Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Real Madrid

Cristiano.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

HAHAHAHAHA!!!

El Classico chyba El Beka

mecz żenada.. ogólnie nie oglądam ligi hiszpańskiej tylko dzisiaj jakoś tak :) lecz widzę że błazenada na najwyższym poziomie.

Skoro to był mecz w najlepszej lidze swiata pomiedzy najlepszymi klubami świata to muszę przyznać że słaba ta wasza liga xD

w BPL macie więcej emocji w derbach Londynu.

Jak tam BPL w champions league :D?

Co do realu to brawo za walke, tylko zabrakło wczoraj szczęścia.

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

• Odpowiedzi 4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

BPL i La Ligi nie da sie porównywać w żaden sposób...

Jak to nie? :D Liga to liga, można porównywać. Chociaż fakt faktem, każdemu ogląda się lepiej co innego.

A poziomu ligi nie ma co oceniać poprzez to, ile drużyn walczy o szczyt. Gdybyśmy oceniali tym sposobem, to nasza rodzima T-ME byłaby najlepszą ligą na świecie,bo tutaj nawet Stargard może pokonać Cracovię..;)

Opublikowano

Ciekawe co z tym Ikerem będzie. Chyba mój ulubiony obecny zawodnik Realu, szkoda mi go strasznie. Może Perez wykupi Cecha? Dobry bramkarz, a gra na ławce.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngnasty mind

Wątpię, Real inwestuje w samych młodszych póki co, a Petr ma juz 32 lata więc odpada, ale po co 4 bramkarz tak btw?

Mysle ze Keylor jest w dobrej formie i nie potrzeba nam Cecha, osobiście uważam, że Realowi jest potrzebny taki napastnik typu Aguero, Falcao czy coś w ten desen.

Falcao to jeden z moich ulubionych napastników, pamiętam jak świetnie grał w Atletico, pamiętam do teraz jego bramkę z przewrotki, myślę, że jest to zmarnowany talent, mimo tego wieku prawie 30 to mimo wszystko stać go pokazać jeszcze klase, Manchester teraz się nie popisuje jak go ustawia na ławę, takie wypożyczenie do Realu byłoby korzystne we 2 strony.

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

Dokładnie, Navas nam stanowczo wystarczy. Tylko właśnie Iker, no cóż.. Pomimo całej sympatii do niego, chyba jego czas na grę w tym klubie dobiegł końca. Za to świetnie nadawałby się pewnie do MLS albo ligi indyjskiej. Tam chętnie pooglądałbym jego występy, a pewnie chętnie by go nawet przyjęli. W końcu to żywa legenda i ikona nie tylko Realu Madryt, ale również pozycji bramkarza.

A co do napastnika to potwierdzam. ;) Ale Falcao by się tutaj bynajmniej nie nadawał. Aguero już bardziej. Tak szczerze? Doskonale do Realu pasowałby Lewandowski. Potrafiłby się ułożyć,dograć piłkę do Ronaldo, który i tak zawsze będzie gral pierwsze skrzypce, a oprócz tego fajnie uderzyć piłkę. Potrafi wypracować miejsce kolegom, fajnie zastawić się ciałem, ściągnąć na siebie obronę przeciwnika. Właśnie tego brakuje obecnie w ekipie Blancos.

Aha! Żeby nie było,że jestem jakimś psychofanem Lewandowskiego - wręcz przeciwnie :P Uważam,że często przez Polaków jest przeceniany. Ale pomimo tego - w zespole, do którego by pasował, pewnie robiłby niemałe zamieszanie.;)

Opublikowano

Manchester teraz się nie popisuje jak go ustawia na ławę, takie wypożyczenie do Realu byłoby korzystne we 2 strony.

jak gra słabo to co maja zrobic?

Opublikowano

Navas? Bez regularnej gry gra bardzo nie pewnie, a forma z MŚ przepadła w zapomnienie. Real zawsze był znany z tego, że na każdej pozycji ma kogoś ze światowego topu, a Navas kimś takim nie jest. Jako zmiennik jest dobry, ale myślę, że Real celuje w kogoś wyżej - De Gea. Co do napastnika to Falcao według mnie odpada, bo to jest kupowanie kota w worku. United złapało ten haczyk i teraz widać tego efekty. Zastanawia mnie tylko po co do Realu przeszedł Chicharito. 

PS. BBC będzie grało zawsze o ile będzie zdrowe - słowa Carletto, wiec na zmianę napastników będzie trzeba poczekać.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngnasty mind

Wątpię, Real inwestuje w samych młodszych póki co, a Petr ma juz 32 lata więc odpada, ale po co 4 bramkarz tak btw?

Mysle ze Keylor jest w dobrej formie i nie potrzeba nam Cecha, osobiście uważam, że Realowi jest potrzebny taki napastnik typu Aguero, Falcao czy coś w ten desen.

