Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Ankieta] Czy chodzisz do spowiedzi ?

Chodzisz do spowiedzi ?  

231 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy chodzisz do spowiedzi ?

• Tak.
      71
    • Nie.
      84
    • Jestem wierz?cy ale nie chodz? do spowiedzi.
      69
    • Jestem nie wierz?cy ale chodz? do spowiedzi. -_-
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem wierzącym i chodzę.. mam teraz bierzmowanie ale nawet jeżeli go nie mam to też chodzę ale rzadziej - raz na 2-3 miesiące,

teraz muszę co miesiąc.. Moim zdaniem ksiądz powinien być za ścianą i mieć tylko dziurkę aby włożyć ucho gdy ktoś mówi i potem rozgrzeszenie wydać

a nie że później księża plotkują czy myślą sobie źle o kimś, bo nie wierzę że tak nie jest bo ksiądz to tylko człowiek...

Wieem ksiądz jest w konfesjonale ale gdy przykładowo teraz chodzę do tego bierzmowania to po spowiedzi odsłania "drzwiczki" i daje mi podpis,

dodatkowo każdy ksiądz z parafii doskonale mnie zna (nie raz wybieram do którego księdza iść i który jest godny zaufania).

Mogę się założyć że gdyby spowiedź była w 100% anonimowa to zaczęło by chodzić o 1/4 osób więcej... Każdy potrzebuje wygadania się

lecz ja to traktuje nie jako rozmowa z księdzem ale właśnie odpuszczenie grzechów...

• Odpowiedzi 206
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Co za kurwa cymbal, ankiete genialna stworzyles. jestes zerem. NIE JESTEM WIERZACY WIEC NIE CHODZE I DODAJ TO DO ANKIETY

Jest to dział pogaduszki więc stworzyłem temat żeby poznać waszą opinie, " jestes zerem " - no wątpię, tym postem pokazałeś swoją klasę.

Gdzie kurwa ? Po chuj taki temat ?! Nudzisz się to sobie zwal konia a nie pisz takich bezsensownych tematów. Mam w dupie "Spowiedz", "Kosciol" i nie chodzę.

No masz rację, trochę mi się nudzi. ale to nie powód żeby " zwalić sobie konia " .

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Opublikowano

Nie chodzę i mam wyjebane w te bzdury.

PS; Boję się, że mnie ksiądz zgwałci.

Zachęcam Was do wpłacania dużych sum na mojego paypal`a.

Opublikowano

Jest to dział pogaduszki więc stworzyłem temat żeby poznać waszą opinie, " jestes zerem " - no wątpię, tym postem pokazałeś swoją klasę.

No masz rację, trochę mi się nudzi. ale to nie powód żeby " zwalić sobie konia " .

Temat sam w sobie jest okej, ale ankieta to porazka. zrozum to.

logo_black3.png

Opublikowano

już 6 lat bez spowiedzi :). Jak powiedziałem grzechy ( te popularne + nie chodziłem do kościoła ( 8 miesięcy ) i próbowałem papierosów ( teraz nie palę ) to do dziś nie chodzę do spowiedzi. Proboszcz tak mnie opierdolił, że pół kościoła się paczyło na mnie, a ja sam siedziałem w szafie przez 2 dni.

graphic.png

Opublikowano

Jakbym był na tyle zdesperowany i dobrze upity, to dlaczego by nie ;). W końcu lubię rozmawiać z obcymi ludźmi i wyznawać im to co mnie gryzie <-Tak to była ironia.

tumblr_madu89TzVX1rt9tk6o1_500.gif

Members|ProUser|Postmaker|

Opublikowano

Temat sam w sobie jest okej, ale ankieta to porazka. zrozum to.

To zanim mnie wyzywać to mogłeś napisać że ankieta jest do d*py i dlaczego .

Opublikowano

UP, ja tak uważam, jeśli człowiek jest nie wierzący to mu nie potrzebna spowiedź . Jeśli jest wierzący człowiek to chodzenia do kościoła żeby się wyspowiadać to jest dopiero porażka .

Opublikowano

Nie chodzę ponieważ nie wierzę :) w dodatku uważam to za absurd,że idziemy do kościoła i wyznajemy nasze najgorsze sekrety facetowi w sukience którego nawet nie znamy ^^ mam nadzieję,że swoją opinią nie uraziłem ludzi wierzących :P

Opublikowano

Jestem miesiac przez bierzmowaniem i musze teraz chodzic do spowiedzi, ale normalnie to staram sie spowiadac choc 2 razy w roku

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Moim zdaniem 70% piszących osób chodzi do kościoła,ale boi sie być gorszy... A jezeli piszecie że macie w "dupie kościół i Boga" to jakim cudem żyjesz?? chyba sam sie nie stworzyłeś... Zal mi was, jest nawet takie przysłowie " Bez Boga ani do proga" zapamiętajcie to co do was napisałem bo jakby nie Bóg to by was na tym Swiecie nie było! nawet byście nie siedzieli teraz przy kompie, nie sluchali muzyki, nie żylibyscie! A jeżeli ktos jest Ateistą to niech nie wyzywa osób wierzących bo to jest lekka przesada! Ludzie nie bójcie sie przyznac że jesteście katolikami! Ja jestem katolikiem ii jestem z tego bardzo dumny. Powinnismy chociaż podziekować Bogu za to ze zyjemy i wgl... chociaz 4x w roku isc do koscioła, to chyba nie jest takie trudne! ruszyc dupe z przed komputera i isc do Kosciola na msze to niejest tak wiele, Prawda??? Jeszcze na koniec powiem ze Spowiedz jest czyms normalnym, ksiadz jest tylko posrednikiem miedzy nami a Bogiem... Co z was za katolicy jezeli boicie sie wyspowiadac?

