Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Masz problem związany z grą ? Pisz tutaj!

MeM aka KaM

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 660
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Czas grania postacią w menu wyboru postaci pokazuje ciągle 0 ( trochę to irytujące  :(( )
  • Wersja Terrarii :1.3.0.8
  • Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.5 ? : tak
  • Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : tak
  • Jaki posiadasz system ? : Win 7 Ultimate 64bit 
  • Załączniki z błędem, problemem : nie mogę zrobic screena :/ ale raczej nie potrzeba
  • Info dodatkowe : Proszę o pomoc  :)

Edit: problem rozwiązany - http://forums.terraria.org/index.php?threads/character-play-times-not-updating-gog-version.24836/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Gdy chce sie wylogować ze świata, zacina sie na 97%, następnie wyrzuca gre na 100% i stan gry nie jest zapisany. A podczas np. robienia Frost Moona wyrzuca mnie z gry. Dzieje mi sie tak od 2-3 dni.

Wersja Terrarii : 1.3.0.8

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.5 ? : tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : tak

Jaki posiadasz system ? : Win 7

Załączniki z błędem, problemem : Musialbym zrobić video, jednak nie potrafie C:

Info dodatkowe : Prosze o pomoc, asap!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mój problem jest następujący : Nie uruchamia się gra Crashuje.
Wersja Terrarii : 1.3.0.8 (najnowsza przez steam)
Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.5 ? : tak
Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : tak
Jaki posiadasz system ? : win 7 64 bit
Załączniki z błędem, problemem :http://scr.hu/9y9z/p0tdg

Info dodatkowe : Mogę podać logi jak ktoś powie gdzie są xD

Opublikowano

Wygląda na to że wcale nie masz zainstalowanych .Net Framework i XNA Framework... ściągnij ich najnowsze wersje z oficjalnej strony microsoftu

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

• Mój problem jest następujący : Włączając grę przez Steam gra nie działa ( przez pewien czas pisze ,że jest uruchomiona choć nic nie mam włączone ,a po chwili wyłącza się )

Wersja Terrarii : Wiem ,że jest nowa i Steam aktualizuje wszystko w każdym razie ... Najnowsza

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.5 ? : Z tego co wiem to Steam sam instaluje ,ale sam (ponieważ nie działa) zainstalowałem

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : tak jak powyżej

Jaki posiadasz system ? :  Win 10 (przedtem 8)

Załączniki z błędem, problemem : ----- ( gdyby był bardzo potrzebny mogę podesłać )

Info dodatkowe : reinstal oraz sprawdzanie spójności gry w tym wypadku nic nie zmienia

Opublikowano

Najpierw spróbuj odpalić Terraria.exe w trybie zgodności. Odinstaluj Frameworka z panelu sterowania i zainstaluj inną wersję (4.5.2 i 4.6 to są najnowsze)

Opublikowano

• Mój problem jest następujący : instaluje tmodloader v0.6 po zainstalowaniu gdy próbuje odpalić wyskakuje błąd (ss)

Wersja Terrarii : 1.3.0.8

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.5 ? :tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? :tak

Jaki posiadasz system ? : win 7

Załączniki z błędem, problemem :http://scr.hu/9hxi/y2xpe

Info dodatkowe :

Opublikowano

Mój problem jest następujący : po wyłączeniu komputera i ponownym włączeniu go moja postać i świat są usunięte .

Wersja Terrarii : 1.3.0.8

Czy masz zainstalowane .NET Framework 4.5 ? : Tak

Czy masz zainstalowane XNA Framework 4.0 ? : Tak

Jaki posiadasz system ? : Windows 8.1

Załącznik z błędem, problemem : brak

Info dodatkowe : terraria była już reinstalowana

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngDabry6x To jest ciekawy problem. Zapisy są zapisywane w tym folderze:

C:/Users/Nazwa użytkownika/Dokumenty/My Games/Terraria

Sprawdź, czy istnieje ten folder. Jeśli istnieje, kliknij prawym i upewnij się, że nie jest on "Tylko do odczytu". Sprawdź, czy gra nie zapisuje w folderze innego użytkownika.

Spróbuj włączyć terrarię jako administrator (C:/Program Files/Steam/steamapps/common/Terraria/Terraria.exe).

Obejściem tego problemu będzie postawienie serwera TShock na swoim komputerze i łączenie się do niego wpisując IP 127.0.0.1 (to tylko propozycja). Jako że łączysz się do swojej maszyny to nie będzie żadnych lagów, a mapa i postacie będą zapisyawane w folderze TShocka.

Szukam spolszczenia do Terari na STEAM.

Przykro mi, nie sądzę żeby jakieś istniało
Opublikowano

Ku mojemu zdziwieniu w folderze /Terraria znajdowały się moje wszystkie postacie oraz światy . Foldery były tylko do odczytu . Jak włączyłem terrarię jako administrator to nic nie pomogło . I teraz pytanie jak postawić TSkock'a ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...