Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będą ulepszenia tylko na łuki, czy na łuki i strzały? Chodzi o to, czy strzały będą zwykłe, czy je też będzie można ulepszać? I czy będzie jakaś szansa na trafienie krytyczne? Albo coś w rodzaju headshota?

• Odpowiedzi 3,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kilkanaście rodzai strzał się znajdzie, ale nie będą ulepszane na tej samej zasadzie co bronie.

Trafienia krytyczne już są i działają, w dodatku istnieje też magiczny atrybut, który zwiększa szansę na wykonanie ich.

[img]http://dl.dropbox.com/u/65261553/uptime.png[/img]
Rozgrzewam dom na przyjście zimy :)

Opublikowano

Demonic Lava Bucket of Eternal Destruction
2013-02-09_11.28.25.png
2013-02-09_11.28.49.png

//4Fun oczywiście

// nie pisz posta pod postem ~Why

Opublikowano

Gdzie dropnę ten epik ? :O A tak na poważnie to z każdym screenem i newsem zamieszonym tutaj dupe mi ściska bo się doczekać na start nie mogę :D PS. W prawym górnym rogu widać głowę (twarz ?) postaci, będzie ona zmienna zależnie od skina, klasy, rasy czy dla każdego jednakowa ?

Nie bądź leszcz daj +

Opublikowano

@up lewym górnym xddd. Tak to mordeczka naszej postaci ze skinem :P

Darecki pokażesz nam jakiegoś peta? :P

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Nie ma jeszcze petów, niech ktoś zrobi ich modele, to się pojawią :)

Za modele na pewno się zabiorę, ale zostało jeszcze kilka priorytetów do wykończenia.

Mianowicie:

• bonusy za statystyki + modyfikatory w itemach
  • questy
  • skille
  • fabuła

Aktualnie zajmuje się skillami, przed chwilą oparłem rotację ekranu przy wykonywaniu skilli o wektory, co wiąże ze sobą gładkie przejścia.

Opracowane mam także algorytmy liczenia dmg przy ataku dla każdej z rodzai broni.

Opublikowano

@up Czytaj pierwszy post.

@Darecki Masz już ogólny zarys, jak pety będą się zachowywać, robić? I może one będą za kasę (jakiś sms, dotacja na serwer), gdyż w wielu grach F2P takich companionów można kupić, którzy zawsze mogą pomóc w walce. Zawsze są to jakieś fundusze.

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Moim zdaniem, przed dołączeniem do grona użytkowników MPCForum, powinno się zdawać jakiś test. Kolejna osoba, która nie umie czytać. ;)

Opublikowano

Moim zdaniem, przed dołączeniem do grona użytkowników MPCForum, powinno się zdawać jakiś test. Kolejna osoba, która nie umie czytać. ;)

Oni chyba od razu włączają najnowszą stronę

Opublikowano

iDarecki, szukacie kogoś od pomysłów na pety? :D

Mogę pomóc :D

A co do petów będzie coś typu historia ? xD

Albo opis jakiś pochodzenie peta itp.

76561198044975849.png

Best Member

Opublikowano

@UP

Po co to? :/

Dobry system petów (moim skromnym zdaniem) powinien zawierać:

-rozwój peta (zdobywanie poziomu np. 20% doświadczenia które zdobywasz idzie dla peta, specjalne umiejętności)

-dodatki dla peta (typu jakaś obroża, zbroja)

-rodzaje petów (jedne walczą, drugie dodają buffy, trzecie np. służą jaka dodatkowa skrzynka:) )

- system kierowania petem (stój, podążaj, atakuj(wszystko jak leci, tylko tego który atakuje właściciela, nie atakuj), pozbieraj itemki leżące na ziemi)

-jakieś sweetaśne questy dostępne dla graczy z petami. :D

-walki petów

-karmienie peta

-jeżeli pet jest jakimś magicznym stworek to powinien mieć swój pasek many.

-obok naszego hp i głowny skina powinna pojawić się tabelka z hp, maną i głową naszego zwierzaka :)

-jeżeli pet zginie dzięki specjalnemu itemowi można go ożywić. (albo gdy zdechnie z głodu)

To takie moje podstawy :)

Jeżeli to wszystko będzie, to będę petmasterem! :D

Opublikowano

Może być fajna sprawa z tymi petami przy odpowiednim doborze tych opcji.

Druga sprawa to dodanie dosyć mocnych mobów, bo jak ktoś tam kiedyś pisał, że pvp tylko za pozwoleniem obu stron, to bicie endermanow itp może sie po prostu znudzic, jeśli nie każdy lubi pvp tak na co dzień. No chyba, że pvp bedzie cały czas włączone to wtedy sprawa jest prosta :)

Opublikowano

@Nawiązując do postu wyżej

Zróżnicowanie mobów będzie ogromne, z założenia na każdej placówce potwory będą inne.

No i questy, nie pvp jest podstawą gry :) Tym bardziej, że ginąc nie traci się EQ.

Opublikowano

@Nawiązując do postu wyżej

Zróżnicowanie mobów będzie ogromne, z założenia na każdej placówce potwory będą inne.

No i questy, nie pvp jest podstawą gry :) Tym bardziej, że ginąc nie traci się EQ.

Ehh trochę szkoda że nie traci się eq przy śmierci, proszę Cię zrób system tracenia po śmierci czegoś, np 5% doświadczenia czy coś podobnego, z eq też coś powinno wylatywać, w końcu to esencja minecrafta ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...