Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja o wszystkich czołgach gry :)

Krzychu39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba nie mówisz o max 12t, że jest twardy?

Mógłbym znaleźć bitwę na której kilka razy odbiłem od SP, ale jest sprzed kilku patchy i nie wiem na którym komputerze ją mam :/ W każdym razie przodem odbija.

• Odpowiedzi 977
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mógłbym znaleźć bitwę na której kilka razy odbiłem od SP, ale jest sprzed kilku patchy i nie wiem na którym komputerze ją mam :/ W każdym razie przodem odbija.

Dziś raz obiłem od T20 chyba, jakiegoś scouta 7t, ale to mi się zdażyło 1 raz, na kilkaset bitew. Czołg ten jest dobry, to trzeba przyznać, ale pancerzem, jak to scout nie grzeszy.

Opublikowano

A jakiś godny uwagi HT z dobrą możliwością opuszczenia działa i pancerzem wieży?

Idealny opis HT USA :) T34 ma nieprzebijalną wieże i świetną depresję.

Opublikowano

Idealny opis HT USA :) T34 ma nieprzebijalną wieże i świetną depresję.

Wierza T34 jest miekka, wchodzi w policzki, właz i całą górę. Zato T32 ma chyba najlepszą wierzę w tej grze.

signature.png
113; 121; AMX 50B; AMX 50 Foch; Bat-Chatillon 25t; E100; VK 72.01 (K); FV215b (183); T110E5; IS-7; Object 263; Object 268; STB-1;

T34; IS6; Fcm 50t; Fcm36Pak40; T-15; VK 72.01 (K); T1E6; T26E4; T26E3
ESL: 28,729 golda + 28€

Opublikowano

Wierza T34 jest miekka, wchodzi w policzki, właz i całą górę. Zato T32 ma chyba najlepszą wierzę w tej grze.

Wieża*

Chciałem napisać T32, ale z przyzwyczajenia napisałem T34 ;p

Top: Polacem tą linie.

Opublikowano

A jakimi czołgami najbardziej lubicie grać?

Ja osobiście:

- BDR G1 B

Działo z bardzo dobrą penetracją, celne, dosyć zwrotny, jednak wolny. Jeśli się dobrze ustawi, to może być dużo rykoszetów i trafień bez przebicia (sam nie wiem czemu, przecież to tylko 60mm, a KV 1 ma 75)

- ARL 44

Działo z bardzo dobrą penetracją, prawie zawsze zada jakieś obrażenia, celne, pancerz 120mm z przodu

Rozwijam głównie drzewko Francuskie :)

Opublikowano

W takim razie przepraszam, nie miałem tego na myśli.

Dobra, jednak można ;)

Moim ulubionym jest hetzer.

Przy losowaniu na 4t jest miazgą. 1 strzał co 7 sekund = 1 frag.

Działo nie celne, ale szybko skupia. Bardzo słaby zasięg widzenia, szybko się obraca, nie najgorsza mobilność.

Przy losowaniu na 6t, najlepiej strzelać z OB.

Pancerz przedni nie najgorszy, ale z boku i z tyłu ;/ Tragedia.

Opublikowano

Witam mam pytanie czy warto używać działa 7.5cm type 99 dla czogłu chi-nu?

Daj lajka jak pomogłem :]

Opublikowano

Witam mam pytanie czy warto używać działa 7.5cm type 99 dla czogłu chi-nu?

Absolutnie nie. Między 99, a 5 jest 50 penetracji różnicy... Zdecydowanie type 5 lepsza.

Opublikowano

A jakimi czołgami najbardziej lubicie grać?

Ja osobiście:

- BDR G1 B

Działo z bardzo dobrą penetracją, celne, dosyć zwrotny, jednak wolny. Jeśli się dobrze ustawi, to może być dużo rykoszetów i trafień bez przebicia (sam nie wiem czemu, przecież to tylko 60mm, a KV 1 ma 75)

- ARL 44

Działo z bardzo dobrą penetracją, prawie zawsze zada jakieś obrażenia, celne, pancerz 120mm z przodu

Rozwijam głównie drzewko Francuskie :)

Ja uwielbiam ELC AMX. Świetne działo, przyspieszenie i camo. Jedyny minus to brak obrotowej wieży.

T-25 też jest bardzo fajny wg. mnie. Działo ujdzie, dużo HP, dobre przyspieszenie. Niestety kiepsko skręca.

FCM 36PaK 40 Świetne działo, camo, zasięg widzenia. Tylko mobilność lipna.

Moja "Święta trójca" :)

Tutaj dzisiejsza bitwa na JPII. Świetna pozycja dla tego czołgu.

http://wotreplays.com/site/514355#siegfried_line-brunoxd-jagdpanther_ii
Opublikowano

Francuski TDk 3tieru, uwielbiam go ^^, chyba najmniejszy pojazd w grze, dobra pena i szybkostrzelność, mobilność też ładna, ~35km. Wbijam kamo, będzie niewidzialny ^^ Problem ma jedynie z opuszczeniem działa, no i brak pancerza ale niewykryty może kosić ze swoją peną nawet V :P

Opublikowano

Dlaczego teamt został odpięty ?

Czy wy też sądzicie że T-34-3 jest 5x gorszy od typa 59 ?

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Dlaczego teamt został odpięty ?

Czy wy też sądzicie że T-34-3 jest 5x gorszy od typa 59 ?

Może nie 5, ale na pewno jest gorszy. Gdybyś wiedział, jaki był ten czołg, jak go wprowadzali do gry... Co patch był nerf, a dalej jest op ;p

Temat został odpięty, ponieważ dodany jest spis najważniejszych tematów w dziale.

Opublikowano

A jaki jest najlepszy "snajper" w Wocie?

Tak zwany WTF E-100. Xt niemiecki TD wafeltragen czy jakoś tak ^^. Celność 0.29 i 1,5sec skupiania.

Opublikowano

A ma dobrą pene?

Z 128 276mm, z golda 352, a z 150 trochę gorzej - 235, a z golda 334. Z racji że jest takim snajperem, strzelić w weakspot to żaden problem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Co powiecie o lini ruskich td do 263? Skończyłem niedawno 268 i jestem bardzo zadowolony. Chcę robić 263 ale nie wiem czy się opłaca :)

Ogromnej różnicy między tymi liniami nie ma, ja bym radził zrobić coś z innego drzewka, np do WTF E-100

Opublikowano

A fajnie sie nimi gra? Bo pancerza wogole nie maja :D

Jak najbardziej. Pancerza nie mają, ale miano op się bez przyczyny nie uzyskuje. Camo i to działo... Nie raz borsuka nie mogłem wyspotować z 70 metrów jak strzelał.

A Xt... Co 2 sekundy po 560?. Większość 8t na 2 strzały.

Opublikowano

Co do czołgów Kwitnącej Wiśni (Jeżeli chodzi o zabaweczke No-Premium) polecam Typa 98 Ke-Ni. Szybki jak dlabli, coś tam odbija a jeszcze działko dość konkretne, jeszcze 5 pocisków goldowych to i na 5t idzie ugrać. Jak dla mnie (zacząłem od nowa na starym koncie które nie było używane) to Japońskie eleganckie nie wiem jak wam.

­graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...