1325845644-U48159.gif
Opublikowano

Jeżeli uważacie, że spowiedź jest wam nie potrzebna, to znaczy, że nie jesteście katolikami.

Czyli twoim zdaniem ten kto nie chodzi do spowiedzi nie jest katolikiem.

Spowiedź to wymysł ludzi ! To co robi każdy człowiek jest tylko i wyłącznie jego sprawą a na temat religii można dyskutować w nieskończoność. Więc temat radze zamknąć ponieważ zrobi się duuuuuży Spam

Ps. Idź do spowiedzi bo wiesz co znaczy liczba którą masz w nicku ?!

Liczba 666 :

Trzy ustawione w jednym szeregu szóstki, są symbolem szatana, który znają nawet ci, którzy nigdy nie interesowali się wiedzą tajemną, okultyzmem, New Age itp. W księdze apokalipsy, św. Jan nawołuje do obliczenia imienia bestii, której liczba wynosi 666. Bierze się to stąd, że w czasach starożytnych, imiona często wyrażano przy pomocy cyfr. Cała biblia zawiera wiele symboli liczbowych. I tak na przykład liczba 7 jest symbolem doskonałości i boskości. W jednej ze scen biblijnych, apostołowie pytają Jezusa czy swoim winowajcom mają aż 7 razy wybaczać winy. Liczba ta symbolizowała także nieskończoność. Chrystus odpowiedział im, że nie 7, ale 77 razy mają wybaczać tym, którzy ich krzywdzą. Liczba 6 oznacza w biblii człowieka, czyli byt przeciwny do boskiego, niedoskonały buntujący się przeciw Bogu, słaby i skoncentrowany na sobie. Pierwsza wzmianka o tej liczbie znajduje się na początku, w rozdziale opowiadającym o stworzeniu Adama. O liczbie sześć można przeczytać za każdym razem, gdy w biblii opisywane jest jakieś odstępstwo człowieka od przykazań boskich. Nie trudno się domyśleć, że kolejną sytuacją, w której się ona pojawia, jest zabójstwo dokonane przez Kaina na swoim bracie Ablu. Liczba 6 symbolizuje ludzką pychę i chęć wywyższania się ponad inne stworzenia oraz dorównywania Bogu. Szóstka była liczbą, która dominowała w Babilonie. Według niej mierzono czas, budowano posągi bogów liczące sześćdziesiąt łokci wysokości i sześć łokci szerokości itp. Babilończycy czcili boga Stura, którego symbolem była liczba 666. Bóstwo Babilończyków, było czczone także przez Rzymian, a pierwsi chrześcijanie nazywali je Saturnem, bogiem słońca. Liczba 666 stała się dla pierwszych wyznawców Chrystusa symbolem Rzymu i prześladowań. Nawiasem mówiąc, nasza godzina ma sześćdziesiąt minut, a minuta sześćdziesiąt sekund. Nic więc dziwnego, że ważna dla pogańskich Babilończyków szóstka, stała się biblijnym symbolem odejścia i sprzeniewierzenia się bogu, czego tak często dopuszczają się grzeszni ludzie. Liczba 6 jest prawie siódemką, to też nie jest przypadkowe. Człowiek może wydawać się sobie bardzo podobny do Boga, ale w rzeczywistości taki nie jest. Jeśli więc symbolem grzesznego i pełnego pychy człowieka jest liczba 6, to potrójne jej wzmocnienie oznacza samo zło, czyli bestię, czyli szatana. Człowiek poddany złu zostanie naznaczony piętnem szatana. Człowiek oddany Bogu otrzyma boską pieczęć. Według apokalipsy, gdy nadejdzie czas końca, większość ludzi podda się złu. Jedni zrobią to z przekonania, a drudzy ze strachu. Liczbą 666 tatuują swoje ciała wyznawcy szatana. Wielu robi to dlatego, gdyż jest to modne i kojarzy się z oryginalnością i posiadaniem własnych przekonań o naturze świata i rządzącymi nim siłami.

Opublikowano

Sram na kosciol/sram na na boga ( czyli na nikogo bo jak kogos nie ma to nie mozna na niego srac :| ) moze przejde sie kiedys do spowiedzi ale tylko w 1 celu ;] zeby naublizac skurwysynskiemu księdzu lub zrobic cos takiego :

Opublikowano

Jestem nie wierzący. Nie chodzę.

Nie rozumiem sensu chodzenia do spowiedzi, gaadasz o swoich najskrytszych tajemnicach przy kimś, kto albo się za plecami z Ciebie śmieje albo sprzedaje te informacje np. rodzicom/ kolegom. . Ja tak to spostrzegam i raczej nic tego nie zmieni ;)

PS

i że niby możesz robić 'złe rzeczy' non stop, a jeśli pójdziesz do spowiedzi to to z Ciebie niby 'znika' ? Pf...

Opublikowano

Czyli twoim zdaniem ten kto nie chodzi do spowiedzi nie jest katolikiem.

Spowiedź to wymysł ludzi ! To co robi każdy człowiek jest tylko i wyłącznie jego sprawą a na temat religii można dyskutować w nieskończoność. Więc temat radze zamknąć ponieważ zrobi się duuuuuży Spam

Nie musisz radzić, nie ma spamu więc temat nie będzie zamknięty ;]

Opublikowano

Biblia ponoć mówi o spowiedzi publicznej, a nie w takiej formie jaką znamy obecnie - w konfesjonale.

Nie spowiadam się, bo żyję z zasadą, że nikomu nie można ufać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...