Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Balmora

Retro0

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jako były gracz Balmory chyba moge się wypowiedzieć na jej temat bo spędziłem na serverze ponad miesiąc. Pod względem dopracowania server jest niemal idealny, pewne jest że postoi długi czas, bo przeszedł już nie jedno, wszystko jest tam bardzo dobrze zrobione, jest na czym zarabiać i w ogóle. Raty dopasowane są również bardzo dobrze. Jedynym problemem tego servera jest team, a raczej nie Bambusek, do którego mam zaufanie bo grałem na nie jednym jego serverze i każdy był bardzo dobry, ale FuBu i jego niezrozumiałe decyzje, zmiany dropów w trakcie gry, tego było pełno, w dodatku ciągle były eventy i ceny nie miały jak sie ustatkować. Jednego dnia sprzedawałeś kamień duchowy za 20kk, drugiego kupowałeś po 10... Mimo wszystko na serverze grało się dość fajnie, do któregoś tam lvla. Jak wbijesz ten 80 to już później nie ma co robić, odwalisz eq, skille na P i zostaje tylko DC, robienie pro eq i sprzedawanie na Allegro tak jak to robi jedna z najlepszych gildii w Jinno i prawde mówiąc z tego servera tej kasy troche wynieść można... anyway moim zdaniem gdyby nie te niezrozumiałe decyzje i argumenty FuBu typu "bo tak" server byłby niemalże idealny.

Opublikowano

FuBu Miszcz Gejmu :). Znajomy zbanowany 4 razy przez Bambuska za FB i 4 razy odbanowany przez FuBu (HeyHoLetsGo). Jedynym "-" serwera jest to ,że nawet o 5 na metkach jest w chust ludzi , takto można powiedzieć ,że wywaliło by się 1 osobę z Teamu i można pociupać.

Opublikowano

Bambus jak zawsze mistrz. Jestem ciekawy czy ktoś pamięta te czasy: odświeży mi ktoś pamięć i napisze jak nazywał się pierwszy dedyk bambusa? (przed animemt2)

Tak się na nim zagrywałem 2 lata temu a zapomniałem jak się nazywał ;d

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

Bodajże Longju99 ? czy Insomia? sam juz nie pamiętam,a może żaden z nich ;D albo jeszcze Longju66

65726516.png

Jeżeli mój post Ci w czymś pomógł to kliknij

add.png

Opublikowano

Longju66 nie bylo bambusa ani nikogo z "koksow mpc" , bylo czleka o nicku Deco016 a bambus mial TradicaMT2

11-37.59.93.25.png
Opublikowano

dlaczego? bo Tiverie tworzą ludzie którzy dawno temu razem z Bambuskiem mieli serwer o nazwie TradicaMT2, nikt nie jest głupi, każdy zrobił sobie kopie przed zamknięciem i stąd te podobieństwa pomiędzy Tiverią i Balmorą, obydwa serwery są świetne :)

No właśnie triadica jeszcze była ^^ .. A longju66 było bambusa, nie tego ciecia deco który ma już 3 lomaxa -,- To był chyba pierwszy dedyk w polsce, przynajmniej pierwszy na którym grałem

I to jest true story, Synek ukradł bambusowi pliki serwerowe i zrobił tą żałosną tiverię, grałbym już dawno gdyby to nie była podróba..

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

Longju66 nie był to server Bambuska. ;-)

Śmiało mogę powiedzieć, że niemca, który umiał mówić po polsku.

egrq.png

Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej ci jej zostaje. ~ Antoine de Saint-Exupéry

Opublikowano (edytowane)

Longju66 nie był to server Bambuska. ;-)

Śmiało mogę powiedzieć, że niemca, który umiał mówić po polsku.

Longju66 nie bylo niemca tylko Deco016 ogarnij sie znawco

No właśnie triadica jeszcze była ^^ .. A longju66 było bambusa, nie tego ciecia deco który ma już 3 lomaxa -,- To był chyba pierwszy dedyk w polsce, przynajmniej pierwszy na którym grałem

I to jest true story, Synek ukradł bambusowi pliki serwerowe i zrobił tą żałosną tiverię, grałbym już dawno gdyby to nie była podróba..

Tak samo kolejny znawca wpiszw google longu66 i samo wyskoczy kto go robil mozgu a potem pierdol

Edytowane przez Ŧalse
11-37.59.93.25.png
Opublikowano

jednym z pierwszych to był X-world a obecnie Yitian :D

Pier******* głupoty ;] najpierw był xlast a potem yitian

A tak wg. my tu mamy dyskutować o balmorze , a nie jakiś longju i o jakimś deco.

Wg. proponuję dać na forum serwra propozycje o weekend expa :) żeby mieć co robić :D

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Grałem na balmorze i przestałem ,wystarczy pooglądać aukcje allegro ,jedna osoba potrafi kupić yang za 160zł na raz ,więc spróbuj się do takiego porównać.

