Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Odpowiadam na pytania

1.Czy będzie większa liczba wierzchowców czy tylko konie?

@Zależy mamy aspiracje by każda rasa miała innego wierzchowca, ale to już zależy jak tam sobie z modelowaniem nasi obecni jak i przyszli modelatorzy poradzą

2.Czy będzie transport powietrzny?

@Zastanawiamy się nad transportem powietrznym, ale bardziej stałym. Czyli normalny gracz nie będzie mógł dosiąść stwora, który lata i polecieć, gdzie mu się tylko podoba, bo nie po to budowniczy pracują dzień i noc by ktoś sobie "przeleciał" mapę.

3.Czy będzie jakakolwiek rzecz na wzór teleportu, czy do każdej krainy zapylamy na koniku? :P

@Jeszcze do końca nie wiemy, albo będą teleporty, albo transport powietrzny tak jak w punkcie wyżej, ale oczywiście tylko w formie od stolicy i stolicy (pod warunkiem, że w obu się było) więc głównie "popylamy konikiem"

4.Czy będą pety ?

@Wystarczy spojerzeć na pierwszego ss'a w "Postępie technicznym", gdzie w rogu ekwipunku jest miejsce na peta. Cóż... jak wszystko wypali to będize można liczyć nie tylko na siebie czy żywych kompanów (innych graczy).

5.Czy można liczyć na kolejne rasy w trakcie gry?

@Kolejne grywalne ? Nie sądzę...

6.Czy mapa będzie rozbudowywana w trakcie gry?

@Zależy od wielu rzeczy i tego jak przyjmie się ogólnie ścieżka fabularna, bo świat będzie tylko wtedy rozbudowywany jeżeli gracze chętnie będą zadania wykonywać (bo będzie można po prostu zabijać i z tego się utrzymywać

7. Będą gildie, przymierza, klany i czy będą dla nich domki w jakimś mieście lub lokacje?

@Gra będzie wywierała taki nacisk na graczy, aby w pojedynkę było bardzo trudno, ale jak to będzie z organizacjami zrzeszającymi to jeszcze nie wiem. Na dzień dzisiejszy na 100% będzie "party". Co do drugiej części na pewno nie będzie można kupić/wynająć budynku zbudowanego przez naszą ekipę, bo są one przeznaczone dla NPC (czyli sztucznych mieszkańców uniwersum)

8.Czy będzie jakiś "podział" na dobrych i złych, czyli, ze jedna rasa nie lubi się z tamta, lub sojusz jednych ras jest wrogi do tego drugiego sojuszu?

@ Myślę, że nie będzie takiego czegoś, aż tak mocno pokazanego i podziału na dobrych i złych. Osobiście mam koncepcje na coś takiego jak reputacja w regionie. Przykładowo jesteś człowiekiem to w regionie gdzie rządzą/przeważają ludzie masz już reputację na np. +10 przez co trochę więcej osób będzie zabiegało o Twoją pomoc, gdy przybędziesz do regionu. Zaś załóżmy, że ludzie nie darzą sympatią elfów i na odwrót przez co, gdy przybędziesz do regionu opanowanego przez elfy twoja reputacja będzie wynosiła -10/-15 i trudniej będzie Ci znaleźć zadanie... Ale to tylko moja koncepcja i nie ma żadnej gwarancji, że takie coś będzie.

9.Na jaka porę się zdecydowaliście? Lato, jesień, zima? :P

@ Jak skończymy to wystartujemy... Ale wchodzimy na światową arenę więc liczę na wiele nowych osób, które chętnie pomogą przy projekcie i szybciej skończymy :)

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

I widzicie już się temat rozkręcił :)

mca.png------>> Jeśli, również umarłeś tą smutą śmiercią.... daj + :)

Opublikowano

@Pitbull

PitBull, co do teleportów ja proponuje jak w Sword Art Online, kamienie, które jednorazowo teleportują po czym się rozwalają

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Kotkowski widać że ktoś tutaj też ogląda anime ^.^ a tak btw w grach mmorpg są scroole ( bez obrazy dla tthe elder scrools :D ) które telepertują do najbliższego miasta i się usuwają

Opublikowano

@up

Wiem, albo w gothicu runy teleportujące i zwoje teleportujące :P

@offtopic

Jeżeli będą "itemy teleportujące" to będzie podział na jedno- i wielorazowe?

