Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Klan MPC

korosor

Klan MPC forum?  

144 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jeste?cie za stworzeniem klanu MPC forum?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 242
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Walka nie była moim pomysłem, nie ważne który z nas został by wybrany i tak drugi by był jednym z dowodzących w moim wyobrażeniu. Pytanie czego oczekujecie od dowódcy?

Opublikowano

Właśnie ilu jest chętnych na miejsce szefa bo jutro/pojutrze robię głosowanie.

UWAGA:tyle o ile teraz ja napędzałem i starałem się organizować powstanie klanu to po wyborach część wysiłku zostanie przełożona na szefa, i on też będzie kombinował i ogarniał.

ps. Dziwi mnie to jak pomysł wymyślony "aby na forum było ciekawiej" przekształcił się w całkiem poważny plan.

Opublikowano

Jestem na tak ale nie dojdę do tego klanu ponieważ jestem już w [PPPA] i nie opuszczę tego klanu chyba że się rozpadnie ale to nie możliwe

slawek130.png
1390144171-U592769.png

Opublikowano

@crisp

ja wyobrażam sobie tak;

-dowódca-szef szefów, ogarnia klan i taktykę na mapie globalnej.

-zastępca dowódcy-chyba nie trzeba tłumaczyć

-generał(lub coś takiego)-zajmuje się pokazywaniem czołgistom taktyk, wprowadzaniem jakieś dyscypliny itp. Ażeby np. na CW coś umieć.

Ale najpierw to trzeba ten klan założyć i dopiero potem się będziemy martwić.

Opublikowano

Siebie widzę bardziej w "kształceniu" nowych i jak kupię i wyelituje lorkę, T32 i pershinga w ESL. Można by podzielić obowiązki między kilka od. Wtedy to był by prawdziwy projekt forum, nie kilku os. Ktoś się bawi w uczenie nowych, ktoś opracowuje taktyki, ktoś robi treningi itp..

Opublikowano

1.treningi, opracowywanie taktyk i uczenie nowych to jedna osoba

2. Każdej osoby nie obsadzisz, sądzę że kadra to jakieś max5 osób by było.

3. Przecież każdy miałby coś do powiedzenia więc byłby to projekt całego forum

4.i co idzie coś w esl wygrać?

Opublikowano

Ludzie lubią mieć choć strzęp "władzy" a dokładniejszy podział by zagwarantował niższe wymagania czasowe.

W ESL idzie złoto wygrać, ale to z czasem, zgrać się trzeba i skład zrobić.

Opublikowano

to tak trzeba zrobic liste zalozyc klan ustawic dowodce generalow i podzielic klan na dwie czesci:)

to na kogo konto wysylamy golda ustalic trzeba??

Opublikowano

Jeżeli chodzi o dowódcę, to dobrze by było gdyby miał te parę tysięcy bitew na koncie. Ciężko żeby ktoś ogarniał wota jeżeli w niego dostatecznie długo nie grał.

Ja dla porównania razem z betą mam ponad 7000 bitew. Jeżeli chodzi o samą grę to jeszcze jakimś specjalistą nie jestem, o dowodzeniu nie mówiąc, więc widzicie.

Opublikowano

ale tu niechodzi o ilosc bitew bo tu chodzi a umiejetne zarzadzanie:) a jesli chodzi o ilosc bitew to sie nie martwie:) to juz moje drugie konto (nie wazne dlaczego)

Opublikowano

Witam.

Jak chcecie pojedynku / pojedynków by wybrać dowódcę to ok, tylko, że to nie raczej 1 na 1 tylko 15 na 15 losowo wybranych i wtedy dowódcy mogą się wykazać umiejętnością wyboru taktyki, wykorzystania posiadanych zasobów, umiejętnością wykorzystania terenu itp....A demokratyczne wybory to raczej nie za bardzo…

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

Witam

No i tu będzie widać czy ktoś jest urodzonym dowódcą (potrafi ludzi przekonać do swoich planów) czy nie.... Bo jeśli nie, to skąd wiadomo, że później podczas bitew ludzie będą wykonywali rozkazy dowódcy? Są przewidziane jakieś środki przymusu?

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

Pieprzycie przepieprzoną potrawę. Dowódcą ma być osoba która zna się na grze, a nie przypadkowa osoba, jeśli macie wybrać dowódcę to ma być to osoba rozważna, z wielkimi umiejętnościami taktycznymi, tak jak i umiejętnościami bitewnymi. Taka osoba musi dowieść co najmniej takich rzeczy:

- Spryt

- Jakość taktyki

- Celność

Osobiście mogę się dorzucić do składki, ale zobaczymy, a sam klan ma jakąś racje bytu gdy będą min. 15 osób. Jak by co piszcie na pw, skype i mikrofon posiadam, więc się jakoś dogadamy ;-)

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Witam.

Jak chcecie pojedynku / pojedynków by wybrać dowódcę to ok, tylko, że to nie raczej 1 na 1 tylko 15 na 15 losowo wybranych i wtedy dowódcy mogą się wykazać umiejętnością wyboru taktyki, wykorzystania posiadanych zasobów, umiejętnością wykorzystania terenu itp....A demokratyczne wybory to raczej nie za bardzo…

Pozdrówki

Seba

tylko znajdź tu na forum 28 osób o podobnych umiejętnościach walki, którzy nie będą grali jak lonely wolf, tylko będą posłuszni dowódcom... wg kiepsko

signature@501527218-Arthei@eu@106@0@1101garage@501527218@eu@0@321000@-1.png

Opublikowano

FoxRox dobrze prawi, polać mu.

To nie jest firma żeby nią zarządzać. Potrzebna jest osoba, która zna się na grze i ma zmysł taktyczny.

Jeżeli chodzi o wyłonienie dowódcy to bym zrobił tak:

zebrać tylu ilu się da (nie musi być 15vs15)

ograniczenia tierowe itp jak w kompanii, żeby nie było problemów

jeden dowódca na jedną drużynę

bitew może być parę, później wypowiadamy się co sądzimy o taktyce, zorganizowaniu i reagowaniu na zmieniające się warunki w bitwie itp.

bitwa wcale nie musi być wygrana, bo do jednej drużyny mogą trafić lepsi, a do drugiej gorsi, liczy się dowodzenie

Opublikowano

Ale ja i tak jestem za tym żeby dowódca miał minimum 2,5 k bitew, był charyzmatyczny ale najważniejsze to żeby dobrze na ewentualnych CW i na mapie globalnej prowadził. W trakcie bitwy może dowodzić jakaś inna osoba specjalizująca się w taktykach.

Opublikowano

Dobra to teraz niech zgłasza się każdy kto chce być dowódcą. Już niedługo robię ankietę i chcę widzieć kto kandyduję.

Opublikowano

W sumie, to czemu nie spróbować, chociaż nie wiem czy mi zaufacie. Ale co tam, spróbuję.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...