej nie jest. Jednak nadal stoję przy swoim i szczerze wątpię, że opuści Camp Nou. 

Kto napisał żeby sprzedawać Mascherano?

Widzę że niezłym Maciejem Wróżbitą jesteś: Neymar najlepszy piłkarz świata za rok, Ter Stegen przyszłość bramki, Mathieu schyłek kariery - super że masz takie zdanie o nich, ale bez przesady.

Środek, a prawo to co innego. A lukę widzę właśnie w środku obrony, gdzie często mascherano straszne popełnia błędy, zresztą jego zmiennicy też.

Vidal jest dobry w ofensywie. Musimy tylko czekać aż złapie formę. 

Haha. Można to samo powiedzieć(forma) o wielu piłkarzach Barcelony(w tym Mascherano, Mathieu, Vidal) więc nieźle sherlocku.

PS. Inteligentne zdanie na początku.

To jest moje zdanie, więc tak nie spinaj znawco.

PS2. Mascherano 31 lat, Mathieu 32 lat - na jakiej podstawie mówisz że to schyłek kariery Mathieu? Bo jest rudy?(bo tak można to odczuć :D)

np. Villa, Lampard, Pirlo - kontynuują karierę, więc chyba Ci się pojęcia pomyliły.

Ta, to myślisz, że dlaczego odeszli do MLS, a nie kontynuują karier na najwyższym poziomie piłkarskim w Europie? Bo wiek im nie pozwala, sam Ronaldo mówi, że odczuwa już swój wiek. Porównywanie Mascherano do Mathieu to absurd moim zdaniem. Idąc dalej - to, że Neymar będzie najlepszym piłkarzem świata to nie tylko moje zdanie. Nikt dla "dobrze zapowiadającego się grajka" nie przebija najdroższego transferu w historii dwukrotnie i nie oferuje zawodnikowi dwukrotności tego co zarabia np. Ronaldo w Realu. Poza tym już na ten moment można powiedzieć, ze kończy się era Messiego i Ronaldo. Ten drugi został zrzucony ze szczytu właśnie przez Brazylijczyka. A Messi odchodzi w stronę rozgrywania. Następne lata należą do Neymara i kogoś tam jeszcze, taka jest prawda. Ter Stegen już teraz może grać u nas w lidze na wysokim poziomie, ale są stosowane rotacje - Niemiec w pucharach, a Bravo w lidze, aby obydwaj utrzymywali formę i młody Niemiec mógł się bardziej rozwijać. Inną sprawą jest to, że Bravo lepiej zna ligę. Luka w środku obrony jest, nie wątpliwie. :)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No więc właśnie! Po co nam Pogba jak jest Iniesta, Rakitic, Arda, Roberto, Rafinha, Samper.

Potrzebujemy kogoś do środkowej obrony! za te pieniądze!

Ale, co do Neymara i tak mam swoje zdanie, nie da rady być najlepszym graczem świata - co najwyżej "jednym z" :)

Opublikowano

No więc właśnie! Po co nam Pogba jak jest Iniesta, Rakitic, Arda, Roberto, Rafinha, Samper.

Potrzebujemy kogoś do środkowej obrony! za te pieniądze!

Ale, co do Neymara i tak mam swoje zdanie, nie da rady być najlepszym graczem świata - co najwyżej "jednym z" :)

Po co im Pogba...ty masz naprawdę łeb. Z*******y gracz, pod względem sportowym i marketingowym, który teraz jest już topowym graczem, a ma 22 lata. Lepszy indywidualnie niż Iniesta i Rakitić razem wzięci, a tego dla Barcelony w pomocy brakuje, bo takich graczy mają jedynie w ataku. Iniesta ma już 31 lat, więc jak pominąć tamte kwestie, (które są kluczowe) to na przykład przez to. ;)

Neymar będzie najlepszym graczem, bez wątpienia. Nawet jako fan Realu, to widzę. Na drodze póki co stoją mu tylko Messi i Ronaldo, nikt inny. 

denzel.png

Opublikowano

Jest duzo znanych zespolow

Np. Real Madryt :)

Ale FCB ma to cos w sobie ze jak patrzy sie na kazda akcje to czuje sie to cos :p moze to ino moje zintepretowanie ale ja tak to odczowam

Opublikowano

Ale FCB ma to cos w sobie ze jak patrzy sie na kazda akcje to czuje sie to cos :p moze to ino moje zintepretowanie ale ja tak to odczowam

Nie, mam to samo. Barcelona jest po prostu na nieosiągalnym dla nikogo poziomie od przeszło 12 lat. 

Opublikowano

Nie, mam to samo. Barcelona jest po prostu na nieosiągalnym dla nikogo poziomie od przeszło 12 lat. 