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

@up

Ale nie, by zużywało mane czy co tam będzie albo co pewien czas by ich się używało. Po za tym by tepały do jednej lokacji, a jednorazowy do dowolnej odwiedzonej

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Zrobimy tak że, będą portale stacjonarne, przy każdej ważnej lokacji i będą nas teleportować tylko do określonych miejsc , i podręczne jednorazowe gdzie teleportują nas gdzie chcemy, i będzie git :)

Opublikowano

Zeby pocieszyc czekajacych zawsze mozecie troche nam uchylic rabka tajemnicy - progressu mapy;d zrobione na jakis kolor, zaczete na inny, niezrobione na kolejny itp :P

nie zmuszam was, ale mielibysmy jakies ogolne wyobrazenie prac i tak dalej ^^ wiem, ze pozostaje jeszcze wiele innych rzeczy, ale bez mapy ani rusz:P

Opublikowano

Ale to jest wielki projekt. Kurcze ciężko przebić takie coś :p

Ktoś chce zdobyć orginalną gre zupełnie za darmo?? Jeśli masz mi pisać że jestem oszustem to lepiej się siedź cicho. Informacje na PW, napisz a zyskasz. Chcesz sprawdzić na czym to polega?? Napisz do mnie na PW lub GaduGadu a dowiesz się więcej. Do Zdobycia są GiftCody, Steam CS 1.6, Ghost Recon, Battlefield3, Far Cry 3, Call Of Duty Black Ops II, Assasins Creed 3, Fifa 13, PlanetSide 2, Tomb Raider Reflection of Eternity, Grand Theft Auto IV, Fallout 3 Beginner's Guide, Matt hoffman pro BMX 2, Mafia 2, Arma II: Complete Collection, Driver San Fracisko, Crysis 2, Crysis 3, StarCraft II: Heart of the Swarm, BioShock: Infinite, The sims 2, The Settlers 7, WarZ, Fifa Street.

Opublikowano

Pitbull nadal nie odpowiedziałeś na me pytanie! : Czy będziecie mieć albo macie kanał na ts3 i czy jak server już wyjdzie udostępnicie go publicznie a sobie zostawicie tam kanały dla administracji a np. dla gild będzie możliwość wykupienia ich za jakąś tam kwotę w grze ( nie prawdziwa kasa tylko cena mniej więcej tyle ile trzeba zebrać na gildie) i były by też zwykłe kanały publiczne o tak o jakby ktoś chciał pogadać albo jak w party pograć i się komunikować za pomocą mowy

Opublikowano

@Cookie

Ten grass wygląda bardziej na posąg grassa 16x16x16, więc jeżeli jest to 1/10000000000000000000000000000000000 to wyobraźcie sobie to w powiększeniu x16 :D

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

Ten serw bedzie na 1.5 czy 1.4.7 ? Jak na 1.5 to pewnie beda jeszcze all pliki przerabiac na nowa wersje i czekac na modowanego bukkita :P

x2n.png

Opublikowano

@up To są autorsko pisane mody -.-. Czytaj pierwszą stronęteamtu Pr0sie.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Moim zdaniem jeszcze bardzo długo, bo jeszcze jedną stronę temu pytałem się, czy zrobią bestiariusz, a Cookie odpowiedział że do tego jeszcze daleka droga, więc skoro do tego jest jeszcze daleka droga, to pomyślcie co będzie z trudniejszymi rzeczami...

Opublikowano

Jej :D zdjeli limit mogę spamować pisać na publikacjach serwerów :D.

Jak na wcześniejszych postach pisano że ma być w zimie serwer to potwornie sie zasmuciłem jak serwer będzie w 2014 roku to nie wiem co zrobię.

Drag ma 631 postów a czytać pierwszego posta nie umie... Chodź większość serwerów pisze że ma "autorskie" pluginy to to są zwykłe pluginy z bukkita

albo na przykład zamiast x-auth piszą [nazwatwórcy]-auth. ale to są mody nie pluginy, a jakby było coś co znam to bym napisał znam wiele modów (na jednym serwerze gadali że autorski mod a to był zwykły minecraft RPG )

prosze prosze prosze prosze daj +

jak w jakiejś grze jest Ranun czasem to nie jestem ja wtedy szukać mnie pod nickami GRanun lub RRanun

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...