Ogólnie serw nastawiony na IS ,nie mówie ,że bez niego nie da sie ugrać ,ale dla mnie troche bez sensu dropić ,i zamulać przy kompie(tylko między 2-5 rano da się dropić) ,a takie dziecko kupi za grubą kase eq na allegro.

Dla tych co stwierdzą ,że nie umiem grać ..miałem bodego 61 3xG1 ,i ponad 1kkk yang ,wszystko wymieniłem za doładowania i nara :)

Opublikowano

Mhm jako były gracz Balmory śmiem twierdzić, że serwer rzeczywiście pod IS został stworzony... Byłem członkiem jednej z pierwszych gildii jak i również kolegom tych topowych graczy. FuBu dość często wbijał do nas na TS'a jednak pewnego razu bodajże zgłosiłem mu taką jakby usterkę z dropem pewnego przedmiotu, bardzo ciężko było wykonać tą misję, on odpowiedział "aha czyli zgłoszę bambusikowi żeby dodał to do IS'a". Wedle mnie sytuacja była dość nie na miejscu... W IS'ie można znaleźć pełno rzeczy, ułatwiających grę. Rozumiem, że serwer musi się utrzymać ale bez przesady, konie bojowe i inne w IS? Wedle mnie już wtedy to była przesada, a na wyższych poziomach nie dało się wyrobić bez IS'a :) Temu też zakończyłem grę i sprzedałem konto. Jeśli chodzi o sam serwer to jest zrobiony profesjonalnie jednak druga strona którą jest właśnie ItemShop przebija zupełnie sprawę. Dla tych którzy lubią wydawać kasę na IS'a serwer polecam jak i również tym, którzy nie mają co robić i powalą sobie moby licząc n wielki skok sukcesu w grze. Pozdrawiam.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mhm jako były gracz Balmory śmiem twierdzić, że serwer rzeczywiście pod IS został stworzony... Byłem członkiem jednej z pierwszych gildii jak i również kolegom tych topowych graczy. FuBu dość często wbijał do nas na TS'a jednak pewnego razu bodajże zgłosiłem mu taką jakby usterkę z dropem pewnego przedmiotu, bardzo ciężko było wykonać tą misję, on odpowiedział "aha czyli zgłoszę bambusikowi żeby dodał to do IS'a". Wedle mnie sytuacja była dość nie na miejscu... W IS'ie można znaleźć pełno rzeczy, ułatwiających grę. Rozumiem, że serwer musi się utrzymać ale bez przesady, konie bojowe i inne w IS? Wedle mnie już wtedy to była przesada, a na wyższych poziomach nie dało się wyrobić bez IS'a :) Temu też zakończyłem grę i sprzedałem konto. Jeśli chodzi o sam serwer to jest zrobiony profesjonalnie jednak druga strona którą jest właśnie ItemShop przebija zupełnie sprawę. Dla tych którzy lubią wydawać kasę na IS'a serwer polecam jak i również tym, którzy nie mają co robić i powalą sobie moby licząc n wielki skok sukcesu w grze. Pozdrawiam.

A kto kogo zmusza kupywać coś z IS'a ? -.- Itemy w IS można zodbyć w grze oprócz pieczęci i tych fryzurek. Więc niestety nie masz racji .

Opublikowano

Serwer bardzo dopracowany. Miła atmosfera, normalne ulepszacze bronie i zbroje (jest trochę nowości ale bez przesady). Po prostu miło się gra.

1329576882-U346826.png

Create by Marselo

Opublikowano

A kto kogo zmusza kupywać coś z IS'a ? -.- Itemy w IS można zodbyć w grze oprócz pieczęci i tych fryzurek. Więc niestety nie masz racji .

Pieczęcie można zdobyć w grze z katakumb i eventów.

50596142255057180250.png

Opublikowano (edytowane)

97% graczy Balmory to fani pana FuBu, 3% graczy to ludzie szukajacy stabilnego serwera.

i Tutaj się mylisz. Większość graczy to ludzie z MPC :)

Edytowane przez techl4nd

Equalizerq_eune_51_5_logo.png

Shady

Opublikowano

pół na pół :P fubu ma 25k widzów i przez to taki sławny serwer :P później lipne reklamy na mpc i stąd mpc się dowiedziało

Opublikowano

Ta a Ty słowa FuBu oczywiście musiałeś wziąć na poważnie ;) co do isu to wszystko można kupić w grze za yang i cieszyć się is'em :)

jesli chodzi o yang to prosze *najtansze yang na balmora.pl* by me xD

po 1. to forum nie służy do wystawiania ogłoszeń

po 2. jeden z komentarzy jakie masz na allegro mówi całą prawdę o Tobie " kase wyslalem a nic nie otrzymalem poprostu mlody zlodziej tyle nie polecam"

po 3. fałszowanie dokumentów bankowych (dowodu wpłaty) jest karalne i nie długo się przekonasz o tym :)

A co do servera na prawdę polecam :)

beztytuuacf.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...