Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o wszystkich czołgach gry :)

Krzychu39

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 977
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co badać teraz na ARL 44? Silnik, 105mm czy lepsze 90mm?

Zależy czy będziesz walił z złota.

Jeżeli ze złota to 105 mm i pamiętaj, że przy złocie masz 30 obrażeń więcej.

90 mm bez złota.

Opublikowano

Mam pytanie - czy warto iść w niemieckie czołgi medium? Bo mam jakiś prototyp pz IV z 4 tieru i to jest droga przez mękę, ubić coś z tego złoma to jak złowić złotą rybkę :(

E-50M czy leo? Dla początkujących E-50 znacznie łatwiejsze, przyjemniejszy i lepsze rozwiązanie. Linia nie najgorsza, da się grać.

Opublikowano

Mam pytanie - czy warto iść w niemieckie czołgi medium? Bo mam jakiś prototyp pz IV z 4 tieru i to jest droga przez mękę, ubić coś z tego złoma to jak złowić złotą rybkę

Osobiście polecam Leoparda, ponieważ jest lepszą X.

Opublikowano

Osobiście polecam Leoparda, ponieważ jest lepszą X.

Tylko żeby dojść do leo trzeba grać LT, a dla Newbie są trudne do ogarnięcia.

Opublikowano

Pytanko : Zbierać na silnik, wieże czy najlepsze działo w t29? Co o nim sadzicie?

T29 najlepszy pojazd tego poziomu. Czołgu nie znam, ale wieża to podstawa. Graj tak, aby jak najszybciej zbadać wszystko. Kolejność większego znaczenia nie ma, ale jeśli masz już gąski to Wieża>Działo>silnik

Opublikowano

T29 najlepszy pojazd tego poziomu. Czołgu nie znam, ale wieża to podstawa. Graj tak, aby jak najszybciej zbadać wszystko. Kolejność większego znaczenia nie ma, ale jeśli masz już gąski to Wieża>Działo>silnik

Dojebałeś... Napewno na T9 sobie poradzisz z 90mm

Gąski>Działo>Wieża>Silniki.

Opublikowano

Mam pytanie:

Otóż zamierzam sobie zbadać jakiś czołg średni, jednak nie wiem jakim by się mi najlepiej grało, a nie chcę wybierać czołgu "na ślepo". Jest jakaś linia godna uwagi? Najbardziej zależy mi na pancerzu i penetracji. Pozdrawiam.

Opublikowano

Mam pytanie:

Otóż zamierzam sobie zbadać jakiś czołg średni, jednak nie wiem jakim by się mi najlepiej grało, a nie chcę wybierać czołgu "na ślepo". Jest jakaś linia godna uwagi? Najbardziej zależy mi na pancerzu i penetracji. Pozdrawiam.

Pancerz najlepszy mają niemcy/Amerykanie. Wszystkie linie MT są godne uwagi.

Opublikowano

W takim razie trochę zboczę z tematu. Jaką technikę wykorzystujecie przy ARL44? Gdzie najlepiej się nim ustawiać, w której linii grać itp.

Opublikowano

W takim razie trochę zboczę z tematu. Jaką technikę wykorzystujecie przy ARL44? Gdzie najlepiej się nim ustawiać, w której linii grać itp.

Jak jakimś prosem nie jesteś to graj w 2 linii. Jedź w kupie z innymi, niszcz wszystko na swojej drodze ;p

Opublikowano

Jedziesz przodem, minimalnie się kątujesz. Strzelasz w Najtwardsze cele jak masz 90mm, a jeśli masz 105m strzelasz w to co zabijesz. Jeździsz z innymi twardymi czołgami na pierwszej linii jeśli jestś na 6 tierach. Jeśli na wyższych to 2-3 linia.

Opublikowano

Właśnie tak robiłem ;p Jeździłem zawsze w 2 linii z tego powodu, że to działo 90mm jest strasznie celne (albo to z powodu wyszkolenia załogi). A francuskie TD'ki i cała linia od AMX 40? Z AMX mam właśnie największe problemy. Najwyżej 1-2 fragi w bitwie. Jak nimi grać?

Opublikowano

Właśnie tak robiłem ;p Jeździłem zawsze w 2 linii z tego powodu, że to działo 90mm jest strasznie celne (albo to z powodu wyszkolenia załogi). A francuskie TD'ki i cała linia od AMX 40? Z AMX mam właśnie największe problemy. Najwyżej 1-2 fragi w bitwie. Jak nimi grać?

AMX 40? Przejść go na free expie, innej opcji nie ma. Ja niestety go przechodziłem normalnie, ale 1 wynik przyzwoity miałem.

zara dam ss

Opublikowano

A warto rozwijać niemieckie drzewko technologiczne do Mausa? On jest taki dobry ja mówią czy to mit? I czy są w tym drzewku jakieś czołgi godne uwagi?

Opublikowano

A warto rozwijać niemieckie drzewko technologiczne do Mausa? On jest taki dobry ja mówią czy to mit? I czy są w tym drzewku jakieś czołgi godne uwagi?

Hmm... Maus to kontowanie i kontowanie. Ciężki do ogarnięcia, myślę że E-100 będzie dużo lepszy, mimo tragicznej penetracji. W tym drzewku, prawie każdy czołg jest dobry.

Opublikowano

TD'ki od V tieru są dobre. Idealne działa, dobre cam. Od 7 tieru twarde. Amx'em stoisz i odbijasz. Minimalnie się ruszasz żeby nie trafili Cię w weakspota. Potem masz świetnego ELC AMX który jest świetnym aktywnym scoutem i TD'kiem. Ma bardzo dobre działo z długim rld'em (10,57 z wentą i dosyłaczem). Potem AMX 12T który jest mułowaty, ale ma magazynek i przyzwoitą penetrację. Wbrew pozorom jest twardy. Często dingał mi od dział poniżej 170 peny. Jest lekko mułowaty. 13 75 szybsza wersja poprzednika. 13 90 To dobry czołg na kompanie. Na goldzie penetracja 248. Bardzo żwawy. Lorrka jest duuuuża niestety, ale ma dobre działo.

Opublikowano

Potem AMX 12T który jest mułowaty, ale ma magazynek i przyzwoitą penetrację. Wbrew pozorom jest twardy.

Chyba nie mówisz o max 12t, że jest twardy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...