Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ankieta] Czy chodzisz do spowiedzi ?

Chodzisz do spowiedzi ?  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chodzisz do spowiedzi ?

• Tak.
      71
    • Nie.
      84
    • Jestem wierz?cy ale nie chodz? do spowiedzi.
      69
    • Jestem nie wierz?cy ale chodz? do spowiedzi. -_-
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyjaśnisz może wszystkie cuda typu z wózka na nogi czy z ślepoty do sprawnej widzialności człowieka lub cud religijnych których jest od groma

Albo wyjaśnij mi czemu parokrotnie podczas tornad zostały zgliszcza tylko kapliczki (które nie były najwytrzymalsze z tamtąd) zostały nietknięte?

Może to nie 100%towe dowody ale watpie ze znasz odpowiedzi na te pytania.

Dokładnie o to mi chodzi. Dużo jest tego bardzo dużo. Skoro nie ma Boga to weźcie obrazek i podrzyjcie go. Skoro Boga nie ma to nic wam się nie stanie co nie ? :)

• Odpowiedzi 206
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie o to mi chodzi. Dużo jest tego bardzo dużo. Skoro nie ma Boga to weźcie obrazek i podrzyjcie go. Skoro Boga nie ma to nic wam się nie stanie co nie ? :)

Nie kminie o jaki obrazek ci chodzi, ale ok

Daj mi jakis obrazek to ci go podre bez problemu

lol

s2c77Oa.png

Opublikowano

Zapewne chodzi o obrazek z (Bogiem,Matką Boską) itp

Serio jesteś taki tępy?

Nie wiem po co ateiści wpierdalają się w katolikow rownie dobrze mogli by sie wjebac w inne religie "bo tak"

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

większość z wypowiadających powiedziało że nie chodzi lub nie wierzy. jest powiedzenie :

"jeżeli jest ok hulaj dusza piekła nie ma, a jak trwoga to do Boga"

a co do tematu, wiekszosc z tych "niewierzących" było do komunii, bierzmowania itp. dopiero przez szczeniackie zachowanie kolegów ktorzy wyciągneli ich z kościoła na fajke lub piwo.

ja nie rozumiem jednego, jeżeli ktoś nie wierzy w Boga to czemu chodzi do kościoła albo przed kosciół? bo co? bo mama kazała? powiedz jej że nie wierzysz w Boga i nie pójdziesz. proste. troche dziwi mnie podejscie takich ludzi. nie chcialo by mi się przebierać i iść do kościoła tylko i wyłacznie po to by posiedzieć za jakimś budynkiem lub pogadać sobie na parkingu... jak już masz się tak zachowywać to zostań w domu,ale zapomniał bym że 90% tych dzieci ktorzy są "niewierzący" nie odważy się powiedzieć gdzie kolwiek indziej że są niewierzącymi niż na forum....

zapomniał bym. 99% tych niewierzących biorą śluby. ale gdzie i przed kim. warto się zastanowić zanim kolejny raz ktoś pójdzie sobie pogadac przed kościołem a nie do kościoła.

Opublikowano

Nikt ich nie zmusza do wiary, Bóg, w którego nie wierzą, też ich nie zmusza. Nikogo nie będę osądzał, mają własny rozum, ich wybór.

Jestem niewierzący i próbuje nawracać chrześcijan żeby przestali marnować swoje życie

Ach tak? Jak mnie do tego przekonasz?

Marnować życie? Całe życie jest marnotą. To na co mamy przeznaczyć życie? Jaki jest jego SENS?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

90% wierzących nie opowiedziało by całego przebiegu mszy lub podstawowych regułek typu 5 przykazań kościelnych

Ponad polowa bierze komunie z wielooooma grzechami co jest swiętokractwem i grzechem ciężkim

80% młodych ludzi ktorzy sie spowiadaja nie robia rachunku sumienia nie zaluja za grzechy itp co sprowadza do tego ze spowiedz jest niewazna

Kościół powoli upada kiedyś się ginęło za wiarę dziś się z niej nierzadko kpi.

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

90% wierzących nie opowiedziało by całego przebiegu mszy lub podstawowych regułek typu 5 przykazań kościelnych

Ponad polowa bierze komunie z wielooooma grzechami co jest swiętokractwem i grzechem ciężkim

80% młodych ludzi ktorzy sie spowiadaja nie robia rachunku sumienia nie zaluja za grzechy itp co sprowadza do tego ze spowiedz jest niewazna

Kościół powoli upada kiedyś się ginęło za wiarę dziś się z niej nierzadko kpi.

Poruszyłeś kwestię umierania za wiarę. Właśnie. Czy za to "marnowanie czasu" warto umierać? Dlaczego wielu ludzi zabija tylko dlatego, że ktoś jest chrześcijaninem?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Nikt ich nie zmusza do wiary, Bóg, w którego nie wierzą, też ich nie zmusza. Nikogo nie będę osądzał, mają własny rozum, ich wybór.