Falcao to jeden z moich ulubionych napastników, pamiętam jak świetnie grał w Atletico, pamiętam do teraz jego bramkę z przewrotki, myślę, że jest to zmarnowany talent, mimo tego wieku prawie 30 to mimo wszystko stać go pokazać jeszcze klase, Manchester teraz się nie popisuje jak go ustawia na ławę, takie wypożyczenie do Realu byłoby korzystne we 2 strony.

Jak można oceniać formę bramkarza bez żadnej gry?

Falcao potrzebny Realowi? Z tym co teraz gra? :-)

Grał świetnie... ale to nie te czasy.

­

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Nie widzę sensu kupowania Falcao. On ma już prawie 30lat. W dodatku nie widać jego dobrej formy Manchesterze. Real powinien stawiać na takich zawodników jak Rodriguez.
Navas jest bardzo dobrym zmiennikiem w Realu, ale powinien dostawać więcej szans. Ja widzę Casillasa w Manchesterze, a De Gea w Realu. Uwielbiam Casillasa, ale ma świetne lata za sobą.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

I tak musi być dwóch bramkarzy,więc nie wiem o co całe zamieszanie xD
Navas jest świetnym golkiperem, wystarczyło oglądać mecze,w których występował. Bardzo rzadko przytrafiały mu się jakiekolwiek błędy.;)

Dalej,Groszek jest tzw. "super-rezerwowym" i z tej roli w każdym klubie wywiązuje się doskonale,dlatego jest on jak najbardziej potrzebny w Realu.
A Ancelotti nie ma nic do powiedzenia, Perez (którego niestety nie lubię) jest takim prezesem, że nieważne co powie trener - on i tak zrobi, co jemu podoba się najbardziej.

Opublikowano

Nie widzę sensu kupowania Falcao. On ma już prawie 30lat. W dodatku nie widać jego dobrej formy Manchesterze. Real powinien stawiać na takich zawodników jak Rodriguez.

Navas jest bardzo dobrym zmiennikiem w Realu, ale powinien dostawać więcej szans. Ja widzę Casillasa w Manchesterze, a De Gea w Realu. Uwielbiam Casillasa, ale ma świetne lata za sobą.

30 lat, to jeszcze ładne 5-6 lat gry przed nim.

Też bym widział De Gea w Realu.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

30 lat, to jeszcze ładne 5-6 lat gry przed nim.

Też bym widział De Gea w Realu.

Może i tak, ale nie będzie to już napastnik dla takiego klubu jak Real. A zmiennika mamy.

Robiłby raczej za kogoś pokroju Claudio Pizarro w Bayernie. Tylko,że tamten jest żywą legendą nie tylko klubu,ale całej Bundesligi, jako najskuteczniejszy obcokrajowiec z (o ile dobrze pamiętam) dorobkiem 176 bramek.

Opublikowano

Może i tak, ale nie będzie to już napastnik dla takiego klubu jak Real. A zmiennika mamy.

Robiłby raczej za kogoś pokroju Claudio Pizarro w Bayernie. Tylko,że tamten jest żywą legendą nie tylko klubu,ale całej Bundesligi, jako najskuteczniejszy obcokrajowiec z (o ile dobrze pamiętam) dorobkiem 176 bramek.

Jeszcze może się to zmienić.

Pizzaro nie zmieniał tak często lig, jak Falcao.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Jeszcze może się to zmienić.

Pizzaro nie zmieniał tak często lig, jak Falcao.

Wątpię, wydaje mi się, że Hernandezowi jest u nas dobrze.

Pizzaro? Nie znam xD A tak poważnie, to Pizarro właśnie nie zmieniał tak często lig,dlatego jest ceniony w BL. A za Falcao nigdzie nikt nie tęskni (może poza Atletico, ale to tylko może), dlatego właśnie wątpię,by ktokolwiek chciał go kupić siedzącego na ławce z 30stką na karku.

Opublikowano

No musi się czuć z*********e wiedząc, że nie wiadomo jakby się starał to i tak nigdy nie zagra w podstawowej 11. 

Opublikowano

No musi się czuć z*********e wiedząc, że nie wiadomo jakby się starał to i tak nigdy nie zagra w podstawowej 11.

