Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o wszystkich czołgach gry :)

Krzychu39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogromnej różnicy między tymi liniami nie ma, ja bym radził zrobić coś z innego drzewka, np do WTF E-100

Dużej różnicy nie ma?

Pancerz 263 jest OP, ponieważ przy skątowaniu się wszystko łapie za zero i bez złota to naprawdę bardzo ciężko przebić, a nawet ze złotem trzeba wiedzieć jak.

Jedną wadą jest lufa, która ma małe obrażenia jak na Xt.

• Odpowiedzi 977
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dużej różnicy nie ma?

Pancerz 263 jest OP, ponieważ przy skątowaniu się wszystko łapie za zero i bez złota to naprawdę bardzo ciężko przebić, a nawet ze złotem trzeba wiedzieć jak.

1 linia (do wtf) ma działo, ale nie ma pancerza, a 2 odwrotnie :) Wybór zostawmy pytającemu. Nie zaprzeczysz chyba, ze WTF jest słabym czołgiem. Jeśli jednak to zrobisz, to zapraszam Cię na test ;) Ja wezmę WTF, a Ty 263. Czołgu nie znam, ale zaryzykuję.

Opublikowano

1 linia (do wtf) ma działo, ale nie ma pancerza, a 2 odwrotnie :) Wybór zostawmy pytającemu. Nie zaprzeczysz chyba, ze WTF jest słabym czołgiem. Jeśli jednak to zrobisz, to zapraszam Cię na test ;) Ja wezmę WTF, a Ty 263. Czołgu nie znam, ale zaryzykuję.

Najpierw zacznijmy od tego, żeby ten test był bez golda.

A tak poza tym:

Sądze, że Obj 263 jest lepszy od 268, tylko nikt w niego nie idzie z jednego powodu... SU-101... Największy koszmar drzewka.

Obj 263 jest: Mobilniejszy, bardziej pancerny, ma spammerskie i do tego snajperskie działo (lufa za 560 co 9.2sec z celnością 0.3 [biA, dosyłacz i załoga na 100%]. Penetracja na goldzie niestety gorsza i troszkę gorsze camo.

Opublikowano

Xt nie znam, sorki mój błąd. Widziałem na polu bitwy 7t i ani jakieś działko wybitne, pancerz w ogóle. Sorki!

Opublikowano

Chyba sobie zrobię 263 a potem wtf :D 268 w 8.11 będzie miał mniejszy DpM :( ~2700. Co prawda droga do Xt może nie jest zbyt dobra ale jakoś się przeboleje :D Do 268 każdym czołgiem grało się fajnie a szczególnie isu, ob 704 :D

4758463064.png

Opublikowano

Dużej różnicy nie ma?

263, kątowanie?!?! Ty widziałeś ten czołg, grałeś ty na nim? Na teście chodziarz? Rozmawiałeś ty z kimś kto ma ten czołg? Każdy ale to każdy kto robił tą linie(w tym ja) myślał że jak sobie zrobi tą X to będzie niezniszczalny i będzie kosił wszystko co chce a tu taki chuj. Ten TD ma papier toaletowy a nie boki, ledwo odchylisz się i już cie wszystko w nie klepie. Przód niby pancerny? Może z daleka się sprawdza, ale tylko jeśli jesteś zmuszony do walki w mieście to masz przejebane. O ile 263 jest b.szybki to też jest b.długi. Jak cie zacznie coś objeżdżać to też masz przejebane.

Podsumowując mam i 263 i 268. Lepiej mi się gra 268, ale to jest tylko moja opinia :-)

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

T34; IS6; Fcm 50t; Fcm36Pak40; T-15; VK 72.01 (K); T1E6; T26E4; T26E3
ESL: 28,729 golda + 28€

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko!

