Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Klan MPC

korosor

Klan MPC forum?  

144 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jeste?cie za stworzeniem klanu MPC forum?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 242
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

IS3 gotowy do walki. Tylko musicie mnie poduczyć nazw na mapach typu "górka" bo nie grałem w kampaniach ;x

"Kiedyś usłyszałem jedną bardzo mądrą rzecz, że na świecie nie ma ludzi normalnych i nienormalnych, tylko są ci pozamykani w zakładach i ci którzy nie zostali przebadani."

~Słoń

Opublikowano

Dokładnie, tu nie chodzi o to kto kogo lubi na forum, tylko jak dowodzi. Nie ma innej rady, trzeba zrobić jakąś bitwę, bo inaczej się nie sprawdzi, czy ktoś się nadaje.

Opublikowano

a jeżeli chodzi o funkcję też mogę się na coś zgłosić. Mam ogarnięte większość drzewek w Wocie i znam trochę taktyk.

Opublikowano

Jak bitwa by miała przebiegać napisałem wczoraj wieczorem. Prosty schemat i skuteczny.

Na taką bitwę radziłbym założyć oddzielny temat z ankietą, gdzie ludzie mogliby składać chęć uczestniczenia w takiej bitwie. W pierwszym poście trzeba określić datę i wymagany tier.

Jeżeli chodzi o datę to radzę weekend po południu, bo wtedy ludzie najczęściej mają wolne.

Jeżeli chodzi o tier to jest parę opcji:

- Właśnie wpadłem na opcję (chyba najlepszą wg mnie), aby jedynym dopuszczalnym tierem był tier II. Są wszystkie rodzaje czołgów (arta, td, u francuzów ciężkie itp.). Chyba każdego stać jeżeli nie ma tieru drugiego na kupno, no a jeżeli ktoś gra trochę to może być tetrarch. No a dowódca będzie miał dodatkową frajdę, bo nie ma podziałów na ciężkie, średnie i lekkie, bo większość czołgów to lekkie i musi rozpoznawać pojedyncze czołgi.

- Opcja nr 2. Jak już wspomniałem wcześniej polecieć tak jak jest w kompaniach. Jednak nie wszyscy mogą mieć wymagany tier.

Opublikowano

Ja stawiam na II tier ale żeby jeden kandydat na drużynę aby sprawdzić jego umiejętności dowodzenia a nie to jak umie sam walczyć.

Opublikowano

Jasna sprawa, czołgi jakie tam chceta, byle tier II. Jak komuś się chce może wdrożyć plan w życie, ja natomiast staram się uczyć. (coś mi słabo idzie) xD

Opublikowano

Jak 2gi tier to już chyba lepiej z załogą na 50%, żeby każdy miał to samo, bo np moim najniższym jest dopiero 5teczka. bo chyba na 1 walkę nikt nie wyda golda, żeby sobie załogę podszkolić.

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

To kto wygra nie ma znaczenia, bo ludzie są różni i nie da się zrobić równych drużyn tak czy inaczej. Chodzi o wyłonienie dowódcy. Dlatego to czy ktoś będzie miał załogę na 100%, czy na 50% nie robi żadnej różnicy. No chyba że ktoś nienawidzi przegrywać.

Opublikowano

właśnie chodzi o to który lepiej ogarnie i poprowadzi team. Ale i tak moim zdaniem na polach bitew dowodzić powinien jakiś generał a dowódca to głównie mapę globalną powinien ogarniać.

Opublikowano

Co powiecie na termin: Sobota ( 9 czerwca ) godzina 15:00 ? Dla mnie to idealna pora.

No właśnie ale co sądzicie o tym. Dowódca powinien ogarniać mapę czy mapę+w trakcie bitwy?

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Widzę że ambicje duże. Coś mi się wydaje, że nie mamy najmniejszych szans zdobyć nawet jednej prowincji w afryce, więc ogarnianie mapy jest chyba zbędne, no i co tu ogarniać. Jesteśmy zbyt mali, żeby potrzebna nam była taka osoba, zupełnie jakby do kiosku zatrudniać księgowego, czy sprzątaczkę. Potrzebny nam jest sklepikarz, który będzie ogarniał w trakcie sprzedaży. W sensie, że dowódca który będzie nami dowodził w trakcie bitwy, bo na początku będziemy raczej ograniczeni do kompanii.

Co do soboty jestem za.

Opublikowano

@@2up

ambicje czeba mieć. Są chwile kiedy ambicje i marzenia są jedynym co nam zostało. Może zbyt poważne jak na grę ale uwierz mi i weź sobie to do serca ponieważ prędzej czy później to się sprawdzi.

Opublikowano

@korosor; Bartollo: dla was powinni zrobić opcję "postaw piwo".

Jeśli coś, to możemy porozmawiać, mój nick to: FoxRox

To w takim razie zmieniamy godzinę z 15:00 na 16:00 wedle zapotrzebowań użytkowników.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...