Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ankieta] Czy chodzisz do spowiedzi ?

Chodzisz do spowiedzi ?  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chodzisz do spowiedzi ?

• Tak.
      71
    • Nie.
      84
    • Jestem wierz?cy ale nie chodz? do spowiedzi.
      69
    • Jestem nie wierz?cy ale chodz? do spowiedzi. -_-
      7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 206
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Ateistka, nie chodzę.

Dziwne, ateiści z reguły nie wierzą w nic, Ty też w nic kompletnie nie wierzysz?

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

chodze bo musze a jak bym nie musial to bym nie chodzil

Chodze tylko wtedy kiedy mósze :D Nigdy z własnej woli

chcialbym zapytac kto i w jaki sposob was do tego zmusza

@top zywcem mnie do kosciola nie zaciagna

w maju tego roku bedzie 10 lat od ostatniej wizyty w kosciele i tym samym 10 lat od ostatniej "spowiedzi"

s2c77Oa.png

Opublikowano

Bez najmniejszego sensu jest zmuszanie kogoś do chodzenia do kościoła . Nikt i tak bez jego woli i wiary nie przekona go do tego by zaczął wierzyć ...

Opublikowano

2Up nieby masz racje :D Jednak nie raz miałem taką sytuacje że np miałeś srednią 4.60 z religii i katechatka kazała mi iść do spowiedzi i musiałem dostać taki podpis od księdza :D A czego się nierobi dla ocen :P

Opublikowano

Wierze w boga ale nie chodze do spowiedzi, niektórzy księża nawet sami nie wierzą w boga, ale są ksiądzami tylko dla kasy (nie wszyscy) taki 1 zarobi tyle kaski i pojdzie sie walić z prostytutkami

Jak byłem w komunii i się spowiadałem ( 9 piątków miesiąca ) to ksiądz na mnie naskoczył ze jezeli miesiąc temu się spowiadałem i obiecałem sie poprawić to poco przychodze tutaj znowu nagrzeszyles ?! mnie zjechal to co to za kominiarz ku*wa jak nam katechetka kazala chodzic co miesiac :F

RMCF

Opublikowano

Wieżę w Boga, ale nie chodzę do Kościoła.

Ostatni raz spowiadałem sie chyba 3 lata temu :D

Nudzi mi się w kościele ;<

1326663273-U247153.png
exKid Terraria | Gold Member

Opublikowano

Moja noga nigdy więcej nie powstanie w kościele.. Wyjątkiem będzie ślub itp :D ale do spowiedzi nie lubie chodzic. Raz byłem ksiadz mnie wkurw[cenzura] i uciekłem ..

EXPmIpC.gif

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejny taki temat. Wytłumacz mi ktoś po co ??? Wierzący to nie oznacza kogoś kto do kościoła uczęszcza. W ogóle nie powinno być czegoś takiego jak podział chrześcijaństwa.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Teoretycznie wieżę, jednak nie chodzę do kościoła & spowiedzi ponieważ uważam to za zbędną rzecz. Bóg jest wszędzie, zapamiętajcie to sobie :)

Opublikowano

Ja się spowiadam, chodzę do Kościoła co Niedzielę, bo tak mnie rodzice wychowali i nie jestem zły na nich czy na "kogoś" że jestem katolikiem, z resztą kilka przeżyć w moim życiu udowodniło mi że warto wierzyć. Nawet jeśli nie ma Boga to "wszystko do nas wraca" i nawet na tej zasadzie należy być "budowniczym" swojego życia.

Co do samej spowiedzi to liczy się sam fakt tego że spowiadam się szczerze, nie ważne że ksiądz jest hipokrytą etc. (choć w życiu na takiego nie trafiłem i mam nadzieję że nie trafię) tylko sam Bóg. Spoko też jest jak spowiedź to nie jest tylko wyklepana regułka + grzechy + pokuta tyko to jest jak rozmowa- zmienia całkowicie punkt widzenia i patrzenia na to wszystko.
Ktoś tutaj pisał że jeśli spowiedź byłaby 100% anonimowa to więcej ludzi chodziłoby do spowiedzi, nie zdziwiłbym się ale to tylko pokazuje że niektórzy boją się przyznać do tego co zrobili i to jest porażką.

faken bym nie chodził ale bierzmowanie ... Ja pie**ole :D

Szczerze to wkurwiają mnie tacy jak ty... Bierzmowanie to nie jest tylko papierek i decyzję podejmujesz ty, więc jak nie chcesz to nie idź, nawet jak pójdziesz to nie zrozumiesz tego jak trzeba bo do tego trzeba dorosnąć. W sumie to bierzmowanie to powinno być wiele później tak po 18...

Opublikowano

Ja się spowiadam, chodzę do Kościoła co Niedzielę, bo tak mnie rodzice wychowali i nie jestem zły na nich czy na "kogoś" że jestem katolikiem, z resztą kilka przeżyć w moim życiu udowodniło mi że warto wierzyć. Nawet jeśli nie ma Boga to "wszystko do nas wraca" i nawet na tej zasadzie należy być "budowniczym" swojego życia.

Co do samej spowiedzi to liczy się sam fakt tego że spowiadam się szczerze, nie ważne że ksiądz jest hipokrytą etc. (choć w życiu na takiego nie trafiłem i mam nadzieję że nie trafię) tylko sam Bóg. Spoko też jest jak spowiedź to nie jest tylko wyklepana regułka + grzechy + pokuta tyko to jest jak rozmowa- zmienia całkowicie punkt widzenia i patrzenia na to wszystko.

Ktoś tutaj pisał że jeśli spowiedź byłaby 100% anonimowa to więcej ludzi chodziłoby do spowiedzi, nie zdziwiłbym się ale to tylko pokazuje że niektórzy boją się przyznać do tego co zrobili i to jest porażką.

Szczerze to wkurwiają mnie tacy jak ty... Bierzmowanie to nie jest tylko papierek i decyzję podejmujesz ty, więc jak nie chcesz to nie idź, nawet jak pójdziesz to nie zrozumiesz tego jak trzeba bo do tego trzeba dorosnąć. W sumie to bierzmowanie to powinno być wiele później tak po 18...

denerwuje cię, a księdza którzy zapraszają dzieci na "zachrystię" cię nie denerwują. miałbym inne podejście gdyby nie fakty że:

jedna religia a w innych państwach masz TYLKO spowiedź kościelną "mszalną" nie chodzisz do konfesjonału do księdza..

ale ok... pomijając fakt tego że ten konfesjonał to:

jedna religia, czemu mam mówić księdzu, skąd mam wiedzieć że on jest zesłańcem Boga itp. Wierzę w boga, ale nie w księży i kościół. owszem nauka nauką o Bogu ale nie te pierdoły które wymyślił CZŁOWIEK a nie Bóg!

/// ps. to też moje zdanie że bierzmo po 18

Nieregulaminowa sygnatura.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...