Od dzisiaj widzę promocje na czołg type 64 i ciekawi mnie jak się nim gra wiem że jest to scout i rzuca go nie ciekawie ale mi to nie przeszkadza interesuje mnie głównie jak się sprawdza w roli scouta i czy mam jakom kolwiek szanse coś ugrać tym działem aha i najważniejsze co mnie interesuje to zarobki na tym czołgu osobiście mam dickera max w swojim garażu i jestem z niego zadowolony i nie wiem czy nie kupić tego chinola czy czekać na jakieś promocje np na su 100 y pz albo e 25 

Chyba że polecacie jakieś inne czołgi premium lecz na pewno nie będę kupować viii bo nie chce marnować pieniędzy  

Opublikowano

Siemanko!

Od dzisiaj widzę promocje na czołg type 64 i ciekawi mnie jak się nim gra wiem że jest to scout i rzuca go nie ciekawie ale mi to nie przeszkadza interesuje mnie głównie jak się sprawdza w roli scouta i czy mam jakom kolwiek szanse coś ugrać tym działem aha i najważniejsze co mnie interesuje to zarobki na tym czołgu osobiście mam dickera max w swojim garażu i jestem z niego zadowolony i nie wiem czy nie kupić tego chinola czy czekać na jakieś promocje np na su 100 y pz albo e 25 

Chyba że polecacie jakieś inne czołgi premium lecz na pewno nie będę kupować viii bo nie chce marnować pieniędzy  

Jak mówili w Twoim temacie. Bardzo podobny do hellcata, 2 razy lepszy pancerz (nadal jego totalny brak, 0 szans na ding) 56 obrót kadłuba!, lepszy zasięg widzenia, szybciej obracająca się wieża, która jest... Typowa wieża LT, Niska penetracja (jak większość chińczyków), słabe DPS, DPM teoretycznie lepszy od hellcata. Ma lepszą celność, gorszą depresje działa, mało pocisków jak na 2 sekundy przeładowania (tylko 45) i zapewne często brakuje ich. Czas celowania całkiem dobry, nieco ponad 2 sekundy, ale to gorzej od kota, camo ma lepsze i to chyba tyle :) Jak tak patrzę, czołg godny polecenia, ale i tak bez porównania gorszy od 8t premiumów.

Opublikowano

No więc... Co sądzicie O Hellcacie ? Ja sądze że jest lekko op  :)  Mam na nim 3 perkową załoge [3 perk na 80 %] Wyposażenie itp.  Super camo , działo ok. Czytałem że mają go kiedyś znerfić  :(  Mam nadzieje że jak już to troszke tylko  :P Ale myśle że już mu sie dostanie jak i innym td jak będzie ten nerf camo dla TD. 

xxx

Opublikowano

No więc... Co sądzicie O Hellcacie ? Ja sądze że jest lekko op  :)  Mam na nim 3 perkową załoge [3 perk na 80 %] Wyposażenie itp.  Super camo , działo ok. Czytałem że mają go kiedyś znerfić  :(  Mam nadzieje że jak już to troszke tylko  :P Ale myśle że już mu sie dostanie jak i innym td jak będzie ten nerf camo dla TD. 

Nerf dla hellcata? Pierwsze słyszę. Dostał stosunkowo nie dawno nerf do camo, ale jak był op tak dalej jest. Hellcat jest moim ulubionym TD'kiem, ze względu na mobilność, zasięg widzenia, camo, działo, depresje działa i osłonę, która pochłania pociski. 

Opublikowano

@up Tak samo jak moim  :D  To chyba najlepsza VI. Przy nim nawet KW siemka sie chowa... O ile w Hellcacie siedzi dobry gracz  ;) . Szkoda tylko że nie moge usiedzieć w nim miejscu za często  :P . Przez to często gine albo jeżdże z połową/kilkoma HP  do końca bitwy...

xxx

Opublikowano

@up Tak samo jak moim  :D  To chyba najlepsza VI. Przy nim nawet KW siemka sie chowa... O ile w Hellcacie siedzi dobry gracz  ;) . Szkoda tylko że nie moge usiedzieć w nim miejscu za często  :P . Przez to często gine albo jeżdże z połową/kilkoma HP  do końca bitwy...