Gdyby w Realu nie było cyrków z trenerami, to sprawa wyglądałaby inaczej. :D No ale na obecną chwilę Barca jest na szczycie. ;)

denzel.png

Opublikowano

Gdyby w Realu nie było cyrków z trenerami, to sprawa wyglądałaby inaczej. :D No ale na obecną chwilę Barca jest na szczycie. ;)

Sęk w tym, że Ci piłkarze (Messi, Iniesta, Xavi, Busquets, Pedro, Villa, Pique, Puyol, Fabregas) grali ze sobą od małego. Od małego byli uczeni jak grać pod Barcelonę i teraz widać tego efekty. Inna sprawa, że piłkarze, którzy przychodzili typu Suarez i Neymar szybko załapali o co chodzi. Sam Suarez niedawno udzielił wywiadu, że przychodząc do Barcelony było dużo tiki-taki i bał się tego "lack of space" czyli braku przestrzeni, ale dodał, że przy Messim wszystko jest łatwiejsze. No i druga sprawa zobacz jak wyglądał łańcuch. Cryuff trenował Guardiolę (za Cryuffa była tiki-taka właśnie), Guardiola pracował razem z Vilanova. Enrique grał w Barcelonie. To wszystko ma swoje korzenie w jednym miejscu :) 

Opublikowano

Po co im Pogba...ty masz naprawdę łeb. Z*******y gracz, pod względem sportowym i marketingowym, który teraz jest już topowym graczem, a ma 22 lata. Lepszy indywidualnie niż Iniesta i Rakitić razem wzięci, a tego dla Barcelony w pomocy brakuje, bo takich graczy mają jedynie w ataku. Iniesta ma już 31 lat, więc jak pominąć tamte kwestie, (które są kluczowe) to na przykład przez to. ;)

Neymar będzie najlepszym graczem, bez wątpienia. Nawet jako fan Realu, to widzę. Na drodze póki co stoją mu tylko Messi i Ronaldo, nikt inny. 

Barcelona teraz wygrała wszystko bez Pogby, więc to już jest argument że go nie potrzebują. Mascherano też ma 31lat i gra dalej, a Iniesta będzie też grał dalej przez następne nawet 4lata, więc argument dobry.

Transfer może byłby dobry, ale chyba załatanie dziury w obronie jest sprawą pierwszorzędną, a nie ulepszanie pomocy.

Następny, który przyczepia się do mojego "łba", bo nie można wyrazić własnej opinii. - Dać Ci podręcznik korzystania z internetu?

------------------------------------------------

Dzisiaj meczyk z Celtą - myślę że będzie trudno jak zawsze z Celtą :D

Pełna lista powołanych na mecz z Celtą (20:30): Ter Stegen, Bravo, Piqué, Rakitic, Sergio, Alves, Arda Turan, Iniesta, Suárez, Messi, Neymar Jr, Mascherano, Munir, Jordi Alba, Sergi Roberto, Aleix Vidal, Vermaelen i Mathieu.

Opublikowano

Barcelona teraz wygrała wszystko bez Pogby, więc to już jest argument że go nie potrzebują. Mascherano też ma 31lat i gra dalej, a Iniesta będzie też grał dalej przez następne nawet 4lata, więc argument dobry.

Transfer może byłby dobry, ale chyba załatanie dziury w obronie jest sprawą pierwszorzędną, a nie ulepszanie pomocy.

Następny, który przyczepia się do mojego "łba", bo nie można wyrazić własnej opinii. - Dać Ci podręcznik korzystania z internetu?

------------------------------------------------

Dzisiaj meczyk z Celtą - myślę że będzie trudno jak zawsze z Celtą :D

Ale ty bredzisz... Kiedyś wygraliśmy wszystko bez Neymara i Suareza. Też są nam nie potrzebni? Iniesta będzie grał przez 4 lata? Być może, ale nie na najwyższym poziomie i ktoś będzie musiał go zastąpić już za rok lub dwa. Nic nie trwa wiecznie. 

Opublikowano

CHODZI O TO ŻEBY NIE STAWIAĆ POGBY JAKO DZIAŁANIE PIERWSZOPLANOWE, BO SĄ WAŻNIEJSZE CELE I DZIAŁANIA.

ALE TO JEST TRUDNE DO ZROZUMIENIA? JESZCZE NIECH MI KTOŚ NAPISZE ŻE TO NIE PRAWDA.

SKORO PISZE ŻE PIERW INNI, POTEM POGBA - TO CHYBA LOGICZNE ŻE CHCE ABY BARCELONA WYKONYWAŁA TRANSFERY,  WIĘC ZAWODNICY SĄ POTRZEBNI, ALE INNI - WIĘC CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM.

Zobaczycie jak będzie. Może wtedy trochę włączycie myślenie. //ups caps.

Opublikowano

Barca nie potrzebuje wielu transferów

wystarczy tylko kogoś do obrony, ŚP, a jeżeli już teraz szukają alternatywy dla Suareza to Dybala

także jeśli Barca chce w lecie sprowadzić Pogbe i Dybale to ze spokojem mogę stwierdzić że ich nie stać..

sam Pogba to wydatek 80-90 mln

Dybala 60-70

sam wątpię w transfer Dybali do Barcy

bo po 1 to atak mają, a Dybala nie przyjdzie tu żeby siedzieć na ławce

po 2 nie stać ich :)

Dybała gdy był jeszcze w Palermo, to powiedział że do Barcy przyszedłby się czołgając. Więc jeśli zależy mu tak samo jak wtedy, to może nawet pogodził by się z tą rolą. A Enrique umie bardzo dobrze zarządzać i rotować składem, więc sądzę że Dybała nie byłby zawiedziony brakiem gry, w szczególności gdyby prezentował podobny poziom do tego co w Juve.