Ale chlopie,on cale zycie gral na lawce i on to zwyczajnie lubi. Ponadto w karierze nie zagral chyba jeszcze ani jednego dobrego meczu zaczynajac w wyjsciowej 11. Za to wchodzac zapracowal sobie na renome i uznanie trenerow i kibicow. Zawsze istnieja zawodnicy,ktorzy sa tzw. „super-rezerwowymi" i Groszek wlasnie takim graczem jest. Nawet w reprezentacji nie gra w podstawowym skladzie,chociaz jest jej najwieksza gwiazda :lol:
Opublikowano

– Najważniejsze to wykorzystywać szanse i liczyć na zaufanie trenerów. Pokazałem w czasie kariery, że potrafię odpowiadać na szanse, a moje statystyki są bardziej pozytywne niż negatywne. Jednak w czasie ostatnich dwóch lat odczuwam frustrację. Frustrujące jest to, że tworzysz część drużyny, wspierasz i współpracujesz, a gdy nadchodzi moment prawdy, w meczach, to twoje szanse są minimalne. Nie możesz pomóc, jesteś poza najważniejszą rozgrywką – powiedział Chicharito w rozmowie z kanałem Central FOX. – Czasami tracę pewność siebie, ale staram się motywować samego siebie, bo najgorsza jest właśnie strata wiary w siebie, kiedy myślisz, że jesteś do niczego. W takich chwilach wspiera mnie wielu ludzi z mojego otoczenia.

Chcicharito o tym jak mu wspaniale na ławce. @Try_X masz jakieś wtyki w Realu i wiesz kto lubi grać na ławie a kto nie? 

Opublikowano

Ty dalej kolego widzę czegoś nie rozumiesz. On zawsze wchodził z ławki. Dla przykładu w sezonie 11/12 (czyli przecież już 4 lata temu, nawiązując do cytatu przytoczonego przez Ciebie) przez cały sezon ligowy, zagrał dla Manchesteru United w podstawowej jedenastce tylko 9 spotkań. Zagrał w ogóle w 28 spotkaniach z 38 wszystkich w sezonie (liczbę spotkań powinieneś raczej znać - w końcu interesujesz się futbolem). I tak wygląda KAŻDY sezon Groszka w życiu. Nawet w reprezentacji tak wygląda jego gra (a znów przypomnę,że jest jej największą gwiazdą). xD

Powtarzam znów: Chicharito jest tzw. super-rezerwowym. Tak wypowiadał się o nim Sir Alex Ferguson, tak wypowiadają się o nim eksperci piłkarscy. W tym celu został ściągnięty do Man Utd, w tym celu został ściągnięty do Realu i on dobrze o tym wiedział. Nie sądzisz chyba,że myślał o wygryzieniu Ronaldo, Bale'a lub nawet Benzemy? xD

A cytat, który przedstawiłeś mówi o występach w ogóle. Cała ławka narzeka na to,że Włoch nie daje szans "każdemu po równo".

Opublikowano

Akurat w ostatnich dwoch/trzech meczach Bale prezentowal sie ladnie na boisku,chyba znow wraca mu forma. W samym klasyku byl jedna z bardziej wyrozniajacych sie postaci. Od dobrych dwoch miesiecy nie widzialem ani jednego dobrego spotkania Ronaldo i to on aktualnie jest najslabszym ogniwem. Ale on jest nietykalny. Z reszta juz wczesniej o tym pisalismy w tym watku :P

A Chicharito to niedotyczy,bo przechodzil do Realu w lecie,kiedy cala trojka BBC byla nietykalna. Wtedy tym bardziej wiedzial,ze bedzie rezerwowym. :D

Opublikowano

Danilo w Realu za 31 mln. Dziwny trochę transfer, mają przecież dobrego i młodego Carvajala. C**j mnie to zresztą, Douglas nakrywa go czapką.

Opublikowano

Danilo w Realu za 31 mln. Dziwny trochę transfer, mają przecież dobrego i młodego Carvajala. C**j mnie to zresztą, Douglas nakrywa go czapką.

..A oprocz Carvajala mamy tylko Arbeloe,ktory jest dobrym obronca,ale juz dosc stary. Kupujac Danilo (ktory jest w wieku Carvajala) wprowadza sie rywalizacje do skladu,dzieki czemu obaj beda musieli starac sie duzo bardziej o to miejsce w pierwszej 11.

Ten akurat transfer jest (az sam sie zszoklem) bardzo dobrym ruchem transferowym Pereza,takze koledze akurat samfink nie wyszlo.:D

Opublikowano

..A oprocz Carvajala mamy tylko Arbeloe,ktory jest dobrym obronca,ale juz dosc stary. Kupujac Danilo (ktory jest w wieku Carvajala) wprowadza sie rywalizacje do skladu,dzieki czemu obaj beda musieli starac sie duzo bardziej o to miejsce w pierwszej 11. Ten akurat transfer jest (az sam sie zszoklem) bardzo dobrym ruchem transferowym Pereza,takze koledze akurat samfink nie wyszlo. :D

Tak, tak samo jaka jest rywalizacja dla Benzemy, h3h3h3h3h3h3h3h. Zobaczymy co z tego wyjdzie. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...