Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Klan MPC

korosor

Klan MPC forum?  

144 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jeste?cie za stworzeniem klanu MPC forum?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 242
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

jaki tier, dowodziłeś kiedyś klanem,ile czasu dziennie możesz na wota poświęcić, wiek w przybliżeniu (0-12, 12-14, 14-16,16-18,18-60 lat)

Opublikowano

jeżeli ktoś ma 12 lat to nie sądzę (wiem jestem trochę stareotypowy xD) żeby wywiązywał się tak jak np. 18 latek. Ale wiek ma 3 rzędne znaczenie

Opublikowano

Wiek ma dość duże znaczenie. Im jest się starszym do pewnego momentu ma się coraz mniej wolnego czasu, no i jakoś wątpię aby dwunastolatek miał duży autorytet w takim klanie, a dowódcy bez autorytetu nikt się słuchać nie będzie.

Opublikowano

ja mając lat 12 byłem kid modem na forum (niestety nie istniejącym już [*] dlatego się na mpc teraz przeniosłem xD. Parę lat żyłem od izolowany od tego typu stron ale w końcu się przemogłem.)

ps.forum upadło nie z mojej winy xD

Opublikowano

Teraz moja opinia :D odrazu mówię nie będę ani miły ani zły:D dobra. A więc klan mógł by powstać no ale nie ma pomysłu bez wad;] na cw to my raczej nie damy rady nawet w Afryce... Kto znajdzie kasę na tego golda ? Ogółem pomysł średniawy

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

jeśli chodzi o wiek to 17:) Jesli chodzi o dowodzenie w klanie to mam jako takie doswiadczenie, gdyz pomagam kapitanowi naszego klanu i gram duzo w kompaniach jako dowodca.....

Aktualnie 2 tier VIII heavy tank (odblokowany IX czekam na kase).... i VII niszczycielow( odblokowany isu 122) i arta VI (brak kasy)

aha tak jak wspomnialem na poczatku, oczywiscie moge dorzucic sie z goldem

ps.... W tygodniu duzo nie siedze bo szkola;/ ale jak nadchodzi weekend to zazwyczaj od 18 - 2

Opublikowano

Ja całkiem podobnie jak wyżej, z tym że co najwyżej to w kompaniach trochę śmigałem i tyle.

Co do offtopu, to za czasów kiedy w plemionach były 3 światy, czyli miałem lat mało. Siedziałem sobie na tym świecie trzecim w najlepszym plemieniu na świecie. Żyło mi się dobrze i spokojnie, nikt mnie nie atakował, a grać co tu dużo mówić nie umiałem. Denerwowała mnie jedna rzecz. Jako że byłem dzieciakiem wtedy, a w plemieniu sami dorośli, to mówili do mnie słoneczko itp. No a duma dzieciaka, "wiek nie ma znaczenia" itd. dawały się we znaki. Prosiłem, pisałem żeby dali se spokój, aż w końcu nie wytrzymałem i odszedłem, dzień później moje wioski zostały wchłonięte przez inne plemię. xD OFFTOOOOP!

Opublikowano

spoko. Jak będę miał trochę czasu to porozsyłam wiadomości do co poniektórych użytkowników z pytaniem o chęć bycia dowódcą i zrobię głosowanie.

Opublikowano

no dobra ale trzeba jakies ustawic kryteria przyjmowania do klanu:)

tier:

ilosc czasu wolnego:

i moim zdaniem ilosc bitew:) ok. 1000 min...

ps... swietny pomysl z glosowaniem:) wszyscy beda miec szanse

Opublikowano

wieku bym minimalnego nie ustalał bo ma być to klan dla każdego mpc forumowicza. Tier? Wystarczy że ogarnia sterowanie i podstawowe zasady-na moje oko min. tier to 4. Ilość wolnego czasu nie powinna grać roli. A jeżeli chodzi o ilość bitew to po co to komu? Moim zdaniem powinien być to klan dla każdego mpc-forumowicza. oczywiście chciałbym aby wszystkie te rzeczy zostały wybrane demokratycznie. Sądzę że podstawowym kryterium powinna być kultura osobista oraz dystans zarówno do siebie, do innych jak i do samej gry.