Opublikowano

Just another day in work. Hat trick Suareza i o ile się nie mylę to wysuwa się w walce o złotego buta na prowadzenie. 35 meczów, 39 goli, 17 asyst jeśli dobrze się orientuje. Wykonany karny przez Messiego i Suareza jest hołdem dla Johana Cruyffa, legendy barcelony, który walczy obecnie z rakiem płuc. Już nie mogę doczekać się Ligi Mistrzów. Visca el Barca.

Opublikowano

na pewno Alexis będzie chciał udowodnić że Barca popełniła błąd sprzedając go za tak śmieszne pieniądze.

Ozil ma już 18 asyst w lidze (brakuje mu 2 asyst do pobicia rekordu T.Henrego z 2004r. który w sezonie zanotował 20asyst)

Ogólnie drużyna stabilna pod względem formy.

mam nadzieje że Arsenal wygra

Opublikowano

na pewno Alexis będzie chciał udowodnić że Barca popełniła błąd sprzedając go za tak śmieszne pieniądze.

Ozil ma już 18 asyst w lidze (brakuje mu 2 asyst do pobicia rekordu T.Henrego z 2004r. który w sezonie zanotował 20asyst)

Ogólnie drużyna stabilna pod względem formy.

mam nadzieje że Arsenal wygra

Wygrać to oni mogą, ale z Chelsea :D

Jutro meczyk ze Sportingiem Gijon, liczę na kolejny hokejowy wynik.

805491408806070489277.png

Opublikowano

Suarez po Pichichi i złotego buta. Przy Messim i Neymarze na pewno da radę i myślę, że teraz to on będzie brał jedenastki, chyba że Messi nie powiedział ostatniego słowa.  B) Przewaga nad Atleti i Realem wzrosła do 6 i 7 pkt. A niedługo derby Madrytu i najlepszym rozwiązaniem dla nas byłby remis.  ;)

Opublikowano

Las Palmas - jakim cudem oni są w strefie spadkowej ja się pytam? Poziom meczu dobitnie pokazuje posiadanie piłki na korzyść Barcelony 53%, ale takie wyniki nie są często i świadczy to o poziomie jaki prezentowało Las Palmas. Gościli u siebie Barcelonę z tym galaktycznym tercetem co wciąga wszystko nosem ze spinaczem na nosie.  :D Inna sprawa to to, że Suarez zmarnował dwie 100% okazje. Kto oglądał ten mecz to widział kim jest Sergio Busquets dla Barcelony. Messi i Neymar pod formą, mam nadzieję, że szybko się to zmieni :)

Póki co dość duża przewaga nad Realem i Atleti 9, 10 pkt (obie drużyny maja do rozegrania mecz). Atleti gra z Villarreal i obstawiałbym, że mogą się potknąć, w tym sezonie Villarreal gra świetnie, są 4 w tabeli :) A Real raczej nie powinien, chociaż kto wie. A za tydzień derby Madrytu.  :lenny:

Opublikowano

Las Palmas to najdalej oddalony klub w La Liga od Barcelony, wyobraź jak podróż musiała mocno zmęczyć piłkarzy bo jednak 2,400 km szybko się nie zrobi. Ogólnie takimi meczami wygrywa się ligę, ważne zwycięstwo bo już nie trzeba myśleć o tym że trzeba daleko lecieć. Ważne żeby MSN złapało formę. A właśnie teraz Real remisuje 1-1 z Malagą czyli 9 punktów przewagi nad Realem, liga jest na wyciągniecie ręki i tak naprawdę teraz wszystko jest w rękach Barcy.

Opublikowano

licze na dobry meczyk z Arsenalem, nie sledze Barcy ale to co pokazują w lidze robi pewne wrażenie, jestem obiektywny i nie jestem jakoś specjalnie nastawiony na to ze Arsenal wygra, chociaż fajnie by było ale kto wie.

Opublikowano

licze na dobry meczyk z Arsenalem, nie sledze Barcy ale to co pokazują w lidze robi pewne wrażenie, jestem obiektywny i nie jestem jakoś specjalnie nastawiony na to ze Arsenal wygra, chociaż fajnie by było ale kto wie.

Ostatni mecz, ze spadkowiczem warto podkreślić :) 

Opublikowano

Ostatni mecz, ze spadkowiczem warto podkreślić :)

Tylko pytanie, czy myślami nie byli już na Emirates ? No nwm, zobaczymy. Jednak ja myślę że ujrzymy Barcę bardziej podobną do tej z El Clasico, lub z drugiej połowy z Celtą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...