Ach tak? Jak mnie do tego przekonasz?

Marnować życie? Całe życie jest marnotą. To na co mamy przeznaczyć życie? Jaki jest jego SENS?

Życie nie ma sensu ;)

Wyjaśnisz może wszystkie cuda typu z wózka na nogi czy z ślepoty do sprawnej widzialności człowieka lub cud religijnych których jest od groma

Albo wyjaśnij mi czemu parokrotnie podczas tornad zostały zgliszcza tylko kapliczki (które nie były najwytrzymalsze z tamtąd) zostały nietknięte?

Może to nie 100%towe dowody ale watpie ze znasz odpowiedzi na te pytania.

Mówiłem, jak się czegoś nie wie/nauka czegoś nie potrafi wyjaśnić to się wymyśla boga, lecz to nie jest żadne rozwiązanie.

Nie kminie o jaki obrazek ci chodzi, ale ok

Daj mi jakis obrazek to ci go podre bez problemu

lol

"O jeju obrazek z bozią spadł mi na brudną podłogę, podniosę go i pocałuję to może bozia się zlituje" xD

1323451357_by_AlterEqo_600.jpg

Nie prawda , kłamstwa i idiotyzmy doszły potem jako barwna oprawka razem z różnymi historyjkami.Wg mnie religia to oznaka że ludzie się boją , boją się śmierci,swojej i bliskich.Dlatego ubzdurali sobie aby czuć się lepiej że będzie jakieś drugie życie,że nie skończą jako kupka popiołu i że kiedyś spotkają swoich bliskich , którzy ich opuścili.Jedni wykorzystali ten strach aby ich kontrolować a inni aby świat stał się lepszy dlatego religie mają tyle "przepisów", np.10 przykazań.Więc wg mnie religia powstała ze strachu a potem doszła reszta.

Podobno stworzylyśmy religie i bogów aby móc odpowiedzieć na pytania na które nie mogliśmy sobie odpowiedzieć. a później chyba doszła reszta :)

I już wiecie po co jest religia.

Mam bierzmowanie, więc muszę co miesiąc ;x

Po bierzmowaniu nawet do kościoła nie pójdę.

Na chuj bierzmowanie?

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

Życie nie ma sensu ;)

Aha. Bardzo dziękuje za dobrą radę :).

Opublikowano

Aha. Bardzo dziękuje za dobrą radę :).

Dlaczego akurat życie po śmierci ma być sensem życia?

Opublikowano

Na chuj bierzmowanie?

Może poto aby można wziąć ślub.

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

Może poto aby można wziąć ślub.

Ale kościelny. Do cywilnego bierzmowanie nie jest potrzebne przecież. :) A z kolei ktoś, kto nie przystąpił do bierzmowania/przystąpił pod przymusem (co jest chore) raczej nie będzie chciał brać ślubu kościelnego. :) Dopóki mama miała na mnie znaczący wpływ, chodziłam do kościoła. Ale skończyłam po rocznicy komunii świętej, pamiętam, że wtedy się już postawiłam i powiedziałam, że nie będę i koniec. :D

Opublikowano

Dlaczego akurat życie po śmierci ma być sensem życia?

Może dlatego, że wg naszej religii będzie ono darem, który przyjmiemy? Może życie po śmierci będzie lepsze niż to życie?

Tu nie tylko chodzi o życie wieczne, tu chodzi o człowieka, który podążając za Bogiem zmieni swoje życie, pozostawi nałogi, złe przyzwyczajenia... chodzi też o życie tu na ziemi. Może wiara pozwala ludziom żyć lepiej, szczęśliwiej?

PS. Dobra, dość tej teologii, wiem, że i tak was nie przekonam, bo nie mam daru przekonywania ;].

Opublikowano

Może dlatego, że wg naszej religii będzie ono darem, który przyjmiemy? Może życie po śmierci będzie lepsze niż to życie?

Tu nie tylko chodzi o życie wieczne, tu chodzi o człowieka, który podążając za Bogiem zmieni swoje życie, pozostawi nałogi, złe przyzwyczajenia... chodzi też o życie tu na ziemi. Może wiara pozwala ludziom żyć lepiej, szczęśliwiej?

PS. Dobra, dość tej teologii, wiem, że i tak was nie przekonam, bo nie mam daru przekonywania ;].

przekonywania do czego? że mam wierzyć w coś czego nikt nigdy nie widział, nie słyszał, nie czuł?

Opublikowano

wiara w boga a kośćiół to 2 ruzne znaczenia nie chodze i nie bede jak mama cos na sumieniu to mowie to mamie d:

Mam polemizować o Kościele i spowiedzi z człowiekiem który w jednym zdaniu popełnił 5 błędów...

Opublikowano

Jestem Lektorem jeśli wie kto to jest "Czyta wszelakie czytanie itd" , to chodzę do spowiedzi bóg daje nadzieje i podtrzymuje na duchu .

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

Też jestem lektorem ^^.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...