Opublikowano

Tier, a ilość bitew to dosyć podobne kryterium. Jednak jestem za tym, aby głównym kryterium była kultura osobista. Gra się przede wszystkim dla przyjemności, a granie w dobrym towarzystwie to podstawa przyjemnej gry.

Opublikowano

Zawsze można zrobić tak: przyjmować wszystkich na okres próbny ok 2tygodnie+; podczas treningów poznać co to za osoba i jakie posiada umiejętności itd, itp...

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

Jeżeli społeczność uzna że ja powinienem dowodzić zgadzam się, W tego typu grze nie miałem jeszcze takiej okazji. Jakiś czas temu byłem jednym z dowodzących sojuszu w grepolis[obecnie

http://www.pl.grepostats.com/world/pl9/alliance/1930

] i chyba się sprawdzałem w miare. Najlepiej to stwierdzą gracze z dawnego RIDDLE [nie figuruje już pod tą nazwą w rankingu-przekształcony w

http://www.pl.grepostats.com/world/pl9/alliance/2251

. Gracze przeszli do wyżej wymienionego Trinity. Jeśli ktoś chętny mogę podać nicki dawnych współpracowników [tak z przed 1/2roku].

Opublikowano

Ja tam wolałem The-west, albo plemiona z gier tego twórcy. Grepolis mi jakoś średnio przypadło do gustu. No to teraz tak, co potrzeba do założenia klanu?

Co do okresu próbnego jestem za. Inaczej chyba nie da się sprawdzić, czy ktoś się nadaje do wspólnego grania. :P

Opublikowano

Założenie klany kosztuje bagatela 2500golda :D

#edit

Wybrałem grepolis ze względu na trafienie na fajną ekipę, taką z którą można było również porozmawiać i się pośmiać.

Opublikowano

Mam zasadę-nie wydaje pieniędzy na gry dostępne za darmo. Wolał bym nie zarządzać nie moimi pieniędzmi. Jeżeli była by możliwość przekazania władzy przez założyciela ok. Jeśli nie mogę być czymś w rodzaju nie formalnego dowódcy [niekoniecznie tylko ja, kilka od bym widział jako wsparcie]

Opublikowano

grepolis- kiedyś grałem sojusz ENIGMA, jako dyplomata doprowadziłem do wojny...... no cóż zdarza się... niestety przeciwny sojusz był od nas parę razy mocniejszy. Nie pamiętam dokładnie ale chyba 20 albo 30 graczy poszło się gwizdać. Jak straciłem moje 3 ukochane wiochy przestałem grać.

Jeżeli chodzi o kasę na klan to ja też nie popieram wydawania ale te 6,15 mnie nie zbawi. Ew. może na początku wakacji gdzieś w gazetce byłby jakiś kod na golda/ dali by kod na golda. Sądzę że jak by parę osób wysłało eski to szło by skołować te 2,5 k. (eska najtańsza 6,15 zł) Jeżeli jesteś w klanie i masz prowincje to z nich też możesz golda zdobywać. Od początku wiedziałem że najtrudniej to logistycznie będzie zaplanować (szef, gold, organizacja)

@@Crisp

Wiem że to hardkorowe ale możesz spróbować wygrać ESL czy inne eventy. Nie chodzi te w których liczy się timing oraz fart ale te w których możesz się popisać umiejętnościami (a wierzę że tobie ich nie brakuję xD). Duży wpływ na uzbieranie golda miałoby też to ilu forumowiczów podjęło by się dać jałomurzną oraz w jakiej wysokości. Jeżeli uda mi się teraz na robotę sezonową wkręcić to zrobię przelew za 30 zł (1500 golda) i już prawię połowo sumy będzie. Niestety jeżeli..... Sam nigdy nie wydawałem kas na free to play (a moi jakże troskliwi rodzice sprawdzają mi nawet saldo na komie [nie jestem pełnoletni]) ale postarał bym się jakoś pomóc.

Sorka za błędy ale chwilowo z mojej nowej komy piszę. {ma qwerty :) }

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...