Albo pasywny spot, lub wsparcie. Ten czołg lekko mówiąc do rusha się nie nadaje :P

Opublikowano

Albo pasywny spot, lub wsparcie. Ten czołg lekko mówiąc do rusha się nie nadaje :P

No przecież wiem :P  Ale jednak popełniam nim głupie błędy np. ostatnio grałem na ,,El haluf,,  i zostało mi 20 hp. Zamiast jechać zwykłą ścieżką to zjechałem po zboczu i zginąłem ^^ i to nie tylko Hellcatem...

Aha i jeszcze jedno. Jak tak myślałem nad nim to postanowiłem sobie że gdy zobacze hellcaty w wrogim teamie MUSZE ale to MUSZE je jak najszybciej zlikwidować. Lecz kiedy zainstalowałem XVMa to zauważyłem że 99% graczy którzy nim grają , grają słabo , Ale jednak coś mi zawsze mówi żeby i TAK i TAK je zniszczyć :P . Taki odruch. Raz też natknąłem się na pluton 3 Hellcatów ZIELONYCH. Wszyscy pojechali mniejwięcej do przodu i zostali zniszczeni  przez mój team :P  Sam jestem graczem przeciętnym ale Poola jednak mam na nim ^^ . No i ostatnia rzecz : bitwa narodowa która była jakieś 2 tygodnie temu. Mieliśmy spore szansze na zwycięstwo [chyba 50%] Oczywiście Team 1x M6 14x Hellcat vs T-34-85/KW-1S.

Przegraliśmy to bo: hellcaty attakowały , tylko kilka zostało w bazie[ jakieś 3]. Ja również zrobiłem błąd bo najpierw pojechałem do przodu sam później w okolice środka bagna [mapa bagna] A następnie na dobicie pędziłem do bazy żeby razem z innymi hellcatami bronić bazy i być może wygrać bitwe  :D . Nie udało się niestety.No trudno. Tak to jest jak sie ma w drużynie może z 3 myślące czołgi  :P . Lecz myślę że byśmy wygrali to gdyby Hellcaty nie szarżowały[ i ja również] Tylko zajelibyśmy dobre pozycje a kilka hellcatów pojechało by na pasywny zwiad  ;)

xxx

Opublikowano

+ Cromwell z VI tieru , urok Hellcata nawet sam pamiętam jak na hellcacie grałem i udawało mi się przeżyć 2x KV-1S  w starciu. Dobry na kompanie na VI z lornetą można się zabawić w spotera, jeśli zobaczysz na randomie pluton 3x hellcatów (ogarnietych) to wtedy praktycznie wygrana nie jest możliwa. A nerf nerfem i tak bd fajnym czołgiem.

Sig.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam :)

T28 Prototype.

Czy to jest normalne, że czeka się nim ponad 2 minuty na bitwę i jego mm to głównie X tier?

Kupiłem go dziś i zdarza mi się to co bitwę.

Cofam to pytanie. Widzę że to jakieś wewnętrzne problemy w WG.

Opublikowano

Siema. Jestem nowy w WoT'a. Jaką ścieżkę polecacie na start i do jakiego czołgu dążyć ?

Do IS-7, E100.

A jak już zrobisz te 2 czołgi to będziesz wiedział czym chcesz grać :)

Opublikowano

Może był ten post ale no ok .. jaki czołg na clan wory najleprzy ?? około 6-10 

Widać że analfabeta ^^

Top: Zależnie od strategii. Jak rush, to Medy + IS-7/E5, jak def to Mausy, E3 itp.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

KV-1 przez wielu uważana za najlepszy czołg V tieru.

Dobrze zarabia, jest twarda i bardzo przyjemnie się nią gra.

KV-1S dzięki 122mm wręcz OP czołg na VI tierach, całkiem twardy i równie przyjemny jak jego poprzednik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...